0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #640 -: Януари 25, 2015, 20:12:25 pm »
Бистрикус много съм отвеяна :lol: разреждането е 15 СН и по три гранулки както съм ти писала директно в устата...
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #641 -: Януари 25, 2015, 20:13:36 pm »
Привет и от мен! Нашият тати си беше вкъщи цели два дни (ден и половина), та бяхме по гостита, пазар и прочие :lol: Да похваля детето, че снощи на едно събиране у приятели го бяхме взели с нас и той спеше в коша. Като се събуди му се бяха накачулили 10 човека, вкл. едно по-голямо дете да му дърдорят и гукат и той нито се стресира нито изнерви - дори им се хилеше. Беше кротък цялата вечер и изуми всички как си стои сам (имаше и други гости с бебета на сходна възраст, които обаче не ги бяха довели и чак не повярваха той колко е спокоен :lol:), а като се прибрахме си хапна и пак спинка цяла нощ :lol: Днес пак спи почти цял ден - абе не знам дано му няма нищо на детето, ама много поспаливо се извъди :lol: В тази връзка да ви питам - хванах го, че нощно време около 4 (когато би трябвало да яде) се пробужда, мрънка си, лапа си ръцете...две нощи ставах и го хранех и не е като да не яде, ама не е и като да е много гладен. През другите нощи реших да видя ако не стана как ще реагира - ами заспа си човека и станахме чак към 6:30-7:00ч. Мен по-ме устройва да го свиквам да не става нощно време, ама според вас има ли опасност сутрин да преяжда от това че не е ял цяла нощ (през деня си яде на 3-4часа) и има ли опасност да ми намалее кърмата от тази нощна пауза? :ask:

Много се радвам, че ви е харесало клипчето :lol: Аз като гледам племенниците ми (с две и половина години разлика) не е по-различно, та важи и за малки деца :lol:

За коригираната възраст гледам говорите. Имайте предвид, че не всяко дете родено не на термин му се смята такава :lol: Дори на повечето деца родени след средата на осмия месец родителите изобщо не знаят какво е това, а ако децата са над 2200-2300 и са здрави лекарите хич не обръщат внимание на това. Хубаво е дори и да е по-малко от месец педиатрите да не дават зор и да подхождат с внимание особено за ваксините, но чак пък да броите колко дни е недоносено :lol: Ето вие виждате в подписа ми как го смята, а нас в епикризата от МД неонатолозите са казали да се коригира с два месеца (не с два и половина или нещо такова...). Ние живот и здраве средата на февруари ще се вкасинираме сефте (ако не броя Хепатит и БЦЖ), та да видим....любопитно ми е каква ваксина ще му сложат предвид отлагането и това, че вече има втори прием на хепатит, но каквато и да е все пак разликата е в броя боцкания :)
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #642 -: Януари 25, 2015, 21:02:45 pm »
авалон, извинявай, нещо явно съм заспала и не съм прочела правилно. Нищо, де. Честито ви пропълзяване  :D
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #643 -: Януари 25, 2015, 21:27:28 pm »
Авалон, точно аз казах че го разголбява този пъзел.При нас голям стимул са котките, докато ги види и вече е тръгнала след тях, а ние имаме 2 броя.Наистина аз се притеснявах до един момент, но после си викам детето е живо, игриво, занимава се, не лежи отпуснато и апатично, значи всичко е наред.Е сега ми показа че всичко е прекрасно направо.

Моус, ние имаме и до сега нощно будуване, не е всяка нощ но се случва.Има нощи в който става в 5 и и се играе, преди си седеше и зяпаше, сега си играем.Аз на другия ден съм като пребита, но се случва.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #644 -: Януари 25, 2015, 21:36:06 pm »
Авалон, честити ви пълзящи крачета  :P
Аз чакам с нетърпение да започне да се придвижва сам (с пълзене или ходене), за да не ме ползва като превозно средство  :jump12:

Beata, и на разходки ходим, и във форума стоим  :lol: И моят Дани обича да разполага с повече от една биби. Имаме 4  8O защото непрекъснато някоя липсва. Не е с тях непрекъснато, но като се разсърди или като заспива ги ползва много.

Mousyt, имаш наистина страхотно послушно момченце.
Дани е много труден като ходим на гости или на заведение. Трябва да го разнасяме и се редуваме - докато единият яде, другият разнася и така. Ако стоим на едно място се сърди - мрънка, плаче, крещи. А за заспиване да не говорим  :lol: Случвало се е, но трудно общо взето.  :lol:

Да ви кажа, никакво внимание не им обърна този път на балоните. Аз нарочно ги надувам така че да са по-меки, за да може лесно да ги хваща. Игра си обаче с шумулящи найлонови торбички и алуминиево фолио за готвене. 
Тези 2 дни спи много и през нощта и през деня, та и аз се оказах с повечко свободно време. Днес вместо в обичайния час 6 ч. се събуди чак в 7.40.
Много е сладък като заспива. Обикаля цялото легло. Стои на 4 крака, клати се, върти се и накрая се унася в някоя много смешна поза. Понякога обича да си слага дланта на устата ми, а с пръсти да ми запушва носа. Това пак като се унася. Не питайте как дишам.  8O
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #645 -: Януари 25, 2015, 22:15:31 pm »
А, за сега котарака не се отразява, но той влиза в спалнята само сутрин, ляга по гръб пред кошарата за игра, тя го гледа известно време и най-много до 10 мин интереса на двамата един към друг изчезва и всеки се оттегля към собствените си занимания. Заради котката цяла врата слагахме, оказа се напълно ненужна.
Смайли, май с придвижването на собствен ход не стват по-лесни нещата  :D. Ровя сега в нета за обеопасяване, веднага се засили да подрежда чекмеджета, телевизора (който е нисък) и стойката, под него на която е двд и декодера, под тях и контакта с набучени щепсели в него изобщо не знам кво да ги правя.
Надух един балон, зави ми се свят, пукна се, стреснах се АЗ хаха, и приключих за днес с балоните  :D.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #646 -: Януари 25, 2015, 22:21:24 pm »
Така си е! Тепърва ми предстои да науча кои са опасните места у нас.  :lol:

Понеже и аз купих тези дни предпазители за контакти, да ви кажа, че в Джъмбо няма от тези, в които можеш да включиш щепсъл със завъртане. Има само от тези, които са като тапи и ако искаш да ползваш контакта трябва да ги свалиш. От въртящите се намерих в Практикер.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #647 -: Януари 25, 2015, 23:38:40 pm »
Така си е! Тепърва ми предстои да науча кои са опасните места у нас.  :lol:

Понеже и аз купих тези дни предпазители за контакти, да ви кажа, че в Джъмбо няма от тези, в които можеш да включиш щепсъл със завъртане. Има само от тези, които са като тапи и ако искаш да ползваш контакта трябва да ги свалиш. От въртящите се намерих в Практикер.
Много полезно, бях се засилила утре към Джъмбо. Четох преди в темата, че в ДМ има, а и нещо ми дрзни мозъка, че съм виждала там такива предпазители. А в Джъмбо нещо за чекмеджета и шкафове?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #648 -: Януари 26, 2015, 07:55:27 am »
Добро утро,дами!  :D Mousyt,ами нас от сега ни съветваха да се опитваме да го отучваме от едното нощно хранене. Явно това си е нормална процедура и не е свързани с последващо преяждане на детето.Е,нашия е малък още  за да го пробваме,но се вижда ,че и самите децата започват понякога да го пропускат. дайте някакви инструкции или клипове за къпане в бебешка ваничка.То май ще си трябва сериозен наръчник :lol:!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #649 -: Януари 26, 2015, 08:27:12 am »
Авалон, в Джъмбо има всякакви предпазители за чекмеджета, ръбове, врати  osi_9

Ра4о, дано някой се включи с клипче. На нас в болницата ни показаха как да ги къпем, да почистваме слъзните канали, ушетата, атрибута, пъпчето.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #650 -: Януари 26, 2015, 08:54:06 am »
Смайлс, и при нас ходенето на заведение е изключително "забавно". С баща му се виждаме само като се разминаваме на масата, когато си предаваме детето :) Не знам дали е до дете или до пол, но ми прави впечатление, че приятелките ми, които имат момиченца, изкарват доста по-спокойно на заведение. Децата им си стоят в количките, играят си с някакви неща, а при нас такова нещо не се е случвало.
Рачо, според мен е твърде рано да го отказвате от нощното хранене. Изчакайте още няколко месеца. Детето само ще си покаже. А за къпането - ние бяхме с корито и една пластмасова подложка, на която ляга детето. То не мърда, когато е толкова малко и къпането е лесно. Само внимавайте да не вкарвате много вода в ушичките му. Аз пълнех коритото и един леген с вода. Измивате му първо главичката и тялото отпред, после внимателно го вдигате и му измивате гръбчето. Поливах с водата от коритото, след като го сапунисах и накрая с водата от легена го изплаквах. Малко по-късно започнах да го поливам директно със слушалката на душа на много слаба струя. Лесно е, не се притеснявайте. Ще се справите :)
Авалон, права си. Хич не стават по-лесни нещата с прохождането :) Аз съм махнала всички дръжки на шкафовете и скриновете, защото се опитва ги отваря, независимо, че има предпазители. И се страхувам, че като се набира на дръжките, ще изтръгне стоперите и ще падне назад.
Там, където не мога да сложа предпазители на контактите, го дебна да не ги пипа и ми е голям стрес. Още не съм успяла и аз да измисля вариант. Само крещя като луда "Не там, не пипай". А той ме поглежда с една трагична физиономия, сяда и започва да си блъска леко главата в земята :) Не знам откъде го е научил този номер.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #651 -: Януари 26, 2015, 09:02:51 am »
Само крещя като луда "Не там, не пипай".
То има лаф по този повод. Пораснало дете казва - На 5 години осъзнах, че не се казвам - Не там  :jump12:

Рачо, ето едно клипче: Къпане на бебе
При нас: Тате хващаше бебето с една ръка през гърдичките с лице към ваничката и сапунисваше, аз поливах. Но често къпех сама, та почти като на клипчето се получаваше. На около три месеца я слагах в хавлиена стойка и къпех.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #652 -: Януари 26, 2015, 09:13:32 am »
Мойта разходка беше свързана със сутрешното посещение на първа детска консултативна клиника  :( , но времето беше меко.

И ние бяхме там сутринта. Дали не сме се засякли... Аз сигурно щях да те позная... Бяхме на контролен преглед. Всичко е наред вече, но край с яслата :)

47 Smiles, аз съм доволна от клиниката. Всички са много мили с децата. Когато имаме спешни случаи, винаги сме там. И доста специалисти идват да консултират.
Руми, защо спирате с яслата? Клиниката е хубава и оборудването е много добро, но мястото е ужасно. Няма никакъв транспорт до там. Или с такси, или с кола, но ако си с кола няма къде да паркираш. На мен лично ми е супер неудобна като разположение. С придвижването на собствен ход, нещата не само не са по-лесни, ами трябва да имаш 4 чифта очи най-малко. Барикадирала съм цялата къща, наложи се да приберем всички дискове, изключихме всички уредби. На предпазителите много бързо им намери цаката и не изкараха дълго време. Сега достига вскякакви места и барикадите вече не помагат.
« Последна редакция: Януари 26, 2015, 09:20:56 am от meshko106 »
<br />[link=http:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #653 -: Януари 26, 2015, 09:57:40 am »
Аз съм виждала майки които не обезопасяват и мисля да опитам и аз. Единствено трябва да измисля как да скрия разклонителите, че в хола имаме няколко - за аквариума, за компютъра и т.н.
Бистрикус, така са ваксините, но първата не се слага на втори започнат (т.е. първи навършен) а НАВЪРШЕН месец. Ако сте родени януари, това значи март.
Рачо, ние първите четири месеца къпахме на чешмата - бързо и лесно. Тати държи, мама мие, и за две минути сме готови. Отделно дето не сме къпали по-често от през ден-два. В момента срам-не-срам къпем веднъж седмично. И пак по най-мързеливия начин :) Калина се чувства отлично, а кожата и е прекрасна!
Мousyt, някои лекари поставят шествалентна, въпреки че така стават четири приема на противохепатитна. Дано при вас не е така.
Калина си умира чужди хора да и обръщат внимание :) дано довечера не е изключение, че сме на заведение. Тя по принцип от раждането си води известен нощен живот, но човек никога не знае. Децата растат и се променят.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #654 -: Януари 26, 2015, 10:18:41 am »
Децата минават през много етапи.Ние имахме момент дето плащахме като ни донесат поръчката защото се случваше да се изнесем на бегом.После имаше момент дето седяхме спокойно, а тя си играеше, това около 6-ти месец.Сега елате да видите.Единия яде, другия се занимава с нея и обратното.Засичаме се като поръчваме или си я предаваме и докато я храним.Но това е естествен етап от развитието на децата.

Аз в къщи обезопасих до толкова че ниските чекмеджета са с предпазители и вратите на гардероба.Направих го защото си прещипа пръстите няколко пъти :) глупаче малко. Телевизора ни е на високо, това го видях с племенника и като забременях настоях да е на високо, закачен на стената :) всичко от секцията което е на нивото и е махнато и там са и подредени играчките.

Рачо ние къпем във ваната и до сега.В началото бяха писъци и рев, след това и хареса и настанаха писъци и рев като я изкараме от водата.Сега всяка вечер с тати(това е негово задължение, само той я къпе) се къпят, след което настава една игра във ваната и двамата накрая са мокри :) Ние имахме ето тази подложка слагаш я във ваничката и бебето на нея да полегне и така я къпехме.От както седи стабилно я махнахме.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #655 -: Януари 26, 2015, 11:00:56 am »
Добро утро
тук вали от снощи, ту спира, т у  пак започва отврат! Ще ни държи вкъщи цял ден  :x

Рачо ние се къпем също още във ваничката докога, незнам де, може би, докато се събират и вълнението е все още, поносимо :lol:
Нашата си е с анатомично дъно, тип шезлог, изляга се там бейби- шефа  :D :D и аз сапунисвам , а тати действа направо с душа в банята, първо бяхме в стаята, но като започнаха вълни и пр се изместихме в банята, апартамента е целия затоплен, затова не се притеснявам за нищо :lol:
Тези ясли нещо взеха и мен да ме изкушават, че имам цели 2 броя под носа си, даже няма нужда да излизам от вкъщи, просто прескачаме терасата и са в двора и :lol:


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #656 -: Януари 26, 2015, 13:21:57 pm »

Руми, защо спирате с яслата?

Много боледува милият... Напоследък една седмица на ясла и после три вкъщи докато се стабилизира. Освен това сега е и пикът на вирусите. После пък ще се ражда братчето... Просто за момента това е решението за нас. Много ми се искаше да си ходи редовно, но понякога нещата не се получават :)



   La vita è bella
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #657 -: Януари 26, 2015, 13:30:03 pm »
Да, Руми е права, много боледуват там дечицата и мен единствено това ме спира, както и факта, че Стефи е много привързана към мама (търси ме по цял ден, дори и да ме няма в стаята :lol: търчи при мен, хваща ме за краката и мама, мама, мама и ми подава ръчички, за да я взема и гушна :P Ето за такива мигове цял живот съм мечтала)  и незнам там, как ще се разделяме сутрин и през деня, как ще сме :? Ето, онзи ден като ходих на консултация, идва свекърва ми, Теа ми каза чао цунка ме и се обърна да си играе т.с забрави за мен  :lol:  обачееее Стефито рева, рева та, идва, та ме дърпа, та ми подава ръчички аз съответно цункам, гушкам оставям и пак ревове, тези ревове чак надолу по стълбите ги чувах, после аз рева в таксито :( :( а тя, милата горе ... Та незнам, това време ще настъпи рано или късно, как ще става ...


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #658 -: Януари 26, 2015, 13:45:38 pm »
Руми, и аз имах въпросителни, относно детската градина на баткото, но тъй като се налага да ходя за по няколко часа на работа, няма как майка ми да се справя и с двамата у дома. Притеснено ми е с болестите, но поне за сега не е нещо съвсем наложително да се спрем от градината.

Рачо, аз къпя малкия под чучура на душа в банята. Много удобно, лесно и бързо. Но ще е така, докато мога да го държа с една ръка, после се местим в коритото.

Лили, аз нищо не съм обезопасявала в къщи, освен контактите. Имаше опити за отваряне на шкафовете, но с малко повече упоритост от наша страна, много бързо се отказа и не сме имали проблеми.

Дес, привързаността ви повече ще се увеличава и ще бъде трудно да се разделите. Аз много често пътувах и оставях Мишо при баба си и не съм имала никакви проблеми. Винаги сме се разделяли с целувки и усмивки, но като тръгна на ясла, беше голям рев. Но всичко си е и до дете. Дано и Стефи да свикне бързо.


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #659 -: Януари 26, 2015, 13:50:51 pm »
Съжалявам да чуя, че Мони много боледува. зачудих се за причината, защото все пак в частната ясла контролът е много по-голям и боледуването като цяло е по-малко, но явно и това си е до дете. Мия в частната градина беше боледувала веднъж за цяла година, Яворчо пък, въпреки че е държавна ясла, да чукна на дърво, много добре се спрявя. Имали сме 2-3 пъти по 3 дни вкъщи заради сополи и кашлица, но имахме и пълен месец.  :)
<br />[link=http: