0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #180 -: Февруари 01, 2016, 23:20:56 pm »
Добре, де, какъв е смисълът да се прави такава безумна бройка, а качеството да куца?
Втория път ми направиха хиперстимулация. Имах 20 броя, а изобщо не очаквах. Дори ми отложиха пункцията с един ден, за да може малко да се смекчат нещата. Ама 1-2 дена хич не ми беше добре. И какво?! Пак станаха горе-долу толкова качествени ембриона както и при първия, когато имах 9 Я и се чувствах супер.

Лориане, предполагам, че във Франция правиш опит.
« Последна редакция: Февруари 01, 2016, 23:39:27 pm от blue_sky »

Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #181 -: Февруари 02, 2016, 08:46:54 am »
Blue, няма никакъв смисъл от такава голяма бройка, даже е много опасно...Всеки път се стресирам да не стане нещо и чета за хиперстимулация...Аз по принцип много силно реагирам на стимулации и трудно се контролира това...Не оправдавам док, защото той ми определя дозите напълно съзнателно...Ще видим утре какво ще каже...Дано не ми отложат трансфера, за сега съм добре...
Да, във Франция правя опит.
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #182 -: Февруари 02, 2016, 11:45:45 am »
Здравейте момичета да се запиша и аз в темичката в този цикъл ще си прибирам замразените ембриони събирани от два стимулирани опита при коити не се стигна до трансфер
loriane здравей май пак сме в една темичка пожелавам ти успех между другото и мен все ме стимулират с големи дози и всеки път имах хиперстимулация ,последния път след големи уговорки с доктора се разбрахме за по малка доза менопур и нямах хиперстимулация но извадихме същия брой яйцеклетки
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #183 -: Февруари 02, 2016, 13:32:34 pm »
Северно сияние,

Стискаме ти палци за успешен трансфер!

Аз тези дни си чакам цикъла и ако всичко е наред, да почваме стимулация. Ще ми е първа процедура и много се вълнувам. Как свикнахте да си слагате сами инжекциите?
Казаха ми, че има някакви клипчета с инструкции. Някой има ли такова проверено клипче под ръка?
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #184 -: Февруари 02, 2016, 18:21:16 pm »
Благодаря Mirracles подкожните инжекции си ги слагам сама много е лесно не се притеснявай на мен ми показа докторката ми първата инж.и после си ги слагах сама може да попиташ някоя сестра в клиниката да ти покаже пожелавам ти успешен опит
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #185 -: Февруари 02, 2016, 18:39:44 pm »
Северно сияние, добре дошла тук :) темата за ЗЕТ не е много активна май.. Успех ти пожелавам и тук!

Mirracles, първите няколко пъти е странно с инжекциите, но после се свиква...Аз гледах клипчета също мисля, че в сайтовете на puregon или gonal бях гледала, и в ютюб... С времето ще се усъвършенстваш. Аз бях много страхлива, но ми мина...даже два пъти и мускулно си бих един декапептил...Успех!
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #186 -: Февруари 02, 2016, 19:06:32 pm »
Абе и аз ще се науча, няма къде да ходя. Щом сме стигнали до тук и с това ще се справим. Ще потърся клипчетата да видя как става и после док ще ми покаже в клиниката как става.
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #187 -: Февруари 02, 2016, 19:28:16 pm »
loriane така е  :D затова се шмугвам тук при вас :lol:
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #188 -: Февруари 02, 2016, 19:57:41 pm »
Mirracles, аз също сама съм си слагала подкожните инжекции, иглите са по-къси и тънки, не е болезнено, ще се справиш  :). Не знаем с кой точно медикамент ще те стимулират, но обикновено има суха част и разтворител, с дебелата игла се прехвърля разтворителят при сухата съставка и след разклащане се изтегля съдържанието. След това дебелата игла трябва де се смени с тази за подкожно инжектиране. Ето и видеоклип за смесването и поставянето (в клипа е за Мерионал и Фостимон):  https://www.youtube.com/watch?v=V7QXql7GU8Q

Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #189 -: Февруари 02, 2016, 20:18:09 pm »
Мерси, Марси!

На видеото не изглежда сложно, да видим на живо как ще е. По предварителни планове, стимулацията ми ще е с Мерионал и Пурегон, после Олгалутран.
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #190 -: Февруари 04, 2016, 11:27:40 am »

Как сте, момичета?
Какви са новините при вас?
Днес бях на преглед, лигавицата е ок, имам си достатъчно антрални фуликулчета и в двата яйчника и започваме стимулацията от днес! Пожелавам си лека и успешна процедура!  :)

Стискам палци и успех на всички!
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #191 -: Февруари 04, 2016, 12:56:56 pm »
Успех и от мен Mirracles  :balk_602:
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #192 -: Февруари 04, 2016, 13:05:51 pm »
Mirracles, успех със слагането на инжекциите :) ще се справиш, сигурна съм! Лека и успешна процедура и от мен да ти пожелая!

Северно сияние четох, че и на теб са вливали интралипиди. Само преди трансфера ли ти вливат или ще има пак в деня на трансфера? Питам, защото на мен ми вливаха преди седмица и сега се чудя, не трябваше ли пак в деня на трансфера.

Аз в събота ше съм на трансфер, чакаме да станат бластоцисти. За сега съм добре, бях при док вчера и ми премери лигавицата. Каза, че всичко е наред. Каза, че е изненадан от бройката, мислел, че понеже съм по-възрастна от последния път, съм щяла да реагирам по-слабо...Както и да е, сега гледаме напред.
Все пак научих нещо, което не знаех. След пункцията фоликулите се пълнят отново с течност, а не изчезват  8O Вчера на ехографа все едно не ми бяха правили пункция, много странно. Док така ми обясни, че после сами спадат, но за около 1-2 седмици...За това съм си и подута както преди. И трябва почивка.

Момичета, имам един въпрос. Дават ли ви болнични по време на процедурите и какво казвате в работата си? На мен ми дадоха първо една седмица след пункцията, но сега ми го удължиха с още една...Мислех да кажа, че имам ангина или грип, но за 2 седмици май не става...Не искам да казвам истината, не знам как биха го приели...
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #193 -: Февруари 04, 2016, 13:57:19 pm »
Mirracles стискам палци успешно да извадите качествени яйчица! А за инжекциите какво да кажа - повечето момичета ги слагат в корема защото там е лесно когато сам човек си слага инжекция. Обаче аз имам ужасен гъдел и ме беше страх да не счупя без да искам иглата, а и съм страхлива - успях само една инжекция сама да си сложа и то защото ММ го нямаше.
За мен най-добрия вариант е да ти ги слага твоя мъж защото хем за теб ще е по-удобно и безболезнено, хем на него ще му е лесно да ги слага. Моя ги слагаше отзад в ръката - нищо не усетих. Купи си от иглите на диабетиците за подкожно прилагане - иглите им са къси и тънки като косъм


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #194 -: Февруари 04, 2016, 13:58:14 pm »
Лориане на мен ми вливат интралипид на втори ден от цикъла после след около седмица пак в деня на овулацията и няколко дни след ембриотрансфера долу горе на всеки 7 -8 дни но може би има значение и какво количество ти вливат при мен 200 мл.интралипид разреден със 100 мл.физиологичен р-р освен това преди всяко вливане доктора ми иска пълна кръвна картина и според нея преценя дали да вливаме интралипида.А за яйчниците не се притеснявай като ти дойде цикъла тази течност изчезва поне при мен беше така и аз съм все с много яйцеклетки.
« Последна редакция: Февруари 04, 2016, 14:03:38 pm от Северно сияние »
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #195 -: Февруари 04, 2016, 14:07:28 pm »
Северно сияние мерси. При теб явно е по-различен метод. Не съм питала какво количество са ми вливали, но при трансфера ще питам пак, че ме е страх нещо да не изпуснем. Сестрата ми каза, че при бременност после пак има вливания на 5,7 и 9 ГС, но сега -не...В събота ще бъде трансфера, ако всичко е наред и има бластоцисти!
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #196 -: Февруари 04, 2016, 14:15:47 pm »
Да може би всеки лекар има различен метод пожелавам ти успешен трансфер и пол.резултат. :balk_5:
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #197 -: Февруари 04, 2016, 14:51:35 pm »

Каза, че е изненадан от бройката, мислел, че понеже съм по-възрастна от последния път, съм щяла да реагирам по-слабо...Както и да е, сега гледаме напред.

Същата работа и при мен. При първата стимулация бях на 29 г., а при втората - на 33, уж АМХ ми било по-ниско, уж не знам какво си. Дозите бяха не много по-високи от първия път, но прегледът беше едва на 6 ден, което отчитам като голяма грешка. И после много намалиха дозите, ама пак имах лека хиперстимулация, поне се водеше лека, на мен хич не ми беше добре няколко дена.

Има и ангини, които отнемат повече време, за да минат. Ние сме 10 дена на аб, така че можеш да кажеш, че е такова нещо.

Мира, и аз си слагах сама декапептила и пурегона сама. Не е трудно.
Мъжете като цяло са пъзльовци и не повечето не биха се навили да слагат инжекции.

Нина, стиснати палци за успешен опит!

*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #198 -: Февруари 04, 2016, 15:07:31 pm »
Мира, лорейн, Северно сияние, Лили и всички останали, УСПЕХ, момичета!

Лорейн, поздравления за мускулния декапетил, аз моят много се чудих и накрая го хакнах подкожно... Не знам дали е оказало влияние, защото ме достраша тогава да кажа на док. Но стимулацията ми в крайна сметка беше успешна...

На мен стим са ми били подкожно леко от стани, почти на кръста, ама не толкоз отзад де, по-скоро там дето има палазки... Но после чух, че в корема най-бързо стигали до яйчниците и даже редувах лява и дясна страна на около 2-3 пръста под пъпа...

Аз имам въпрос за интралипида. Кое не е в норма, та се изписва терапия с интралипид?

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #199 -: Февруари 04, 2016, 15:07:52 pm »
Здравейте.И аз да се включа в дискусията за вливанията.На мен ми приляха интралипиди 6 дни преди трансфера.А имуновенин в сряда,а трансфера ми беше в събота.Бяха ми казали че трябва да има поне седмица преди трансфера за каквито и да е вливания.До колкото разбирам loriane на теб не са ти вливали имуновенин.И до колкото си спомням не са ми искали пълна картина преди вливането.На 2 ден от цикъла почнах с естрофем,фраксипарин,салбутамол,тромбо асс(аспирин)доксициклин,дуфастон,утрогестан.преднисолон ф.На 3 -нош-шпа,бусколизин.В деня на трансфера ми биха прегнил и бусколизин мусколно.От бусколизина леко ти се замъглява погледа.
Мirracles инжекциите не са страшни.Поставят се лесно.Дори ще се изненадаш че преди това си се притеснявала.Успех с стимулацията и да има достатъчно яйчица за трансфера.