0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #100 -: Февруари 16, 2016, 13:14:17 pm »
Сетих се още нещо, искам да попитам момичетата раждали секцио кога ви се прибра корема? Разбрах, че при секцио по-късно се прибирал, от колкото при естествено раждане. Моя си е все още големичък, като че, още съм малко бременна и направо ми се струва, че няма прибиране.
:D Добър въпрос! Ох, моят още не се е прибрал напълно, а бебка вече е на почти 10 месеца. Но аз натрупах и доста сланинки. Все пак качих 30 кг.  :D Така че, при теб може да стане по-бързо. От 1 месец почнах да правя коремни преси, но ефектът не е голям. Пък и аз отначало правех по  20, сега съм стигнала 50.  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #101 -: Февруари 16, 2016, 13:20:44 pm »
Сол, не мисля, че има значение как си раждал. Моят се прибра почти веднага, някъде на 2-3 седмица вече бях , като преди да забременея(е беше си желиран, но е нормално). Аз раждах секцио.
Моя приятелка, която роди нормално, още си носи нейния (детето е на година и половина). Мисля, че зависи до ген, но не съм много сигурна.
Кати, ела при нас с предизвикателството за месец ефектът е очеваден, закопчавам без проблем дънки, които преди да забременея се налагаше да не дишам, за да го направя.
« Последна редакция: Февруари 16, 2016, 13:22:57 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #102 -: Февруари 16, 2016, 13:29:08 pm »

Кати, ела при нас с предизвикателството за месец ефектът е очеваден, закопчавам без проблем дънки, които преди да забременея се налагаше да не дишам, за да го направя.
Благодаря за поканата, но не съм по физическите предизвикателства.  :wink: Все пак се надявам до годинката да го прибера този стомах.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #103 -: Февруари 16, 2016, 16:47:08 pm »
Едит, и с двамата имах ядове с това НЕакане. При баткото сякаш беше по-леко положението, щото до свещички и дуфалаци не сме стигали, но го 3ахраних на 5м и половина първо с круша, че да го ра3хлабвам с нещо. С малката скоро и а3 тука се жалвах и след като 3 пъти слагах свещичка след 4-5 дневни пау3и, на 3м и дадох 2 дни по 1к.л. сок от ябълка - домашна наша си. Дето съм против даването на сокчета и ранното 3ахранване ;) От тогава си ака най-много пре3 ден, че и по 2-3 пъти на ден. не 3нам от сока ли е, и3растна ли го това 3апичане. Сега си е пак само на кърма и не се налагало да правим нищо по въпроса с акането. Но като правеше големи пау3и, акото беше по сухо някак - като гъъъъста лепкава каша, а сега си е типично бебешко. Ама как го обясних само :) Според педиатъра ни, Дуфалак(лактуло3а) и сокче е по-добрият вариант от свещички, кли3ми и т.н., 3ащото с първите червата се "учат" да си вършат работата сами, а със свещички - стават лениви.
Бонболини, и Божидар не даваше да му мием 3ъбите, но не сме натискали. В един момент си свикна и даже сега сам си ги мие. Пускахме му филмчета - Маша и Благуните има серии 3а немиене на 3ъбки, ядене на сладко и после болящи 3ъби. Та и сега, като го примър3и нещо 3а миене на 3ъбите или се 3атръшка прекалено 3а 3ахарни храни, му напомням 3а Маша и 3а Гарбър ;) Не че е лишен напълно от сладкиши, ама всичко да е с мярка и да наблягаме на плодове 3а сладичко, или поне на нещо домашно приготвено.
При нас нищо ново - децата са добре вече, но още не смея да пусна пак на градина момчето ми 3аради грипа. Не че удома имам гаранция 3а отлично 3драве :) Дано сме 3драви вече всички - и дечица, и големи. И една статия по темата с боледуването:
http://www.galerini.com/1041108310861075/25.
Сополи, кашлици, варицели, освен треска и живото застрашаващи състояния тук си ходят навсякъде болни, кошмарът на всяка майка в Бг! ама едни сополи зелениии, ужас!
То май така по-бър3о поне и3карват всичко и да се минават детските болести. Стига децата да нямат някакви по-серио3ни медицински проблеми. А и а3 мисля съм го споменавала вече - не виждам смисъл да ограничаваме детето от контакти след като се е ра3сополивило(ра3кашляло) - то е било 3ара3но поне 1-2 дни преди това, т.е. предало си е бацилите и вече карантината е бе3смислена. Освен това, сега питах 3аради грипа дето карахме, колко време СЛЕД сме 3ара3ни - ами още 20тина дни вирусът, макар и преборен е в орагни3ма, т.е. може да сме 3ара3ни. Ама след острата фа3а, децата - на градина, големите - на работа. Та голяма файда от карантината :(


*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #104 -: Февруари 16, 2016, 21:41:03 pm »
Бебе, на мен няколко зъболекаря са ми казвали, че е хубаво детето само да си мие зъбите, но до 9-годишна възраст трябва възрастен човек да ги доизтърква след него. Просто още им липсва фината моторика на ръката, която започват реално да тренират с писането.
И на двамата им доизмивам зъбите, защото големият вече има няколко постоянни зъба. Дъщеря ми има периоди, в които не дава. Просто я оставям тогава. Но сега порасна и вече мога да я залъжа нещо.

Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #105 -: Февруари 17, 2016, 12:23:54 pm »
Аз бях споменавала и преди, че Дани има проблем с почерняването на зъбите. Почерняват много лесно и бързо (според мен е от АМ за над 1 г.). И за да се маха черното, трябва да ги четкаме редовно. Тъй като и при него е насила, като беше болен миналата седмица и тази пропуснахме няколко дни и веднага се влоши положението.
Той сам абсолютно нищо не търка. Държи четката по средата на езика и смуче пастата.
Затова единият от нас го държи, а другият търка. Вече сме на втора електрическа ческа, че на първата й видя сметката. Понякога дава да му ги мием, но много рядко.

Да ви кажа според мен има файда от ряпата. Само че е по-добре ряпата да се настърже и да се прецеди сока през марля (после се добавя мед 1:1), а не да се пробива дупка и да се слага вътре меда. При мен при този втория начин ряпата не пусна много сок и имаше основно мед в течността.
Кашлицата не изчезва като с магическа пръчка, но доста добре се повлия.
Обаче нашият юнак спря да ми дава да му гледам гърлото (а, аз тъкмо си купих един пакет от 100 шпатули за гърло  :lol:) и сега утре сме контролно на лекар да видим как е положението.

Добре че времето и хубаво и сме все навън. Този предиобед два пъти излизахме. Само ние бяхме в 9 без 20 на площадката  :lol:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #106 -: Февруари 17, 2016, 12:46:11 pm »
Дано кашлицата се е повлияла точно от ряпата. а не от антибиотика  :D.  Така ще знаеш за нещо ефикасно и безвредно за напред   : :wink:
Зъбите ги мием на игра в банята, но като тръгнаха кучешките зъби бе обявен бойкот на четката и то повече от месец. Друг е въпроса, че не заспиваме без мляко, може да е 60ml, но е задължително. Та не знам къде отива файдата от зъбомиенето.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #107 -: Февруари 17, 2016, 13:03:42 pm »
Усмивки, една от майките който са ми познати из района има проблем с нейния син и зъбките точно като вас.Сега той е на специална диета и хранене, за да се подсилят зъбите и да се избегнат храни който вредят.Ако искаш ще я питам да ми пусне някой линк, макар че си мисля, че и ти бая си чела.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #108 -: Февруари 17, 2016, 14:09:04 pm »
Смайл, щом е от АМ, 3ащото не пробвате с прясно или кисело мляко?


Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #109 -: Февруари 17, 2016, 14:58:08 pm »
И ние мием зъбите след АМ, та да не разваляме нагласата за лягане и заспиване. Мислех по-рано да ги приучавам да ги мием след като го изпият, ама...Поне като знам, че лягат вечер и заспиват двамата едновременно след млякото, без плач, без гушкане и пр., не исках да развалям този ритуал за заспиването. Ще продължаваме така, докато се откажат от млякото или просто не искат да си лягат веднага след като сме им го дали. Мием зъбите и сутрин. Митко дава да му ги изтъркам добре. С Кирето се борим, не дава да му хвана четката, но някак успявам да тръкна тук-там. Ползвам паста без флуор, щото те не могат да изплакват и плюят. Давам малко вода от чашка да отмие пастата, но те си я поглъщат със се водата. А, Кирил напоследък се извръща и не ще и вода на пийне дори. А, бе - инато магаре, ви казвам.
Четох вчера за болните дечица  - да оздравяват всички бързо. И да не забравя да пиша, че много ми се хвалят за хрема от капките със сребърна вода и клеева тинктура. 10-тина капки от ср. вода и 5 от клеевата, капят се по 4-5 пъти на денонощие в носа и вършело чудеса. Не съм ги пробвала обаче. Ние до сега сме се оправяли с физиологичен разтвор и малко виброцил, ако има воднисти сополи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #110 -: Февруари 17, 2016, 16:04:36 pm »
Хоуп, в Пловдив през октомври-ноември на площада има изложение на медарите. От там купих клеева тинктура, направена като разтвор за нос, мнооого ми я похвалиха. Пробвах съвсем в началото при воднисти сополи, настоявах 3-4 дни, но никаккъв ефект,  започнаха да се сгъстяват и да побеляват. Продължих с Грип Стоп спрей за нос и хремата тогава намаля и изчезна. Давала съм и коризалия при първи течни сополи, действа "прибира"  ги но само по време на приема, после пак си текват, така стигнах до извода, че коризалията не може да ги излекува.
Сега му се чудя на един прополис, но като гледам ще му се размине, защото е капки за през устата, а Нора показа склонност към алергия, изрина се около устата от половин меденка по коледа ... Макар, че меда и прополиса са с различен произход като пчелни продукти.
Да видим, за сега добре се движим "през" грипа. Тъкмо днес коментирах с една от госпожите защо не извеждат децата навън и след обед при тези летни температури ..... майките били против децата затоплени след сън да ги изкарват на двора  8O . Ми колкото и да не схващам, предпочитам детето ми да настине защото е било на двора, отколкото да глътне вирус от друго дете, калт са в затворено помещение. Ама .... претенциите домА явно.ч
« Последна редакция: Февруари 17, 2016, 16:09:52 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #111 -: Февруари 17, 2016, 16:11:35 pm »
А, Авалон, ма тя Нора вече била "ученичка", браво, аз нали рядко чета напоследък и съм пропуснала това събитие. Е-е-х, пораснаха ни децата вече.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #112 -: Февруари 17, 2016, 16:22:01 pm »
Ааа, "напреднала ученичка" даже - от 16ти септември. Порастнаха, да. А още съм със сълзливо умиление сякаш току що съм забременяла.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #113 -: Февруари 18, 2016, 09:10:08 am »
Това със зъбите е доста спорно според мен, не ме разборайте погрешно, не казвам да не си мият зъбите децата, разбира се :lol: Но чак пък да е проблем след като са ги измили, легнали са и са пили АМ, не мисля.
Деси пиеше до почти 4 г. АМ, точно в леглото преди заспиване, т.е. след измити зъби. Ами ето вече е на 9+ и при последния преглед ноември зъболекарката й каза, че от години не е виждала дете с толкова здрави и перфектни зъби. Така че чак толкова вглеждане, мисля е излишно ако детето няма проблем със зъбките.
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #114 -: Февруари 18, 2016, 12:58:48 pm »
Вчера писах и така и не успях да си довърша писаното  :lol:
Днес правя отново опит  :P

Авалон, да не е много ясно дали е от АБ или от ряпата или от сиропа за кашлица (даваме му Хустагил). А и тя тази кашлица не е изчезнала изцяло. Просто се подобри положението. Антибиотикът е Бисептол и си мисля, че не влияе толкова на кашлицата, но знам ли.
Ние днес бяхме контролно на лекар (Дани направо се чувства като у дома си вече там). Гърлото вече е много по-добре. Ще си остане обаче до края на седмицата вкъщи.

Маги, май е по-добре да го заведем на зъболекар най-накрая. Според мен това почерняване е от определена храна, а не някакъв проблем с качеството на зъбите. Поне така си мисля аз. И на мен ми се е случвало за 6 месеца да ми почернеят много при най-редовно миене.

Бебе, прясно мляко не бих давала, а айрян не иска.

Хоупче, и на мен тези капки са ми ги хвалили за носа. Също и Коларгол много ми хвалят.
То аз накрая всичко ще изпробвам. Мисля си, че е до дете и трябва да набараме точното нещо, което да действа на нас! Също разбира се, зависи и от конкретното състояние. Две хреми може да са породени от съвсем различни неща и от различни неща да се повлияят.
Твоето Кире като характер на нашето Дани прилича  :lol:
Ей направо ме побърка вчера. Не иска да ходи там, където аз искам. Иска да си кара колата по улиците, а не в двора на училището, където е безопасно. И го оставям сам. Пердаши и не се връща.

Авалон, аз на Дани съм пробвала и Коризалия, и Цинабсин, и двете не му действат.

Записах и час за хомеопат (дипломирана лекарка педиатър, със съпруг, който работи в спешното, сестра й също работи като педиатър). Много ми я похвалиха. Не отрича приема на АБ, тогава когато се налага. И това съм решила да пробваме.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #115 -: Февруари 18, 2016, 13:01:22 pm »
Здравейте, а от кога започнахте да миете зъбките? Ние имаме два долни пораснали и още два горни, които избиха едновременно и сега растат.
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #116 -: Февруари 18, 2016, 13:11:03 pm »
Кати, при появата на първото зъбче се започва.
В началото може да не търкаш с четка и паста, а с напръстник само с водичка например.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #117 -: Февруари 18, 2016, 18:55:20 pm »
Синеочка, значи, ти си от късметлийките, да ти се прибере толкова бързо корема :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #118 -: Февруари 18, 2016, 20:06:45 pm »
Сол, той де прибра, но за съжаление това от преди бременността дето "доволно" с много Баунтита и Сникърси си бях докарала не мръдна. Сега с едни уоражнения успях да влезна що годе в норма.
Може да пробваш вече с пристягащите колани, а след като мине определен период от секциото около 5-6 месеца (ти сама ще усетиш кога си готова) можеш да почнеш с упражненията. По принцип най-добре е да се започне с кардио, за да се изгорят мазнините и след това с коремни преси. Аз време за кардио нямам, затова съчевам с диета (90 дд). Уточнявам, че не кърмя вече. Също като теб , така и не успях да направя едно пълно хранене с кърма и в началото на 3 месец я отбих.
 


Всеки миг е още един шанс...
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нашите бебета и малки деца през месец февруари 2016
« Отговор #119 -: Февруари 18, 2016, 20:14:14 pm »
пускам ви линк към едно информационно събитие за родителството и ранното детско развитие, организирано от факултета по педагогика към СУ и организация "Зеленият двор". датата е 20 февруари.

http://dapogovorimza.zeleniatdvor.org/
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!