0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #280 -: Февруари 16, 2016, 09:55:19 am »
Момичета резултатът ми е 9! От вчера...почти си бях спряла лекарствата на своя глава а даже и вино пих три пъти...бях отписала опита, чаках да ми дойде.. Мислите ли,че има надежда? Вчера беше 10-ти ден след трансфера. Утре ще повторя и си продължавам с лекарствата. Направо сега не знам какво да мисля..
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #281 -: Февруари 16, 2016, 11:48:57 am »
Лориане, защо правиш толкова рано тестове, че и лекарствата си спряла? Моля те, повтори след два дена и ще говорим пак. Има надежда.  :bighug:

*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #282 -: Февруари 16, 2016, 12:34:10 pm »
Loriane как така ще спираш лекарства  8O. Най-вероятно ти е положителен теста.  :) Да не си правила пиклив и да е бил и отрицателен. Стискам палци да се удвои след 2 дни  :crossfingers:
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #283 -: Февруари 16, 2016, 12:50:04 pm »
Правих пикливи отрицателни, в събота, но сега направих кръвен в понеделник. Пада се точно 15 дни след пункцията, не е рано. Утре ще повторя. Не ги спирам, но исках да ги спра преди кръвния, защото се бях отчаяла. Сега се надявам на чудо и чакам утре да направя пак.

Благодаря ви дано наистина някакво чудо да има или късна имплантация...
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #284 -: Февруари 16, 2016, 13:33:43 pm »
loriane и според мен ти е почти положителен теста не спирай лекарствата и аз с нетърпение чакам резултата  ти утре от мен мн. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #285 -: Февруари 16, 2016, 15:44:32 pm »
Loriane,

Стискам ти палци! Недей на своя глава да спираш лекарствата!

Аз бях на преглед днес. Спукали са се една част от фуликулите, останалите са си там. Доста са ми напрегнати яйчниците. Ще чакам да видим колко от тях ще се изчистят с менструацията и дали ще останат и задържани за другия цикъл. Въобще заформя се едно голямо чакане.

*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #286 -: Февруари 16, 2016, 23:37:43 pm »
Mirracles  :( не мисля че ще чакаш повече от 2-3 месеца. По принцип и след неуспешен опит се чака толкова. Зависи и от дозите лекарства, които си взела.
Фоликулите ще изчезнат. Освен ако нямаш склонност да задържаш.
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #287 -: Февруари 17, 2016, 09:29:13 am »
loriane в никакъв случай не спирай на своя глава лекарствата. Докато не се докаже, че резултата е със сигурност отрицателен, надежда винаги има. Моя на 10ти ден беше ЧХГ 8 и док ми каза, че е имало опит за имплантация защото при мен не се разви ембриона. Надявам се твоето ЧХГ да расте от тук нататък  :crossfingers:


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #288 -: Февруари 17, 2016, 10:29:55 am »
Момичета,

Док ме предупреди, че може да ми подрани менструацията, заради стимулацията, но тя съвсем подрани. Днес ми дойде, на 15 ден от предходната менструация.  Трябва да отида на 4-5 ден да видим изчистили ли са се фуликулите. Дано не останат задържани.

Лили,
Как са нещата при теб? Ще има ли пункция този месец?
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #289 -: Февруари 17, 2016, 11:07:39 am »
Здравейте, аз съм доста нова в АРТ процедурите. С мъжки фактор сме, 3% морфология, сега ще подаваме документи за Фонда. Сега ще опитаме и един път платено. В Щерев съм, докторката ми предложи да направим още сега опит с лимитиран цикъл, цикълът ми трябва да започне на 19ти след 2 дни. Въпросът е, че когато ме предгледа вчера каза, че имам някакво течение и киста, която ще видим дали ще се махне на първия или втория ден от цикъла, за да започна стимулацията. Това, което ме притеснява е, че я питах за кръвни изследвания, тя каза че няма нужда да пускаме, а ми се стори доста странно, защото прочетох на сайта, че трябва да имаме. Другото, което е за 3-ти път тази зима имам проблеми с носа (задна хрема, неясно дали е от алергия, последния път си взех натривка и на гърлото и на носа и нямах бактерии) и днес вече съм по-добре, но се чудя дали няма да се отрази на качеството на яйцеклетките, ако съм била хремава... Може и да ми е тъпо предположението, но нещо съм се паникьосала. Понеже се опитваме доста отдавна за бебе и не става и сега като ми каза, че може да го направим още сега се развълнувах, чудя се обаче дали да не изчакаме до другия месец. А и изчетох толкова много неща, че в един момент съм приповдигната, в един момент имам чувстото, че идва края на света..
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #290 -: Февруари 17, 2016, 11:27:13 am »
Mirracles утре ще се разбере как се развиват фоликулите. Притеснявам се, че БТ не ми е много стабилна, дано качеството на Я да е хубаво. А и ММ започна нова работа и е постоянно зает, не си представям как ще се организираме да ходим на изследвания. Другата седмица ако правя пункция, той ще е в Пловдив и ще трябва да идва до тук само за даване на материала  :(


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #291 -: Февруари 17, 2016, 11:46:50 am »
Summer04,

Разбирам как се чувстваш. За кистата, ако е функционална може да се изчисти с цикъла. Относно течението, направихте ли микробиологични изследвания на теб и партньора? На нас ни ги направиха като подготовка за инвитрото. При мен се наложи да се лекувам заради едни анаеробни организми.
По темата за хремата, важно е да си здрава и да нямаш температура към деня на пункцията. По темата за качеството на яйцеклетките, предполагам, че док ти е изписал пренатални витамини и други добавки, които е преценил, те помагат за качеството. Ако под кръвни изследвания имашш предвид вирусологични и кръвна група, те са задължителни задължителнипредварително. Но ако става дума за начални хормони за старт на процедура, тях ги вземат, когато се потвърди дали ще започвате (ако се изчисти кистата) Стискам ти палци за успех, независимо дали ще пробвате този месец или ще изчакате!

Лили,
Дано всичко се нареди благоприятно и за вас! Успех!
« Последна редакция: Февруари 17, 2016, 11:50:59 am от Mirracles »
*

    sunita_30

  • **
  • 64
  • когато вярата срещне надеждата живота намира начин
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #292 -: Февруари 17, 2016, 16:04:54 pm »
Здравейте момичета отдавна не съм писала,но ви чета редовно,надявам се скоро да мина и в бременната тема☺пожелавам на всяка от нас да сбъдне мечтата за детенце.предстои ми имонологична биопсия,и ако всичко е нормално стимулация,март месец.Искам да ви попитам,понеже по често настивам,дали мога да пия биозин мама преди процедура инвитро и дали не пречи за имплантацията.В момента пия само респистим плюс витамини .Мисля да включа и неофолик/фолиева к/на с инозитол.Какво ще кажете?
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #293 -: Февруари 17, 2016, 16:15:54 pm »
Здравейте, има ли тук пациентки на д-р Стаменов. Може ли негов телефон на лични да ми изпрати някой, че в темата на пациенти на клиниката никой не ми отговоря до сега, а е спешно за моя колежка.
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #294 -: Февруари 17, 2016, 16:21:14 pm »
Lilibell не се притеснявай. Моето бебче се получи като с мъжа ми бяхме на хиляди километри разстояние един от друг :) и доста далеко от клиниката. Той дойде за да даде проба, а аз на 7 ден за преглед и пристигнах направо при док. Нямахме никакво време да помислим че правим процедура. Успех  :bighug: :crossfingers:

Summer то всеки организъм си е различен и ако сте само с мъжки фактор няма проблем да почнете без изследвания. ФСХ, Естрадиол, ЛХ, Пролактин, тестостерон и ТСХ мисля че са необходимия минимум, защото може да ти изиграят лоша шега. По принцип докторите определят лекарствата и дозите спрямо тези хормони.
Сигурно ще ти ги направят като отидеш. Щом ще си на лимитиран, има време да излязат резултатите. Освен за ТСХ. Ако е над 2 е необходим около месец за да падне. Успех ти желая  :crossfingers:
За хремата аз съм питала моят док и ми каза че единствения проблем е моят дискомфорт и нищо друго.

Sunita успех от мен  :crossfingers: Аз не зная за този витамин. Иначе витамините, които пия са Q10,омега3, витЕ, Nac, Л-Аргинин, фолиева, комплекс витД, калции, магнезии; Прегнакеър(сега го спрях)
« Последна редакция: Февруари 17, 2016, 16:23:52 pm от Giaany »
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #295 -: Февруари 17, 2016, 16:40:45 pm »
Момичета, благодаря за отговорите ви за НК клетките и имунотерапията. Аз тогава влезнах да ви отговоря и писах, писах и уж публикувах, но може и да са ме ценцурирали модовете, че публикацията ми беше пълна с добавките, които взимам, наместо имунотерапия (защото няма кой да ми я изпише или приложи, където живея :/ ).

Та сега няма да пиша за добавки и витамини, ами ще кажа, че с Божията помощ и народната медицина (защото наистина от лекарите НЕ получих никаква помощ и подкрепа), след 13 дневно кървене, което докторите намериха за нормално и не третираха по никакъв начин, нито дори УЗ ми направиха, за да се види вътре кво се случва... Вчера на скана ми в 12гс бебето беше живо и здраво и се заредих с надежда.

Съгласна съм с витамини и добавки --> колкото се може повече и в големи количества (без тези, които НЕ трябва да се превишават, разбира се), защото явно при мен помогнаха.

Мира, плаках, докато четох поста ти, вярвам, че си оставила неуспеха зад теб и гледаш в бъдещето, където те чакат твоите бебчета :)

Успех, момичета, стискам ви палци! Лили за теб стискам и на краката!

Гиаани, аз също съм чела за диетите и имунната система и ще ти пиша на лични да обменим опит!

Nac почнах и аз след положителния тест, че прочетох, че намалява НК клетките--> може и той да ми е помогнал, знам ли вече :)

Пак много писах за "витамини" и "против" лекарите, дано тази публикация "мине" :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #296 -: Февруари 17, 2016, 17:07:52 pm »
Summer04,

Разбирам как се чувстваш. За кистата, ако е функционална може да се изчисти с цикъла. Относно течението, направихте ли микробиологични изследвания на теб и партньора? На нас ни ги направиха като подготовка за инвитрото. При мен се наложи да се лекувам заради едни анаеробни организми.
По темата за хремата, важно е да си здрава и да нямаш температура към деня на пункцията. По темата за качеството на яйцеклетките, предполагам, че док ти е изписал пренатални витамини и други добавки, които е преценил, те помагат за качеството. Ако под кръвни изследвания имашш предвид вирусологични и кръвна група, те са задължителни задължителнипредварително. Но ако става дума за начални хормони за старт на процедура, тях ги вземат, когато се потвърди дали ще започвате (ако се изчисти кистата) Стискам ти палци за успех, независимо дали ще пробвате този месец или ще изчакате!

Лили,
Дано всичко се нареди благоприятно и за вас! Успех!

Мерси много! :)
Да, вземи ми секрет за микробиология и цитонамазка, но пък не каза ще чакаме резултатите, за да видим нещо ще правим ли, а направо да го правим, затова ми стана странно. Но може би може да се лекуваш докато тече процедурата, но ми се вижда странно. Да, ще направя виросологични и кръвна група, но гледах, че резултатите важат 7 дни и предполагам, затова не е казала сега, а може би другата седмциа ще ми ги изпише?
Иначе пия витамини и неофолик форте.
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #297 -: Февруари 17, 2016, 17:49:06 pm »
Маки,

Аз също доста си поплаках, но какво да се прави - малшанс... Надявам се да е било за добро, все пак. Ще посветя идните месеци на това да се стабилизирам и да отгледам прекрасни, здрави и жизнеспособни яйцеклетки!

Радвам се, че се справяш успешно с премеждията и смело напред! Леко бременеене и успешен финал!
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #298 -: Февруари 17, 2016, 18:40:04 pm »
Момичета днес ЧХГ е паднало на 5. Имам час другата сряда. Сега спирам вече лекарствата. Според мен е имало някакво начало на имплантация, но пак е спряло. Дали заради НК клетките или заради некачествен ембрион, не знам...Нямаме замразени, този опит мног бързо приключи...дано и аз до два месеца да почна следващия...
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #299 -: Февруари 17, 2016, 20:10:26 pm »
Loriane,

Съжалявам за резултата, мила!
Стискам палци да имаш успех следващия път!
Вие за второ детенце ли опитвате?
Аз съм за първо, независимо,че не съм първа младост...
Все се надявам и на нас да се усмихне щастието!