0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #220 -: Февруари 05, 2016, 21:52:29 pm »
Джани, разбира се, че заради това е било. Много съм задръстена значи.  osi_13 Тогава нямах обаче изгледи за хиперстимулация. Имах 9 фоликула.

*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #221 -: Февруари 06, 2016, 07:52:55 am »
За да не ям храните,които ми вредят означава да остана на пълен глад.Аз реално не знам кое точно ми вреди от настоящото ми хранене,повечето неща на масата вкъщи са домашно производство,от чисти по-чисти. Храненето е важно,но ако слушаш лекарите или пък "специалистите" журналисти,ще умреш от глад.Какво имам предвид: чела съм статии както ЗА консумацията на прясно мляко,така и ПРОТИВ. Същото е с плодовете,същото със зеленчуците,месото...Да не би в миналото хората да са се хранили по-добре? Дядо ми е разказвал по време на войните какъв глад е имало,хората са ядяли каквото имат налично,бедно и еднообразно меню.И какво?- нямат никакви автоимунни.За мен най-логичното срещано до момента обяснение на автоимунните е вируса - вирус влиза в тялото и заразява дадени клетки или орган,автоимунната система започва да разпознава този орган като чужд и го атакува, за да унищожи вируса.Характерното за вирусите е,че те не са отделен организъм,като влезе в тялото вируса "изсипва" генетичния си материал в човешката клетка защото самия той няма свой клетъчен апарат за възпроизводство.Ние може да не го открием,но автоимунната си знае,че е там и действа докато не го унищожи.Все пак аз не вярвам след милиони години еволюция автоимунната ни система да се окаже толкова тъпа,че да прави такива грешки. Затова няма лошо да се храним пълноценно и здравословно,но лично аз не вярвам храната да ми облекчи хашимотото.
Giaany да не е имало късна имплантация и затова теста да не е отчел?Аз като бях след трансфера още докято бях на утрогестан ми зацапа,а като го спрях ми дойде с пълна сила
« Последна редакция: Февруари 06, 2016, 07:57:04 am от lilibell »


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #222 -: Февруари 06, 2016, 13:14:14 pm »
Момичета, в шок съм...Имаме само един бластоцист...Върнаха ми го сега, но съм много разочарована...Нито един за замразяване...От 17 ембриона на 3-ти ден само един е останал...Направо ми се реве, а ми се иска да се надявам...Наистина искам едно дете, един ембрион би бил достатъчен, но ме е страх от неуспех...не ми се започва всичко наново...Моля ви стискайте палци за мен...Биоложката каза, че бластоцистът бил страхотен. За пръв път ми го казва, може би, за да ме успокои...
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #223 -: Февруари 06, 2016, 13:23:11 pm »
loriane не се стресирай толкова може това да е твоето бебче ще ти стискам палци :bighug: :bighug: :bighug: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #224 -: Февруари 06, 2016, 13:43:15 pm »
Loriane,

Разбирам объркването ти, но сега гледай напред и си мисли за това ембрионче, което е напълно достатъчно, за да те направи щастлива майка. Стискаме палци и очакваме резултата, заедно с теб!  :bighug: :bighug: :bighug:
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #225 -: Февруари 06, 2016, 15:23:40 pm »
Северно сияние, Mirracles, благодаря ви момичета! Ще чакам сега...Тук ще ви следя и вас милички! Дано успеем!
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #226 -: Февруари 06, 2016, 16:45:00 pm »
Лори,ще стискам палци да се захване и да не те пуска 9 месеца.
Щом са ти казали че е страхотен бластоциста,значи ще е успешно . :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: ...
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #227 -: Февруари 07, 2016, 15:18:08 pm »
Loriane и от мен стиснати палци  :crossfingers: И на мен биоложката ми каза само веднъж че имам страхотно ембрионче и то се хвана. Те знаят какво говорят.

Lilibell вече дойде, но и аз се чудя защо се забави 1 седмица  :ask: После се сетих че не ми казаха ст-стта на теста.  Вече няма значение, от днес 1ви ден. На втори или на 3ти ден е по-добре да се пуснат хормоните?
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #228 -: Февруари 07, 2016, 15:35:08 pm »
Zemiata Giaanny, благодаря ви момичета, дано да е така...

За хормони май беше 3-ти ден.
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #229 -: Февруари 07, 2016, 21:07:58 pm »

Giaany,

Обичайно от 3 до 5 ден се правят хормоналните изследвания, освен ако твоят доктор не ти поиска на други дати с определена цел. Успех!

Момичета, взе доста да ми се подува корема от стимулацията, а днес ми беше едва 4 ден. Изпитвам от време на време и болки, повече в левия яйчник. От време на време като хапна малко ми е тежко с дишането. Гледам да хапвам преобладаващо белтъчини и без сол и захар. Утре съм на контрола при док. Дано не стане хиперстимулация, че това доста ме плаши. Сега още докато са малки фуликулите колко ми тежи, а си представям до пункцията, когато трябва да станат почти двойно на размера, който са сега...

Знаете ли по каква схема се пият протеиновите шейкове, които помагали да се облекчат симптомите на хиперстимулацията? Пишеше нещо в нета за Биогейм 84, но не знам каква е пропорцията и тн.

Как вървят нещата при вас?
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #230 -: Февруари 07, 2016, 21:45:50 pm »
Mirracles в моя дневник (Дневника на Нина) съм описала моята протеинова диета предписана ми е от диетолог ако се интересуваш може да я ползваш  при мен помогна аз всеки път съм с хиперстилулация дано съм ти била полезна
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #231 -: Февруари 07, 2016, 21:48:07 pm »
Мерси много, Северно сияние!
Сега ще я потърся в дневниците.
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #232 -: Февруари 07, 2016, 22:49:57 pm »
Мира, свържи се с лекаря си!

Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #233 -: Февруари 07, 2016, 23:03:02 pm »
Блу,

Утре сутринта съм на преглед и ще стане ясно как вървят нещата.
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #234 -: Февруари 07, 2016, 23:27:57 pm »
Mirracles, яж обезсолена извара. При мен се получи хиперстимулация и имаше вариант изобщо да не стигнем до пункция, но това, че ядях по 200 грама на ден ми помогна много. Вярно е че не направихме веднага трансфер, но много бързо се възстановиха яйчниците след това
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #235 -: Февруари 08, 2016, 08:37:25 am »
Блу,

Утре сутринта съм на преглед и ще стане ясно как вървят нещата.
Мира, стискам палци, всичко да е наред. Да не забравиш да питаш за затрудненото дишане!

И аз съм чела за обезсолена извара при хиперстимулация. На мен не ми се наложи да спазвам диета, защото имах само 7 фоликула общо. Единственото което имах като неразположение беше индикации за запек, но веднага почнах по-течна храна и нещата се оправиха.
Успех!


Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #236 -: Февруари 08, 2016, 09:40:47 am »
Рос,

За щастие момента със затрудненото дишане премина. Аз също имам запек, предполагам че заради запека и задържането на вода ми се получи момента със затрудненото дишане. Защото ми притискаше другите органи нагоре. Няколко часа по-късно, нещата се облекчиха и това премина. Корема ми поспадна. Разбира се, ще споделя с док за това и ще видим какво ще препоръча.

Купих си извара и от днес ще я пробвам как ще ми ае отрази.
Сега чакам да ме види док и да каже как вървят фуликулчетата ми.
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #237 -: Февруари 08, 2016, 11:00:01 am »
Mirracles, За хиперстимулацията е важно да се следи урината, ако е малко количество, както и рязкото покачване на килограми (+3кг за 1-2 дена). Да не се задържа много вода! Иначе по време на стимулация прегледите са за това, да ни следи докторът! Успех днес на прегледа и си почивай повечко, ако можеш!
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #238 -: Февруари 08, 2016, 12:15:48 pm »
Момечета,

Благодаря ви за подкепата! Добре съм и док каза, че яйчицата вървят добре и равномерно.

Loriane,

Благодаря ти! Да, следя я урината и пия поне 2 литра водана ден.
Явно от уголемяването на яйчниците ми се притиска пикочния мехур, защото започнах по-често да пишкам, но док каза, че това е нормално.

Посъветва ме да ям безсолно и да не ям сладко, както можеше да се очаква и както се опитвам да правя. Явно дори и да не добавям сол си има доста сол в храната от магазина - напр в хляба или в сухарите и тн. Затова й ми е било по-тежко вчера, в комбинация със запека. Препоръча ми фрутилак или дуфалак, но само сега, не в дните преди пункцията, за да няма засилена перисталтика.

Ти как си, как се чувстваш? Имам от една ирландска клиника хубава медитация/релаксация за всеки етап, както и за след трансфера. Ако мислиш,че може да ти е полезна, виж на сайта им - Aculife Ireland.


Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #239 -: Февруари 08, 2016, 13:43:07 pm »
Mirracles, мерси, може да погледна... Макар че не съм много по медитацията  :) Иначе съм си подута, но моите яйчници са добили огромни размери...На трансфера в събота пак ги видях и са покрити с големи кисти, които също притискат органите и т.н. Но си почивам и съм горе-долу добре. Трудно си уплътнявам времето, и се изнервям с това чакане, но ще си чакам деня на теста, няма начин.