0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #620 -: Януари 25, 2015, 08:55:47 am »
Смайлс, балоните са страшно попадение. Синът ми си играе най-много с тях. Голям купон е.

Рачо, коригираната възраст е при недоносени деца. Смята се спрямо датата, на която се е родило детето и кога всъщност е трябвало да се роди (датата на термина). Например, ако е родено 2 месеца предварително, когато стане на 3 месеца, коригираната възраст е 1 месец (т.е. е минал 1 месец от датата на термина). Малко объркано го написах, надявам се да се разбира какво искам да кажа :)
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #621 -: Януари 25, 2015, 08:58:58 am »
47 Smiles, аз съм доволна от клиниката. Всички са много мили с децата. Когато имаме спешни случаи, винаги сме там. И доста специалисти идват да консултират.
Аз също съм водила София в тази клиника на прегледи, основно като е болна събота и неделя /а те диванетата все тогава се разболяват/. Винаги сме попадали на различен лекар, но съм доволна от всички. Много мили с децата, хубаво впечатление ми правеха, че пускат ПКК всеки път. За протокола - ЛЛ на София никога не го правеше. Но ми беше далече и затова не записах детето там по ЗК.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #622 -: Януари 25, 2015, 09:01:25 am »
Мойта разходка беше свързана със сутрешното посещение на първа детска консултативна клиника  :( , но времето беше меко.

И ние бяхме там сутринта. Дали не сме се засякли... Аз сигурно щях да те позная... Бяхме на контролен преглед. Всичко е наред вече, но край с яслата :)

47 Smiles, аз съм доволна от клиниката. Всички са много мили с децата. Когато имаме спешни случаи, винаги сме там. И доста специалисти идват да консултират.

Ние бяхме сутринта между 8:45 и 9:00 там. Даже се чудеха дали да ни приемат, защото било работен ден и прегледите били с предварително записани часове, но ни приеха преди часа в 9:00.

Smiles, аз съм ходила само два пъти там, когато е било в събота, неделя и нашата педиатърка не работи. Наистина са много внимателни и любезни, но и двата пъти, след консултация с нашата си докторка, която е запозната с цялостното състояние на детето, тяхното лечение не е прилагано. Но поне ми казват какво му е състоянието в момента.
Така че, моето мнение не е много обективно, защото не сме редовни посетители там.
Иначе детето се чувства спокойно там, има с какво да се забавлява, докато се чака. Вчера даже след прегледа започна да пее "Жаба, жабурана, сто мушици хвана ..." и не искаше да си тръгваме  :lol:


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #623 -: Януари 25, 2015, 09:08:26 am »
Хе,хе ами нашия термин е в края на януари :o Значи ,че още не сме родени или сме на - 4 дена :lol: :lol:.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #624 -: Януари 25, 2015, 10:52:14 am »
mgstra, тъй като шествалентната е още в процес на изпитване не е препоръчително да се слага заедно с друга, защото после няма да се знае със сигурност страничните ефекти дали са в резултат на шествалентната или на другата.

Бистрикус, честито бебче и добре дошла!
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #625 -: Януари 25, 2015, 11:21:17 am »
Маури щом е само за 8 дена е добре

а аз и до днес не ги храня едновременно, изчакват се, а като бяха бебета на вашата възраст дори ги правех с поне половичн час разлика в храненето, така имах време да се приготвя, Стефи я кърмех и дохранвах с АМ а Теа с АМ само си беше, да изваря шишета и пр работи :lol:
Мен нещо гърло ме боли, какво освен чай можеше да се пие, отивам да прочета :P


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #626 -: Януари 25, 2015, 11:21:42 am »
Вчера се отказах да купя балони. Помислих, че с двата долни зъба може да спука балона и да се стресне.  Има ли такава вееоятност? Макар, че добре надут балон май трудна работа. Точно на годинката Нора пропълзя .... мързела.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #627 -: Януари 25, 2015, 11:25:02 am »
Точно на годинката Нора пропълзя .... мързела.
По-голям мързел от моята девойка надали има. Но сега ми спира тока за трима, то е тичане, катерене, абе с игли в дупето е. Само да те подготвя психически  :lol:

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #628 -: Януари 25, 2015, 12:27:57 pm »
Да психологическа подготовка.Аз бях в ступор защщото до скоро Моника нищо не правеше.Седеше си седнала и гледаше играчките, подмяташе ги и до там.От нова година насам ми спира тока.За това време се научи да пълзи, да се иправя сама по всичко, включително гола стена и да ходи по що мебел види.Направо за норматив направи всичко.Сега моето пухкаво дететнце заслабна и докато се завъртиш е променила местоположението си.Какво ни очаква имам представа, но това само ме радва :) Пък ние ще тичаме няма начин.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #629 -: Януари 25, 2015, 13:21:02 pm »
Благодаря на всички за приветствията и отговорите на въпросите ми!Чета,чета и хем се смея,хем ми се плаче,като си помисля и нас какво ни чака-сега колики,после ваксини, зъбки...неволи,колкото си щеш, но съм сигурна,че си струва! Една усмивка,и забравяш и безсънната нощ (като снощната) и с нови сили продължаваме на пред!
Рачо,ние бяхме с термин 20-ти,а се роди на 12-ти,така че не знам кой е батко и кой кака!?Иначе малката се роди 3400 и 50см.
Ние на 17-ти 02. сме за ваксина(6-валентна).Дайте повече инфо за Туя-та!Какво  разреждане е,как се дава и.т.н. Моя приятелка беше се посъветвала с Гълабов по въпроса,но той и казал,че нямало смисъл да дава от нея!Все пак,ако не помага,не вреди-мисля да и дам,но не зная как!Пишете,каквото знаете!
Mousyt, поздрава за близнаците е страхотен!!!
На всички желая хубав и усмихнат ден :D
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #630 -: Януари 25, 2015, 14:45:46 pm »
bistrikus, аз на толкова малко бебе не бих давала такива билки.Те са силни и е хубаво консултация или с много добър специалист или да разбираш много от билки.Просто аз не бих го направила това.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #631 -: Януари 25, 2015, 14:57:06 pm »
Бистрикус, сигурни ли сте че ще правите шествалентна ваксина на навършен един месец? Няма ли да сте много мънички? По коригирана възраст дори и месец няма да сте навършили.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #632 -: Януари 25, 2015, 15:11:14 pm »
Бистрикус аз Туята я давах веднага след ваксината 3 гр.,след час още 3 гр. и вечерта в 20 ч.още 3 гр. така ни каза док...
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #633 -: Януари 25, 2015, 17:09:41 pm »
Алекс 77, значи става въпрос за туя,като билка или прах?! Простете ми невежеството,но аз през цялото време си мислех за онези хомеопатични гранулки на Боарон,за това питах за разрежданията!
Лили,може и аз да се бъркам,но доктора,когато беше дошъл на домашно посещение  спомена за новите схеми и ваксини-2-ри,4-ти,6-ти месец...и аз разбрах,че са 6-валентни,но сигурно аз съм в грешка!
Като ида ще видя, то и без друго никой не обяснява като хората-тук (във форума) човек получава мн. по-ценна информация,от колкото от т.н. "специалисти" Разбира се има и изключения, но поне в затънтената провинция, нямаме избор от към клиники и лекари...и често попадаме на хора,които или ги мързи да обясняват или не го правят от страх да не се издънят,че са некомпетентни! Никого не искам да засегна-просто споделям лични впечатления!!!
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #634 -: Януари 25, 2015, 18:10:51 pm »
Ей, няколко дни останах без компютър и вие сте се скъсали да пишете  :lol:. Не ходите ли на разходки :)?

Специално искам да честитя първия рожден ден на Нора. Да расте умница и красавица - щастие за мама и татко.

Добре дошла на bistrikus!

Коя близнашка мама тук питаше за едновременното реване :)? maury, Десс ти е споделила опит, но и аз да кажа. Моите не са от ревливите, но са си бебета като всички останали и си плачат за нещо. Когато се случи да реват едновременно, първо успокоявам по-гласовитото, често това успокоява и другото. Хоуп ти е дала най-добрия съвет - не се паникьосвай! Ако ти си спокойна, и те ще спрат да плачат. На мен понякога ми става смешно, защото правят много смешни муцунки, но това е, когато знам, че плачат за нещо дребно. Като ме видят да се смея, и те рязко променят настроението.

Моузи, готино клипче :)! При нас няма такова равноправие, обикновено и двата биберона са у Ани, а понякога и двата се опитва да ги налапа :lol:.

Мих, на моя модел Джогър не се получава да се закача чанта на дръжката, защото се нарушава балансът на количката и чантата би се удряла в облегалките при смъкнато положение. На мен пък чантата с прехвърляне ми е много удобна. Бързо вадя и слагам каквото ми трябва. През лятото повече неща ползвах, но и сега винаги имам памперси за смяна - не се знае, може да дотрябват :).

Лепенките куул пач ги слагаме върху обикновената лепенка и така стоят до къпането. Режа ги на подходящи парчета. Досега само веднъж са вдигали температура след ваксина, но не повече от 38 градуса. Панадол помогна да я свалим.

Ние пък си припомняме времената, когато се кърмехме на 3 часа. Ани се буди по 2-3 пъти нощем и направо си вдига ръчичките да я взема да я кърмя. Ако и той се събуди, става интересно :).
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #635 -: Януари 25, 2015, 18:40:04 pm »
Да психологическа подготовка.Аз бях в ступор защщото до скоро Моника нищо не правеше.Седеше си седнала и гледаше играчките, подмяташе ги и до там.
О, не, не е трябвало да се притесняваш, но минало е. Честно казано аз пък се молех да не прохожда рано, поне да е след годинката, гледам - не е такова отпуснато и пастьозно бебе, рита, та чак боли ако ме уцели, не съм се притеснвала, мързела си е мързел, та тя чак на 8 месеца благоволи да се обърне.  Маги, между другото ти спомена за гумения пъзел, че Моника го разглобява, дано не се лъжа де. Точно този гумен пъзел провокира моята да пропълзи. Целта беше да стигне до края за да "захапе" от някъде да разглобява. Първото пропълзяване приличаше на. хм ....... богомолка хахах. На следващия ден вече плъзна с отработено движение, което страшно ме изненада с каква светкавична скорост се усвоява движението. И както си казвах има време за обезопасяане, така и се разбързах. Проблема с гуменото килимче дойде там, откъдето най не очаквах - котките  го нападнаха, няколко дни и на сестра ми дзвера е у нас.
Беата специално ти благодаря  :D
Пропуснала съм някакво клипче, отивам да го търся, верно голямо писане напоследък и ако не е редовен човек "изтърва материала".
« Последна редакция: Януари 25, 2015, 18:44:32 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #636 -: Януари 25, 2015, 18:53:04 pm »
bistrikus, на нас са ни изписани гранулките на боарон - Thuya occidentalis 9ch. Трябва да ги давам деня преди ваксината, в деня на ваксината и този след това 2 пъти по 5 гранулки.
dess_dess, beata, благодаря за споделения опит. Ще опитам да съм спокойна и ще видим. Аз все се притеснявам, че не мога да ги гушна и двамата - и за успокоение, и за приспиване, и за хранене все трябва един по един.
Mousyt, мнооого готино клипче. Това отговаря на въпроса дали близнаците трябва да си имат отделни биберони,шишета и т.н. - отделни са докато мама има контрол над ситуацията. После вече всичко е общо колкото и да не ни се иска.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #637 -: Януари 25, 2015, 19:09:06 pm »
Вчера се отказах да купя балони. Помислих, че с двата долни зъба може да спука балона и да се стресне.  Има ли такава вееоятност? Макар, че добре надут балон май трудна работа. Точно на годинката Нора пропълзя .... мързела.

Авалонче в деня на нашия РД имахме много балони но предвидливо ги бяхме закачили на височина и аз се притеснявах ако ги докопат, да не би, случайно да се спука някой баолон и да се стресират дечицата, но те си поиграха малко  с тях докато украсявахме и всичко мина леко без инциденти :lol:
Маури, като поотраснат на столчетата за хранене можеш и едновременно да си ги храниш, ако така ти харесва, на мен лично -не, че едната се задавя, другата пък обича да си обикаля из стаята и да похапва така :P на който, както му е удобно, аз само сервирам  и поднасям, че и готвя понякога :lol:
Да в началото всичко е отделно, но сега просто си дърпат една друга биби, играчки и все в някоя различна уста се оказват :lol:


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #638 -: Януари 25, 2015, 19:56:08 pm »
avallon, честито прохождане. Е, сега настава големият купон :)

Аз пак се връщам на балоните. Дребният не е спукал нито един балон със зъби, а той ги дъвче, мачка и въобще голям тормоз им хвърля. Веднъж спука един, защото се пробваше да го пъхне в един ратанов кош (тъй като и малчо е от "най-кротките") и явно го е закачил някъде, но не реагира особено много на звука.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #639 -: Януари 25, 2015, 20:11:52 pm »
avallon, честито прохождане. Е, сега настава големият купон :)
Не, за сега само пълзим  :D
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.