0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Оздравяване на всички болни дечица!
Синеочка, ние сложихме София от 5 месец в летния кош, защото не искаше да стои в зимния. Държах летния кош в пълно легнало положение. Тя започна до сяда едва в средата на 7 месец.
Много са красиви всички госпожици! Да са живи и здрави!
*
Моус, ще ти кажа аз какво правя със задната хрема и ти прецени.Възможно е дори това да си го изпробвала.Мажа я с Назита унгвентум, вътре в носа, обръща хремата и почва да тече напред.Отделно са инхалациите.След болестта и като бебе много ходихме на балкан, на място с чист въздух.Една събота и неделя оказват страхотно влияние на малките.Последните месеци нямахме възможност и това го приемам като голям минус за нея.Тук въздуха е много мръсен и запрашен и става още по-зле.Отделно всеки лекар при който сме били ни казваше, много разходки на чист въздух, никакво затвяране вътре.Защото така като те чета на вас проблема ви е точно задната хрема която дразни, зачервява гърлото и от там има кашлица и прави проблем.Аз ако не стопирам бързо тази хрема прави бронхит Моника.

Здравейте и от нас. Вчера ни мина прегледът, пораснали сме и сме понатежали, биха му Синфлорикс, Слава Богу, добре я понася досега. Като цяло иначе беше силно казано преглед , 6 минути , влизат , излизат сестри, пациенти,  кой закъснял. .. Направо побеснях.  Имах въпроси , добре че си ги записах. А и нямало отсега часове за юни за Консултация  8O и да сме звъннали в края на юни евентуално техни височества да ни прегледат края на юли  8O
Синеочка, ние от 5 месец го водим в летния кош, леко повдигнат, с разрешението на педиатърката, но той стоеше доста стабилно по това време,  че тогава и досега върви доста по -едър
Мауси, ние сме доволни от Биозин Кидс.  Пробвали ли ст го?
Поздрави на всички.
*
Момичета, благодаря за посрещането! Видях много хубави дечица :*
Хоуп, много мило звучи ♡
Милх, имах предвид възглавницата да я слагаш до долната табла близо и крачетата да опират в нея, а не както сме свикнали възглавницата да е до горна табла.
Синеочке,  ако летния кош ти е легнал или почти легнал аз не виждам причина да го смениш, кошниците за кола не държат бегнали бебетата примерно. Аз сега дори не купих зимни кошове, а летните почти до долу слизат. А за нивото на кошарата бих го свалила, че като нищо ще изскочи :)
Смайл и моят син беше от смелите, първият път търчах сигурно 500метра отзаде му, че не очаквах съвсем да не ме потърси и му дадох доста преднина. Като хукна след един мотор и шумно и да викам няма да ме чуе, голям спринт беше де  :lol:
*
Маузи, не съм имала чак такива проблеми, но доколкото съм чела тук (видях, че и Маги ти е писала), инхалациите евентуално биха могли да ти помогнат.

Честит 3-ти Март!
До преди час времето при нас беше много приятно, та успяхме да излезем на разходка с тате. Андрея беше будна през цялото време - не спря да играе с дрънкалките на количката. Ето ни тематично облечени (с зелена блузка, но няма кой да се сети да разкопчае якето).
*
Честит празник! За нас и нашите деца.

Да се запишем и ние в новата тема. За съжаление и при нас има здравословни проблеми. Пепи тръгна с кашлица, мина през температура около 39, липса на апетит. Овладяхме кашлицата и температурата, но продължава да не яде :(. Мъчат го и никнещите кучешки. До днес изкарахме без АБ, но май се налага. Дано да прояде, че само на сиропи не може.

Видях новите попълнения :). Все красиви госпожици  :D! Дано Баба Марта да прати и някой Пендо, че ще настане женско царство. Добре дошли на новите мамчета!

м-и, браво на теб, че успяваш и тук да надникваш :)! Като си спомня аз колко out of space бях...  :lol: Веселбата ти е гарантирана  :).

Маги, и на нас ни дадоха съвет да ходим нависоко в планината. Сега през почивните дни ще се качим на Витоша, дано помогне малко. И аз като теб дебна Пепи да не развие бронхиолит или пневмония и все внимавам как и колко кашля.

Това, че близнаците проговарят късно, защото си имат свой език, е валидно само за някои близнаци :). Както и при останалите деца, всичко е индивидуално. Радвам се, че моите човечета са привързани един към друг и се търсят, че общо взето се разбират и вече се заиграват заедно. И доста говорят. Девойката, разбира се, повече  :lol:.

*
Честит празник на всички!

Минавам само да ви поздравя и да ви почерпя. Днес нашето слънчогледче стана на половин година. Най-щастливите 6 месеца в живота ни!



Всеки миг е още един шанс...
Честити 6 месеца на сладката Слънчогледка. Да расте здрава и засмяна, и да носи мнооого радост на мама и тате.
*
Днес нашето слънчогледче стана на половин година. Най-щастливите 6 месеца в живота ни!

Ах, че хубаво казано :) Още много най-щастливи месеци и години  ви пожелавам



   La vita è bella
*
Синеочка, да ви е жива и здрава малката госпожица. Габи успях пошти до 10 мес.да я возя в бебешкия кош, но то беше зима и си ми беше така по-прибрана на топлишко. А Марти го возихме до 5 мес. като на летния лежеше на полуповдигнато ниво докато се науши да седи. Така че ако имаш такава позици, за да не е съвсем седнала, може да я слагаш. Ние с теб наистина се оказахме съседки. Като се загледах в снимката с люлката, май сте на междублоковата площадка между 12, 11 и 9 блок. :lol: :lol:
Mousyt, beata много немриятно с болни дечица.  :( Дано скоро преодолеете кризите.

Честит Национален празник на всички!


*
Много ви благодаря за пожеланията, момичета! 💋💋💋

Днес имахме тест-драйв на летния кош. Много по-спокойна е от зимния. Вече не мрънка и не се напъва да се изправя, защото има отлична видимост.

Рачко, право в 10-ката. Позна! Ние живеем в 10 блок. Така че, като си идвате да свиркаш да се видим ;)
« Последна редакция: Март 03, 2016, 21:23:10 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Честит Национален празник!
Нека се гордеем, че сме българи!

Честита и половин годинка на порасналото слънчогледче!  Да е жива и здрава и още много години щастие ви желая!

Сега, да попитам. Освен компрес от риванол, какво мога да сложа да спадне оток след ваксина?  Вчера биха последният Пентаксим, лекарят ме предупреди да очаквам оток. И вчера беше зачервено, но днес е вече и подуто, твърдо и зачервеното е вече с диаметър над 5 см. Определено я боли, но няма температура, играе, храни се. Сложих и от тези куул пач лепенките, но сякаш стана по зле. Ако намажа с дефламол???  Не ми се звънеше на сшешният кабинет, че са празници. Но май ще трябва да я заведа. Вие какви компреси слагате?
Здравейте и от мен:-) дойде и моето време да се запиша в вашата темичка,не че имам много свободно време с моите принцеси но вече по намирам някоя друга минута свободна :-)
Синеочка честити ти 6 месеца- та кога минаха?:-) спомням си как посред нощ докато бяхме бреммени не можех ме да спим и пишехме по някой ред а от тогава до сега минало вече 6месеца.
М-и как са твоите бебки? Свикна ли на двойната лудница?
Storka 71 аз само с реванол правя компрешчета,нашата педи каза памучето да е все мокро на крака
*
Стоека, без да искам да те паникьосвам, но ако утре нещата не затихват, а се обострят - в спешното. Днес си изкарах там празника, не заради Дани, ама...не беше по-весело де.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Стоека, без да искам да те паникьосвам, но ако утре нещата не затихват, а се обострят - в спешното. Днес си изкарах там празника, не заради Дани, ама...не беше по-весело де.  :?
Ти имаш някакъв много рядък "късмет" на празници, признала съм те!
[/url][/url]
*
Синеочка, честити 6 месеца на бебка! Да расте здрава и щастлива!
*
Цоп!!! :lol: :lol: Синеочка,и тук - честита половин годинка на най-хубавата Слънчогледка!! :D Чета ви редовно! да не си помислите ,че сте се отървали.... :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Ох, тъкмо се чудех кога ще покажеш Грейсито. Най-сладкото мулатче на света! Мляко с мъничко какао! Пу-пу! Ще я изям 😻😻😻
Бързичко да оздравявате и повече да не боледувате!

С моята Шоколадка сърдечно багодарим и от вчера вече сме по-добре.
Днес доктора каза да продължим само с антибиотика една седмица и да го спирам, а сиропа за кашлицата да го давам само ако много кашля. А също каза и да спрем физиологчния разтвор, който капехме по 2 капки в нослето сутрин и вечер. Ама тя още има сополки, които я давят и кашля от тях, редно ли е да го спирам, след като съм го давала само два дни и все още е хремава?

Синеочка,да ви честитя и тук 6-те прекрасни месеца с малкото съкровище. Да е жива и здрава и с много, много щастие да ви дарява.  :) :heartbeat: Вчера имах три неуспешни опита да публикувам коментар с честитка и да ти заръчам да ми запазиш едно парченце от вкусно изглеждащата торта. Бяхме се засилили с Грейсито да идваме до Ямбол, но вече май няма смисъл, тортата вероятно е свършила  :P

Jbrul-че добре ли си, надявам се всичко да е наред. Стига с тези болници, че за една седмица и аз три пъти ходих с бебето и всеки път е пълно с болни дечица и бебенца.

Пожелавам на всички слънчеви почивни дни! :)
*
Синеочка, със закъснение...да ви е здрава, слънчева и безгрижна госпожицата!  :D

edit, добре съм аз, благодаря :) Вчера любимият, буквално за 10 мин. такава остра алергична реакция направи, че имаше вид на залят с горещо олио. Не плюски, ами мехури направо, ест. появиха се затруднения с дишането и пр. красоти. Добре, че имаме страхотна частна МБАЛ, та го закарах и хората си свършиха работата, ама откарахме там 4 часа де. И днес пак ходихме за Урбазон (по схема го слагат) + други лекарства. Лошото е, че никой няма никаква идея кой/какъв/какво е алергена...тепърва ще е едно ходене по мъките и изследвания, ама дано се открие причината. Аз не е да не съм виждала такива неща и да съм паника някоя, ама...вдигнах адреналинеца де (по-късно и децибелите). Особено по темата как проблемът е известен от 10-ина години, ама той го бил излекувал с "хомеопатия"..., но ще ида да си излея бесовете по въпроса в "моята тема".  :lol:

Пожелавам на всички дечица и на родителите им - спокойни почивни дни, да са здрави и да си нямат подобни приключения!  :D Дани е вече на селската къща с майка ми, утре и аз мисля да се присъединя, дано случим прилично време.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!