0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

И аз при последната ваксина давах панадол и на двете,макар че само едната беше с темп,но и двете бяха неспокойни и педиатърът каза че дори и да нямат темп ако са неспокойни да Дам че щяло да ги успокои!
*
Нелка, аз не давам, т.к. не вдига температура, нашата лекарка смята, че организмът сам трябва да се справи и само про ТТ над 38,5 може да се даде Панадол.
В интерес на истината (да чукна на дърво) досега не ми е вдигала Т. А Панадол дадох само в нощта преди да избием зъбчето, че беше много крива.


Всеки миг е още един шанс...
*
След ваксина - бебето ви може да изпитва сериозен дискомфорт все пак, който да не е свързан с появата на висока температура непременно, но новородено - няма как да ви каже все пак, че не се чувства особено добре.  :wink: Затова и педиатрите (повечето от тях) - съветват за доза Панадол/Нурофен след ваксина, за да не рискувате на детето да му е зле, а вие да не разбирате, само щото нямало 39 градуса температура. Няма да ги отровите тези деца с доза Панадол еднократно, не помня 2 мл. ли беше, нещо такова... Спокойно по въпроса.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Ако детето е неспокойно съм съгласна, аз лично дадох, когато детето ми видимо беше неспокойно и плачеше почти цял ден и нито Калгела, нито Бочкото помогнаха.
Само казвам, че не съм давала след ваксина, защото реално не е имала нужда -винаги е била бодра, а температура по-висока от нормалната не е вдигала.
Иначе за протокола ще кажа, че слагам куул пач след всяка ваксина, макар че нашата педиатърка смята че е излишен, поради описаните в горния пост причини.

Жбрул, одеве щях да пиша за фугу-то. Цял ден ми е на езика как аджаба се казваше тая риба  :lol: Мерси, че ме избави от мъките, че сигурно цяла нощ щях да я мисля 😹
За първи път чух за нея в един култов трилър от 90-те - "Погребан жив" (те са 2 части де), но в 1-та с нея се опитаха да убият главния герой. Оказа се, че му е слаба дозата, та само беше изпаднал в състояние на каталептичен сън - та го погребаха жив.
После в училище учихме за тази риба ( завърлила съм профил биология),  тя влиза в топ 10 на най-отривните животни.
Аз лично не разбирам кой луд ще даде толкова много пари за нещо, което може да се окаже последната ти вечеря. Ама всеки луд с номера си.
Относно копривната треска на твоя човек, да не би да се е отключило нещо на нервна почва. Чела съм, че при силно изживян стрес или вълнение е възможно.
« Последна редакция: Март 07, 2016, 20:41:53 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
edit, ами парацетамол си е това.  :D При "настинка, грип, кашлица, респираторни реакции, запушване на носа, възп. на горни дихателни пътища.." и продуктите за възрастни, които се рекламират са си парацетамол (Фервекс, Тайлол), или пък съдържат ибупрофен ("Нурофен стоп колд" примерно). При бебешките е същата работа, само дето........
Jbrul, благодаря за изчерпателния отговор!  :D И на мен ще ми е интересно да чуя как е в другите държави с тези ваксини.
Иначе Синеочка е права, че има алергични реакции, които се отключват на нервна почва, случаите с майка ми са точно заради нерви и стрес.
« Последна редакция: Март 07, 2016, 21:03:59 pm от edit »
*
Нищо не съм давала и слагала и аз след ваксина, Дани просто "не ги усещаше" т.е. с ваксина, без - все еднакво се чувстваше. Но аз не се церемоня с лекарства (както със сигурност някои са забелязали де  :lol:) и, ако нещо давам изобщо - то категорично е нещо с доказано по научен път действие. Относно зъбоникненето - няма ли лидокаин ("Дентинкос"-а например) - само давате едни пари за гелчета на водна основа, в които има микрони от някоя билка (или просто така пише) и това е всичко. Мама се успокоява, че "все пак нещо прави". По мое време хит беше някакво "Гингигел", в ню ню тубичка и беше 15лв., изпотрепаха се да го купуват майките, мазаха като изоглавени, файда нула де, ама....сакън да не е нещо дето наистина работи (понеже "те тия неща са отровни"). Явно сега има нови продукти от този тип, не им следя модите, че то скоро зъби ще сменя моя хахах

Синеочка, за яденето на фугу - ядат го, та се избиват даже и луди пари цакат за целта. И аз бях профил "биология и химия" в ПМГ, ама не помня там да сме учили за тази риба. Но по разните научно-популярни канали, през месец-два въртят нещо за нея и консумацията й де. Аз и алпинистите не разбирам, точно толкова колкото ядящите тази риба. Свършиха се нормалните места за ходене сред природата и безопасните за ядене, че ще се чекна по ледниците и някакви голи чукари и ще ям отровни риби...да бе да.  :lol: Но си има такъв вид хора, чиято нужда от прилив на адреналин стои над всичко, та вероятно те си падат по яденето на фугу.

При моя човек - не е просто алергична реакция, камо ли от храна. То си е тежка уртикария, която влиза вече в класификацията за хронична и е с автоимунен произход определено. При такива пациенти - обичайно автоимунните заболявания се оказват повече от едно де, ама...как стоят точно нещата - предстои да видим. Даже не ми се мисли какви нерви ще са, докато се постави някаква диагноза, пък да е точната... То нещата в тази област са доста по мътни и кървави от "нашата тук", от специалисти сме кът, пък по тези случаи трябва да работят в екип няколко различни специалисти... Май имам спешна нужда от питие, че ще ми гръмне главата вече...
Какво го е отключило...всичко може да е в неговия случай. Ако е алергичен към ягоди и е хапнал ягоди и е станало така - лесно. Няма да яде ягоди повече и няма проблем. Да, силен стрес на теория - също може да стартира такъв процес, или тежка изява от този вид (щото той процесът си е стартирал отдавна, ама просто е къкрило доскоро, макар че отпреди 10 години е първата подобна изява). Освен да приема сега, че аз и съвместното ни съжителство през януари сме му причинили такъв шок, че да се отприщи това, друго стресиращо не му се е случвало в периода.  :lol: Ама заклевам се - изглеждаше си съвсем щастлив и доволен човека, когато почна цялата тази работа. Те плюските излизат около 6 седмици, преди да стане този цирк на 3-и март момичета. Ама аз като приказвам нали, кой да слуша?  :? Щяло да си мине то, нямало да се трови с тия хапчета, за к'во да ги пиел... А и освен това то си било излекувано това бе, ехееее откога. С хомеопатия разбира се. Чудно е излекувано к'во да ви разправям нали...

П.П. Следващият път, когато "овикам" някоя от вас, която ще лекува бебето си "хомеопатично" - моля проявете разбиране към липсата ми на толерантност по този въпрос.  :lol: Нагледах се на сакатлъци от такива "лечения", ама имало глава да пати още заради тези неща, както става ясно от "нашия" случай.  :?
« Последна редакция: Март 07, 2016, 21:54:02 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Честит пра3ник, момичета! 3а мен си е прекрасен пра3ник, особено с малките ми подаръчета и с очакваното от мен с нетърпение първо тържество в ДГ. Дано винаги сме живи, 3драви, обичани и щастливи :)
Jbrul, ако искаш се свържете с доц. Конова от КИРМ Плевен - сигурно я 3наеш. Тя е имунолог и беше доста методична при търсене на въ3можен преблем с не-3абременяването ми. Много приятна и от3ивчива беше преди 10тина години. Дано не се е променила, само да си е повишила квалификацията.
И а3 панадол съм давала броени пъти. След ваксина не се е налагало, май с баткото един път давах 3аради 3ъб, че много беше крив миличкият. При вируси на баткото съм давала Тайлол по схема (имал бил някакво противовъ3палително действие уж) и давам панадол ако прескочи 38.5 - просто до та3и температура той си е спокоен, играе, но при 38.6-7 става омърлушен. С малката нямам опит как понася висока температура. 3нам, че има деца които не им понася, правят гърчове (па3и Боже!) и 3а това сигурно педиатрите се 3астраховат с панадоли и нурофени. Абе слушайте си лекарите, осбено 3а такива малки деца.


Честит празник на всички мами! Нека бъдем здрави и усмихнати заедно с нашите слънца!
*
Честит празник, момичета! Бъдете много обичани!


Жбрул, нашата класна се опитваше да разпали интереса ни към биологията и веднъж седмично часът по биология беше свързан с интересни факти, свързани с науката. Тя ни поставяше групови задачи и всяка група представяше своя проект с презентация, а останалите водехме записки в тетрадки, които те наричаше Дайджести :) Беше много интересно и с нетърпение очаквахме тези часове.


Всеки миг е още един шанс...
Честит празник  :balk_7: :balk_7: момичета :-) да сте винаги обичани жени и майки:-) за мен 8-ми март не е само празника на жената,а и вече дата на която миналата година на 8- ми март разбрах че съм бременна тогава ми беше кръвния тест:-)
*
Честит празник! Нека всички бъдем обичани и уважавани не само на този ден, но и през цялата година!
« Последна редакция: Март 08, 2016, 12:44:59 pm от kati_vm »
*
Честит празник! Нека бъдем много здрави, обичани и все така борбени!
М-и благодаря за информацията, беше много полезна.
Приятно прекарване ;)
« Последна редакция: Март 08, 2016, 19:06:19 pm от milch »
Здравейте момичета имам въпрос колко често се изхожда новороденото нашата дъщеря се изхожда след всяко хранене това нормално ли е
*
Нормално е, Елиза. Не се притеснявай!

Благодаря Блу малко се шашкам но ще си хванем цаката :)
*
С първото дете е така. И ние не сме били по-различни.

*
И аз да питам нещо... На Теди му се показа трето зъбче. Но цветът му ме притеснява - тъмно е, жълтеникаво, кафевеникаво. На някой случвало ли му се е съвсем прясно изникнало зъбче да е жълто? Първите му две зъбчета са белички...



   La vita è bella
*
И аз да питам нещо... На Теди му се показа трето зъбче. Но цветът му ме притеснява - тъмно е, жълтеникаво, кафевеникаво. На някой случвало ли му се е съвсем прясно изникнало зъбче да е жълто? Първите му две зъбчета са белички...

Не ми се е случвало, не познавам и някой на когото да е. Но при всички случаи - не е в реда на нещата да е такъв цвета, та води на стоматолог. Дано не е нищо сериозно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Елиза, добре дошла и..да си подновиш лентичката, като намериш време. В началото е трудно, ама след месец вече ще си влязла в час, може и по-рано де.

Руми, не мога да се сетя къде (мисля, че в сп. "Моето дете") бях чела за връзка с цвета на зъбите и прием на един вид антибиотици през бременността (май тетрациклинови бяха, но не съм сигурна), та може и от това да е. Но както Жбрул ти е писала най-добре посетете зъболекар.

Ние вчера бяхме на ДК, нашето момиче е пораснало с 3 см и 350 гр. Взеха ѝ кръв, а днес ще се боря с колектора за урина. На УЗ прегледа всичко си беше наред.
« Последна редакция: Март 09, 2016, 08:48:36 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Руми, на Мони така и избиха два зъба.Предните втори резци.Водих я при зъболекар, каза че понякога при някой деца така избиват зъбите с такъв цвят.Не е опасно, маха се с времето.Но за твое успокоение заведи го и ти на зъболекар да си каже мнението и той.Иначе то не е точно като оцветяване на зъба, а по-скоро като петънце.