0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
В началото, когато оставих мама да приспи Нора, тя установи, че мятането на ръчички й пречи да заспи. Придържаше ги към тялото докато заспи. После я повивахме с пелена за по- лесно само докато заспи, наистина много бързо се успокояваше и до 5 мин. заспиваше.  После попаднах на д-р Карп и съвпадението с повиването. А преди бях толкова против това повиване,  жестоко чак мо се виждаше, че даже и се възмущавах как може такова нещо в миналото да са ни причинявали. Но всичко си има обяснение, и всяко дете е индивидуално.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Едит, браво на момичето! Все така да те радва.
И нови мурафети да научи! Пу пу, като я знам какъв е бонбон шиколадов ми иде да дойда и да ти я изям.😻😻😻
Благодаря  :D, чакам ви със Слънчогледчето. За мурафетите...да ти кажа май всеки ден има нови изпълнения вече и започва да хитрее, а уж били малки и не разбирали.  :lol:

Едит, има и такива дни с бебета. И а3 понякога се шашкам, като е много крива някой ден. И обикновено е и3ли3ало или че има колики (неясно от каква храна, като уж внимавам какво ям), или пълен памперс, или е превъ3будена от срещи с други хора, или нещо подобно. Абе винаги си има логично обянение, ама докато го открия, си се по притеснявам. Сега ми се е ра3сополивила нещо - дано да ни се ра3мине само с малко хрема.
И аз много внимавам какво ям заради нея, но явно изпускам нещо понякога,  а за пълен памперс - тя просто не търпи да е мокра и сменям много често и ако се размрънка първо там проверявам :D .  Дано да ви се размине само с малко хрема, че ние още не можем да се оправим, вече две седмици.

Ми, за коликите аз не намерих нещо, с което да ги избегнем. Първо ни изписаха едни скъпи капки, от които бебка започна да повръща доста. След това други по-евтини, но и от тях беше същото и ги спрях, давала съм и чай от копър и лайка и нямаше ефект, но пък снаха ми каза, че при племенника ми копъра облекчавал коликите, при нас не действаше. Масажите на коремчето като че ли малко облекчаваха понякога за кратко положението, но за кратко. Пробвала съм и топла хавлия да й слагам на коремчето и бутилка с топла вода и накрая нищо. Сега вече почти няма колики, а и да има не ги усещам много :D,  бубката само мрънка.

Smiles, чувала съм добри отзиви за тези две фотографки от мои познати, мисля че снимат и на място по желание на клиента, поне за едната съм сигурна, че го прави :)
https://www.facebook.com/krassiechochevaphotography/info/?tab=page_info

https://www.facebook.com/NadyaSabevaPhotography/timeline
Благодаря, момичета  :P

Маги, ние преди точно при Тонита ходехме и бях мнооогооо доволна.

М-и, а ти пробва ли затоплянето на коремчетата? При големи кризи само това работеше при нас. Аз ползвах възглавничка с черешови костилки.
*
Едит, давам капки с екстракт от копър, чай няма как.
Смайл и аз имам черешова възглавничка :) ще видим довечера. Иначе сега си спят като ангелчета :)
*
М-и, за пъпните хернии нашата док каза да я обръщам по корем често. Така можело да се оправи и да избегнем лепенките и като , че ли вече след няколко седмици, обръщайки я по корем сякаш взе да се оправя хернийката. Ще видим и утре какво ще каже док, защото сме на ДК и ще й бият и първата ваксина след родилното.
Tanita, и моята бебка се роди с ниско тегло 2700, изписаха я 2,520. Ние сме на смесено хранене от самото начало, така и не можах да постигна да минем само на кърма, защото тя е в сънен период при храненето вече доста дълго и не суче достатъчно и ме принуждава да й давам шише. Заспива на 5-та минута, и на шишето ми е заспивала колко пъти, така, че не се притеснявай. Явно когато са с по-ниско тегло много лесно се уморяват и заспиват.
Ние общо взето имахме големи проблеми с храненето преди 10 дни тя отказа да суче и не пиеше и АМ. Смених АМ, отначало не го искаше и него, защото вече прави разлика с кърмата и иска само кърма, но пък и не искаше и да суче, защото свикна от шишето да става бързо. Но, сега започнах да я кърмя отново често и тя започна пак да суче, особено като е сънена, а и през нощта сме само на кърма. Последните два три дни стигнах до само 2 шишета АМ на ден, но тъй като тя заспива на гърдата и не суче достатъчно, не се нахранва и пак и давам и шише. По цял ден се храним, просто с това заспиване се храним с часове. Иначе какво ли не опитвах, даже бях започнала и да се цедя и да й давам кърмата от шише, но тя после не искаше друго, освен кърма в шише, а тя и не е била и достатъчно по това време.  Ако, някой от мамчетата е имала подобни проблеми при смесено хранене ще се радвам да сподели. Аз искам да продължа да я кърмя колкото се може по-дълго, докато имам кърма, но, това че не суче достатъчно, макар и често да се опитвам да я кърмя, ще доведе до намаляване на кърмата. Освен да започна да се цедя, ама пък да я хвърлям кърмата после хич не ми се иска. А, от шише да й давам ще свикне пак само така. Приемам всякакви съвети, момичета. Спокойна вечер!
*
Смайлс, бяха ми препоръчали фотограф в София. Ще потърся къде беше и ще ти кажа.

Сол, кърмата можеш да я замразяваш, ако е в повече. Иначе можеш до 24 ч. да я държиш в хладилника.
« Последна редакция: Март 15, 2016, 21:51:17 pm от blue_sky »

Този път официално бебка е с варицела. Сърби е всичко като я гледам, вчера изкарахме кошмарна нощ. Днес буквално заспах права пред лекарския кабинет. Утре един приятел ще я глеад, че аз съм на стаж, мъжо на училище, за четвъртък ще правим други еквилибристики, петък го отписах. Трябва да станат крусти до понеделник, че да я пусна на градина. Това вече е втори ден, след като се възпалиха пъпките, иначе избиха в неделя първите. Голяма гнус е :x
[/url][/url]
*
blue_sky, опасявам се, че кърмата ми не е достатъчна :( Така че, май е по-добре да не рискувам с кърма от шише, защото, ако не стига, тя ще свикне пак така и няма да иска да пие АМ. А, и ми дойде цикъла, което май означава, че кърмата ми е на свършване :(
*
А, и ми дойде цикъла, което май означава, че кърмата ми е на свършване :(

Моят опит съвсем не потвърждава това предположение :)
И двата пъти цикълът ми се възстанови веднага след раждането. И двете деца бяха само на кърма до 6 мес., макар, че бях с редовен цикъл. В тези дни усещах малко намаляване на кърмата, да.



*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
А, и ми дойде цикъла, което май означава, че кърмата ми е на свършване :(

Моят опит съвсем не потвърждава това предположение :)
И двата пъти цикълът ми се възстанови веднага след раждането. И двете деца бяха само на кърма до 6 мес., макар, че бях с редовен цикъл. В тези дни усещах малко намаляване на кърмата, да.
Потвърждавам, писаното от Неда ;) Как нямах късмет и аз да ми се поотложи цикълът! Имам познати по година не им идва. Сол, как реши, че не и стига кърмата? Не качва ли. А не може ли да заспива, защото се е наяла. Аз знам, че гладно няма да спи спокойно детето. И Сияна беше дребос и преди 9тия мсец се роди, хем заспиваше, хем пък като я поощипна да си досуче - повръщаше. Качва по 600-700 гр, но пък расте а височина и сме си все на кърма. Педиатърът, разбира се, следи нещата. С баткото по се шашках стига ли му, пиех чайове, бирена мая... Сега имам някаква дозичка АМ, за успокоение ако не и стигне някой път, като съм в МЦ примерно. Ама ако не и стъгне, ще огладнее просто по-рано. Другото е, че понякога като засуче уж няма мн мляко, а усещам как слиза кърмата и се наяжда. В никакъв случай не ти натрапвам - непременно кърми! Не съм маниачка кърмачка :-)  Само споделям.
И М-и, като чета, не се стряска много с вторите бебки :-)  Повиването и белият шум с баткото много помагаха, но с малката - тц. Нерви се яко ако я огранича, а от бял шум реве. Само да уточня - повиването не е онова стягане яко за 'изправяне' на крачетата, а просто прибиране с пеленка на ръцете до тялото, колккото да не ги мята и да се стряска. Има клипчета в нета, картинки.
Вени, да се оправяте бързо! Гадно си звучи :( но ме кефи, как не се прави при вас голяма карантина.


*
Сол, Танита, изписаха ми децата на 2кг.,  опитах да са само на кърмене на 2300, заспиваха, но над 2400 вече се получи. Настоявайте повече ако искате да кърмите. Ако реша, че някоя не е дояла, предлагам АМ след кърменето, не се е случвало да изпие повече от 20мл., във варианти с едно хранене с АМ и чак след 6часа кърмене със сигурност ще ви намаля кърмата.
Сол, аз започнах да лепя, слагам и по корем.
Стоека, точно със специална лепенка за пъп 3М, но се отлепят много бързо, аз стоях поне седмица с такава след секциото, техните се разлепят.
Бебе, няма да им се даваме  :lol:
Вени, леко боледуване, знам, че е неприятно, аз я карах преди 2г.
*
Да, момичета, прави сте. Днес бяхме на ДК, докторката ми каза, че изобщо не означава, че след като ми е дошло кърмата е на свършване и да си кърмя спокойно.
bebe_13+15, наддава си нормално, обаче проблема е, че тя не суче достатъчно. Тя заспива още на 5-та минута, възможно ли е за 5 мин. да се е нахранила. А, после като я покърмя пак, тя после плаче ( тя плаче само от глад) и аз си мисля, че не й стига, а всъщност явно тя просто не суче достатъчно. Обърках се вече, но мисля, че съм се заблуждавала, че не й стига, а то проблема е, че не суче, а още от родилното така добре си беше засукала. Затова сега вариантите са ми или да се цедя и да й давам от шише, или да се цедя от време на време, когато не е сукала много да се цедя малко за да си поддържам кърмата, но пък трябва да я хвърлям.
Днес й биха и първите ваксини, там си поплака, но вкъщи след 4 часа от ваксинацията плака нейстово и аз се сетих да й сменя лепенките( слагам й от лепенките кул петч) и й дадох малко Панадол и тя се успокои, но колко плака милата, скъса ми се сърцето. А, и спи вече колко часа след това без почти нищо да е яла. Иначе си е наддала с почти 1 кг.
*

sol,

Иначе си е наддала с почти 1 кг.

това всъщност означава, че реален проблем с кърменето няма.
Детето изяжда толкова, колкото му се яде :)
Напълно възможно е за 5 минути да се нахрани.

Единият ми син се кърмеше по часовник (сам си направи такъв) и сучеше по-дълго време.
Другият беше "на поискване", заспиваше на 5-тата минута, точно като твоето дете.
И двамата си качваха кг. като по учебник :)



тя после плаче ( тя плаче само от глад)
няма как да си сигурна в това. Глад, колики, неразположение, нужда от гушкане, спи й се - много са причините, поради които едно толкова малко бебе може да плаче.



*
sol,
Включвам се набързо да споделя опит за смесеното хранене, в случай че имаш нужда. Ако бебето си спи 2-3 часа след кърмене, аз мисля си хапва достатъчно. Моите близнаци бяха на смесено хранене до 4-тия месец, след това наваксахме с количествата и минаха само на кърма. Аз обаче цедях след всяко кърмене (без нощните) и дохранвах я с кърма, я с АМ, когато каквото имаше налично. Кърмата я съхранявах в хладилника, събирах когато колкото бях изцедила и давах на бебетата в рамките на максимум 24 часа. Само си вземи най-малките възможни биберони - примерно на NUK се водят за вода. Идеята е като обърнеш шишето надолу, съдържанието да не изтича. Така бебето не се отказва от сукането, защото и за шишето трябва да положи усилие.
Моите хлапета също отказваха да сучат първия месец - просто си спяха и нищо не правеха. Та докато станат към 3.5 кг си бяха основно с шише, а аз цедях колкото можеш. В крайна сметка ги кърмя и до сега, а като знам как си казвах "дано да има за този месец, да станат поне на 4 .. 5 .. 6 месеца", направо не ми се вярва.
Чета ви, но не ми остава много време за писане с работата и бебоците у дома. Днес по изключение са заспали в 22 часа, баща им ги е поизморил след обяд. Иначе не лягат преди 23 и тогава и аз лягам с тях. 
Вени, бързо оздравяване на Катето. Дано сте минали тежкия период.
*
Днес празнуваме за първи път имен ден на мъничкото ни слънчице Теодор. Минавам да почерпя - подходящо за мъничета. Да са ни живи и здрави и другите именници в темата - на Неда и Рачо. Дано не пропускам някой, че много адашчета станаха :)




   La vita è bella
*
Честит Имен Ден на всички дечица! :balk_7: Да са живи и здрави, и много щастливи! :balk_7:
*
Честит имен ден на парзнуващите днес! Много здраве и късмет на именниците и техните семейства!


*
Честит имен ден на Тео, нека е много здрав, усмихнат и весели игри му пожелавам!  :D
*
Честито на именицити! Да са здрави и палави!
Днес разбрах, че Тодор означавало Божи дар :)
*
Благодаря за отговорите, момичета!
maury, инфото ти ми беше много полезно. Аз съм с шишенца на Филипс Авент, но си взех едно на Нук, което наистина е във формата на гърда, най-малкия размер, но пак изтича кърмата като го обърна надолу. Въпреки това, тя си пие за сега така кърма, която съм изцедила и не се е отказала да суче. И аз започнах да се цедя и да я дохранвам, ако има с кърма, ако не, с АМ. За сега пие така, дано да нямаме повече проблеми от този род.
Иначе след ваксинациите вечерта вдигна температура 37,8, дадох й Панадол, тя го изплю половината и сменях лепенките. На другият ден до следобяда поддържаше същата температура. Оставих организма й да се пребори сам и така и стана, после стана 37. А, и после два дни нямаше апетит и спеше. Но, се оправи, жизненичка е и се радва, и усмихва много :)
Болните дечица да оздравяват бързо!
Честит имен ден на всички именничета! Да са много здрави и щастливи!