0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте и от нас. Честито със закъснение на рождениците. Да са живи и здрави и много щастливи.

Ние сме в болница от няколко дни. Живот и здраве ще ни изпищат утре. Малката направи остър ларинго-трахеит и сме на серия от инжекции с АБ(Цифолизин)  и Урбазон и инхалации с Вентолин+ФР.
Накратко в събота имаше диария, намален апетит и беше кисела. Реших, че са симптоми на зъби. В неделя вечерта обаче почна да кашля и вдигна ТТ 37,5 и гласът ѝ се смени. В понеделник я заведох при педиатърката и при прегледа не останови нищо протеснително и тъкмо щеше да заключи, че е от зъбите , когато тръгвайки да я обличам тясе разплака  и получи спазъм, от който спря да диша за около  10 сек и посиня, после се закашля и док останови, че е ларинго-трахеит , веднага сложи урбазон и ни даде направление за хоспитализация. В болницата потвърдиха диагнозата и сега Слънчогледка е на Спа процедури по няколко пъти на ден. Иначе тук си намерихме кандидат-гадже с 13 дни по-младо от нас  - рус и синеок и двамата много се забавляват, та поне не ни е скучно.
Кати, подготвяте ли се за 1 РД на Софи? Как си решиланда празнувате?

Дописвам, заради Танита. Аз запипнах да предлагам вода още от самото начало, защото малката е родена в топлите месеци. В началото с много мъничко кафява захар, а после я махнах, защото четох че не било добре да се дава подсладена вода. Давала съм и чай за колики вместо вода. Пиеше си без проблем. В началото по 30 мл на ден, а сега вече по 2 шишета по 120 мл.
« Последна редакция: Април 20, 2016, 11:30:12 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Синеочка, големи премеждия  :? Бързо да се оправяте.
Танита, предлагах вода още от самото начало, нищо, че Нора е януарско бебе. Бяхме на смесено хранене. Не съм слагала никаква захар.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Танита, моето дете също започна да пие вода, неподсладена от раждането си. Пиеше и един чай на Хип за колики. На АМ беше, кърма пак приемаше с шише.

Много съм щастлива, приеха Мария в яслата която исках, през един блок от квартирата. Приемът е от 01.09.
*
Синеочка, бързо да оздравява малката! Да, приготвяме се. Ще правим фотосесия, а после в семеен кръг на заведение. На Великден мислим да правим и прощъпулник, тъй като тя проходи самостоятелно наскоро.
« Последна редакция: Април 20, 2016, 13:05:53 pm от kati_vm »
*
Танита, можеш да предлагаш непосладена вода, както са ти писали и другите. Аз се включвам за друго. Синът ми беше на АМ през повечето време и не искаше изобщо да пие вода. Научи се чак в яслата на 1,5 г., когато на всяко дете по определено време му се връчваше собствената му чаша с вода. Мисълта ми е да предлагаш, но да не се тормозиш, ако не искат да пият.

Танита и аз давах вода от началото,първия месец подсладена,че бе с жълтеница..
Синеочка,бързо да оздравява слънчогледка
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Вода съм предлагала - НЕподсладена, даже и с жълтеница като беше. Само на кърма беше, но пропи сега чак покрай твърдата храна - от чашка и с голям кеф ;)
Синеочка, бър3о да се оправяте и следващото вли3ане в болница на Слънчогледката да е чааак когато дойде време тя да си има бебе!
На баткото ни първият РД беше на една вила с най-бли3ки роднини. С преспиване, с купон и се получи прекрасно. Само фотосесия не се сетихме да направим професионална, но пък компенсирахме на кръщенето.


*
Моите и двете деца от самото начало бяха на смесено хранене, а от 6 мес. изцяло на АМ. Вода неподсладена започнах да предлагам като започнах със захранването. И двете деца си пият доста вода в момента. Чаят за колики го смесвах с АМ. В Австрия по принцип се препоръчва водата при захранването, а при жълтеница не са ни карали да пием посладена вода (Марти беше с много високи стойности на билирубина, дори беше едно денонощие в специален кувьоз за облъчване.).

Синеочка, бърчо оздравяване и прибиране в къщи.


*
Синеочка, и от мен бързо възстановяване и да се прибирате у дома  :hug2:

*
синеочка, бързо да се оправя малката и да нямате повече тревоги  :)
Момичета, не се връзвайте и не се самозаблуждавайте с тия зъби, как пък не разбрахте че диария, сополи, кашлица, темпераура и прочие болестни състояния НЕ са от зъби. Това са врели некипели.
Ей на, две деца, не са много, ама съм поизгледала, т.е. по 24 зъба са 48 зъба съм преживяла, как пък веднъж нямаха сопол от тия зъби или друг такъв симптом. Честно не знам и що за доктори ви ги говорят тия неща. Айде ние майките не сме лакри, нормално, опитваме се да се замоуспокояваме, от зъбче, ще му мине, нищо му няма и пр. глупости, ама лекар да ви каже че детето дриска, има Т и всичко това е от зъб, е прощавайте, сменям го веднага.
*
Синеочка, бързо да се прибирате в къщи.

И аз да подкрепя Стефи, всеки път щом ми се разсополивеше и някой ми кажеше, а от зъби е, след няколко часа вече е била с кашлица или след ден максимум.Не вярвам на тия теории.Вярвам, че покрай никненето на зъбите имунитета отслабва и много лесно се разболяват.

*
Ами не знам, не искам да споря но .... Когато Нора вадеше четирите кучешки зъба на веднъж близо месец си ходй със сополи. Не вдигна температура, не се разболя, капах й какви ли не капки при педиатъра ходихме, микробиология правихме -  нищо не излезе. Един ден ми я върнаха от яслата с температура 37.4 държах я два дни в къщи   - нищо не разви, пак на педиатъра за бележка, пак микробиология , и пак нищо. Сополите както се появиха, така и си изчезнаха като пробиха зъбите. Та за мен теорията за връзката зъби - сополи е вярна , може да е рядко срещано но се случва явно.. По същия начин заедно с въпросните сополи й се появи и зверско зачервяване / подсичане на дупето точно през същия период. Вмятам , че никога не сме имали проблеми със зачервяване на дупе, камо ли подсичане. Не знам дали имаше нещо с което да не я мазах и промивах, само пиоктанин не . И зачервяването изчезна с пробива на зъбите.  От скоро започнаха кътниците и картинката е почти същата - сополи и зачервяване на дупето. За сега е в по-слаба форма и се надявам така да остане, но никне само един кътник.
Та така момичета. Казвам как беше и как е в момента при нас. Нора е на ясла от 16септември и до сега се е разболяла два пъти , първия през ноември,  тогава мина с пнадол и нурофен. Втория път през януари и вече беше с  АБ. Зъбите не никнеха в тези моменти.
А, да - кашлицата от сополите си я имаше след сън.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Благодаря ви за отговорите :),  Rumyanau, благодаря ти :)
Bebe_13+15, ти с какво точно започна захранването? Ще се радвам и други мамчета да споделят с какво за започнали захранването.
Водичка неподсладена аз давам от вторият месец, но всъщност много рядко й давах, а сега взех по-често да й давам.
Кati_vm, ти кърмиш ли още?
Синеочка, бързо да оздравявате и да се прибирате вкъщи!
Stoeka71, хубава новина за яслата на Мария :), радвам се за вас!
*
Авалонче, ми то не е задължително децата да боледуват тежко при всеки вирус, например. Моята голямата е вдигала Т сигурни не повече от 3 пъти в живота си. Като хване някой вирус, точи една седмица сополи, подкашля 4-5 дни и туй то, всичко на крак, пък зъбите й отдавна изникнаха :wink:
Малката и тя е така, само дето не кашля, ами й се зачервява гърлото.
Просто детенцето ти се е преборило успешно с някои вируси без усложнения.
« Последна редакция: Април 21, 2016, 14:01:49 pm от StefiZ »
*
Сол, ето тук има доста информация за захранването http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=27.0 може да питаш директно в темата.А и да прочетеш.Аз лично захраних на почти 6 месеца с оризова каша.След това дадох каша с картоф, после картоф и морков, картоф и тиква и така.

*
Стефи, може и така да е, ама как така съвпаднаха тези сополи със зъбоникненето точно по време и то цял месец сополи, не 4-5-7 дни.  И не е нещо да се заблуждавам , щото нали виждат се добре кучешките зъби, отделно характерната нервност и сприхавост от болката.
Сега след като пак се разополеви и зачерви дупето онзи ден едвам я забаламосах на люлката, та успях да видя, че е
побелял единия кътник.
Много съвпадения и затова съм склонна и го отдавам на зъбите. В момента нищо не капя, само промивам с разтвор и изсмуквам сополите. Вече сама ми носи помпата  :lol:

Sol, захраних с пащърнак. После тиква, морков, картоф и т.н.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Здравей Sol! Не, не кърмя. Схрях 7 -я месец, когато давах и АМ, а и бях започнала със захранването. Аз дадох първо тиква.
« Последна редакция: Април 21, 2016, 15:15:14 pm от kati_vm »
*
Ние сме си у дома вече. Най-накрая :) Друго си е вкъщи.

Благодаря ви за пожеланията. Надявам се до края на другата седмица вече да сме напълно здрави. У дома продължаваме с АБ и сироп за кашлица + Биозин кидс.

Кати, честити ходещи крачета! Много се радвам, за порасналото ти момиче.

Сол, аз захраних по схемата зеленчук-каша-плод-месо-глутен. Започнахме с картоф, след това морков, тиква, пащърнак, тиквичка и т.н. :) В темата за захранването има много полезна информация.


Всеки миг е още един шанс...
*
Благодаря, Синеочка! Радвам се, че сте вкъщи вече.
Ние в понеделник започнахме захранване - първо морков, а днес дадох и картоф. Яде ги с голямо желание и апетит. От вчера я слагам и на гърнето, когато я усетя.