Това да ти се струва че нямаш кърма и тя наистина да не достига са две различни неща. Те не могат да качват по кило на месец до годината има си естествено и слаби или злояди деца. В случая според мен важното е, че ти предлагаш, ако е гладно ще яде.
Точно така. И ако се буди нощем, не значи, че е от глад.
И двете ми деца спят зле нощем точно на тая възраст, будене през час-два като твоето, включително в момента. Приела съм го като вреда от кърменето. А денем бебето ми яде на корем - суче поне 4-5 пъти, 2-3 хранения със зеленчуци, месо/риба, зърнени и плодове. Това ми е късметът, да не спят, пък аз покрай тях изобщо. Ама пък ядат всичко и наддават, с това се успокоявам.
Отчети и отказа да пие от бутилка изобщо, не само АМ, но и кърма. Предлагала ли си изцедена кърма в шише? Първото ми дете го научих отрано, с второто изпуснах влака, и сега не приема бутилка. Вече почти се научи да пие от чаша с накрайник - това ми е спасението за вода, кърма и сок от варени сушени сливи срещу запек.
Аз не разбирам нищо от АМ, но не може ли да се смесва с плодово пюре или зърнена каша? Така хем ще си поема протеините и мазнините от млякото, хем ще понапълни корема с каша, за да изкара в сън първите няколко часа от нощта. Аз вечер давам пюре от плодове с оризова или овесена каша, после кърмене преди заспиване.