0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #20 -: Февруари 04, 2016, 12:50:04 pm »
Здравейте, да се запиша и аз в хубавата нова темичка, много сладко маймунче, само здрави и щастливи дечица, и родители!
Аз писах и в темата на бременните, че имаше екшън около раждането на Лорена, беше се завъртяла от седалищна надолу и имаше увита пъпна връв около вратленцето, проплакала е след аспирация, а мъжа ми е видял като бягат с нея и не е била проплакала, и е откачил. Но, въпреки всичко, слава Богу, мина благополучно и се прибрахме живи и здрави и двечките вкъщи. Мина и жълтеничката, която я хвана след като се прибрахме. А, тъй като е много мъничка, педиатърката ни извика след една седмица да я изтегли, беше наддала 90 гр и порастнала с още 1 см. Сега на 12.02. ще сме на ДК.
Хубав ден на малки и големи!
Радвам се, че всичко е приключило добре, Сол. Добре дошла в темичката на бебенцата!
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #21 -: Февруари 04, 2016, 14:11:38 pm »
Сол,добре дошла :)важното е,че сте здрави и двете,всичко ще е наред :)
Jbrul,понеже е контактен с болни,за това не посмях да го ваксинирам,предпочитам да си го огранича от такива контакти няколко дни и тогава да го ваксинирам,а и нали сме ваканция сега та не ми е проблем :lol:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #22 -: Февруари 05, 2016, 09:01:10 am »
Jbrul, тъкмо се чудех де и3че3на :) Училището ли?
На нас ни отложиха 3аради грипа консултацията та3и седмица, ама като гледам - и другата седмица ще е така. А и Божидар е с грип, а3 нещо се хремявя. Дано малката я подмине. И много ме кефи като ми каже някой - па3ете я нея поне. Как точно да я па3я, като сме по цял ден сами тримата удома ;) Покрай грипавия ни сладурко цяла седмица не мога да се наспя - бълнува от температура, кашля, сополи, акало му се, върти се... Направо умирам 3а хубав сън. Вече е на оправяне той, а а3 не съм в кондиция сега. Ама каквото е.
Сол, важното е че сега сте добре и двете! Мъжът ти сигурно е побелял 3а секунди... Колко малка се роди Лорена? И Сияна се роди 3-4 дни преди да вле3е в деветия месец, 2800 гр, ама сега какви бу3и е направила, при все че голямо повръщане повръщаше в началото, а и сега има такива дни.


Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #23 -: Февруари 05, 2016, 09:48:12 am »
Добре дошли на Сол и Лорена  :P

Момичета, мерси за коментарите за гърлото. Сега се опитвам да го гледам всяка сутрин, за да хвана нещо на по-ранен етап, ако се случи. Определено това му е слабото място.

Я да кажат майките на по-големи дечица кои зъби са избили първо - кътните или предкътниците?
Четох, че първо излизат предкътниците, но така като гледам при Дани май първо са му излезнали кътниците и сега ще чакаме предкътниците (виждам, че има място между кучешките и следващите избили).

Хубав снежен ден на всички!
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #24 -: Февруари 05, 2016, 13:10:34 pm »
Добре дошли на Сол и Лорена и от мен :)
Четох ви за "мънички бебета"...ами да ви кажа Дани на изписването беше 2.600 (47 см)  :lol:, хем е момче и 10-ина дни преди термин го вадихме. Нито някой от лекарския екип е бил притеснен от мерките му, нито пък аз, не е имало "по-особено, или често наблюдение" по този повод. Щом е здрав и си яде и всичко му функционира - значи всичко е ОК. Пък после с каква скорост дърпат и на килограми и на ръст - наистина са като гъбки.

Бебе, много кофти положението при вас, дано скоро се оправяте и двамата, а бебка да я прескочи тази гадория. И аз много се дразня на безсмислени "съвети", от вида - ей така нещо да е казано. Ти щото не се сещаш, че би било добре да я опазиш малката, ако има как, ама то няма във вашия случай какво да направиш повече от това, което вече правиш. То при нас вече обявиха епидемия, но още преди два дни яхнах метлата заради подобни тъпи дрънканици и аз.  :lol: Първо 10-ина минути "лекция" как сега не бива да рискувам, Дани не трябва да ходи на градина, да си стоим двамата в къщи, а може и на село да идем докато е пика на вирусите... Казвам, че да, разбира се и моите намерения са такива в случая, след като все още мога да си го позволя. Следваща тема от моя страна беше работа, в смисъл на пълен работен ден, коментар за конкретна оферта и , че много ми се ще да можех да приема, ама в настоящата ситуация - няма как да стане. И чувам: "Ми почни бе, какъв е проблема?". Брех, ти да видииииш. Хем стой си с Дани в къщи ей тука две седмици плътно, хем почни си нормална работа пък и си ходи на нея, к'во? Все едно не е очевидно "к'во". Та предпочитам да си мълчат някои хора, вместо да ми пляскат дивотия, след дивотия и да ми вдигат нервите допълнително. Иначе - да, заради училището изчезнах, че целия януари бях в сесия и умишлено не влизах тука, че много се зазяпвам и ми отича зубренето.  :lol: Ние с Алекс нали ударно се "подмладяваме" - хем да сме майки на малки деца, хем и студентки да сме в добавка, та дано публиката се заблуди, че сме на по 25 хахаах Сега малко ваканция (колкото да изкарам под арест с Дани грипната епидемия) и ми почват лекциите. Май и при Алекс е същата схемата. Ама, ако някой се чуди все пак, що в добавка не започна и нормална работа с нормално работно време...от мързел е просто, не се чудете повече ;)

Смайли, ей ся ме утрепа с този въпрос за зъбите.... Мисля, че при Дани поне първо предкътниците излязоха, ама аз не ги следих отблизо зъбите, понеже с тях нямаше дерт и не разбирах кога излизат. Но не помня да е имало празно място между два поникнали зъба т.е. да чакам този между тях да излезе. Щеше да ми направи впечатление нещо подобно, а добре помня, че се радвах от вида на зъбите му и, че е взел това от баща си, а не от мен пу пу. Че много ме беше страх да не е лепнал моя кофти зъбен ген, ама засега мяза му да не е.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #25 -: Февруари 05, 2016, 13:15:31 pm »
Усмивки, при нас първо предкътници, после кучешки и сега почнаха последните кътници.Ужаса е голям, а имаме само един показал се връх. За гърлото аз пак да кажа бабешкия лек с компреса с извара.Щом усетиш че не е добре и слагай.

Аз мислех да пускам Моника от по-другата седмица на ясла, сега с този грип не знам.И то не е до имане на избор нали, трябва да се върна на работа в един момент вече.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #26 -: Февруари 05, 2016, 13:28:35 pm »
Маги, то когато е обявена грипна епидемия нали училищата не работят. Не се ли отнася и за ясли и детски градини същото в такава ситуация? Или те все пак си работят, ама при някакъв по-особен режим? То всички трябва да се върнем на работа в един момент, ама от това което виждам край мен поне - успяват по-навреме да го направят жени с такива професии, които позволяват и от къщи да се работи при нужда, или поне не са проблем чести отсъствия от работа, когато се налага да си останат в къщи с детето. Ти нали можеш да работиш от вас, поне в някои случаи?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #27 -: Февруари 05, 2016, 13:32:12 pm »
Да плюса ми е че мога да работя от в къщи ако се налага, но не и по цяла седмица трябва поне веднъж дваж да се вясна в офиса.В градините и яслите мисля че в този период не приемат нови деца, иначе работят, защото родителите няма как да ползват отпуска, заради грипна ваканция.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #28 -: Февруари 05, 2016, 13:36:17 pm »
В градините и яслите мисля че в този период не приемат нови деца, иначе работят, защото родителите няма как да ползват отпуска, заради грипна ваканция.
Хммм, това не го знаех. Ама то откъде да го знам де. Той Дани в извънгрипен период толкова се и задържа на ДГ, пък обявят ли епидемия - не съм си и помисляла да ходи.  :lol: В момента всъщност съм притеснена за празнуването на рождения му ден и, че накъдето вървят нещата с грипа - такова няма да е възможно. Пък сега е достатъчно голям вече да си иска партито и да го очаква...да видим какво ще мисля по въпроса.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #29 -: Февруари 05, 2016, 14:42:27 pm »
Благодаря ви, момичета.
bebe_13+15, Лорена се роди 2700 гр. 47 см, 15 дни преди термин, изписаха я 2530 гр., а уж по време на бременността имаше периоди, в които даже беше и малко едричка за гестационната седмица. Да е здравичка сега е най-важното и да си наддава, а тя си е много лакомичка.
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #30 -: Февруари 05, 2016, 14:49:35 pm »
Така Jbrul така,млади сме спор няма :lol: мъж ми само се хвали "спя със студентка първокурсничка"  :lol: а аз му отвръщам,че само спи и това не е много за хвалба :lol:..иначе си познала,че и аз ще карам ваканцията под "карантина" у дома...каката се прибира от ски лагер днес и едвам говори,гърло я боляло и голяма веселба ме очаква баща им заминава в неделя 1 седмица в Америка и аз сама като гледам с две болни деца...класика :lol:
Смайли,Алек има 4 предкътника вече,кучешки няма,а най-смешното е,че от два дни му проби 3 резец отдолу,4-я все още го няма и това след предкътниците :lol: но,да като правило би трябвало 1-во да са предкътниците..
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #31 -: Февруари 05, 2016, 16:06:09 pm »
Алекс, на Дани баща му , ако замине за Америка, ако може даже за Австралия и то завинаги - лично аз ще съм много хепи.  :lol: :lol: :lol: То така и така, освен да ми доскъсва и малкото останали нерви редовно - друга "полза" от него няма. Последният му "хит" след като се прибрах от изпити беше, че той си удържал 100 лв. от дължимата месечна издръжка за малкия, понеже за този един месец когато ме нямаше мен И той го бил гледал 10 дни.  8O 8O 8O През останалото време го гледаха майка ми, баба ми, на майка ми приятеля (който не му е дядо), ама те са ненормални явно и не сметнаха, че им дължа пари за положените усилия и направени разходи. Какви са заблудени а?  :lol: Та предполагам разбираш, защо сама ми е къдеее по-добре, отколкото тати му "да помага" понякога.
Да ти оздравява каката бързо пожелавам и малкия да не се разболява, както и ти разбира се!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #32 -: Февруари 05, 2016, 17:03:07 pm »
Сол, Катерина се роди 2530 изписаха я 2300 грама 49 см. С аспирирана течност и последвала ... интубация ли...одухване ли...нещо такова и сини нокти. Живо и здрава е, след 6 месец настигна всички. Джей пък измисли и ти някоя алинея за повече издръжка бе :) ма тоя човек как се опитва да те спъне на всяка стъпка :x
[/url][/url]
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #33 -: Февруари 05, 2016, 17:12:40 pm »
Джей пък измисли и ти някоя алинея за повече издръжка бе :) ма тоя човек как се опитва да те спъне на всяка стъпка :x
Вени, няма как нещо да "измисля", понеже все пак съм в България, а не в нормална държава ;) Колкото да спъването...къде "по-талантливи" от него в това отношение не са успели да ме спънат, та и той няма да е де.  :lol: Само да сме живи и здрави -всичко друго се нарежда, казвам го с искрено убеждение, а не като лаф. Дано Дани се размине с гриповете само, че и аз, понеже втората половина на февруари се очертава напрегната и ако ми е болно детето, пък аз трябва да съм на м*** си в същия момент - ще изпукам от нервички.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #34 -: Февруари 05, 2016, 21:07:31 pm »
Маги, мен тая зима покрай Дани два пъти тръгва да ме боли гърлото.
Единият път точно с компрес с извара го пресяках, ама на Дани някак си не си представям да му сложа такова нещо. Няма да ми даде просто. Мога да пробвам единствено след като е заспал.

Зъбките ще пробвам да ги снимам и аз още не мога да реша кътници или предкътници са тези, с ккоито вече се е сдобил  :lol:

Да ви споделя, че съм много доволна от новата детска градина и Дани изглежда щастлив там  :P

Jbrul, на твоя Дани нови боледувания не са му позволени! Изболедувал си е вече, каквото трябва!  :wink: :D

Успех на нашите млади студентки и на следващата сесия!   :P
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #35 -: Февруари 05, 2016, 21:55:42 pm »
Смайлс, много се радвам, че Дани се чувства добре. Надявам се, че не ви е много далече новата градина.

Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #36 -: Февруари 06, 2016, 08:09:07 am »
Смайлс, много се радвам, че Дани се чувства добре. Надявам се, че не ви е много далече новата градина.
Мерси, Блу! На 7 мин пеш от вкъщи е. Това си е голям благодат.
Въпреки, че на другата градина го караха с бусче, което пак е улеснение, но тогава трябва да си в точен час долу пред блока и това беше много стресиращо, защото всичко се случва (като да се изака в последния момент преди тръгване например и да трябва да го мием :lol:).
Аз най-напред се бях спряла на тази градина, но защото е малка и нямат двор се бях отказала.
Обаче този недостатък в момента е на заден план пред другите предимства, които има - това, че е на близо, че леличките са млади, много усмихнати и нямат нищо общо с онези "набурсучените" от старата  :lol:, че таксата е по-ниска. Дори ми направиха приспадане на таксата (наполовина) за дните, в които е бил болен. И понеже е на близо, ходихме да му вземаме и кухнята, която му се полага.
И децата не са много - 5-6 малки и 4-5 по-големи, които са в отделна група.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #37 -: Февруари 06, 2016, 16:39:14 pm »
Добре дошли на новите попълнения! Все така да хапва и да наддава Лорена! Няма смисъл да се шашкаме заради ниско тегло, ако детето е здраво и се храни. Моите и досега са по-дребни от връстниците си, че дори и от по-малки от тях деца, но си вървят в нормите.

Малко ме стреснахте с тези грипни вируси. Дано до нашето тържество за РД да сме здрави. Че и после, защото и за нас е време да се връщаме на ясла. И на работа :).
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #38 -: Февруари 06, 2016, 21:35:52 pm »
Ако ще се надпреварваме кое е най-хърбаво, мисля, че с Мешко ще ви бием с по-малките деца.  :lol:

Смайлс, радвам се, че ви е наблизо. 7 минути пеша нищо не са. Ако при нас беше така, направо щях много да се радвам. Ама не е. Сами сме си "виновни", де. Има-няма още 6-7 години и ще спрем да играем ролята на шофьори на децата. Пак е по-лесно отколкото в Щатите, където е много сложно с придвижването и докато малките не станат на 16 и не вземат книжка, продължава човек да ги вози (не до училище, имат училищни автобуси, но по всякакви уроци и мероприятия).
Моите деца са имали и млади, и по-възрастни възпитатели. Всяка възраст си има предимства. По-младите като че ли повече ги гушкат, танцуват, тичат и прочие, а по-възрастните са по-спокойни и опитни. В момента дъщеря ми има две дами на около 35-40 г. и наистина се чувства много добре с тях. Миналата година беше една около 50-те години. Такова спокойствие много рядко съм виждала. Веднъж май бях още на адаптацията. Едно дете беше страшно каталясало и падна голямо мрънкане. Тя го гушна, то заспа на едното й рамо около час преди обяда. С другата ръка редеше жената пъзел с друго дете. Смятай за какво става въпрос! Тогава бяха около двегодишни. Факт е, че тук много наблюдават децата и им обръщат индивидуално внимание. Всяка година са длъжни да представят на родителите доклад относно развитието на детето. И това продължава около 30-45 минути. Тази година бях учудена колко точно беше преценката им за дъщеря ми и то в детайли. Но съм чувала, че не всички градини са така. Нашата била особено добра. Сигурно е така. Не знам. Има разни неща, с които не съм съгласна, но като цяло смятам, че дават много на децата. Виждам и по сина ми, който е вече ученик. Мога да го сравня с децата от другите градини, както и с тези от неговата, с които е в един клас.
Спирам, че пак взех да лея спам.  :oops:

Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #39 -: Февруари 07, 2016, 06:52:03 am »
Блу, на колко активитета ходят децата? Ники само на едно, от септември и Катето, ако трябва на хокей да го запиша ще ми дойде много да развозвам на смени.
Вие как се организирате
[/url][/url]