0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аааа момичета, взимайте мерки, че ние с девойките какво ще правим, трябва и зетьовете да пазя :wink:
Шегувам се, разбира се, но наистина е добре да се работи в посока преодоляването им, не е задължително да е със специалист, мисля, че и вие самите бихте се справили с повечко усилие. :)
*
Смайлс, сподели опит, ако намериш решение! Може да е полезен за някого.
При нас отмина с времето. Съседката ми, която завършва психология, каза, че за момента според нея няма нужда от специалист. Просто изчакахме, като гледахме да не го поставяме в ситуация, която да го притесни. Споменах ли, че не можеше да понася и тълпи? Дори и в детската градина, където всичко му беше познато, когато правеха летен празник в двора, просто това струпване на хора го притесняваше и настояваше да си тръгваме.
« Последна редакция: Март 11, 2016, 15:33:29 pm от blue_sky »

*
Момичета, отново да попитам за храненията.
Нас вече ни изписаха от Токуда, недоносени сме, но вече влезнахме в 38г.с и сме суответно 2840 и 2600 - трябва да ги храня 8 пъти по 50 мл, но не винаги си изяждат храната, понякога едвам половина. Нощес в 4 сутринта - нищо не изадоха. По-голямата
*
Танич, то не е задължително, ти им прави по 50 мл. пък по колкото изядат, не се притеснявай :)
*
Стефи ти е писала, не е задължително на всяко ядене да изяждат всичко.Има бебета който още първия месец след раждането спират да се хранят нощем.Според теб заспиват ли, ако да трябва да ги будиш, лениви ли са?Трябва да намериш тактика ако мислиш че са гладни, но се унасят и стават апатични от глад.
Но в случая е най-добре да отговорят майки на други бебета с ниско тегло, понеже при тях е малко по-различно.

*
Танита, ами и те са хора, макар и мънички, ти винаги ли изяждаш по едни и същи грамажи? Ядат колкото им се яде. Моето дете е на 6 месеца, но хапва 130-140 мл АМ, което отговаря за 3-4 месец.
Никога не съм спазвала тези часове на хранене, давам ѝ на поискване.
Сега и при захранването е така давам ѝ колкото ѝ се яде  някога е 100-120(зеленчукови или месни), а друг път изяжда едно голямо от 190 (това с плодовите) . А кашички хапва 130-40 -много ги обича.
Дописвам:  Чак сега видях поста на Маги. Затова ще уточня, че моето момиче не се роди с ниско тегло.
« Последна редакция: Март 12, 2016, 14:34:58 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Танита, моето дете също се роди недоносено. Беше 2 кг. като я изписаха, макар че тя не беше нитп в кувьоз, нито на кислород. Стоя само 7 дни. В началото започна да пие по 30 мл,  8 пъти на ден. Чак в началото на втория месец стигна 50мл.,като не винаги успяваше да ги изпие. Заспиваше по време на храненето, казваха ми да я щипвам по бузките за да я събудя. Еми не се събуждаше, изпиваше малко и заспиваше. И досега не яде особено много, вече се примирих че не иска да закусва.
Закуската й беше 10 малки маслини и 2 солети. Така, че спокойно ще започнат да си хапват госпожиците. Малки са, нямат сили и се уморяват бързо. Ще наваксат бързо да знаеш.
*
О, добре - успокоих се;-)! Когато са сънени аз ги разбуждам, но не засмукват диванетата - лапат биберона и толкоз - така се гледаме известно време и те пак заспиват - мъъка! А иначе не плачат от глад, което би трябвало да означава, че им стига яденето. Като цяло са много спокойни, само майка им дето се шашка за всичко!
Танитка, то ако не се шашкаш за всичко, не е нормално. :wink:
Моето дете не се роди недоносено, но си беше със сравнително ниско тегло и нямаше много сила да се храни. Сукваше няколко глътки и заспиваше. Не само през нощта. След около час се събуждаше и пак гладна. Отново суква малко и заспива. Нощем я будех да яде. На почти всяко хранене щипех, милвах, гъделичках... Сърцето й спеше. Така до около 2-3 месечна възраст.
Но до около 1-1,5 годишна си се будеше 30-35 минути след обилно вечерно хранене да си дояде.
*
Танита, моите са родени под 2кг, но са хранини с кърма. Количеството, което предлагах в началото беше 35 и си го изяждоха, при вас проблемът беше да не ги прехраня, че връщаха и още си връщат де, та разбуждах и настоявах да ядат. Вече ги кърмя и нямам контрол над количествата.  Ако предложа АМ, ядат много бавно.
*
Момичета, отново да попитам за храненията.
Нас вече ни изписаха от Токуда, недоносени сме, но вече влезнахме в 38г.с и сме суответно 2840 и 2600 - трябва да ги храня 8 пъти по 50 мл, но не винаги си изяждат храната, понякога едвам половина. Нощес в 4 сутринта - нищо не изадоха. По-голямата
Tanitа не знам твоите защо ги водят недоносени, но, ако е заради килограми, сегашното им тегло си е доста добро за близначки. Иначе момичетата са прави, че са още мънички и се уморяват да сучат. Дори с биберон да е по-лесно, пак им е трудно все още. Важното е да са спокойни и да наддават. И аз ги будех, за да ясат - щипане на бузки, леко запушване на нослето, чесане по ушето, но не винаги действа.

м-и, моите също връщаха, защото аз в притеснението си да не би да не им е достатъчна кърмата, май ги прехранвах :). Научих се бързо, де, ама си се шашках и аз.
*
Здравейте, момичета :) . Радвам се, че новите бебчета са добре. Само хубави новини да се чуват и здравички да са всички деца и бебенца.

Аз исках да се похваля, че днес моята шушулка малка за пръв път си хвана дрънкалката и се заигра сериозно, преди това я хващаше за няколко секунди и я изтърва и се изнервяше. От няколко дни се занимаваме доста с играчките и днес вече успя да я размята и да си я перне няколко пъти в главата. Опитва се и с двете ръчички да я хване, но лявата все още е малко трудна с пръстчетата да захваща нещо целенасочено. Беше много смешна как се взира в играчката, приближава я до лицето си и изпищява може би от кеф  :lol: . Чувала съм, че момиченцата по-бързо започват със захващането от момченцата, не знам дали е вярно. Всъщност ми казаха преди време, че бебетата започват да хващат предмети и играчки около 4-ти месец.
А вчера беше някакъв кошмарен ден, не искаше да заспи вечерта и чак след 22.00ч. успях някак си да я приспя, в момента в който се унася да заспива явно сънува нещо и започва да плаче и цялата трепери, и така се гушкахме, успокоявахме часове наред.

Пожелавам ви спокойна вечер и за работещите - приятна почивка утре, не че ще я усетите много, но все пак (предвид, че днес сте работили). Преди много мразех да отработваме в събота, направо неделите ми минаваха като миг.
*
Сърдечно благодаря на всички за съветите!;-) Добре, че ви има!
edit, браво на бебка, бързо се развивате. Андрея от 3-4 дни сама хваща дрънкалката (без да я подавам) и голяма игра пада с нея. Упорито се мъчи и да се обърне от гръб по корем, но не се получава още. Та започва едно ядосване, кара се... Голяма е сладурана. Колкото до това кога какво трябва да могат - страшно относително е. На 6 месеца трябва да могат да стоят вече седнали, но вижте моята племенница на 6 и половина...
« Последна редакция: Март 13, 2016, 07:54:13 am от Нелка »
Нелка, аз да се обадя като една дърта свекърва  :lol: Не е хубаво толкова малко дете да се учи да ходи. Може да настъпят трайни увреждания на костната му система.
 
Блу, ще споделя, ако намеря някакво решение относно страхливостта на Дани.

Да ви споделя едни много интересни примери за лошо родителство, на които попаднах вчера.
Направо обобщават накратко това, което чета от доста време относно възпитанието на децата.
https://www.facebook.com/funnycrafts/posts/1703471339920659?pnref=story
47 Smiles, племенницата ми е вече 3-годишна, в идеално здраве. Прегледи при ортопед показват че всичко й е наред. Не е учена толкова рано, сестра ми единствено следваше желанието на малката да стои на крачета и да пристъпва. Или е трябвало да я връзва седнала, докато дойде времето за ходене?!
*
Нелка, Смейли е права. Това че при племенницата ти(голяма красавица е впрочем) няма поражение, не значи че при други деца няма или няма да има.Водещи ортопеди твърдят, че ранното прохождане може да доведе до трайни изкривявания на костната система.
За протокола ще кажа, че Александра може същото от 5 месечна, но избягвам да го правя, заради описаното от Смайли. Нали знаеш, то бебето може много неща да иска, но ние като родители сме тези, които на този етап взимаме решения. Нищо лично към теб и сестра ти, но истината е че не е нещо, което бебетата на 6 месеца не мога да правят, а е нещо, което не ТРЯБВА или по-скоро не е препоръчително, но всеки сам си избира как да си гледа детето.
Много се радвам, че Андрея е будно и жилаво дете, поздравления за нещата, които се е научила да прави. Нека все така ви кара да се гордеете с нея.
 Едит, браво на момичето! Все така да те радва.
И нови мурафети да научи! Пу пу, като я знам какъв е бонбон шиколадов ми иде да дойда и да ти я изям.😻😻😻

« Последна редакция: Март 13, 2016, 14:08:40 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Честит рожден ден , Бебе, пожелавам ти да бъдеш много здрава, щастлива и обичана!


Всеки миг е още един шанс...
Нелка, момичетата са го обяснили достатъчно ясно, няма да повтарям казаното от тях, но ще ти разкажа за опита с моя син. Явор беше на 2 седмици, когато започна да се нагига в кошницата сам, не му се лежеше на това дете и продължи в същия дух. Въпреки всичките му опити да се надига и да седи, го сложих да седне едва при навършени 6 месеца. седна стабилно точно за 2 дни, дори не се наложи да подпирам с възглавници, той просто си беше готов. Още преди да навърши 6 месеца като го изправяхме да си стъпи на крачетата и тръгваше да прави бързи  крачки, но никога не съм насърчавала тези му занимания на тази въсраст. Сложихме го в бънджи, оставихме го на земята. Така си се научи да лази, на 7 месеца и половина се изправи сам в леглото, проходи си нормално на 1 година. Дори нямам спомен колко време го държахме за ръце, някакси всичко стана от само себе си. Много бързо след прохождането, вече тичаше. Та бързото развитие невинаги е нещо хубаво. Мислех си да ти пиша още като се похвали колко рано се е обърнала дъщеря ти, но забравих. Тъй като с моята дъщеря ходихме по много, много лекари и знам, че ранното обръщане може да е свързано с повишен мускулен тонус. Обикновено възрастта за обръщане е около 4 месеца, на 2 е твърде рано.
<br />[link=http:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Благодаря 3а пожеланията, Синеочка :)
Момчето ми се обърна 3а първи път на 4м и след 10тина дни вече се въртеше енергично. Беше бебе по учебник - прола3и, проходи по график, само с говоренето и3преварва връстниците си, което може да е добре, ама понякога му надува главата с философстването си :) Бебка до сега само един път се е обръщала, но пък се набира на лакти да сяда, иска да я държим и3правена, ама няма да я огрее още 3 седмици ;) От скоро държи играчките - обикновено ги хваща, но не ги държи дълго и много 3драво. Това мисля да питам педиатъра, но с те3и бацили не смея да ида на консултация направо. А към нашата манджа как гледа... Направо ми присяда - а3 да ям, а детео да ме гледа и и дам да смуче парче ябълка, колкото и тя да "участва" в семейното хранене. Още мъничко остана и ще хапва и тя с нас на масата.
Едит, има и такива дни с бебета. И а3 понякога се шашкам, като е много крива някой ден. И обикновено е и3ли3ало или че има колики (неясно от каква храна, като уж внимавам какво ям), или пълен памперс, или е превъ3будена от срещи с други хора, или нещо подобно. Абе винаги си има логично обянение, ама докато го открия, си се по притеснявам. Сега ми се е ра3сополивила нещо - дано да ни се ра3мине само с малко хрема.