0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #700 -: Януари 28, 2015, 21:35:51 pm »
Ай, много сте писали пак, ще ме връщате назад да чета сега :P

На нас за подсичане ни изписваха Дактакорт, помагаше но май е временно иначе мием дупета всякакви и всеки ден че и по няколко пъти :lol:
Днес бях на пазар, големи намаление в Уакикито, H&M и Zara baby и аз познайте,  стрелях, стрелях напосоки :lol:

Михче
, ако ти се струва подуто сподели на консултацията с педиатъра ви!

Леле, каква сладка бузанка видях, Нора чудесна е :lol: Жива и здрава да е на мама и тати!!!

Аз пък захранването го почнах с картоф, после сложих малко АМ, а накрая и малко масълце, но моите си го харесаха и до днес, като им предложа картофено пюре се облизват, деца различни :lol:


*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #701 -: Януари 28, 2015, 21:38:24 pm »
Каси, аз захранването го почнах с  каша на Лактана, после тиква, тъй, като е по-сладка. картофа не се прие цяла седмица. после морков, пъщарнак и след това слагах картофи и се получи. но при всяко дете е индивидуално. въвеждала съм по 3-4 дни и ако няма реакция ново нещо. после започнах и пловоде, наложи ни се спешно пътуване и минах на готови пюрето, и така. в едни момент не го мислех много вече. аз изчетох много, но и много мнения има, та се раздвоих. води се от детето и вкусовете, които и до днес са претенциозни.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #702 -: Януари 28, 2015, 22:03:05 pm »
Бистрикус, най-доброто е да миете дупето само с вода след акане и да го оставяте да подиша повечко. Павловичата мас също има чудесни отзиви, но аз не съм мазала нищо досега, пък и не сме се подсичали. Оставянето на въздух е много важно.
Относно захранването не съм чела особено. Вероятно първо ще предложа тиква, картоф и броколи. Картоф много не ми се иска принципно, тъй като напоследък го смятат за алерген заедно с морковите, но пък имам малко домашни картофи, които са чисти. Уж.
Маури, голям мързел ме е хванал с писането, но ще се старая да се отчитам.
Смайли, аз звб-то докато го подкарам се надявам да стане топличко и малката да се храни гола по пеленка. И ако има голямо омазване направо да влизаме в банята. Аз и без това я къпя само с водичка, едва ли нещо ще я пресуша.
Алекс, Калина най-вероятно ще стане барманка като порасне. Що кръчми видя това дете, и български и чужбински, че и ходихме тримата да варим ракия... Която разбира се прибрахме под ключ, и ще я отворим живот и здраве след 20-30-40 години :)
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #703 -: Януари 28, 2015, 22:37:27 pm »
Лили, смайваш ме за пореден път-за пътуванията и ходенето по заведения говоря.Ние сме другата крайност.То и с две мъничета е по-сложно,но и ние си предпочитаме спокойствието и рутината в къщи,докато са малки дечицата.Гледам с респект на хора като вас,които не си променят рязко начина на живот заради бебето.Да ви е здрава Калина и да попива каквото може от "бурния социален живот".
Нора е прекрасна и аз да кажа на свой ред.
За захранването-теории много, вземете от всяка каквото ви се струва логично и полезно.Най-важното е да не се прибързва с храни за които децата не са готови/трудно смилаеми/ и които могат да навредят/алерген напр./
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #704 -: Януари 28, 2015, 22:57:37 pm »
Хоупче споко, като станете та годинка ще тръгнете и вие :P само, че по-често ще посещавате детските клубчета, ние ги превземаме в момента :lol:

Аз кашите не съм ги въвеждала заедно с пюретата, първо вкарах всички зеленчуци, после месото, после махах постепенно добавката от АМ в тях и най-накрая им предложих и каша за следобедна закуска :lol:


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #705 -: Януари 28, 2015, 23:01:22 pm »
И аз ще правя като Дес за кашата.След няколко дни чиста каша мога ли да добавям плод-под формата на пюре и в какво съотношение.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #706 -: Януари 29, 2015, 00:03:53 am »
Хоуп, добавях пюре в съотношение колкото ми дойде 20,30,50%, но за малко време, докато въвеох пресните . Ако си давала вече суров плод можеш да настържеш и суров в кашата - за предпочитане е разбира се. Слагала съм и плод от компот (основно сливи ако се е "повтвърдило" положението), лятото направих малко компоти без захар.
Между другото - никога не съм добавяла АМ.
Лили, то вече само на въдуха къде не са му лепнали етикет "алерген", нищо им няма на картофите, може и да са "чисти", но това няма отношение към алергиите.
Скоро купувах едни био моркови, така пише. Като отварям плика - ми те тез моркови като ряпа дайкон големи .... е как да вярвам. А картофите - ако произвеждат за да продават забрави, че не са слагали торчица, ако са дворни моооже.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #707 -: Януари 29, 2015, 07:42:23 am »
Еееее,яко писане 8O.Авалон,много красива рожденичка,да е здрава и усмихната. :D.И помощничка е,късметлийка си :wink:
За подсичане или обрив ползваме,със завиден успех, крем Здраве-бебе. :)Да му се ненадяваш,даже. :lol: Е,вярно е,че не сме имали екстремни ситуации. Ползваме и павловичата мас,Вили казва ,че е чудо.
Предполагам,че всичко е индивидуално,така че,след няколко проби, ще намерите и вашия лек. :wink:
тук още грипна ситуация и вчера се разминахме с първата ни детска консултация.Не е проблем и без това беше мокро и гадно, а и се чувстваме добре :(А и има време-цял живот :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #708 -: Януари 29, 2015, 11:30:32 am »
Момичета,ходили ли сте на хотел за няколко дни с бебе на 6 месеца? Само на готови пюрета и мляко може ли са се изкара почивката?докога се стерилизира?ходи ми се на мореееее
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #709 -: Януари 29, 2015, 11:41:47 am »
Рафаила и на мен ми се ходи на море :lol: ама ще е без Алек тая година в крайна сметка никой не е длъжен да гледа внуците на бабите :lol: не ми се рискува с летните вируси,а и не може да стоиш много на слънце с бебето и дето ще се разкъсвам между двете деца предпочитам да си го спестя и да си почина наистина :lol: а иначе що да не може да изкара на АМ и готови пюрета не виждам пречка :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #710 -: Януари 29, 2015, 12:06:11 pm »
Рафаила ние миналото лято искарахме на морето така 5 нущувки,бях се запасила с пюрета,АМ и каши,взех си и каната за преваряване на вода,мин.вода ползвах,а за стерилизирането с много вряла вода и  това е,но както е казала Алекс с толкова малко бебе на плажа стояхме най-много 2 часа с пътя до та и обратно и то под чадъра само за малко топнахме малката във водата,а на нея страшно и хареса,но тази година живот и здраве може и пак да я водим с нас,вярно поивка няма,но на мен ми е мерак да е с нас на морето  :)
Ние  не сме имали проблем с подсичането,Бистрикус добри съвети са ти дали дано й мине бързичко

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #711 -: Януари 29, 2015, 12:13:42 pm »
Рафаила, ние сме ходили с Явор за 3 дни, когато беше на 5 месеца. Но тогава бяхме само на кърма все още. Иначе аз стерилизирах с дъщеря ми до 1 година -тя беше на АМ. Бих те посъветвала да си вземеш всичко -храна, стерилизатор, АМ, за да си спокойна.
<br />[link=http:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #712 -: Януари 29, 2015, 13:03:34 pm »

Константин беше на море за първи път на 7 мес. Яде основно готови пюрета.
Тео го заведохме на ненавършени 2 мес., и то в чужбина.
И двата пъти не сме имали никакви проблеми.



Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #713 -: Януари 29, 2015, 13:55:50 pm »
Благодаря ви,момичета:) ще резервирам :) миналото лято ми почнаха контракциите,та отказах море през август:( ние по принцип ходим на плаж до 11ч и след 16ч,а на риу хелиос бей в обзор съм му хвърлила не едно око,а две:)
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #714 -: Януари 29, 2015, 14:53:49 pm »
Ние бяхме 5 дни на планина, когато бебето беше на 4 месеца.
За нас проблемът не беше в носенето на храна и стерилизирането, а в ревящото бебе  :lol:
С таткото така и не успяхме да седнем на масата или някъде другаде заедно.
Единият път аз обядвам, а мъжът ми разхожда някъде Дани. Един мъж попита "кое е това бебе дето реве?", а друг един се обади "то не реве, а се дере". Сега ми е смешно като си спомня, но тогава не ми беше до смях.  :lol:
Като "бонус" беше и плачът в колата. Не обича да се вози ....

Ако бебето е спокойно - не виждам проблем  :P
С вирусите трябва да се има едно наум.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #715 -: Януари 29, 2015, 17:32:46 pm »
Авалон, разкошна ви е рожденничката :)

Ние веднъж се подсякохме от Молфикс, намазах веднага със Судокрем и смених памперса, изчезна мнго бързо.

Миналата година ходихме на планина с Моника.Бяхме на вилички и за мен това е голям плюс.Приспивах я и излизахме пред вилата да хапнем  и пием по бира.Имаше хубава полянка от пред където можех да я разнасям, да я оставя на едно одеало и да си играе.Ние се кърмехме и и забавих захранването заради почивката.Аз само ще ти предложа да не е август морето ви, когато се е изредил половина БГ и  част от ЕС и морето да е пълно с какво ли не, а по заведенията храната да не е най-хубавата.Отидете малко по-рано.Аз Обзор не го харесвам, много дълбоко море и е пълно с ученици, заради лагерите.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #716 -: Януари 29, 2015, 17:46:47 pm »
Море,а?И ние умуваме къде да отидем с катуна.Спряла съм се на един хотел Морско конче около Лозенец.Препоръчан е тук в темата "С деца на море..." :)Някой от тук четящите да има впечатления от там?А друго чисто уютно и спокойно място на южното ни море?
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #717 -: Януари 29, 2015, 18:09:34 pm »
Благодаря на всички за съветите-днес сякаш сме по-добре!Страхотни сте,още веднъж благодаря;)
Нора наистина е голяма сладуранка- жива и здрава да е!
« Последна редакция: Януари 29, 2015, 18:11:31 pm от bistrikus »
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #718 -: Януари 29, 2015, 18:35:08 pm »
Аз, като едно морско чадо (насадено тук - на къра), въпреки, че ден през ден сънувам морето миналата година бяхме, в началото на лятото, но само за разходки в хубавата морска градина на Бургас. Та да кажа, най-хубавото време за море е септември, топла вода, а слънцето гали (не жули), вярвам морските ще потвърдят. За миналия септември мислех да отскочим пак, но така хубавичко се бях разложила на вилата в родопите, отказах се да местим катуна, та до първи сняг откарахме в планината. За детенце е безценна планината еритроцитите .... и т.н. Та прежалих собствения си .......... гъзец. А, август - никой не моЙ ме накара да отида на море.
Бистрикус, и по добре ще ставате. Благодаря.
Съжалявам Хоуп, не мога да дам мнение :?, много семейства с малки деца ходят в Китен. По принцип ходим на дивотия и камънак, не сме много да се ровим в пясъка цялат компания, маски, шнорхели, такива неща и няколко години подред наемахме къща във Василико (кв. на Царево), но си е камънак. Вече обаце нъц,  още не съм го мислила с малкия човек къде , освен това живот и здраве ще го давам работна и най-много няколко дни при мама  :D, и при всички случаи септември.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #719 -: Януари 29, 2015, 19:03:28 pm »
Море,а?И ние умуваме къде да отидем с катуна.Спряла съм се на един хотел Морско конче около Лозенец.Препоръчан е тук в темата "С деца на море..." :)Някой от тук четящите да има впечатления от там?А друго чисто уютно и спокойно място на южното ни море?

В Морско конче сме ходили с приятели с малко дете (на 3 год.) Хубаво им беше, но повече им харесваше комплекс Бора до Лозенец. Много е близо. Плюс на Морско конче, че е на плажа и не трябва да прибираш пояси, басейни и прочие плажна покъщнина. Предимство на Бора е прекрасна градина, където може да правиш барбекю и да хапваш на открито пред стаите.

Иначе и аз да кажа за август на юг. Мони точно на 6 месеца пипна стомашен вирус и го изкара доста тежко.



   La vita è bella