0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #600 -: Януари 24, 2015, 12:41:15 pm »
Mousyt, и аз се чудя да ти кажа на тези мерки  :lol: Стават му бодита за 3-6 месеца на дължина, но са му широки. Много е смешен - мен ме дразни като не са по него, но с по-късите не може да си опъне краченцата. Иначе от днес минаваме на нов тип упражнения - колело настрани, да можеда се преобръща сам. За щастие нощта мина доста добре - само промрънкване и пропускане на едното ядене, днес сме по-сънливи и мястото на боцнатото е подуто и зачервено...
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #601 -: Януари 24, 2015, 13:08:09 pm »
Още веднъж благодаря за пожеланията. Голямо мацане и мазане с торта падна.
Бистрикус добре дошла  :D
За хълцането глътка-две топла водичка или леко подухване в лицето, при нас помагаше.
Бонболини, това, че е зачервено около мястото на убождане е добре, значи ваксината действа, червено е от антителата - има ги.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #602 -: Януари 24, 2015, 13:15:21 pm »
Честито на порасналите госпожици, много да са здрави и да са гордост за родителите си.
И аз съм от четящите по време на кърмене/цедене, ама писането не ми се получава.   Темичката ми е много полезна, благодаря, че споделяте, момичета. Моето момче е на антирефлуксно мляко и тъкмо се чудех защо разреди ходенията, а то млякото било причината. Девойката вече се оправя, пояде 5 дена лечебна хумана на едно хранене, пи 3х5 био гайа и подобрението е на лице. Даже на настроението и се отразява - усмихва се, говори на играчките и не е само рев.
На нас ни предстои ваксина и се чудя тези лепенки cool patch имат ли показания или може винаги да се слагат. Нашата педиатърка изписа и някаква хомеопатия. Каза, че помагала по-лесно да понесат ваксината, та ще я давам и ще видим.
И един въпрос към близнашките майки - как се справяте когато и двете деца плачат и сте сами с тях? Аз се страхувам от тези моменти и това е причина да искам постоянно да има още някой с нас. Обаче след 2седмици ще се наложи да сме сами през деня и от сега изпадам в паника. Ще съм благодарна на всякакви съвети и тъй като темата е близнашка, дали да не преместим тази дискусия в другата тема (аз не успявам да я намеря, а знам, че има, защото съм я чела).
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #603 -: Януари 24, 2015, 14:03:25 pm »
Тука ще си стоите :wink:! Ние не пускаме никой да си тръгва от нашата тема :lol: Близнаци,неблизнаци, заедно ще ги гледаме :wink:Маури,прощавай ако не съм довидял,но на каква възраст сте?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #604 -: Януари 24, 2015, 15:03:19 pm »
bistrikus добре дошла и благодаря за пожеланията,радвам се ,че сте добре с бебка  :wink:
Браво на послушните ни деца пу-пу  yahoo_33,Смайли ти какво правиш тук посред нощ защо не спите  :lol:
При нас за хълцането често помага вода.
За пиенето на вода от чаша: аз пък взех преди 2м. ето тази на Авент :http://www.hippoland.net/avent-magichna-chasha-260-ml-s-kartinki-i-dr-zhki сега се опитва чак да пие от нея,но още не може,а и не е хубава защото тя иска да я мъкне и да си играе нещо с нея, а под накрайника се слага една гума която не дава да пропуска иначе тече през накрайника,но трябва да ръзвърташ за да я сложиш и когато пак иска да пийне пък трябва да махаш гумичката и страшно неудобна,но тази която Ники е показала и мен ме впечатли и ще взема да я сменя нашата с такава,то не става иначе :)

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #605 -: Януари 24, 2015, 15:29:03 pm »
Уфффф, не мога да смогна да изчета всичко, а когато имам време да пиша, вие сте с още 2-3 страници наваксали   :lol:

И аз със закъснение да поздравя всички рожденници - да са здрави и жизнерадостни децата за щастие на родителите им!

При Никола нищо не помага като се разхълца - пробвала съм и с вода и с кърма, не става. Хълцук, хълцук и понякога откара и половин час, ама няма какво да направя.

Кърма може да се събира цял ден, като се съхранява в хладилника и след това да се замрази. На стайна температура не смея да рискувам.

Събирането на урина за изследвания при баткото го правехме сутрин веднага като се събуди и върху едно легенче майка ми или таткото го издържат, а аз съм в готовност направо със стерилното контейнерче. Винаги сме успявали по този начин. За момичетата не мога да дам съвет, дали ще действа тоя метод.

Бебето ми е горе-долу спокойно, коликите определено намаляха, другата седмица сме на консултация и ваксиниране. Педиатърката ме предупреди, че ще бъдат две ваксините. Дано да сме здрави до тогава, че Мишо тази нощ ми вдигна температура и се оказа, че гърлото му е много зачервено. Но не могат да кажат дали е бактериална ангина или може да е и варицела. За сега е на изчакване включването на антибиотик.


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #606 -: Януари 24, 2015, 15:51:59 pm »
...... За щастие нощта мина доста добре - само промрънкване и пропускане на едното ядене, днес сме по-сънливи и мястото на боцнатото е подуто и зачервено...

Bonbolini, вие коя ваксина правихте - шествалентната или друга някоя?
Може и да си писала, но съм пропуснала да прочета.

Има ли бебчета, на които им е поставяна шествалентната ваксина и как са я понесли?


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #607 -: Януари 24, 2015, 16:20:21 pm »
6-валентна ни сложиха, поплака при поставянето. Иначе аз му сложих лепенка Kool patch, спа си през нощта, само принмрънкваше. Днес мястото на убождане е червенко и подуто, но махнах лепенката. Слава Богу, добре е засега  8)
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #608 -: Януари 24, 2015, 16:26:57 pm »
Благодаря ти за бързия отговор.
Баткото определено добре понасяше всички ваксини, дано и с малчо да е така.


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #609 -: Януари 24, 2015, 16:38:18 pm »
Здравейте  :P

Както казва, Ра4о, никой не пускам и аз да си ходи от темата. И близнашките неволи са ни много полезни. Гледай, че следващите Усмивковци са близнаци я  :lol:

Mgstra, дано нищо сериозно му няма на Мишо и да не зарази бебето.

Amanda, имахме нощно ставане. Тъкмо онзи ден се похвалих, че многократните пелени не ни пропускат нощем по 12 часа и тази нощ имахме пропуск.  :( Не ги бях стегнала на кръста и оттам беше изтекло. Той се разбуди и го преобличах. После заспа, а аз се поразсъних  :lol:

Днес въпреки, че е мрачно, всъщност е много приятно и пак се разходихме по-дълго. Купих му балони и сега като стане ще играем с тях.  :P
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #610 -: Януари 24, 2015, 17:07:00 pm »
Здравейте  :P

Mgstra, дано нищо сериозно му няма на Мишо и да не зарази бебето.

И аз се притеснявам от това, но не мога да огранича на 100 % контакта. А пък аз съм в постоянен контакт и с двамата. Докторката ме успокои, че ако е варицела, бебетата до 6 м. я изкарвали най-леко. Но ако е бактериална ангина, трябва много да го пазя - как ли става това пазене? Все питам и отговор не получавам   :? , а нямам изолатор  :lol:

Мойта разходка беше свързана със сутрешното посещение на първа детска консултативна клиника  :( , но времето беше меко.


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #611 -: Януари 24, 2015, 17:36:19 pm »
Мойта разходка беше свързана със сутрешното посещение на първа детска консултативна клиника  :( , но времето беше меко.
Mgstra, доволна ли си и от кого в тази клиника.
Аз водих малкия на задължителната ехография след 6-тия месец там, но нямам други впечатления, освен че е приветливо и чистичко.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #612 -: Януари 24, 2015, 17:52:27 pm »
Аааа и аз не пускам никой от темичката близнаци,не близнаци тук да са всички :lol:
Рачо,Маури май след мен и Бонболини роди ако не се лъжа...
Между другото и нашата педиатърка ни даде хомеопатия след ваксината Туя окциденталис,ами крив си беше същия ден,ама то си е нормално след ваксина..
Бонболини и на нас ни бе зачервено на следващия ден така,че спокойно :) както са казали останалите за хубаво е..
Аз пък се разхождах само с каката следобед из мола,че имаме баба за кратко и беше супер :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #613 -: Януари 24, 2015, 20:11:38 pm »
Мойта разходка беше свързана със сутрешното посещение на първа детска консултативна клиника  :( , но времето беше меко.

И ние бяхме там сутринта. Дали не сме се засякли... Аз сигурно щях да те позная... Бяхме на контролен преглед. Всичко е наред вече, но край с яслата :)

47 Smiles, аз съм доволна от клиниката. Всички са много мили с децата. Когато имаме спешни случаи, винаги сме там. И доста специалисти идват да консултират.




   La vita è bella
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #614 -: Януари 24, 2015, 21:32:33 pm »
Привет :D

Близнашката тема някъде е явно изпаднала на задни страници, аз се разписвах там по едно време, но никой не влезе друг и аз спрях :P
Като плачат двете бебета ли, като яха по-малки, не са ми плакали сякаш и то едновременно, то ние само ядехме, спахме и ак... ме :lol: Виж сега е друго, едната реве другата отива размахва и пръст и нещо и се кара, а ако прецени ревва и тя :P Майтап пълен е!!! Ами, аз вземам едната успокоявам я, после и другата и после ги забаламосвам, я с някоя книжка, я с някоя играчка и след 2 секунди пада як хилеж :wink: на някоя "простотия" измислена от мама :lol:

За ваксините някой пита, ние сме ги минали, нали сме най-големите тука в групата сякаш :lol: На тези 3-ните (аз така им казвам) Теа ми вдигна 1-вия път лека ТТ, но не беше над 38, дадох панадолче еднократно и това беше, сякаш и него ден, девойките ми бяха по-сънливички от друг път, а може и просто така да ми се е сторило на мен  :lol:
Кул пач лепенките няма ограничение да се лепват, аз дори ги режа на две и така една е напълно достатъчна за 2-те бебета :lol: Дори си ги приготвям в чантата да са ми готови и още в кабинета на док ги лепвам, като ги боднат :P



*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #615 -: Януари 24, 2015, 22:16:19 pm »
А аз куул пач лепенката я режа на 4 и редувам на два часа с риванол, така ми каза педиатъра.
Относно ваксините, засега ги приема горе долу добре, след поставяне е нервна, крива, повече плаче......
Така беше и след 6 валентната, но на следващата сутрин започна да киха, на другия ден кихането продължи и вечерта беше със запушен нос. На другата сутрин я прегледаха и в картона й се отбеляза като реакция от ваксината - хрема и з
зачервено гърло.
А да, днес една седмица след първото зъбче изби и второто зъбче.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #616 -: Януари 24, 2015, 22:36:39 pm »
Близнаци,неблизнаци, заедно ще ги гледаме :wink:
Ей това ми хареса!Безсънните нощи не се отразяват на хубавото чувство за хумор на Рачо.
maury,и аз имсм помощ през по-голямата част от времето,но и тогава се случва да реват или поне да мрънкотят двамата едновременно.Когато съм оставала сама,децата са обичайно по-спокойни и аз до сега лесно съм овладявалавсяка ситуация.Сякаш усещат,че мама е изцяло на тяхно разположение и прави всичко възможно и то реално си е така.Не го мисли и не се паникьосвай в никакъв случай!
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #617 -: Януари 24, 2015, 22:57:50 pm »
ra40, следващата седмица ще станат на 2 месеца близнаците. Вече започват да се заглеждат в играчки и да им говорят, много са готини. Ама като ревнат в един глас, повечето пъти за ядене, и се виждам в чудо, ако съм сама. Като знам колко много исках да са две бебета .... ще си търпя сега трудните моменти.
Ще взема и аз такива лепенки. Има ли някакви особености при лепенето им? Предполагам се поставят на мястото на убождането....
Туя ни е изписана и на нас, сега погледнах рецептата. Дано да има някакъв ефект, че като чета stoeka и не ми се мисли как ще е при подобна реакция и при двамата.
dess_dess, моите мишоци реват (и не само това) едновременно. Това от една страна е добре, че остава време и за други задачи, но в някои моменти си трябват още 1 чифт ръце - примерно за да държат шишето с млякото. Не знам как ще се оправим. То е ясно, че все някак ще оцелеем за 8 дена, но ако не е с цената на много нерви, ще е по-добре. На моменти много искам да са порасли вече, но после си казвам - ами ако ходят и търчат в различни посоки ... Сега поне където ги оставя, там ги намирам. Реват, не реват, поне не си сменят местоположението все още.
hope-love, уж гледам да не се паникьосвам, ама като сме били сами за час, два до момента сме имали напрегнати моменти и като знам, че с нетърпение съм чакала да се отвори вратата ... и ми става страшно, че сега ще минат поне няколко часа докато си дойде подкреплението от работа.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #618 -: Януари 24, 2015, 23:21:20 pm »
Моят мъж все си дрънка за близнаци - така или иначе ще е ин-витро, що да не са две... Никакви говорения и доводи от моя страна не могат да го накарат (макар и все да твърди че е на майтап) да говори колко е яко да са две :) Дори сега след преждевременното раждане като му обяснявам, че ако бяха две можеше и да не устискам дори до толкова и т.н. пак не увира :lol: :lol: :lol: Ама мъже... Но пък на вас много ви се радвам, та пишете поне да знаем как е :D
Ето един специален поздрав за близнашките майки:
https://www.facebook.com/video.php?v=10152740465478307
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #619 -: Януари 25, 2015, 07:51:31 am »
Добро утро,мами!! Значи ,все още сме най-малки в темата. :)Е,надявам се скоро това да се промени,нали :wink:? От вчера го "залъгахме" нашия,ама не знам дали не е рано.Иначе добре възприе биберона и даже си станаха приятели май. :lol:Сега пък ще търчим да я слагаме ,като я изтърве,че пак рев :lol:. Другата седмица и ние сме на педиатър и ще ни се изясни за ваксините,та чета ви с интерес. как пресмятате "коригирана" възраст?/сигурно е тъпичък въпроса ми ама обяснете като на мъж :wink:./
/www.mamaibebe.com][/url]