0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Благодаря за включването, момичета. Точно горен втори резец вдясно е. То сега само връхчето се вижда и не знам дали цялото зъбче е така. Ще го водим естествено - утре сме на консултация при личния лекар, после и на стоматолог. Четох и аз за антибиотици по време на бременността, но аз не съм приемала такива.

Синеочка, браво на момичето :)



   La vita è bella
Здравейте, момичета и Ра4о!
Много се радвам, че има толкова много нови мамчета в темата  :P

Аз не съм давала нищо след ваксина и не виждам причина да се дава, ако детето е спокойно и няма температура.

Ние бяхме на почивка и се върнахме и Дани първия ден плака, че не искаше да ходи на ясла, но от втория ден влезна в час  :lol: По-важното е, че вече две седмици и половина е здрав (не знам къде да чукам и къде да плюя  :lol:).

Вчера бяхме за пръв път на педиатър хомеопат (Jbrul, запуши си очите  :P). Още е рано за впечатления обаче. Много се надявам да ни помогне Дани да не се разболява толкова често или поне да не се стига до необходимост от АБ, както и да помогне с проблема със страха, който има.
На почивката ми се скапа кръста, защото всичко му беше ново и непознато, съответно и страшно, и на всеки 5 крачки искаше да го гушкам. В детския кът си играеше като ме държеше за едната ръка в голяма част от времето. Като се разхождахме и го оставя, за да се отдалеча на два метра да го снимам и се разплакваше, че съм го оставила сам. Луда работа.. Чак накрая се поотпусна и започна да е малко по-самостоятелен в заниманията си.
*
Здравейте мамчета! Много съм активна в четенето на темичката за бебчетата, преди това за бременните, но все нямам време да пиша. Е сега се включвам. Гледам, че само госпожици напоследък се появяват тук, аз съм с момченце. Другата седмица ще станем на 3 месеца.
Лек и приятен ден на всички (въпреки мрачното време)!





*
Смайлс, това си е до характер на детето. Няма как да го откачиш от теб. Минава или поне намалява с времето. Синът ми до 4-5-годишна възраст се плашеше от балони, свещи и какво ли още не. В градината го пращаха в друга група, което някое дете празнуваше рожден ден. Мислила съм си за психолог, но просто нещата отминаха от само себе си.
За боледуванията - обикновено първата година в градината или яслата е така. Дано да намалеят все пак скоро!

Блу, при него положението се влоши основно от стрес.
Една маса за гладене падна и го изплаши. Тогава няколко дни не искаше да влиза изобщо в стаята, в която се случи случката (дори и да е гушнат в нас). Ние я скрихме въпросната маса и започна да влиза, но само, ако някой е с него. И това важи за целия апартамент. Сам не иска да ходи в друга стая. 
Плаши се и от разни други предмети от тогава, от които преди не се е плашил, както и от непознати шумове.

За боледуването, така си е за първата година, но при него е малко в повече или поне аз така го усещам. Поне лекарката каза, че е положително, че досега не е слизало към гърдите и гърлото е обирало инфекциите.
*
Смайлс, на всяка майка й се вижда малко в повече, когато детето й често боледува и страда. То обаче няма никакъв имунитет в първите си години и организмът му реагира на всеки вирус. Не се шашкай  :)! А какво да кажем ние с гайдите, като за два месеца три пъти влизахме в болница  :wink:? При някои протича по-леко, но в масовия случай децата на тази възраст боледуват често. Нашият рекорд е три месеца без боледуване, но при домашно отглеждане. В момента, в който реших да ги пусна отново на ясла, те се разболяха. Предварително :).

И аз не съм фенка на хомеопатията, еле пък за деца. Една приятелка, майка на близначки, ми се похвали, че тя с хомеопатия помогнала на децата си да не боледуват нон стоп. През първите 4 години много боледували  :lol:. Няма да ти обяснявам вица :).

За страховете на твоето момче явно си има допълнителна причина, но това също е свързано с характера му. Явно е по-емоционален и плашлив. И моят малчо е бъзлив за някои неща, особено се страхува от силни шумове. Ревеше дори от прахосмукачката. С повече обяснения, търпение и отвличане на вниманието от проблемните неща това премина.

Добре дошла, Rumito! Внесе и малко синичко в розовата ни тема :).
*
Свате, дано да сте си изкарали добре на почивката.

Добрв дошли на новите мамчета.

Ще ви изчета след малко, че не ми остава време да влизам.

Jbrul, след 5 дни зачервяването от ваксината отшумя. Но все още е подуто мястото и има едно нещо като бобче. В спешното хич не ми обърнаха внимание, при все че петното си беше повече от 5 см в диаметър, но се оказа че педиатъра е в Здравната къща, видя я, каза да продължа с риванола и така вече всичко е жълто вкъщи :) 
Направи ми забележка, че е доста отслабнала. Но аз имам проблем със закуската и вечерите. Не иска изобщо да закусва, пробвах всичко - попара, кус кус, макарони, баница, сандвич, мляко с бисквити,  мюсли -  не и не. Само минки ( маслини)  се ядат и то в количества, ако не я опазя и кисела краставичка в комбинация. Това е закуската маслини и кисела краставичка. На обед горе долу хапва с зор, но яде. След обедна закуска категорично не иска, евентуално половин банан или ябълка. Вечерята хапвва супа. Погледноти отстрани яде, но количествата са малки, по 10 чаени лъжички максимум. И това от месец насам, яйце да не види също. Добре, че си пие млякото и сутрин и вечер.

Просто исках да ви питам за идея за закуска, а то един роман написах :)

Мария също се плаши, от по силни шумове - пералнята като работи, от колите и моторите, от по силно чукане. (отгоре съседите, все нещи ремонтират и тя подскача като ужилена).  Но на площадката тича и хич не се обръща да ме търси, само ако нещи не може да направи им и да я кача на пързалката.

Спирам, че прекалих....
Свате, не знам и аз какви закуски да предлагаш още.
Разни мъфини (сладки, солени), качамак, само сухарче например (и Дани, и племенникът ги ядат така), палачинки, ядки (много се пристрасти към кашуто нашият човек). Аз правя едни хлебчета със спанак и сирене и са много вървежни при нас.

Beata, и в нашата ясла ми казаха, че Дани боледува повечко. А те имат база за сравнение поне. На почивката имаше едно дете, колкото Дани, което е тръгнало на ясла от есента и още не беше боледувало. Било боледувало преди това (защото имало две по-големи сестри), но вече не толкова често.  Знам, че това е по-скоро изключение, но много ми се иска и ние да сме така  :D
Дано и твоите дечица се закрепят по-скоро...
*
Да се наоплача и аз, че вече попреглътнах малко понеделнишките псувни. Влязох и аз в схемата 1 седмица ходи на ясла - 1 седмица болен в къщи. Диагнозата - течат сополи в гърлото и кашля. На всичкото отгоре за малко да остане неприбран от яслата в понеделник - бабата чакала да й звънна, аз не съм звъннала, добре, че се обадиха от яслата, че бил останал последен и кашлял и да го водим на лекар. Обадих се на бабата, тя се цупи, аз правих метани и после й обясних, че при такива недоразумения да ме избере по GSM-а и да ми затвори, аз ще й се обадя. Направо ми минаваха мисли да я сменям за догодина, така се бях изнервила, добре че имаше време докато се прибера от работа. А и от яслата имам чувството, че само го чакат да кихне (понеже той си е по-щуричък, пък и нямат загуба ако не ходи детето, понеже аз не им нося подаръци,  :mrgreen: ) и да ми го върнат и то само едната сестра ги прави тия номера. Добре, че сработи дипломацията ми, въпреки отприщилата ми се агресия.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Свате, дай рецептата за хлебчетата със спанак.
Качамак не искам, мрази каша и всичко което е като пюре. Иска да дъвче, тя и ябълка яде цяла, не я иска на парченце.
Свате, ето рецептата:
http://www.supichka.com/2013/04/proletni-hlebcheta-sas-spanak.html
Аз не ги правя на топчета - или ги слагам във форми за мъфини, или ги пльоскам с лъжицата направо върху хартия в тавата.

Rtfrtf, верно си имала повод да се ядосваш  :(
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Стоека, радвам се че се подобрява положението на крачето след ваксина. Напомняй на доктора да го види все пак като ходите на прегледи.
Смайл, сподели после имате ли пол3а от хомеопатията. Преди години в София бяхме ходили с ММ при една жена - по 2 часа на човек отдели, голяма психоанали3а беше. Файда не видяхме де, ама беше много приятно да си поговорим. Сега си пол3ваме 3а леки случаи хомеопатия "ширпотреба", т.е. те3и дето ги рекламират ;) Естествено, съгласувано с лекаря ни и в комбинация с каквото той и3пише друго. На моменти и мен ми писва и се чувствам сякаш давам едни пари 3а скъпи бонбони само, ама нали и а3 да се чувствам, че правя нещо. И сега нещо ме дра3ни гърлото, носът и смуча тука едни.
Синът ми не е от страхливите, ама сестра му много се стряска - гледам все да има някакъв фон, че ако е тишина при най-малкото тропване подскача, а ако се е унесла нещо да 3аспива примерно - направо писва много гадно :( И като спи понякога се буди с рев, сякаш на сън се е уплашила нещо. Дано го и3расте.
Ще гледам после 3а проходилките, но като водихме баткото на профилактичен при Д-р Алексиев (и той работи в специали3ираната клиника в Горна Баня), специално го попитах. Човекът ка3а - детето е 3драво и можете да пол3вате проходилки, кенгуру и други такива.


*
Момичета запознати ли сте с пъпните хернии? Чета много различни мнения лепят се, не се лепят? Педиатърът този път каза да лепя и двете госпожици са с изскочили пъпчета.
М-и и СЗ слагах лепенка на Селина,нейното пъпче беше по изкачило и само една ми свърши работа,мисля че беше за 4-5 дена и като я махнах пъпа си влезе на вътре и за сега да чукна на дърво всичко е наред! Олеее тая вечер пак нещо се изкревиха,рев та рев,спи им се а не мигат да заспят сами.нашият татко им купил едни играчки които пеят и се отразяват едни картинки на тавана но на тъмно не и не само 5 мин беше интереса и до там!
Вечер когато заспят стряскат ли се на сън и да почнат да пищят и реват,случвало ли ви се е ? Мирая понякога вечер  докато спи и започва да пищи,а Селина не е така мн рядко ще се раплаче докато спи
Да питам нещо,моите са на 4 пълни месеца,караме 5- тия,постоянно ръцете им са в устата и на двете,понякога е само пръст,понякога се опитват цялата ръка да си вкарат,може ли да ги сърбят венците и да е подготовка за зъби,макар че ми се струва прекалено рано за зъби
*
Не е подготовка за зъби. Просто ръцете са им интересни и тъй като изследват в момента всичко с устата си, се опитват и тях да ги пъхнат там. Всички бебета го правят.

Вечер когато заспят стряскат ли се на сън и да почнат да пищят и реват,случвало ли ви се е ? Мирая понякога вечер  докато спи и започва да пищи,а Селина не е така мн рядко ще се раплаче докато спи.
И ние имахме такъв период, Андрея се будеше едва когато я взема и гушна. Отмина от самосебе си. Сега много рядко се случва, но изплаква няколко пъти и се буди сама.
*
Ядат си ръцете, защото сега така откриват света, не от зъби.В този момент всичко минава през устата, абсолютно всичко.

За такава играчка са малки ще я оценят някъде след годинката.Сега всичко което искат е да усещат топлина, миризмата ви и че сте наблизо.Стряскат се много като спят в този период, могат да се стреснат от ръцете си, да подскочат на сън един вид.Аз Моника някъде в този период я повивах, прибирах и ръцете до тялото, мисля че се казваше рефлекс на Моро това което ги стряска сега.

М-и, съжалявам но не мога да помогна.

Стоека, аз и правех препечена филия с кашкавал, принцеса с яйце и сирене, мъфин със сирене и маслини, палачинки с банан, ей такива неща, че и Моника не е по кашите.

Усмивки, дано му мине на Дани това стряскане.Аз за белязвам от скоро че и Моника е така, започна да се страхува, а преди обикаляше цялата къща в тъмното.

*
Смайлс, вкъщи на една Коледа се подпали елхата от една свещ на нея (мъжът ми си държи много на истинските свещи за празника, ние винаги сме в стаята, когато ги палим) и синът ми се изплаши, въпреки че веднага я загасихме. Дървото реално не пострада, но излезе по-голям пламък. Сестра му не се впечатли особено. Само той, защото е по-страхлив. Иначе да се спука балон, много го плашеше преди време. Чак си държеше ушите и трепереше, ако види, че някое дете си играе с балон.

Блу, според мен е нездравословно да живееш с такива страхове и трябва да се работи в посока преодоляването им.