0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #80 -: Декември 15, 2014, 11:40:31 am »
Момичета,лекарствата след трансфер скъпи ли са?
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #81 -: Декември 15, 2014, 16:28:55 pm »
Да ама неискам да се сдобивам с медикаменти преди да е започнало всичко че да не се обърка нещо,не съм суеверна ама знам ли:-)) като почнат стимулациите тогава ще му мисля,че като взема нещо предварително и се объркват понякога нещата ми:-) сестрата на моя мъж един ден се разчисти и ни подари кошарката на нейното дете,просто не и беше нужна вече и бия я взехме! И сега съжалявам че я взех след това следва аборта и от тогава нищо,затова се зарекох предварителни неща да не правя
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #82 -: Декември 16, 2014, 20:32:06 pm »
Lilibell дойде ли ти цикъла след операцията?
*
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #83 -: Декември 16, 2014, 21:05:18 pm »
Не още. Утре ми е последния регулон, после 4-5 дни чакане. Интересното е,че като казах на док, че предния цикъл ми е бил много оскъден, той каза,че регулона имал такъв ефект. Явно не е нещо притеснително. Правя сега едни сметки  :D май ще си прекъсна по-рано отпуската и ще се връщам в София да бебеправя. Ама мисля преди това да си пусна едни хормони, не знам дали лабораториите ще работят по това време - на 2-3 януари. Искам да видя естрадиола и ЛХ, да знам има ли яйцеклетка, ама по този въпрос ще питам в темата за хормоните. Абе нещо напоследък ме наболява леко десния опериран яйчник. Значи ли това, че започва да действа или трябва да се притеснявам? Ти имаш ли някакви усещания след лапарото? Я пак кажи кога си на преглед, да знам кога да стискам палци  :)


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #84 -: Декември 16, 2014, 23:04:35 pm »
Lilibell преди няколко дена имах но не точно болки ми все едно като бодежи в яйчника,като че ли ги усещах но не са ме боляли,а и днес ми дойде вече:-) не ме боли корема :-) ми на преглед заминавам януари при идване на следващия цикъл,аз вече го изчислих! Около 13.01.2015 ако не ми закъснее от вълнение:-)
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #85 -: Декември 17, 2014, 11:42:22 am »
Имам въпрос и то е главно към момичета които са били на собствено финансиране,интересуваме колко пари горе долу отиват по стумулациите и изследванията преди същинската част с яйцеклетките и самата процедура? Искам да си направя горе долу сметките:-)
*
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #86 -: Декември 17, 2014, 12:30:30 pm »
Цената не зависи ли от това с какво и в какви дози те стимулират?


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #87 -: Декември 17, 2014, 13:54:27 pm »
Ееее да то и това има значение ама все пак някаква оринтировъчна сума:-)
*
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #88 -: Декември 17, 2014, 14:34:50 pm »
Ами май на едно място четох 5 хил. за процедура по къс протокол, което значи, че като махнеш цената на техническото изпълнение според ценовата листа на клиниката - някъде към 2-3 хил,  само лекарствата за стимулация излизат към 2 хил. Тогава ми се стори много, ама като видях цените на гонала, вече не съм сигурна. Моя мъж ми уредил за понеделник една безплатна консултация във виена инвитро център, да видим и там какво ще ми кажат. Ще си запиша като въпрос ако правя стимулация колко ще ми излезе долу горе цената на лекарствата. Да ги видя и те какво ще предложат. Цените им изглеждат като в Щерев.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #89 -: Декември 17, 2014, 16:17:44 pm »
Еее много хубаво щом имаш час в понеделник:-) значи ще стискаме палци да те зарадват с хубави новини:-)) ако 5 хил лева излиза по къс протокол,то значи около 7 ще е за дълъг ли? Скъпичко си е да ама всичко хубаво си има цена в тоя живот! Ти май все още не си си набелязала клиника където да пробваш щом и за там имаш час:-)?
*
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #90 -: Декември 17, 2014, 17:12:34 pm »
Ами, какви хубави новини - то е само консултация. Аз ще си продължа в Щерев, но ако в токуда ми предложат инвитро на ЕЦ - бих започнала там поне докато събера парички за стимулация или докато се ориентирам какви са ми проблемите. Иначе ако пак ми предложат стимулация, ще си продължа по плана - консултация в Щерев и накрая ще реша къде ще се стимулирам. Просто ще разпитам колко ще ми струва една стимулация по къс протокол, сигурно навсякъде ще са сходни лекарствата


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #91 -: Декември 17, 2014, 20:37:02 pm »
Момичета потресена съм вече,че от потрес чак ми е смешно:-))) туко що прочетох следното нещо от една от другите теми: Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа! 
Известно време ходих при една лекарка в Бургас,която след процедура подобна на хидротубация,казвам подобна понеже апаратурата и не трябвало да е такава,ми с няква друга където докато вкарвала тази течност трябвало да гледала,но уви тя нищо не гледаше, че си болеше болеше,но при мен беше търпимо явно не са били толкова запушени тръбите,след това ме примести в друга стая където гадаеше дали течността е изтекла:-)) след това ми изписа клостилбегит за 3 месеца по схема а на мен тогава никакви други изследвания не ми бяха правени,Нито на мъжат ми! Даже и не ме викаше да следи фоликулите и при преглед все се чудеше кой фоликул е нов и кой е от миналия месец:-)) сега като прочетох това и си давам сметка че почти 4 год съм се занимавала с лекари които са ме използвали като опитно зайче и че съм загубила много време в такива глупости,трябваше още след първата лапароскопия да ида в клиника за репродуктивни проблеми,ама аз съм си доверчива и при всеки нов лекар му се доверявах но от всеки имаше разочарование,не им вярвам вече на лекарите в Бургас:-(
*
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #92 -: Декември 17, 2014, 21:32:47 pm »
Веситаа няма смисъл да се ядосваш за минали неща, мисли за настоящето и бъдещето. Да се надяваме, че вече сме попаднали в добри ръце. Иначе личното ми мнение е, че специалистите и професионалистите са се концентрирали в големите градове - София, Пловдив, Варна. В останалите градове, особено по-малките, положението е трагично, а по селата да не говорим. Макар че съм срещала професионалисти и съвестни лекари и в малък град, но те са по-скоро изключение. Не ги мисли сега тия стари неща  :crossfingers:


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #93 -: Декември 17, 2014, 22:37:00 pm »
Яд ме е че не са съвестни,нещо което не е в тяхната специализация! Свърши си работата и като видиш че дадена пациентка не е за твоята област и познания,да им кажат и да им дадат съвет към къде да се обърнат,а те ги ползват за марионетки,защото сигурно има още мн момичета които се заблуждават и пия хапчета които не им помагат,взимат им парите и така:-( ядосвам се защото съм го изпитала! Но да сега се надявам наистина да съм на правилното място с правилните хора,този път искрено се надявам:-)
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #94 -: Декември 17, 2014, 22:48:21 pm »
Обаче аз се притеснявам за тоя преглед 2-ри ден от цикъла:-( мн ще ми е неприятно! Постоянно за него мисля,и то особено като знам какво е понеже и друг път съм била в цикъл на преглед,чувствам се мн неловко,макар че не съм единствената ама пак ми е неудобно
*
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #95 -: Декември 17, 2014, 22:56:29 pm »
Весита, не само в малките градове, ами и кварталните гинеколози дори и в София не разбират от стерилитет. Друг е въпросът, че не е срамно да си признаеш вместо да лъжеш хората. Но за съжаление, много малко от тях го правят. Пиша в този форум от седем години и половина. И когато някое момиче се появи неориентирано, първото, което го съветваме пишещите тук, е да си потърси лекар в клиника по стерилитет. Кварталният гинеколог, ако е сравнително компетентен, може да пусне хормони, но е дотам. Снимка на тръби, спермограма и прочие - всичко това може и има смисъл да се направи само в специализирана клиника (да, спермограмите се предлагат и във всяка лаборатория, но лаборантите не са достатъчно квалифицирани, за да направят анализа и обикновено слагат някакви нереално завишени стойности, от които мъжът едва ли не за донор става. А когато се повтори в репродуктивна клиника, там обикновено лъсва горчивата истина. Сама ще се сетиш, че мъжете трудно и с нежелание се подлагат на изследвания, а и веднъж, като ги изкарат шампиони, отказват да се изследват повторно; има нещо общо и с его-то им). Не се упреквай, както ти е казала лилибел. Миналото е минало. Не можеш да направиш нищо. Просто се учим да не се доверяваме сляпо на всички лекари.
А за креватчето - добре си направила, че си го взела. Ще ви потрябва в някакъв момент. Когато бях отчаяна (въпреки че реално нямах причина, имах само един неуспешен опит, на фона на повечето момичета тук не беше нищо), една съфорумка ми каза: "Щом имаш яйцеклетки, матката е добре и има някой читав сперматозоид (нашият проблем беше мъжки фактор), въпрос на време е да стане.". И да, скоро след това първият ми замразен трансфер беше успешен, а синът ми тръгва на училище другата година.

Стискам ти палци (както на всички момичета, пишещи тук)! Не се отчайвай!

П.С. За прегледа на втори ден няма какво да се притесняваш. Не си първата, нито последната.
П.С. 2. Няма нужда да пускаш няколко поста един след друг. В рамките на два часа можеш да промениш поста си и да добавиш или да изтриеш нещо. :-)
« Последна редакция: Декември 17, 2014, 22:59:56 pm от blue_sky »

*
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #96 -: Декември 17, 2014, 23:07:36 pm »
Какво толкова неловко има - те толкова кръв са виждали, че едва ли им прави вече впечатление. Хич не го мисли. Сигурно е по-скоро неудобно обаче те всъщност с вагинален ехограф ли ще те гледат? Щото има вариант сигурно и през корема да гледат, не знам какви са процедурите им. По-важното е да са чисти яйчниците и да стартирате.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #97 -: Декември 17, 2014, 23:09:31 pm »
Мен винаги с вагинален са ме преглеждали на 2-3 ден от цикъла. Е, дори и да се поизцапа, викат сестрата да изчисти. Не мисля, че някой ще се изплаши.

Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #98 -: Декември 18, 2014, 17:22:37 pm »
Здравейте бъдещи мами,нова съм,и много уплашена...ето накратко моята история.След 6 години в очакване да стане чудото решихме да потърсим специалист.Първият ми преглед беше на 17 ноември т.г. и така месец по късно след ЦС се оказа че са ми запушени и двете тръби,и направо доки ми насрочи инвитро за началото на м Януари .Все още свиквам с мисълта и всичко ми е странно и много объркано,надявам се във ваше лице да срещна сродни души и да бъдем заедно в тази тежка борба.
*
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #99 -: Декември 18, 2014, 17:28:14 pm »
Вали85 със съжаление те посрещам в тези теми, дано да ги напуснем скоро заедно. Иначе - нормално е да си уплашена, всички сме минали през това в даден момент. Щом си стигнала до Щерев, според мен си в ръцете на професионалисти и в най-скоро време ако нямаш други проблеми, ще се похвалиш с положителен тест. Януари  - февруари има стартиращи инвитро опити така че няма да си сама  :balk_602:


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети