0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да аз имам един брой малък от този правения, който е за силно подсичане, не съм го ползвала дори, иначе мажа с обикновения и до сега.Много добра работа върши и хич не е скъп.

*
Здравейте момичета как сте ние имаме проблем с подсичането опитахме с судо крем бочко но не ни помага  вие как се справяте с това
Здравей, компреси със смрадлика правила ли си? Оставя се бебето по голо дупе за известно време и му се налагат компресчета.  Също така можеш да пробваш да мацнеш с Пиоктанин 1%. Абсолютно безвреден е, но цапа много. Редуваш на една смяна на памперс, мажеш с пиоктанин, на следващата със Судокрем, но ако положението се влоши, консултирай се с педиатъра си. Също така възможно е да не е подсичане, а да са гъбички, щом судокрема не помага. Като цяло най-добре отидете на преглед при педиатъра.
Мерси за отговора ще пробваме със смрадлика
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Да аз имам един брой малък от този правения, който е за силно подсичане, не съм го ползвала дори, иначе мажа с обикновения и до сега.Много добра работа върши и хич не е скъп.

Да , забравих  да пиша , че имах  двама правени крема   - единия си  беше   за ежедневна употреба  . Другия беше по рецепта от педиатъра ни с указания да се прилага  до няколко дни  .


При нас помогна смяна на марката пелени и Джин Джира бебе. Първоначално ползвахме Судокрем, но се оказа че има непоносимост към него. Консултирай се с педиатъра най-добре. Скорошно решаване на проблема.
И при мен едното бебе имаше проблем,но с бепантена го решихме поне за сега :-) и судокрем,и на Бочко и на здраве не ни помогнаха кой знае колко но с бепантен мазах доста време и имаше ефект ! Дано мине скоро!
И аз да попитам нещо,едната мн повръща-яде си нормално,качва кг нормално ,но като почне да рита да шава,да се напъва и започва едно връщане на мляко,на моменти е като фонтан,и не само мляко понякога само вода хвърля.ховорих с педиатърът каза че било нормално че организма приема това което му е нужно а др го изхвърля,но при другата не е така! На някой да му се е случвало нещо подобно?
*
Моника беше така и пресечено повръщаше чак до захранването. Аз я държах по- дълго изправена след ядене на ръце облегната на рамото ми, не я слагах по корем, оригване задължително макар и трусно постижимо. Ако сте на АМ питай за по- гъсто мляко ако сте на кърма дерзай. Със захранването това изчезва в повечето случаи.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Веситаа, на колко месеца  сте ?
Сложи един подпис с възрастта за ориентир  :wink:

Ти сама виждаш , че това  не е нормално .
Варианта е  АР мляко или сгъстяването му   с безмлечна оризова каша  / натурално оризово брашно /  -опитай  и ще  видиш  има ли промяна .
Ако кърмиш- аз  съм писала и преди - давах по една доза АР мляко  и след това си кърмех  .

Дано се включат м-и или Jbrul  , и те като мен имат същия  опит .
« Последна редакция: Март 30, 2016, 09:02:29 am от nimika »


*
Веси, те на колко станаха? Ако са близо зо 6месеца може би няма нужда и смисъл от някакви упражнения, защото със захранването, с възможността да седят, рязко намалява рефлукса. Възможно и от прехранване да има такова връщане. Когато се храни бебето с АМ има повече възможности за някакви действия. Примерно не бих настоявала да се изяжда всичко или опитала на по-голям интервал. АР млякото като краен вариант, просто защото е смяна на АМ и може да не го иска в началото, да се ядосва, че не тече, защото е по-гъсто. Аз кърмих и също като Нимика, давах по една доза на дневните хранения. Моят син нощем е връщал само веднъж. Сега трупам малко по-различен опит, защото ми връщат от прехранване лакомите мадами. Друг вариант е да се храни на по-малък интервал с по-малки порции, защото като прегладнеят ядат бързо и нервно и поглъщат повече въздух. Много майки като хранят с АМ, оставят детето да лежи примерно или да си държи шишето само, ако бебето се държи е по-лесно да чуеш кога започва да се движи въздух и може да се оригва по няколко пъти по време на хранене за да няма толкова много повръщания.
На 2.04 правим 5 пълни месеца,започваме 6-тия:-)
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Блу, а3 така сега карам наред всички бацили с децата :( Пре3 живота си толкова не съм боледувала. Сега съм с втора 3а то3и месец хрема и болки в гърлото. Малката е само с хрема и чисто гърло, а баткото май му се губи малко гласчето, но не се е оплакал от нищо. Омръ3наха ми те3и вируси и чудеса.
Весита, и моята госпожица беше така - доста се жалвах тука и докато се реша да добавя ли след кърмене АР АМ и намаля повръщането. Сега се случва рядко, ако се наложи да сменям памперс след хранене, или нещо повече я подмятам скоро след кърмене. И тя си качваше, но най-вече вечер преди 3аспиване беше някакъв кошмар - върти се, мята се, докато не се оповръща не се успокояваше. Повръщаше и се успокояваше да 3аспи. 3а това и си обяснявах, че е от преяждане, ама млекомер нямам ;) Да те успокоя, че минава, а момичетата са ти ка3али варианти 3а действие. Дано скоро намалеят и спрат повръщанията.ю
Ели3а, гледам че правите месец и сигурно ще ходите на консултация скоро. Питай си педиатъра, че май от подсичане, до подсичане си има ра3лика. С моите деца съм имала само "нормално" подсичане - я от 3акъсняла смяна на памперс, я от някоя храна. Оправял ги е доста бър3о Судокрем. Иначе и двамата след сваляне на памперса ги оставям по голо дупе поне 5-10 мин. - да подиша кожата.


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
... Сега трупам малко по-различен опит, защото ми връщат от прехранване лакомите мадами. Друг вариант е да се храни на по-малък интервал с по-малки порции, защото като прегладнеят ядат бързо и нервно и поглъщат повече въздух. .
м-и ,  как  виждаш и определяш  разликата в начина  на повръщане  при баткото и сега при малките ли ?  Самото поведение  и начин на повръщане са различни ли - питам  информативно , защото описването на тези  разлики може да е от полза на майки, които се чудят рефлукс ли е или преяждане . И  понеже педиатрите масово реагират- ами от преяждане е  , нормално  е ,ама знаем Jbrul и  други   как мислят колко е  нормално това . При теб очевидно с опита е  лесно  да  определиш  разликата  сега.


*
Говорих с педиатърът каза че било нормално че организма приема това което му е нужно а др го изхвърля

Това е така, само че това, което на организма не му е нужно - се отделя по друг механизъм и през други отверстия, а не оттам откъдето влиза.

Следва да се прави разлика между "връщане" на кърма/АМ при новородени и повръщане на въпросните. Давам си сметка, че е трудно, когато нямаш опит, да им направиш разликата, ей така от едно четене някъде. Ако го опиша нагледно - прехранено бебе, като върне мляко - млякото излиза във вида, в което е поето, най-много гарнирано с малко лиги. Освен това просто се излива от устичката в посока надолу, следвайки гравитацията, като количество е малко обичайно (не да се изкара почти всичко поето). В общи линии, ситуацията е като да препълните съд с течност и малко от надлятото изтича навън. Дотам. Няма повръщане, пресечено, изкарване под налягане (на фонтан), камо ли в количество.
Ако е нещо от другите - то винаги става дума за рефлукс, който може да е в степен от- до. От много леко до наистина тежко състояние. При новородените всъщност е масово състояние да имат рефлукс в някаква лека степен и не е повод за драма. ;) При леките състояния - държане изправено 30-ина мин. след хранене, оригване, слагане да спи леко повдигнато детето - може да даде желаният резултат. При по-тежка ситуация - ако се кърми детето, се добавя доза сгъстено АМ на хранене. Ако е изцяло на АМ - въпросното се сгъстява с оризово брашно (до нужната степен), или се ползва АМ-АР. Пи вече тежките рефлукси (с постоянно повръщане, на почти цялата храна и ненаддаване) - се консултира с гастро-ентеролг и мерките ги определя той.

Искам да напомня две неща по тази тема:
1. Повечето БГ-педиатри, броят за рефлукс единствено постоянните повръщания "на фонтан", съпроводени със загуба на тегло, нарушения в развитието на бебето и пр. Такива позиции - на мен не са ми попадали никога от педиатри практикуващи някъде другаде "по белия свят" - точно напротив.
2. Ако беше "нормално" новородените да си повръщат амен-амен след всяко хранене, кога на фонтан, кога не чак така - то това щеше да е известно на драгото човечество от хиляди години, точно както ни е известно около каква възраст обичайно ни прохождат децата. ;) Не, не е нормално да се повръща, ако и да не е "болка за умирачка" това нещо. Имайте предвид, че при по-сериозните повръщания - се уврежда и хранопровода, детето се чувства много некомфортно и това може да се точи с месеци, понеже "ми нормално си било и няма защо да се взимат мерки по темата". Не е вярно това.

Разбира се, всеки си решава как да процедира с детето си, аз споделям само каквото съм изчела (не е малко) и каквото от личен опит знам по темата. Успех на всички с такива проблеми и дано скоро да ги няма!

П.П. Искам да ви кажа, че аз съм на 36 почти и си имам ГЕР в лека форма, та вечно имам "Деган" в чантата си. При доста хора - възрастта не решава напълно този проблем, пък какво да говорим за бебета родили се "онзи ден" какво е положението, когато състоянието е остро все още. И като знам каква мъка е само да ми се гади (без да повърна дори) - никога не бих причинила такова нещо на бебе.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг