0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ахах  :lol: Mousyt, а при нас обратно. Колко коприва изяде само Дани. А тези дни бяхме наблегнали на лапад, че е под път и над път.
*
Здравейте! Аз имам една чуденка и да ви попитам при вас как е. Заместих обедното хранене със зеленчуково пюре и от скоро и с месно пюре и следобед давам каша. Раличка обаче не е от много ящните и на обяд обикновено яде максимум 100гр.пюре, та от два дни й давам вечер към 7,30-8ч да си дояде зеленчуковото пюре и тя си го хапва с охота. Според вас това дали е правилно или трябва да й давам мляко или някаква пак каша? Това го правя с цел да имам повече кърма за последното хранене, преди да заспи, макар че тя се буди доста често нощем и това също ме навежда на мисълта дали й стига кърмата. И още един въпрос имам - кога се въвежда сирене? Аз досега съм въвела зеленчуци, плодове, месо и млечни каши. Първо сирене ли да въведа или глутен?

*
Аз въведох първо глутен, на 7м рано ми се вижда за млечни, но ти си решаваш. Това, че детето се буди нощем не е задължително да е от глад като е на кърма, може да са зъби, може да е жадна в тия жеги. Аз трето хранене около годината, може би и след въведох, но моето дете беше с предпочитания към млякото и може би просто според ситуацията така съм преценила.
*
Reeves, нашите деца са на еднаква възраст.
Аз също дадох първо глутен и то преди няколко дни. Сега ще дам месо и едва тогава сирене. С баткото бях въвела малко по-рано месото, но за бебето се усъмниха за някаква алергия, та поизчаках около 2 седмици. Всичко се оказа фалшива тревога и сега сутрин и вечер пие АМ, на обяд - зеленчуково пюре, следобед каша (безглутенова или глутенова) с плод. Никола яде 4 пъти. През нощта не се храни, за разлика от батко си, който до 1.5-2 г. пиеше мляко и през нощта.


*
Благодаря ви, момичета. Явно бързам да порастне малкото човече и я форсирам с храненето - иска ми се вече да може всичко да яде   :) Ще въведа полека месото и после и глутена. Тя си пие кърма между храненията, защото заспива на гърда  :oops: Смятам да се възползвам максимално дълго от този удобен за мен начин на заспиване  :) Много ме изморява това нощно събуждане на всеки 1-1,5-2ч, но ще потърпя още.
Каката между другото пиеше АМ до преди месец.

*
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=15205.0
случайно попаднах на тези рецепти ако някой търси идеи за разнообразие
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
*
Да ви попитам - имал ли е някой проблем с въвеждането на АМ? Според мен кърмата ми вече не е достатъчно, а и от другата храна не хапва кой знае колко, та ми се ще да й давам поне вечер да си хапне АМ, но човечето категорично отказва. Пробвах два вида АМ, но не ще и не ще. Само като види бутилката с мляко и започва да стиска устата, пробвах даже и като е сънена, но пак се събужда. Още като усети вкуса и край. Притеснявам се, че не наддава и ми се ще да й засиля малко храненето. Ще съм благодарна, ако някой сподели опит. Вечер си е гладна, а аз не знам какво да й предложа да яде. Кашите също отказва и то най-вече млечните. Единствено яде плодове с каша от просо.

*
Това да ти се струва че нямаш кърма и тя наистина да не достига са две различни неща. Те не могат да качват по кило на месец до годината :) има си естествено и слаби или злояди деца. В случая според мен важното е, че ти предлагаш, ако е гладно ще яде. Моят син прояде АМ доста след като започнах да предлагам, единственото което прояде беше Нестле, ако мислиш че нещо е от марката, препоръчвам го това.
*
Това да ти се струва че нямаш кърма и тя наистина да не достига са две различни неща. Те не могат да качват по кило на месец до годината :) има си естествено и слаби или злояди деца. В случая според мен важното е, че ти предлагаш, ако е гладно ще яде.

Точно така. И ако се буди нощем, не значи, че е от глад.

И двете ми деца спят зле нощем точно на тая възраст, будене през час-два като твоето, включително в момента. Приела съм го като вреда от кърменето. А денем бебето ми яде на корем - суче поне 4-5 пъти, 2-3 хранения със зеленчуци, месо/риба, зърнени и плодове. Това ми е късметът, да не спят, пък аз покрай тях изобщо. Ама пък ядат всичко и наддават, с това се успокоявам.

Отчети и отказа да пие от бутилка изобщо, не само АМ, но и кърма. Предлагала ли си изцедена кърма в шише? Първото ми дете го научих отрано, с второто изпуснах влака, и сега не приема бутилка. Вече почти се научи да пие от чаша с накрайник - това ми е спасението за вода, кърма и сок от варени сушени сливи срещу запек.

Аз не разбирам нищо от АМ, но не може ли да се смесва с плодово пюре или зърнена каша? Така хем ще си поема протеините и мазнините от млякото, хем ще понапълни корема с каша, за да изкара в сън първите няколко часа от нощта. Аз вечер давам пюре от плодове с оризова или овесена каша, после кърмене преди заспиване.
« Последна редакция: Август 27, 2015, 17:52:02 pm от цигу »
*
Може в самите каши да се добавя АМ, на пюре сякаш няма да е ок или аз не го приемам за себе си и не съм предлагала  :lol:
*
Здравейте,
в нета чета, много разнообразни подходи за захранване. Моля, споделете мнения, кое е по-добре според вас:
1. Захранване с картофено пюре
2. Захранване с оризова каша
3. Захранване с плодово пюре
И също кога да се даде храничката, преди кърмене, или след кърмене, или между храненията?

Благодаря предварително!

 
*
Кати, на колко месеца сте?
Аз първият път започнах с оризова каша. Може и от детето да е, но много трудно и тегаво захранване. Не искаше да изяде повече от 50мл., а аз изчаквах да направи едно пълно хранене за да сменя храната. Е, след 2 седмици спиране и нови опити, преминах на картоф, също лош избор или просто бебето ми не го хареса :) Моя приятелка захрани с тиква. До някаква степен се води неутрален продукт, ползва се и за плод и за зеленчук. Нейното детенце много я хареса, както и други дечица захранени с нея. Сладка е и може би това ги привлича, също е от регулиращите храни, а в някакъв момент има нужда от тях, защото започват да се запичат от пюретата. Та от години съм решила, че при второ бебе ще захранвам с тиква, да видим, какво ще се случи с плановете :)
Първото дете захраних със зеленчуково пюре -морков. Много лесно и безпроблемно захранване. Второто дете поради факта, че не наддаваше нищо и съвет от педиатъра захраних с оризова каша. Нищо общо с първото дете -трудно захранване и минимални количества изядени накрая. Сменях много марки каши докато не взех Милупа и нея я хареса страшно много, но пак не изяждаше нужното количество. Картофът според мен не е добър вариант -доста безвкусен и неприятен като за първа храна. Моят син въобще не го харесваше и в последствие, чак до откритието на пържените картофи, ама това е друга тема. Ако започваш със зеленчук, моят съвет е с морков или тиква. И винаги преди кърмене, най добре по обяд, за да проследиш евентуално за някаква реакция. Успех.
<br />[link=http:
*
Благодаря ви много!  :bighug: :bighug: :bighug: Ние вчера направихме 4 месеца, мисля към края на четвъртия месец да да пробвам със захранване, да видим какво ще се получи.  Убедихте ме за тиквата, ако не нсмеря тогава, макар че сигурно вече ще има, ще пробвам с морков.  :)
*
Писах, писах и къде отиде....По принцип си пие изцедена кърма от шише. Преди две седмици я оставих за два дни на свекърва ми и си е пила кърма от шише без проблем. Сега предложих кърма в шише и отказа. Дали защото я мъчих с АМ, не знам. Днес успях в сънено състояние да й дам 20мл кърма от шише, та да видим. Предлагала съм няколко вида млечни каши и тях не харесва. Пробвах и да слагам малко АМ в зеленчуковите пюрета - яде ги. Ще продължавам с опитите.
А относно захранването - моите момичета и двете са захранени с тиква. Прие се много добре и продължават да си я харесват. Та и аз препоръчвам с две ръце.

*
Благодаря ви много!  :bighug: :bighug: :bighug: Ние вчера направихме 4 месеца, мисля към края на четвъртия месец да да пробвам със захранване, да видим какво ще се получи.  Убедихте ме за тиквата, ако не нсмеря тогава, макар че сигурно вече ще има, ще пробвам с морков.  :)
Не избързвай със захранването. Ако смяташ да започнеш преди шестият месец следи поне бебето да е готово за захранване.
*
М-и, благодаря ще го имам предвид.