0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #580 -: Януари 23, 2015, 14:31:41 pm »
Първо Честит 1-ви Рожден Ден на прекрасната Нора,да расте здрава щастлива и да слуша и радва мама и тати  :).Весело изкарване на празника  Авалон:wink:

Алекс разбрах те,не е имало нужда за това не са ве пратили на рехабилитация,ще се справите  :wink:.Виктория много свиваше ръчичката в юмрук все едно е стиснала не знам какво ,но това е друго де после взе да ги отпуска,особено докато ядеше все трябваше да ме хване за ръката или ги свиваше :?

Рачо благодаря ,няма проблем.За температура меря с дигитален в дупето или подмишницата ако е вдупето свалям 5 единици на долу от измереното,медикаментите които ми каза педи да си взема са Нурофен,свещички Ефералган тях съм ползвала иначе  и Хексалгин имам както е казала Dodich за тежкита артилерия,но до сега не съм го ползвала.

За дрехите от Next също ще кажа че са уголемени особено целите гащеризончета иначе и аз ги харесвам и всичките ми бодита са от тях с малки изклюшения другите са ми от свеки тя работи в детски магазин и  ми е донесла хубави материи.Иначе харесвам много и имам дрехи на Сали и Рач срахотни материи.

47 Smiles преди времи и Вики имаше един период в който се въртеше известно време нощем и то главата като пумпал от една страна на другата,но без да се събужда

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #581 -: Януари 23, 2015, 16:25:33 pm »
Здравейте мами и татковци!Цамбурвам се в темата с удоволствие, но сте толкова бързи,едвам ви прочитам...но си дискутирате мн. важни въпроси и ви чета с интерес! Нашата принцеса днес става на 12 дни и още сме в процес на опознаване и напасване една към друга.
Все пак въпроси-много,например как се съхранява кърма,или по-точно колко време стои на стайна температура?Мога ли да я събирам от целия ден и да я замразя,като се напълни контейнерчето? Извинявам се ако сте го обсъждали по-рано(поне аз не видях)! Ако не може дребната да уригне (мн.рядко го прави) какви са алтернативите? След кърмене се почва едно хълцане...после и давам да суче няколко глътки и спира,но вечер се къса да плаче,защото нито може да се уригне,нито да пръцне...и така от 1-4 през нощта.А през деня е супер спокойна-кърмене,сън,памперс и пак от начало (като по учебник-на около 3 часа)
Аманда,честит рожден ден на патерици-да ви е жива и здрава и много щастлива малката Виктория!
Авалон,честит рожден ден и на Нора!Здрава,усмихната и щастлива да расте малката кукла!
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #582 -: Януари 23, 2015, 18:00:16 pm »
Здравейте и от нас :) Мина ни прегледът - 66см, 6350кг  8O... Биха му 6-валентната ваксина, плака малко,  но сега е много неспокоен :( плаче, провиква се ... Иначе педиатърката каза да давам пюренца от 4 месец навършен,  сокове - след това, да не го боли стомахче.  И вместо сокче,  да му давам чай освен от копър,  но и от лайка, шипка, общо взето такива без кофеин естествено :) Ще видим как ще изкара нощта  :? Мъчно ми е, че не мога много да му помогна - освен лепенка Kool patch и гушкане  :?
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #583 -: Януари 23, 2015, 19:09:26 pm »
Лелеее Бонболини вие уж след нас,а пък по-голям върви  :lol: браво на юнака,а миналия месец петвалентна ли ви сложиха?
Бистрикус нашата педиатърка казва,че на стайна температура може 3 ч.да я съхраняваш,в хладилник май беше 6 ч. не съм сигурна,но не можеш да смесваш кърма от различните кърмения на едно място,отделно се съхраняват :)
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #584 -: Януари 23, 2015, 19:12:29 pm »
bistrikus, честита дъщеричка, да ви е жива и здрава и много щастлива!
Въпроси относно кърменето може да зададеш в тази тема Кърменето! Материали и дискусии

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #585 -: Януари 23, 2015, 19:24:19 pm »
Ra4ko и Bonbolini, браво на порасналите дечица.  :P
Bonbolini, твоят младеж е и доста висок. Има ли някой по-едър в семейството ви? Дано му мине бързо неразположението на малчо.

Дани не беше спал по корем докато не го научихме да заспива сам. От тогава няколко пъти точно по корем заспива. Но последните дни не.

Bistrikus, радвам се, че идваш в темичката  :P За съхранението на кърмата не съм наясно. Дано се включи Mousyt, че тя е на ти с темата  :P

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #586 -: Януари 23, 2015, 19:32:50 pm »
Алекс, на нас това ни е едва 2ри преглед  :x все няма часове. Това ни е първата  ваксина 6-валентната, казаха,  че другия месец ще му бият за пневмококи. Иначе ние сме доста високи с мъжа ми и той затова заасега е дългичък. Иначе кг са му в повече,  макар  да не изглежда  въобще дебеличък, няма дебели бузи и т.н. :wink:
47 smiles, дааааа и двата ни рода са предимно високи,  като ние с мъжа ми сме най :) Питах и за спането по корем - казаха, че не е проблем,  но да е повдигнато мястото за главата (то нашето си е повдигнато де)
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #587 -: Януари 23, 2015, 20:01:32 pm »
Да,Бонболини и на нас ни каза другия месец пневмококовата и после шествалентна...а защо сега петвалентна ни сложи,а не шест не разбрах :?
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #588 -: Януари 23, 2015, 20:10:07 pm »
Алекс, според календара (имунизационния) тази 6-валентна ваксина се слага 2, 4 и 6 месец. А доколкото знам, ако педиатрите нямат 6-валентна, слагат 5-валентна, т.е. всичко си е в нормите при вас (според мен). Ще имат да ви / ни боцкат още мнооого :(
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #589 -: Януари 23, 2015, 21:10:50 pm »
Рачко,благодаря за отговора за месцето.И аз така замразявах за баткото във формичките за лед.Сега като са двама значи точно една форма за едно ядене.Иначе в уреда на Авент понякога ще сварявам и прясно месо,заедно със зеленчуците.
Браво на пораснслите дечица,които са били на консултация.
Добре дошла на Бистрикус.
Днес си мислих малко в аванс-кога се препоръчва децата да се приучават да пият с  чаша.С баткото закъснях с тожи процес и не ми се иска пак да стане така.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #590 -: Януари 23, 2015, 22:11:49 pm »
Днес си мислих малко в аванс-кога се препоръчва децата да се приучават да пият с  чаша.С баткото закъснях с тожи процес и не ми се иска пак да стане така.
На годинка купих една чаша на Авент с капаче, което не позволява да изтича, а имитира пиен от истинска чаша.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #591 -: Януари 23, 2015, 22:25:32 pm »
Добър вечер!

Не помня поздравих ли Нора, честит рожден ден и от нас, да е здравичка :lol:

Добре дошла на Бистрикус  :P Аз не съм замразявала, само в прясно с-е съм давала :lol:

За дрешки си говорите, аз обожавам Некст и все се канех да питам в Сф има ли магазин на марката, че се каним да ходим в СФ :lol: И евентуално ако ме ориентирате и в кой мол?

Ние сме с една чаша на томи типи, беше в един комплект за хранене който бях поръчала, обаче засега я ползваме като аксесоар основно, сутрин си я взема Стефито и цял ден е като скачен съд с нея :lol: Ползва я за чантичка и навсякъде си я мъкне :P

Нас днес ни изтеглиха, Теа надмина вече сестра си и то главоломно с нейните 10кг 750 грама :lol: Стефи изостана с 10 кг 150 грама. Биха ни ваксината за шарка, не била ре и мама се панира, но засега вс е добре 8) Поразходихе се, сготвихме и сега можем да се оттеглим  :lol:


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #592 -: Януари 23, 2015, 22:31:29 pm »
Така, така.... и ако някой тук се оплаче от детето си лично ще у дърпам ушите osi_6 Я вижте само колко сте изписали 8O Златни деца имаме, щом ни остава толкова време :lol:
В тази връзка да си похваля моето гардже - вече седмица спи вечер от 10 до 6:30-7ч сутринта 8O Вчера сутринта рехабилитаторката чак ме попита какво ми е, че гледам пет за четири, а то срамота да си призная, че съм спала цяла нощ и затова :lol:
Ще се опитам да се включа по всички теми, дано не стане твърде дълго :lol:

Мих, аз също се дразня когато дрехите са му твърде големи или не пасват и не му ги обличам. 62 според мен ще ти е доста голямо - Мати сега носи 62 а е 6кг и е 60см близо. Според мен от 50 пробвай 56-58, според модела... Другото е, че ние например имаме бодита дето са му къси, а са широки и ръкавите са буквално двойно по-дълги 8O А детето не е слабо... Аз като цяло българските бодита по-скоро не ги харесвам - нито като корйки, нито като материи или цветове! Повечето ни дрешки са френски или английски, трета употреба и са перфектни, а тези са както описах по-горе...

Давам още един глас за чанта с цип ;) Моята е с капак и ако държа детето с едната ръка и се опитвам да я отхлупя с другата е доста неприятно... Единствения и плюс е, че капака се сваля и става на подложка за преповиване, но да видим кога ще влезне в употреба :lol:

За гимнастиката - ние сме много недоносени, така че е по-специално :) На нас неонатолога ни прати на невролог и каза непременно да правим рехабилитация, защото двигателно изостават тези деца и ако не им се обърне внимание често се получават патологии. Аз бях скептична в началото, но реших че едва ли може да му навреди - сега съм страшно доволна! Детето демонстрира промяна буквално в рамките на деня :) Дано успеем и другия месец да се включим да отидем ;)

bistrikus, добре дошла! Момичетата са ти дали линк към темата за кърменето, но ще ти отговоря и тук :) Ако потърсиш в интернет можеш да намериш страшно много информация по темата с кърмата, но ако намериш две еднакви мнения приеми моите овации :lol: В тази връзка аз ще споделя това което ми казаха в млечна кухня в майчин дом (където носех кърма за бебето си) и моя личен опит, без да претендирам за правилност ;): Кърма на стайна температура 4часа. Може и повече - пробвала съм, но не е желателно - кърмата е с различен състав, температурата варира, така че за да няма драма това е универсален срок. В хладилник прясна или размразена кърма до 24часа. Кърма от различни цедения може да се смесва - така ми казаха в МД, така съм правила и аз и на детето му няма нищо! Можеш да си сложиш едно контейнерче в хладилника и да си събираш в него докато стане достатъчно за замразяване и тогава в пликче и хоп във фризера. Във фризер 6-9 месеца, зависи от температурата и т.н... хубаво е също да знаеш, че горните срокове са акумулират - т.е. кърма седяла 4ч на стайна температура я слагаш в хладилника и може да изкара още 24ч :) Също от личен опит пликчетата за кърма при много ниска температура (която е добра за кърмата) са много крехки и се пукат лесно. Ако имаш други въпроси пиши в темата за кърменето и ще отговаряме в детайли, да не спамим тук ;)

bonbolini, какви са тези мерки 8O Аз го гледам нашия какъв е дундьо станал а е едва 6100/60см, а вие сте с един месец по-малки 8O

А на нас най-новите ни постижения са, че се хилим с глас и си играем и май прави опит да се обърне настрани ;) Иначе главата продължава да не си я вдига много убедително, но вече съм убедена, че просто това не му харесва...въобще позата по корем хич не я тачи :lol: Започва дори да хваща играчки с ръчичка и въобще демонстрира напредък, което за мен е много важно!

dess_dess, до скоро нямаше магазин на Некст след като затвориха този в The Mall, но сега има нов в София Ринг Мол (до ИКЕА). Аз съм им голям фен, преди много съм купувала за племенниците и за себе си, но нещо последно като влизах за момченца нямаше много неща, а цените не ми допаднаха... Знам обаче че доста хора поръчват от Некст от Англия директно на супер цени ;)
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #593 -: Януари 24, 2015, 03:37:45 am »
Така, така.... и ако някой тук се оплаче от детето си лично ще у дърпам ушите osi_6 Я вижте само колко сте изписали 8O Златни деца имаме, щом ни остава толкова време :lol:
:good_post:  :lol:

Браво на Мати, че спинка детето  :P
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #594 -: Януари 24, 2015, 07:39:08 am »
Моусит аз обикновено пиша и чета докато кърмя :lol: но да права си,златни деца имаме пу-пу...и ние не се будихме снощи,чак сега :) то било хубаво да се наспиваш :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #595 -: Януари 24, 2015, 09:04:26 am »
Добро ви утро! Ние пък се будехме,ама не много  :bonk: .Няма как,ще го избутаме и този момент  :lol:. Започнахме повечко да се лигавим,та като го "изтървем" и се налага често да се преобличаме ,ама после следва  :hangdry: и гладене ,та чак се притеснявам дали ще ни стигнат дрешките ,с това темпо  :wink:.Наистина ,много бързо пишете,нямате спирачки.
Бистрикус,добре дошла. Значи,ние не сме вече най малките ,а даже сме батковци. :lol: :lol: Хе,растем!!!. Срещу хълцането,няма лек. Знам ,че е жално,но ще си хълцат.Колкото за уригването-един път може,друг път-не се получава.Ще импровизирате :lol:./бреее ,и аз взех да давам съвети по темата :lol: :lol:/. Дай малко размери на бебока!!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #596 -: Януари 24, 2015, 09:14:24 am »
За хълцането най-помага като му дам да суче :lol: казват вода да се дава,ама като го сложа на гърда е по-ефективно от водата...
Рачо така е и ти ще даваш съвети с времето все повече :lol:
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #597 -: Януари 24, 2015, 11:19:26 am »
Чашата на Авент,показана от Ники е страхотна.зБих пробвала,ако намеря такива.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #598 -: Януари 24, 2015, 11:55:49 am »
Ники, благодарско за чашата не бях виждала такава сега ще търся :)

Моника като хълцаше само на гърда я успокояваше.Тя и не поиска да пие вода, докато не дойде лятото и хубавата плевенска жега.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #599 -: Януари 24, 2015, 12:02:56 pm »
Алекс 77, ти явно си по-сръчна от мен, защото и аз чета докато кърмя, но писането ми е трудно ;)
Матей като стигне до хълцането обикновено не иска нищо да преглъща, не мога да го накарам да засуче...
Нас ни е далеч този момент, но чашата наистина изглежда яко :)
ra40 има един такъв момент с дрешките - ние имаме много, но гладим веднъж седмично и като се случи да повърне, да се наака и още нещо и заминават три бодита поне  :?