0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #300 -: Февруари 17, 2016, 21:15:35 pm »
Mirracles, благодаря ти. Да, за второ се опитваме. Знам какво чудо е да си имаме вече едно...Всеки ден съм благодарна за това. Синът ми е резултат от първото ни инвитро, успешно за огромен наш късмет. Сега обаче нещата не се случват, но най-тежкото нещо беше спонтанен аборт миналата година. Сега ми е тъжно, че нямаме замразени ембриони при такава голяма хиперстимулация...И аз сега де моля да ми изчезнат всички фоликули и пак да опитаме.

Makiyaki видях, че пишеш за Nac, може ли да ми кажеш какво точно е това, може и на лични ако искаш?  Явно е нещо за НК клетките, ти какви лекарства взима след трансфера? Аз имам чувството, че нещо се прецака след моя трансфер. Само с тези интралипиди, антибиотик и витамин Е ми е много странно как ще се намали активността на НК клетките...
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #301 -: Февруари 17, 2016, 21:24:25 pm »
Mirracles утре ще се разбере как се развиват фоликулите. Притеснявам се, че БТ не ми е много стабилна, дано качеството на Я да е хубаво. А и ММ започна нова работа и е постоянно зает, не си представям как ще се организираме да ходим на изследвания. Другата седмица ако правя пункция, той ще е в Пловдив и ще трябва да идва до тук само за даване на материала  :(


Лили, моят от 800 км дойде, за да си даде ценния материал. Пък ми отложиха пункцията с един ден. Изгоря му самолетния билет и се прибра с влака (около 10-12 часа отнема от врата до врата).

Мира, консултирай се с лекаря си за ранната М, но доколкото знам, когато се спрат лекарствата и нивата на хормоните падне, ти идва. 

Лориане, съжалявам.  :(

Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #302 -: Февруари 17, 2016, 21:50:52 pm »
loriane много съжалявам за резултата но веднъж си успяла и рано или късно ще успееш пак просто не трябва да се отказваш зареждаш се с търпение и смело напред :bighug:
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #303 -: Февруари 17, 2016, 22:03:06 pm »
Блу, Северно сияние, благодаря ви! Докато можем ще опитваме!
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #304 -: Февруари 17, 2016, 22:06:28 pm »
в голяма чуденка съм  :( вече съм на 7ми ден от МЦ,а продължава да ми зацапва - виждам следи по ежедневната превръзка.Преди време така ми зацапваше когато имах задържан фоликул.Някой има ли опит или да е чул възможно ли е на 2ри ден от МЦ да има задържани фоликули с размерите на антрални? Толкова се зарадвах на хубавите хормони и многото антрални този месец ... а сега ми е толкова притеснено с това зацапване....


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #305 -: Февруари 18, 2016, 15:03:40 pm »
Loriane много съжалявам за отрицателния тест :( И при мен втория път не се получава. Не че и първия ми беше лесен(от 5я път). Моят ембрион и този път не беше добър и нямах много надежда. При мен сложиха веднъж много добро ембрионче и то се задържа :) Аз мисля че е от качеството на ембрионите.

Lilibell и аз съм 12 ден и все още имам зацапване, но мисля че е от естрогена и прогестерона, който вземах след трансфера, а може и да съм имала имплантация. Може и киста да имам кой знае. Мислех, че като взема прогестерон няма да има киста :?. При теб обаче Е2 си беше ок, т.ч. сигурно не е киста.

Makiyaki толкова се радвам за теб  :bighug: . Щом си минала 12 седмица всичко ще е наред. А кървенето е ужасно. Аз имах зацапване около деня на цикъла и голям рев и паника беше. После док ми каза, че сигурно е хормонално, защото не се виждаше отлепване.
« Последна редакция: Февруари 18, 2016, 15:08:08 pm от Giaany »
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #306 -: Февруари 18, 2016, 15:19:44 pm »
Аз отивам на пункция в събота, дай Боже да не счупя яйцето дотогава. Нещата изглеждат добре, ЛХ от днес 10 и нещо, Е2 доста добър като за 1 фоликул. Ще ходя довечера да си купувам хориомон, някой дали може да ми каже има ли разлика в страничните ефекти и качеството между хориомон и овитрел? А прегнил никъде не намерих ...


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #307 -: Февруари 18, 2016, 15:25:15 pm »
Лили, прегнил си купих ония ден от аптеката на Щерев.
Много успех!


*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #308 -: Февруари 18, 2016, 15:42:47 pm »
Lilibell за такава цена би трябвало да е доста по-добро лекарство. Това с липсата на Прегнил и мен ме ядосва, защото много прилича на спекулация, т.к. не е скъп и не вадят добри пари от него. Обикаляла съм целия град да го търся  :x По отношение на Прегнил или Овидрел, моя док предпочита Прегнил. На теб колко единици ти изписаха за един фоликул 5000 или 10000? Защото аз с 5000 имам случай на неспукан.
Силно стискам палци за Събота  :crossfingers: Това яйчице, да е твоето бебче.

Makiyaki моля те пиши ми на лични за витамините и добавките. Аз освен гореизброените витамини вземам и екстракт от сладък корен. Пише че действа добре при автоимунни заболявания. Четох някъде че много добре за качеството на яйцеклетката действа мелатонина, но малко ме е страх да го взема. Някой пил ли е?
« Последна редакция: Февруари 18, 2016, 15:44:53 pm от Giaany »
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #309 -: Февруари 18, 2016, 15:56:45 pm »
Giaany изписаха ми 2 х 5000 единици, аз реших да е хориомон защото овитрела ми е много скъп. Затова питам дали някой знае каква е разликата - в смисъл дали е съществена или просто се дължи на различен производител и на някакви търговски спекулации. А относно пукането - аз повече се страхувам да не го спукам защото в десния яйчник до момента фоликулите са се пукали все на малки размери или много бързо са пораснали както настоящия - на 8ми ден е 17 мм. В левия ми обратно - много бавно нарастват. Затова се чудя какво да правя  :?
Ама чакай малко сега се зачудих - с 5000 единици си имала случай на неспукан? Нали това е целта - да не се спука, нещо не разбирам...
« Последна редакция: Февруари 18, 2016, 16:00:25 pm от lilibell »


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #310 -: Февруари 18, 2016, 16:27:56 pm »
lilibell моя доктор ми каза че няма голяма разлика между прегнил и овитреле даже ми беше предложил сама да си избера кое да ползвам.Доколкото знам се тези инж.се слагат за да узрее фоликула и го изтеглят точно преди самата овулация но при някой момичета узрява за по малко от 36 часа и предполагам за това като отидат на пункция  вече го няма фоликула
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #311 -: Февруари 18, 2016, 16:38:49 pm »
Здравейте момичета,включвам се и аз.Не зная дали съм в подходящата тема :oops:.Накратко-4 опит,втори от които зет,днес ми е 4-ти ден от трансфера на две 5-дневни ембрита.Стискам палци на всички борбени мами :crossfingers:Ндявам се това да е моят успешен опит,макар,че от днес имам типичните ПМС,болки в гърдите и корема,но без отчаяние :wink:
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #312 -: Февруари 18, 2016, 16:43:16 pm »
Изи,

Стискаме ти палци за успешен опит! Изчакай си търпеливо да мине времето до теста и не се води по "симптоми", защото те са подвеждащи. Успех!
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #313 -: Февруари 18, 2016, 17:01:43 pm »
Здравейте и от мен, включвам се след две неуспешни инсета. Накратко за нас, от София сме, аз на почти 29, ММ почти на 31, той е с тежка необструктивна азооспермия, ползваме донор. Вече 4та година се борим, за сега неуспешно ... имам ИР, хипофункция на ЩЗ, лека едностранна ПКЯ. Имам спонтанна О, но така и не се знае какво е качеството на Я. Имам едно неуспешно инсе на ЕЦ в МД при д-р Вакрилов, за съжаление имат проблеми с донорите, затова се преместихме в Малинов при д-р Калчев и там миналия месец направихме неуспешно стимулирано инсе. От ЦС явно се вижда че тръбите ми пропускат, но са с нагънат ход, затова след този месец минаваме към ин витро.
Боря ИР и ПКЯ с диета, спорт, а ЩЗ вече е овладяна. Сега на своя глава искам да пусна тромбофилия и вит Д. Профилактично приемам вит. Д, но ми се иска да знам какво е положението.
Имам надеждата, че скоро ще стане, и някой ден бих искала да даря Я, да върна жеста на някое друго семейство, а защо не и на повече от 1. И така, сега един месец почивам и захващаме борбата отново.
Искам да ви попитам нещо свързано с утрогестана. Беше ми назначен на стимулираното инсе, два дни след това започнах да имам леки болки, на които не обърнах внимание, след това се засилиха, започнах прием на но-шпа, но нямаше облекчение. На 13ти ден от О и 15 от тригера, чхг беше 0.316, това или е остатък от тригера, или е имало неуспешна инплантация. Склонна съм да вярвам че е първото, но все пак утрогестана ми предизвиква спазми, наподобяващи контракции. Предстои да говоря с док по този въпрос, но все пак според вас може ли той да е причина за тези болки. И дали пероралния прием може да премахне тези неразположения, дори да има други, то поне няма да са в тази обалст, или да настоявам да го сменя с дуфастон?  Благодаря предварително за отговорите!

Лилибел, на мен също ми биха 10 000 хориомон, според мен няма разлика в действието, а единствено в цената.
Изи, късмет!
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #314 -: Февруари 18, 2016, 17:39:45 pm »
Благодаря момичета,успех на всички и много поводи за радост и сбъдване на голямата ни мечта :sucky:
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #315 -: Февруари 18, 2016, 18:25:45 pm »
Синеока Йоли,  за малко да те нареча Синеочка (като другата Синеочка), че много близки никовете  :jump12:

Според мен си имала наченки на инплантация, абсурд е тригъра да стои повече от 10-12 дена, но знам, че има калкулатор някъде и можеш с точно да изчислиш кога се е изчистил от кръвта.

Успех с инвитрото, сигурна съм, че ще е успешно, а за качествени Я, както и на всички момичета в стимулация, горещо препоръчвам кю 10 --> ако не помогне, няма да навреди... (Големи дози!!!) :)

Лили, според мен задължително обебвайте фоликула преди пункцията... Стискам палци за успешна процедура!

На всички ви стискам палци!

Гиаани, мерси много, радвам се и аз, ама и доста ме е страх... При мен за кървенето дори не щяха да ме видят на УЗ --> казаха да си чакам 12 гс и нито прогестерон, нито нищо... Ама и това препятствие минахме... Броя дните до термин и ще се успокоя чак като гушна живо и здраво бебе...

За добавките ще ти пиша, ама трябва да се наканя... Ако искаш погледни в на Лори дневника с коментари, там снощи писах. Ако искаш и ти пиши, защото и тя се интвресува...ако ли пък не, утре обещавам да ти пиша :)

Успех, момичета.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #316 -: Февруари 18, 2016, 19:29:11 pm »
makiyaki, как ме разпозна веднага  :D , не съм много на ти с форумите и се чудех как да си сменя ника, ако Синеочка има против, веднага ще измисля нещо ново :)
Намерих калкулатор, там излезе че на 14ти ден вече трябва да се е изчистил. Теста беше на 15ти ден от него, та и аз затова се усъмних, че може да е имало нещо.
При първото инсе графиката на БТ беше кошмарна, направи връх, абе не беше читава ... тази сега, беше много бременна, но явно нещо е станало, за мен са въпросните спазми.
Ще пусна тромбофилията за мое успокоение и ще говоря с док да сменим приема от вагинално на перорално, или на дуфастон.
Ако на някой му е любопитно, става дума за предишната графика.

И аз ще броя с теб! Нямаш идея как се радвам като погледна подписа ти!  :bighug:
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #317 -: Февруари 18, 2016, 22:23:30 pm »
Маки няма лошо да обебим фоликула ама утре ще правя на обяд микробиология и се чудя нямаше ли изискване да не се прави секс преди това?


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #318 -: Февруари 18, 2016, 22:38:22 pm »
Лили,

За да е вярно микробиологичното изследване съм чувала, че е добре да няма секс предния ден.

Момичета,

Аз карам доста странна менструация този път. На 15 ден ми дойде ясна кръв, не много обилна. Втория ден по-оскъдно и вече към кафяво вечерта. Болят ме яйчниците. Трябва да отида на док на 4-5 ден да видим дали са се спукали фуликулите, но се пада събота да е 4 ден, та ще питам док утре.
« Последна редакция: Февруари 18, 2016, 22:43:46 pm от Mirracles »
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #319 -: Февруари 18, 2016, 22:42:54 pm »
това е гадно  :( ММ сряда през нощта се прибра от командировка,преди това 1 седмица не се бяхме виждали,т.е. въздържанието му е доста дълго.От една страна се чудя дали това няма да навреди на качеството в събота,от друга ми се иска да се подсигуря за фоликула,но пък се притуснявам да не компрометирам изследването...направо не знам какво да правя


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети