0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #660 -: Януари 26, 2015, 15:51:47 pm »
Ето ме и мен :hello: (нас) :wink:

Гледам и за къпането си дискутирате:),ние лудница докато свикнем как е най-добре,но вече долу горе сме ок:).Една вечер и двамата решихме да ги къпем и то в началото още, повече не повторихме 8O :lol: хем с помощ  бяхме.
Аз много исках да мивката ,но при нас трябва да ги разнасяме бебоците и не е равномерно топло абе не е удобно хич, та в коритото като сега вече слагам във водата шампоана ,ММ държи по гръбче после по коремче и аз поливам с сапунената вода и после до мен има кофа само с вода и изплаквам.
Дано ме разбрахте:)
В началото малко по друг начин по идея на помощника(лелята) без да слагам шампоана във водата,но аз така не успявам много са изкъпя,че с тия гънки по ми е лесно да се понакиснат в сапунената вода:)
Иначе дупета сама мия 8) :wink:
Идеи за по-удобно къпане още умувам:)

Beata,сега като каза,че се удря чантата се замислих,но не остава още ред да проверя наистина как ще е със закачена чанта:)

Смайли,а дано повече Усмивковци да има :wink: :D

Рачо,а ко викаш -близнаци неблизнаци тукаааааааа :lol: :lol: :lol:.Голям си майтап:)
За какви неща си говорим тук вече а,не е за вярване 8) :wink:.Както се казва и нашето време дойде:)

Mousyt,пу пу на Мати:) слуша си детето.
Нашите бебоци за сега не са никак кротки :? да са живи и здрави:)Но Надеждата умирала последна :lol:





« Последна редакция: Януари 26, 2015, 15:54:19 pm от mih »
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #661 -: Януари 26, 2015, 21:49:17 pm »
Мих, има поставки за бебето във ваната, така че двете ти ръце да са свободни. Ето ти един пример:


Или може и ти да го държиш с едната ръка през бицепса, подпирайки гръбчето (ще потърся снимка) и така да го къпеш сама.


Лари, нито едно от двете ми деца можеше нещо да го накара да седи и да си играе в количката от момента, в който започнаха да пълзят. Спрях да ходя на заведение с тях, защото нито можех да се нахраня, нито те да играят и се изнервяхме взаимно. В Германия има т.нар. детски кафенета, където човек може на спокойствие да си изпие кафето, да хапне нещо малко или дори супа, а самото заведение е като детска площадка (понякога продават и детски дрехи и артикули). Там съм ходила доста. Иначе избягвам за момента. Като стане и щерката към тригодишна, тогава ще е малко по-лесно - седят, ядат, после рисуват, гледат книжки и т.н. Ииии ходя, когато са на градина.  :lol:
Да не говорим за щерката на Ники! Голямо шило е. :-)))
« Последна редакция: Януари 26, 2015, 22:04:42 pm от blue_sky »

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #662 -: Януари 26, 2015, 22:50:57 pm »
Блу, отчая ме относно ходенето по заведения. Аз много обичам да ходя по ресторанти, кафенца и да ми сервират. Глезанка си падам  :lol:

Мъжът ми тази вечер се срещал с един негов колега, който иска да има бебче и здраво го наплашил  :lol: Казал му, че чак сега вече ни е по-лесно. То не е лъжа де  :lol:

Ра4о, чак сега виждам, че Тео вече е голямо бебе - на цял месец :) Честита ви месечинка  :P
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #663 -: Януари 26, 2015, 23:05:09 pm »
Ох, ама хич не смогвам напоследък да пиша :(
Минавам само да пусна една свежа идея по темата с къпането на бебета :lol: :lol:
www.bloomingbath.com
Иначе ние се къпем в корито с анатомична отливка - младежа си лежи аз го измивам отпред, после го слагам на коленца и на ръката ми през гърдичките и мием отзад. Накрая го вдигам на една ръка, тати полива чиста вода, а аз плакна с другата. Става бързо, удобно и лесно. Единствено че като понатежа и заякна и взе да се върти стана по-трудно да го издържам на една ръка ;)
Лека нощ от нас и дано утре успея да пиша повече 8)
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #664 -: Януари 26, 2015, 23:09:01 pm »
47 Smiles, и ние откакто Марти е станал на годинка избягваме да ходим навън, както е споделила и blue_sky. А сега и малката като почне да се движе, скоро няма да ходим с тях по заведения. Излизаме като се приберем в България и ги оставим на бабите, иначе е лудница и бягане през цялото време насам-натам. Срещаме се само с приятели по къщите, където децата щъкат на свобода и ние сме спокойни.
И ние се къпим в такова столче,което е показано по-долу. Много е удобно, детето си седи само вътре и ръцете на мама са изцяло свободни. Става за вана и бебешка ваничка.


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #665 -: Януари 26, 2015, 23:48:54 pm »
Смайлс, и ние правим като рачко - ходим по гости, за предпочитане с две деца на възрастта на нашите. Че когато е само едно и играе само с единия, другият се чувства изолиран.
Иначе каква ми е файдата от ресторанта, ако само ще го раздавам звероукротител?! Особено щерката има тръни в д-то. Не мога да я наблюдавам непрекъснато. А и не е това смисълът на ресторанта. Поне за мен, де. В България едва ли не всяко заведение доставя вкусна храна. На ваше място бих сложила детето да спи, поръчвам си каквото искам и с таткото си правим една вечеря на свещи (и дребният да не се събужда, молим).
За мен повратната точка (до момента) е тригодишната възраст. Тогава вече могат да правят много неща, да кажат какво им има вместо само да реват. А и в повечето случаи са минали през честото боледуване. Друго си е.  8)
« Последна редакция: Януари 27, 2015, 11:28:13 am от blue_sky »

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #666 -: Януари 27, 2015, 09:03:50 am »
Вярвате или не, аз с Мия никога не съм успявала да изпия дори 1 кафе навън, даже когато беше съвсем малко бебе. Тя винаги плачеше и не можеше да останем да едно място. Чак като стана на 5-6 години се промениха нещата и то само ако има и други хора с нас. С Явор нямаше проблеми от такова естество, той е спокоен, любопитен, усмихнат, но откакто е проходил, не се е спирал, той направо тича. И аз след него съответно. Ако ходим някъде на заведение, то гледаме да е на открито и да имаме компания, защото аз като хукна след Явор, мъжът ми да не стои сам. Иначе дори преди 2 дни успяхме да седнем на едно кафене за около половин час. Децата хапнаха пуканки и изпиха по 1 сокче, аз половин бира и толкова. Но и на това съм доволна. Относно къпането -и с двамата ползвах една и съща анатомична ваничка. Страхотно изобретение. Никога не съм имала притеснения да къпя в нея.
<br />[link=http:
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #667 -: Януари 27, 2015, 09:46:20 am »
А в заведенията с детски кът деца от каква възраст се допускат?
В тях ми е надеждата  :lol:

Днес разходката ще я гледаме през крив макарон май, като гледам какъв сняг вали навън.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #668 -: Януари 27, 2015, 10:02:54 am »
А в заведенията с детски кът деца от каква възраст се допускат?
В тях ми е надеждата  :lol:
Допускат ги от бебета, но до 3г. с придружител
Зависи много от детето, моето беше лепнато за мен и дори да има детски кът не успявах да се видя, с който трябва. Като стана на 3г. рязко се промени и сега нямам проблеми. Отиваме, тя играе, аз се забавлявам с приятели.

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #669 -: Януари 27, 2015, 10:09:10 am »
Здравейте!
Имам следната молба. От март месец мисля да започвам да захранвам София, ще съм благодарна да споделите вашите начини на захранване. Батковците вече са на 7 години и всичко съм забравила.:(

Знам, че има отделна тема, сега почвам да я чета, но е много информацията и тотално се обърках. По принцип мисля да почна с картофено или тиквено пюре, приготвено от мен и постепенно да добавям нови видове храни  :) Тя се храни по 5-6 пъти на ден по 180 АМ, като вечер яде към 21ч. и спи до 7 и нещо сутринта, с редки изключения. Давате ли каша, каква, от кога и кога?
Не съм привърженик на соковете, мисля по-натам.  :wink:
Благодаря ви! 


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #670 -: Януари 27, 2015, 10:59:43 am »
Привет и от мен!
Касси, и аз си мислех, че всичко съм забравила, но като започнах захранването - някак ми се възвърнаха спомените  :wink:
Ще споделя накратко - започнах на 6м + 5 дни, дотогава беше само на кърма. Първото, което дадох беше картофено пюре, после морков, тиква, пащърнак. 20 дни по-късно започнах второ външно хранене - ябълка, круша. Нов продукт въвеждам след 3,4 дни, 2,3 лъжички, после нещо познато. Каша слагам в плода - 2, 3 лъжички - да не е съвсем гола ябълка...
Приготвям сама пюретата, когато съм сигурна в произхода на продукта /пресни тиквички от Бразилия напр. не купувам, предпочитам да дам готово пюре/
Първото хранене е към 11.30ч, в 2.30 го кърмя, в 17ч е второто хранене. Все още не съм заместила изцяло хранене, изяжда по-малко от 100гр, след което кърмя.



*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #671 -: Януари 27, 2015, 11:12:01 am »
Много ти благодаря, Неда! Ще пиша по-натам в другата тема, сега я чета.  :)
 


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #672 -: Януари 27, 2015, 12:07:44 pm »
Здравейте дами,
чета ви редовно и черпя опит:)
Искам да ви питам-пробвали ли сте по равни дози ам фризовом и обикновеното хип 1?
Ние сме хип анти рефлукс и стигнахве до 72ч запек...
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #673 -: Януари 27, 2015, 14:07:57 pm »
Здравейте и от нас.Тези дни не съм ви чела,малката имаше температура 2 дни и беше доста умърлушена,ходихме на лекар няма червено гърло,на слушалка е чисто,само като легне  се поизкашля така 1-2 пъти все едно се задавя и това е,давах Нурофен,взех и капки за нос Виброцил ,че първия ден и малко сополи забелязах,но от вчера няма.Слава Богу днес вече няма Т и доста по-весела,подозирам зъб не дава да я мажа или да й бръкна в устата,днес и не й се яде много  :?.Поради тази причина отложихме изследванията и ваксината днес.

За балоните- нашата умира за тях,спукала е и 2-3 балона ,но никаква реакция  :),виж аз подскочих  :lol:
avallon  безаваийно пълзене  :)
При нас ходенето на заведение е само в детски кът  :) ,много се забав;ява там ,но трябва да стои някой с нея така,че взимам някоя баба или ако сме само с приятелка си висим заедно.Иначе с нея сме ходили на поводи в ресторанти с музика,не сме имали проблеми забавлява се,но беше с родата та все се намираше някоя вая  :D.На гости в друга къща сме ходили обикаля си там без проблем бърника и така,носихме си тогава проходилката и само я наблюдавахме,ако сме без нея се редуваме с баща й да я водим.
За обесопасяването и ние го мислим макар,че сама още не ходи,но дори и с някои хваната за ръка с другата без проблем отваря шкафове,телевизора пипа,съответно аз викам НЕ,а тя се сърди почва да плаче и докато не пипне не мирясва бе  :)
За къпането аз общо взето само  я държа баща й къпе,в началото ползвахме и ние хавлиена стойка после взехме подобна на тази която Блу е показала ,а сега само седнала иска да легне неще й да чуе,то се лъжем то е чудо.magi_st и при нас е така,види ли баща си от работа и се вкопчва за него и почва да сочи банята да изнасят нещата за къпане/къпем все още в кухнята,тя е с плочки и не се притесняваме/

Касси и аз почнах с зеленчуковите пюрета,въвеждах всяка седмица ново,след това заместих храненето в 11ч.,след това въведох и кашата и след някой ден и с нея заместих следобнето хранене.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #674 -: Януари 27, 2015, 14:26:07 pm »
Ние сме хип анти рефлукс и стигнахве до 72ч запек...
Рафаила, и моето бебе като беше само на АМ ходеше на 48-72 часа веднъж, но не беше запечено, напротив, и нямаше проблем.
Като започна да яде твърда храна започна да ходи по 1-2 пъти на ден, понякога дори 3. Но сега е по-запечен отколкото, когато беше само на АМ.
Знам, че запекът го определя това дали е твърдо акото, а не толкова колко често ходи бебето. И това се взема предвид разбира се, но при моето бебе 72 часа беше ОК.

Аманда, дано да й няма нищо вече на малката сладуранка.

Тук, както валеше сняг, изведнъж спря и напече слънце, и трябваше даже да го играя на сенник по време на разходката  :lol: Сега пак е мрачно, но поне се разходихме.
Много ми е послушен тези дни. Играе си сам по дълго време, спинка си, яде си. Пу пу....
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #675 -: Януари 27, 2015, 17:46:52 pm »
Благодаря ти Смайлс. А вие на какво мляко бяхте?
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #676 -: Януари 27, 2015, 18:03:35 pm »
Благодаря ти Смайлс. А вие на какво мляко бяхте?
На Аптамил 1 обикновеното.  :D
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #677 -: Януари 27, 2015, 22:32:35 pm »
Благодаря ти Смайлс. А вие на какво мляко бяхте?
На Аптамил 1 обикновеното.  :D
Викам да му сменяш млякото на Дани  :lol: Да минава на двойка  :P

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #678 -: Януари 27, 2015, 22:35:47 pm »
Ники, сега сме на Лактана Био 2  :P Той въпросът, и съответно отговорът, са в минало време  :D
Когато беше само на АМ и не беше захранен бяхме на Аптамил 1. 7-мия месец го сменихме с Лактаната, защото имаше много газове, а Лактаната не прави балончета при разбиването.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #679 -: Януари 27, 2015, 23:30:47 pm »
Ники, сега сме на Лактана Био 2  :P Той въпросът, и съответно отговорът, са в минало време  :D
Когато беше само на АМ и не беше захранен бяхме на Аптамил 1. 7-мия месец го сменихме с Лактаната, защото имаше много газове, а Лактаната не прави балончета при разбиването.
дооооообре  :lol: