0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #120 -: Декември 23, 2014, 11:35:58 am »
Lilibell все пак ти не си лекар,да понякога това четене ни обърква малко защото за теб правилното е едно но лекаря си знае неговото:-) едва ли ти си им първия такъв случай,може би знае как трябва да се подходи с такива пациенти,но все пак ти си плащаш,така че опитай се да го убедиш щом смяташ че това е най-доброто,но виж ако лекаря не се съгласи,може би има защо,може би той знае какви са плюсовете и минусите за теб,но говори с него да ти обясни какъв е шанса с едното и какъв е по другия начин,може би ще стигнете до консенсус :-)
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #121 -: Декември 23, 2014, 12:19:05 pm »
За мен е малко спорно, че ние знаем кое е най-добро за нас и с това постоянно четене в интернет се объркваме повече. Ето моя случай как за първи опит на лимитиран цикъл(леко стимулиране с цел да се извадяр малко, но качествени яйцеклетки) се оказа че на финала остана само една и тя не се делеше много добре. Втори опит 5 извадвни, две оплодили се и 3 деградивни, мисля така пишеше и пак резултат нулев. Не винаги това, че ще извадят дамо една означава, че ще е качествена особенно когато има ИЯР. Възможно е да искат стимулация за да изкарат повече и да имаш по-голям шанс. Не давам съвети, ти сама си преценяваш за себе си в коя клиника да отидеш и каква процедура да избереш. Относно потока от хора в Щерев, добре че не си била при Стаменов да видиш по колко часа се чака за да влезеш.
*
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #122 -: Декември 23, 2014, 12:25:59 pm »
Е,много ясно  :D аз ако знаех колкото лекаря си,щях да съм му колега. Просто каквото съм чела в чуждите сайтове и в нашите - повечето момичета с ИЯР са успели не от стимулиран цикъл, а от ЕЦ. Иначе питах в токуда защо при моя ИЯР искат да ме стимулират - аз не мога да не си задам въпросите  :wink: отговорът беше, че тези ниски нива на хормони били само да задържат и да помогнат на хубавите яйцеклетки да се развият, да им подпомогнат качеството, а не се търси количество. Мен ме устройва този отговор  и вероятно и в Щерев ще ми кажат същото. Така или иначе съм решила януари - февруари да започвам, след консултацията в Щерев ще реша къде ще си правя първия опит. Веситаа ти ще минеш преди мен така че ще кажеш как е минало.
butterfly писали сме едновременно - да наистина няма гаранция,че единствената ти яйцеклетка ще е качествена. Но при ЕЦ има едно голямо предимство - че яйчниците не се натоварват с хормони, плюс това е финансово по-изгодно и мога да направя много повече такива опити за година, с което ми се увеличава шанса да хвана нещо качествено. Нямам против един път да опитам лека стимулация колкото да видя какво ще порасне, но това ще ми е единствения път - ако няма резултат, следващите ще са само ЕЦ без значение кой какво иска.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #123 -: Декември 23, 2014, 15:22:12 pm »
Да задължително ще разказвам нека дойде само :-) ще видим при мен как ще е само дано не излезе нещо сериозно при изследванията че да попречи на началото на стимулацията,на това се моля,но каквото и да е немога да избягам от късмета:-) на мен вече ми свърши 1-вия цикъл след лапароскопията,и живот и здраве към средата на януари чакам другия,само от вълнение да не закъснее:-))
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #124 -: Декември 23, 2014, 17:01:59 pm »
и аз съм с ияр, три стимулации имам. затова не смятам ец за подходящ. вече за ендометриозата лично не мога да кажа. познавам две момичета с ендометриоза в щерев, едното забременя спонтанно след първото ин витро, а другото има два неуспешни опита.

успех  :D и слушайте докторите,  :lol: ако бяхме учили колкото тях щяхме сами да се лекуваме

Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #125 -: Декември 23, 2014, 17:05:13 pm »
...
 добре че не си била при Стаменов да видиш по колко часа се чака за да влезеш.

 :jump12:

Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #126 -: Декември 23, 2014, 21:08:06 pm »
Lilibell, Има хора които казват че на Коледа ставали чудеса,макар че а не вярвам много в чудесата понеже все им се надявам а това е 4- та Коледа без да ми се е случило чудото! Я вземи пробвайте по естествен Начин:-) знаеш ли какъв ти е късмета,докато се чудиш на каква стимулация да се подложиш и в коя клиника и кой лекар,може пък да се получи и по нормален,нищо че си ИЯР,понякога незнаеш какво ти е приготвил живота:-) успех
*
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #127 -: Декември 23, 2014, 23:40:19 pm »
lilibell, мисля, че вече сме си писали, но нека пак да ти кажа. Аз също съм с ИЯР (стойностите ми са трагични) и също времето ме притиска, но подкрепям съвета на Веситаа - дай шанс на нещата да се случат и по естествен път; не се вглъбявай в идеята, че едва ли не всичко е решено. А и това е само в твой плюс, докато подготвяш и действаш по процедурите. Моята лекарка (д-р Юнакова) все още смята и е убедена, че дори в моето положение, природата си знае работата. При мен е малко по-сложно, защото имам и ЛУФ, но с малко помощ, вярвам, всичко ще си дойде на мястото. Ние също обмисляме към какво да се насочим и какво би било най-подходящо, но дотогава с прекрасния мъж до себе си даваме всичко от себе си, за да успеем. mecinka също е пример, че понякога точно това, което отричаш, се оказва най-правилното решение. Друго, което ми е направило впечатление от безкрайното ровене и четене е, че дори д-р Владимиров (виртуозът на ИЯР) прави всичко със стимулация (и то никак безобидна) и доста често успява. Така че, момиче, повярвай. Не се разпилявай, не се вглъбявай - вярвай. А за парите, ти си знаеш, но едва ли едно такова щастие може да се измерва в цифри. Успех ти желая, каквото и решение да вземеш.
Весело посрещане на празниците, момичета! За пожеланието ... всички си знаете.
 :bighug:
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #128 -: Декември 24, 2014, 05:13:06 am »
..., днес в токуда беше много празно, спокойно, лекарката ми обърна доста внимание - към 40 мин ми беше консултацията, искаше и преглед да ми прави ама нямаше смисъл. От друга страна не знам дали тази липса на клиенти се дължи на това, че клиниката е нова, че не е добре позната или че не работи добре...

Позволявам си да се включа да ти отговоря на чуденката :) Клиниката е с малък капацитет от двама (трима) лекари и не може да се очаква да има кой знае каква тълпа в коридора, както е в голяма и дългогодишна такава като Щерев. Като допълнение те по празниците нямат процедури в ход и по-голямата част дори са отпуска в момента, а по принцип дори когато всички са там най-много да засечеш предната/следващата двойка на влизане/излизане. Това е така, защото винаги си спазват часовете а и много държат на запазване на личното ти пространство (казвам го от опит, защото веднъж се засякох там с мои близки приятели, за които знаех че са им клиенти, но докторката първоначално много се притесни, че е станало така, докато и обясних че няма проблем).
Иначе съм сигурна, че към което и място да се насочиш няма да сбъркаш :) Аз имам лични пристрастия към Виена Ин Витро, но Щерев са все пак една от големите и дългогодишни клиники също, важното е да усетиш кой е твоят лекар и твоето място :) Успех ти желая!
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #129 -: Декември 24, 2014, 09:32:49 am »
Момичета потресена съм вече,че от потрес чак ми е смешно:-))) туко що прочетох следното нещо от една от другите теми: Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа! 
Известно време ходих при една лекарка в Бургас,която след процедура подобна на хидротубация,казвам подобна понеже апаратурата и не трябвало да е такава,ми с няква друга където докато вкарвала тази течност трябвало да гледала,но уви тя нищо не гледаше, че си болеше болеше,но при мен беше търпимо явно не са били толкова запушени тръбите,след това ме примести в друга стая където гадаеше дали течността е изтекла:-)) след това ми изписа клостилбегит за 3 месеца по схема а на мен тогава никакви други изследвания не ми бяха правени,Нито на мъжат ми! Даже и не ме викаше да следи фоликулите и при преглед все се чудеше кой фоликул е нов и кой е от миналия месец:-)) сега като прочетох това и си давам сметка че почти 4 год съм се занимавала с лекари които са ме използвали като опитно зайче и че съм загубила много време в такива глупости,трябваше още след първата лапароскопия да ида в клиника за репродуктивни проблеми,ама аз съм си доверчива и при всеки нов лекар му се доверявах но от всеки имаше разочарование,не им вярвам вече на лекарите в Бургас:-(
Аз също имам подобна история .....Гинеколожка Костанца Тошева се казва от София,при преглед на 14-15 ден от цикъла и като не се видя фоликул и споделяйки от колко време правим опити директно ми изписа Клостилбегит :)Добре,че бях информирана от тук как се прилага директно затръшнах вратата на кабинета й!Пази Боже от такива лекари!А тази е не малко известна в София в западните квартали.
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #130 -: Декември 24, 2014, 22:25:20 pm »
Момичета весела Коледа и щастлива нова година! :-) 
*
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #131 -: Декември 25, 2014, 19:47:54 pm »
Честито Рождество Христово! Благодаря ви за мненията и информацията! Ние и по естествен път пробваме разбира се, не сме се спрели, най-щастлива ще съм ако стане без процедури. zhristozova на мен проблемът ми е ендометриозата - дори след операция и лечение дава рецидиви,а аз както не съм минала лечение се чувствам много притисната от времето.Притеснявам се,че нямам достатъчно време да правя опити - по естествен път или инвитро. Както и да е - ще видим лекарите как ще преценят и най- вече какво ще извадят след стимулация.
поздрави и нека тази Коледа да донесе светлината на детските усмивки и в нашите домове. Успех момичета през новата година


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #132 -: Декември 26, 2014, 10:57:01 am »
Така е лилибел нека Коледа донесе повече детски усмивки в нашите домове,защото коледа без дете не е истинска коледа!
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #133 -: Декември 27, 2014, 07:40:47 am »
Весела коледа и Щастлива нова година момичета,днес съм на последен преглед преди началото на процедурата,пък ще видим каквото сабя покаже,дай Боже всичко да е наред и началото на януари започваме,със много мъка приех че няма да е по естествен път и сега се надявам бебчо да стане от първия път.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ МОМИЧЕТА И САМО  :bfp: ПРЕЗ НОВАТА 2015 ГОДИНА.
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #134 -: Декември 27, 2014, 10:33:15 am »
Вили85 успех на прегледа! Чакаме да разкажеш как е минало,и какво те очаква :-)
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #135 -: Декември 28, 2014, 07:25:49 am »
здравейте прегледа мина много добре,доки много ме успокои и ми ми даде големи надежди,каза че шансовете ми са много големи,след няколко дни започвам със стимулация(много лека),клостилбегит от 3-ти до 7-ми ден,минорал на 7-ми и 8-ми ден и после на фоликометрия,ако всичко е наред на 14,15, януари ще е пункцията и няколко дни след това трансфера.Направо ме шашна ,т.е. много бързо се случват нещата,хем се радвам хем ми е леко притеснено,чакам лелката и започваме.....стискайте палци
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #136 -: Декември 28, 2014, 11:11:45 am »
Божееее много хубаво,много се радвам за теб,дай Боже всеки му твоя късмет дано и аз да мога се похваля с същото:-) дано всичко да е наред и всичко да приключи успешно!!!! Сега повече от всичко ти трябва спокойствие и вяра,вяра че всичко ще е наред,и вяра че ще се получи:-))
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #137 -: Декември 28, 2014, 17:59:19 pm »
Здравейте,

Вероятно ще стартирам ИКСИ в Щерев началото на февруари 2015. С тежък мъжки фактор сме. Стискайте нипалци! :)
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #138 -: Декември 28, 2014, 22:50:50 pm »
Amanda_ai здравей ! Всичко ще е наред,медицината е толкова напреднала вече че шансовете са все по големи и големи:-) така че аз мисля че ако не от първия то поне от втори опит ще стане! За всичко има лек вече,само да имаш сила,и средства да се бориме:-) ти при кой лекар си?:-)
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #139 -: Декември 29, 2014, 08:32:00 am »
Благодаря ти, Веситаа,

При д-р Арабаджи сме. Тя май не таи много надежди, но ще видим.

:)