0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*


Честита Баба Марта! Нека ние и нашите деца сме здрави и щастливи!
Дано през месец март ни се случват само хубави неща и темата се напълни само с положителни емоции и ...нови попълнения 💖💖💖
« Последна редакция: Март 01, 2016, 09:57:19 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
честит Баба Марта и от нас :) много 3драви, румени, весели и 3асмени да са всички дечица! Много по3итивно ме 3арежда началото на март, а и миналата година на 1ви март видяхме на Сияна двете чертички  :bfp: Моля се всяко семейство да види те3и две чертички, да гушне поне по едно прекрасно, 3драво и слънчево детенце!
Маги, бър3о да о3дравявате!
Синеочка, не 3нам как ще я опа3ите от младежите та3и слънчогледка! Прелестна е и с те3и големи сини очи - не можеш нищо да и откажеш. Люлката ми напомня на една детска площадка в Люлин 1, до нашите братовчедчета. Ако съм по3нала може да се видим като им ходим на гости ;) С баткото, като 3апочна да се и3правя свалихме нивото на кошарата, че иначе щеше да е треперене и дебнене.
М-и, на мен не ми дреме 3а лъскането на къщата - по-важно е да сме 3драви, да си почиваме малко при всяка въ3можност, 3а да сме спокойни и да се радваме на децата си. Предпочитам ра3хвърляна къща, отколкото и3нервена от чистене, подреждане мама с лъсната къща. Поддържам въ3можно най-чисто, готвя да си гле3я момчетата, но не прекалявам :)
Хоуп, чела съм, че бли3наците по-късно проговарят, 3ащото си общуват помежду си и нямат нужда да говорят на "въ3растен" е3ик с другите. Не можах да ра3бера от личен опит така ли е :( Но пък гледам как си общуват моите сладури, макар и с 2 години ра3лика - той и говори, тя му се усмихва и сияе като го види. Надявам се да имат силна връ3ка и много да се обичат.
Смайл, сега гледам че и Сияна от рано подкара сополки, кашлица покрай батко си, но слава Богу, леко минава. Ще видим как ще е като тръгне и тя на градина - дано си е съ3дала имунитет междувременно. 3а самостоятелност - не мисля, че можеш на сила нещо да направиш. Като "у3рее" да се пусне от теб, Дани ще го направи, а на теб ще ти е хем гордо, хем мъчно, че вече е порастнал. Нашият като е много смел тръгва на където си е наумил и даже не поглежда дали сме след него.
Цигу, и а3 четох, че вит.Д е по-важен 3а имунитета и от всеи3вестния вит.С. Само дето на баткото сутрин в галимацията 3а градина пропускам да му дам.


*
Честита Баба Марта! Да сте здрави, румени, червени, весели и засмени!
*
Бебе, люлката е пред нашия блок в Ямбол  :lol: , заповядай да се видим :)  :lol:
 И аз съм го чела това за близнаците, че си имат техен си "език", особено еднояйчните ( Хоупче -вашите такива ли са?) . Ако сте гледалк филма "Джак и Джил" с Адам Сандлър, там по много забавен начин е показана близнашката реч  :lol:
Смайли, има една приказка "Циганинът, като има маша - не си гори ръцете!" , та и Дани така , защо да го прави сам, като има кой да му помогне. Тарикат е от сега ;)


Всеки миг е още един шанс...
*
Честита Баба Марта на мами, татковци и дечица! Да сте здрави и засмени, бели и червени.

Синеочка ние с теб излезнахме съгражданки. Много е сладка вашата бебка, да я  изпапкаш. :lol:

47 Smiles, има го и това че е все още сам, ако беше второ дете щеше да гледа от по-голямото и да се втурва да прави всичко сам. Хубаво е че е предпазлив. Марти и той си е предпазлив, а ако знаеш каква е лудница ако детето няма страх от нищо. Едно наше приятелче е такова, майката горката не може го опази. :)

Спорен и усмихнат месец на всички!


*
Честита баба Марта! Здрави, румени, засмени!
Сол,голяма кукла си имаш.И как позира само.
*
Честита Баба Марта и от нас :) Бъдете здрави,весели и щастливи! И за мен като Бебе 1 март е специален...тогава ми бе трансфера :)
Маги,бързо да оздравеете
Хоупче,голяма забава е при вас :lol:
Сол,твоята "мартеничка" е прекрасна пу-пу  :lol:
Честито първо зъбче на чаровната Слънчогледка :)
Ние сме добре,бях си от четвъртък до снощи сама с Алек при мама,че нямах лекции :lol: и на юг времето бе прекрасно и се разхождахме много :lol: сутринта най-накрая го ваксинирах...да видим как ще е тези дни :) иначе залепен е за мен,в момента в който се прибера и вдига ръчички да го гушкам :lol: плаче като излезна без него...опитва се да повтаря разни думи които му казвам,но всъщност не са много думите които казва...сестра му повече бърбореше :lol:
 sol, страхотна бебе-мартеничка, пу-пу-пу. И ние вчера бяхме облечени тематично, но госпожицата не се спря за снимка. То само размазани кадри станаха :( Но пък ще покажем усмивка от преди няколко дни ;)
Нелка,разкошна е :) пу-пу
*
Нелка, sol, Синеочка, прекрасни са малките ви момиченца  :), красавици пу-пу  :)

Маги, бързо да оздравявате!

*
Момичета, децата ви са приказни.  :heartbeat:
Моля ви, дайте кураж на други двойки, които се борят за бебе! Сложете снимки на мъничетата в темата за нашите прекрасни бебета! http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48005.0

*
Честита баба марта и от мен!
Да сте живи и здрави, румени и засмени!
М-и, добре дошла! Хигиената не я мисли при всяка мама е така. :) :) :)   За възглавничката не разбрах огледах я добре, но крачета не видях.
Синеочке, честито първо зъбче! Прекрасна е малката синеочка слънчогледка! За кошарката е време вече да се свали, като ви гледам колко сте пораснали :)
Сол, много е красива малката принцеска!
Нелка, голяма сладуранка е :)
Относно диетата, само споделям опита си. Не мисля, че съм се натрапвала :) целта ми е да съм полезна. Повечето мами в темата сме били доскоро бременни и в някой момент предприемаме действия за нормализиране на теглото и възвръщане на визията си. А вероятно съм отслабнала толкова заради не малко качените килограми  :) които също не са здравословни.
Хубав ден!
« Последна редакция: Март 02, 2016, 10:47:36 am от milch »
*
Не че нещо, ама най-хубавите деца са Зачетските, пу пу!

Много са хубави и Лори и Анди, и Криси.
Милхче, все си мислех ,  че си мой набор, а като гледам баткото ви колко е големичък, явно рано си се омъжила, че и медицина си завършила. Браво! А аз до 26 хич и не мислех за деца, освен на работа и племенниците ми. Герой си ти!
Рачко, ха сега и съседи ще излезем! Като/ако се прибирате в Бг, драсни да се видим, много ще се радвам!
Ние живеем в Аврен, по-точно Диана.

Имам въпросче относно летния кош. Слънчогледка хич не иска да лежи вече в зимния, а педи каза, че трябва да умее да седи стабилно, за да я сложим. Тя прави опити, но не е стабилна. Тук лудите мамчета ми казват, че дори съм закъсняла за летния. Вие кога сложихте вашите деца в летен кош?


Всеки миг е още един шанс...
Моят син го возех в кошницата за кола, която се монтираше на количката. Той от много рано тръгна да се изправя, седна стабилно за 2 дни точно, но при навършени 6 месеца. Тогава го сложих в летен кош.
<br />[link=http:
*
Честита Баба Марта и от нас!  :) Нека да са здрави дечицата ни и да ни радват!
Много хубави бебенца и дечица има тук, момичета децата ви са прекрасни  :D

Ние сме болнички вкъщи, при нас така стартира месец март. Вчера бебката се закашля на няколко пъти и само толкова без други симптоми, но си помислих, че може да е от лигичките, които й текат в последно време и са по-обилни тези дни, нямаше температура снощи и тази сутрин, но днес за всеки случай отидохме до болницата. Оказа се, че  е вирус и там й измериха 38 градуса температура. Изписаха сиропче антибиотик за възпаление на горните дихателни пътища, друго сиропче с парацетамол и капки за нослето, защото от днес има и вече сополки. За температурата ни изписаха и свещички, но за сега не мисля да й ги слагам, ако вдигне по-висока  температура тогава, поне така ме посъветваха в аптеката. Отпаднала е малката и иска да я гушкам все, иначе се усмихва и си гука.
Моето бебе е миксче, светлия цвят е взела от мен, а иначе е копие на баща си  :D
*
Ох, тъкмо се чудех кога ще покажеш Грейсито. Най-сладкото мулатче на света! Мляко с мъничко какао! Пу-пу! Ще я изям 😻😻😻
Бързичко да оздравявате и повече да не боледувате!

Мешко, много благодаря за бързия отговор. Ние утре правим 6 месеца, та може днес следобед да ѝ направя един тест-драйв  :lol:


Всеки миг е още един шанс...
*
Привет, привет и от нас! Надявам се приемате и с повече неизвинени отсъствия :oops:
След последния път когато ви писах, че ще търся свестен УНГ реално нещата станаха още по-зле при нас. Бяхме и три дни в Токуда (което за мен беше леко пресилена нужда да оставаме в болница), но когато ден след приключване на втори пореден антибиотик младежа цяла нощ пъшка и охка и в 5 сутринта беше с 39 и си поемаше въздух на почивки вече не ми издържаха нервите. За жалост и този престой нищо ново не помогна. Според докторите просто му се е сринал имунитета и си лепи вирус след вирус, ама мен мие  странно как това става като си седи само вкъщи и само с мен 8O Реално последния месец съм била на работа 5 дни и нещата започват доста да се усложняват и в тази насока :(
Направихме консултация с 4-ма различни УНГ доктори и за всичките той си е ОК  и те проблем не виждат. Е да де, ама ей го на утре свършва с антибиотик номер три (а какъв натровен вид има детето вече да не обяснявам :( ) и си продължава да хърка в 90% от времето докато е буден (като спи е спокоен) и да се дави от стичащото се отзад и докато пие течности постоянно се дави и кашля.... Щяло било да му мине.....е втори месец и куп усложнения, а аз да чакам да му мине?! И вече се чувствам направо безнадеждно. Още повече, че аз го спрях здрав от ясла, с малко сополки беше пак такива задни и реално оттогава се влошава - дори няма как да приема, че ужасното място "ясла" е виновно... Снощи бяхме при супер прехвален УНГ за деца и той след незадоволителните ми отговори, че детето не е на ясла, няма братя и сестри и т.н и т.н. каза че щом аз съм болна той затова е болен и че освен да си седим вкъщи друго няма какво да каже. Попитах го дали може да е алергия, дали може да е усложнение от недоносеността или това че е интубиран и получих отговор:"Всичко има значение!" 8O Спрете да ходите по лекари, отидете на почивка и оздравейте и двамата и ще ви мине....
Ако някой има идеи, приемам всякакви 8) Също ако можете да ми препоръчате някакъв имуностимулант, защото доста четох и търсих, но повечето са за 2+ годинки и не знам дали и как да дозирам за по-малко дете и не смея на своя глава.

Смайли, прочетох за Дани, че бил предпазлив. Матей е другата крайност - няма страх от нищо! И да ти кажа, не е по-добре... Той като реши че иска да участвам във всичко и той си ме държи за ръка, дори ме "командва" да му подавам разни неща на 5см от него, дето може и сам да ги стигне....но пък реши ли си нещо, нищо не му пука. От няколко дни успява да се набере на стола да се качи и оттам на трапезарната маса и се изправя прав отгоре и това докато реагирам вече е там 8O Във входа търчи към стълбите и въобще, знае че трябва да се хване, подава си ръчичка, но се движи толкова бързо (с главата напред, краката му не смогват да догонят горната част на тялото), че просто не преценява нещата и е постоянното излюскване и удряне някъде :?
Днес чакаме тати да си дойде за няколко дни, та поне да се видим с него :)
Целувки и поздрави и до скоро! :P