0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Съгласна с Авалон.Почни със заешко или пуешко, дават го най-леко като месо.Давай по-малко.Аз имах готови зеленчукови пюрета и взимах чисто месно пюре и го смесвах.Има такива.

Да преговорим:в следващите 7 дни давам през ден жълтък.После за 2 седмици вкарвам каши,през това време през 2-3 дни давам и жълтък,след това започвам с месото.
Мазнина никаква не съм вкарвала,нея преди месото или след?
Маги на коя марка си взимала чисто месо?
*
Мазнината мисля, че вкарах преди месото.Слагах съвсем малко зехтин, една капка в началото, после слънчогледово масло и после краве.

Месото чистото вземах на Хипп, био се води, каквото и да значи това.

Иначе да, нещо подобно като горното трябва да е схемата.

*
Дали ще са по две или по три седмици е без значение.  Спешно няма. Маслото преди месото го дадох. Започнах със зехтин, много популярна е рапицата. След това маслото, преди нямаше, сега бих дала гхи.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Добър ден.Малката вече втори ден стачкува,предлагам 4-5 вида вкус и не,ако успея 20 грама да пробутам пак добре,пробвах и по-късно да не би да не съм уцелила настроението,не признава нито плод,нито зеленчук.Чувала съм за подобен тип стачки,но те не са ли на по-късен етап?Мисля си да е от зъбите,защото като цяло е по-навреме последните дни.Колко време е продължавало/може да продължи това?Какво сте давали за зъби?Без кехлибарено герданче,Пенсорал, Анафтин,няма ефект от тях.
*
Бебешок, по време на зъборастеж много често Моника ми е отказвали всичко друго освен мляко.И живееше на него. Мажех май с Коларгел(ако не бъркам името) и давах Камилия.При нас беше ужасен период, с много писъци, рев и не спане.Само Камилията помогна, но я давах по-дълго от предписаното и помощта и беше, че нямаше тоя истеричен рев през нощта, което никак не е малко.

*
А има ли някакви признаци - подут венец, прозиращо зъбче ...  за да се зна, че причината е това?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Още преди месец и нещо венците първо побеляха и се подуха малко,там където ще са долните заешки се раздели венеца,сякаш аха да избие,но няма нищо.Тогава беше много неспокойна и ядеше на час и малко за около 2 седмици ,лапаше всичко възможно и се лигави ще много.След това се успокои.От събота пак започна да дъвче всичко,като най любимото е моя палец и си ми причинява болка.Много рев и тръшкане за всичко,а от вчера и отказа с пюрето.Кърма не отказва,може би на моменти да издържа малко повече,но пък после си наваксва.
*
Ще мине и това след някой ден, междувременно не спирай да предлагаш.
Дентокинд давах аз, но чак на кътниците, които избиха всичките наведнъж . Преди това не разбрах от зъби, само констатирах, че някой се показва.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
А колко време могат да стоят домашните пюрета в хладилника?Аз в най-лошия случай правя вечерта за следващите 2 дни,ако остане го изхвърлям.
*
Отворено пюре седи 2-3 дни.Ако си го затворила горещо и се е вдлъбнала капачката може да издържи и повече време.При отваряне ще видиш дали пуква и как е на вкус.

Честита Коледа на всички! Весели и уютни празници ви желая!
Да ви питам кога и под каква форма вкарахте цитруси -плод или пресен сок?

А от кога започнахте да давате от нещата, които готвите за себе си на детето? Аз мисля да почна да й отделям от това, което готвя в отделен съд да й го правя без подправки (сол, пипер и тн)
*
Да, някъде около годинката и аз започнах да готвя общо и накрая да отделям за нея без подправки.

Момичета, имате ли координати на добър гастроентеролог за бебета в Сф?
Здравейте момичета,
От тази седмица, започнахме да се захранваме. Имам желание да правя домашни пюрета и каши. Въпросът ми е, може ли да ми кажете къде бих могла да купувам качествени продукти в София?  Картофи и моркови взимам от едно магазинче в кв. Яворов, продуктите са производство на манастир Благовещение. Нооо пащърнак нямат, и се чуда от къде бих могла да взема. Не искам да взимам от кварталните плод и зеленчук, та камо ли от големите вериги магазини. То му е рано за пащърнак но искам да знам от къде какво мога да взема. Благодаря
Лека вечер!
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Аз купувах от био магазините.Най-близо ми е един магазин на Балев.Част от нещата бяха домашно производство,майка ми ми беше направила и доста пюрета от плодове и зеленчуция,когато бяха в сезон.Това,което не е в сезон и не ми харесва на пазара купувам готови пюрета.В един момент започнах да купувам само готови,защото малката е злояда.В София има и кухни от 6м. след време може да пробваш и тях,при нас и това е без успех.В момента тя налита на храната за възрастни и доста голяма част от храненето е по метода ЗВД
Момичета, имате ли координати на добър гастроентеролог за бебета в Сф?
Аз съм водила малкия си син при д-р Радка Куманова - въпреки че много ми настояваше за лечебно мляко, което аз не дадох, в крайна сметка тя откри каква е бактериата и предписа правилния пробиотик. Дано да помогне :)
*
За някой теми получавам известия, на тази и други, но не помня кои, имената им се йероглифи. Може ли нещо да се промени или проблемът е в моят телевизор  :D
Здравейте момичета,
Имам едно питане но не знам дали е за тук.
След като бебока бива захранен какво трябва да бъде акото като консистенция?  Значи в началото получи запек, изхождаше се но трудно, с големи напъни. Акото бе на топчета/кръгло като на козите но по-голямо разбира се/. И наскоро един ден ми се случи да нямам пюре/правя му домашни/ и го храних само с мляко. Естествено нямаше запек в този ден. На следващия си му дадох основно а следобед му дадох плодово пюре праскова. И от там като почна да ака кашесто. Ходихме при педиатъра, обясних и и тя каза, че е от прасковата. Няма червени петънца в акото. Няма температура, просто нищо друго му няма. Спрях прасковата и започнах банан да му давам и зеленчуково пюре с повече картоф, за да го запече. Но не, кашесто си е. И това си мисля, да не би това да си е нормалното. Чревцата да си му функционират. Просто започна със запек и сега вече да е по-нормално. Питам ви защото не знам какво е нормалното. Иначе педи каза, да му давам капки Био гая но няма разлика май.
« Последна редакция: Май 02, 2018, 21:25:38 pm от Ефра »
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Съвсем нормално е, да има разлика в изпражненията при различните храни.
Добре и да се стреми, да няма топчета. Ако получава разстройство и е за няколко дни, а не в деня  мирише на ферментация, аз бих изчакала с даването на тази храна, защото при моите деца е било свързано и с рев и явно стомаха не е ок.
При наличие на кръв и т.н.вече и сериозно положението.
Даването на пробиотик за мен и плюс и почти постоянно давам.