Мира, аз пак да кажа, не защото много разбирам, а защото ги имам и двете чудеса.
За миомата - ако ти предлагат да я махнат през влагалището, няма какво да се шашкаш - това е много лека операция, особено ако е на краче. Дори може да не се наложи да се шие самата матка.
Ако решиш да я оставиш е по кофти, защото тези гадории растат от всичко - от стимулации, от бременност, от самосебе си... Въобще тя няма да намалее и няма да изчезне.
Дали пречи или не на забременяването, дали ще пречи или не на износването - това НИКОЙ не може да предвиди. Д-рите, които се занимават с хирургия препоръчват да се махне, а останалите не.
Но, пак повтарям никой нищо не може да ти гарантира. И не на последно място тези миоми правят доста странични поразии (мое мнение).
За полипите - те са разрастване на лигавицата - не са страшни, но могат да направят разни бели.
Д-рите не могат да кажат дали има полип със сигурност, докато не предприемат полипектомия (независимо абразио или хистеро). На мен и в двата случая ме хоспитализираха със "суспектно за полип". Демек подозират ама не са сигурни.
На никого не искам да давам акъл, но аз ако не бях такава бъзла, ако можех да се размина с хистеро, щях да се отърва от гадините.
Пожелавам ти успех!
Добавка: Сетих се, че за полипа ме викаха на първия чист ден на преглед и на следващия на хистеро.
Но, никак не е страшно. Мина за 30 мин.