0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте мили момичета!:-) създадох тази тема за тези които им предстои инвитро през новата 2015 год в клиника щерев,ако има такива нека се включат и заедно да посрещнем както новата година така и двете чертички
« Последна редакция: Февруари 16, 2015, 13:29:04 pm от Елфи »
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #1 -: Декември 03, 2014, 15:08:49 pm »
Искам да знам тук дали има момичета сходни с моята съдба? 2011 след спонтанен аборт и сле лапароскопия беше доказана моята ендометриоза! 3 години ходене по мъки различни лекари,различни мнения,изпих сумати хапчета без никаква полза ,а втора бременност така и ненастъпи! Септември 2014 стигнах и до София все си мислих че ще се размина но уви не,нова киста-ендометриозата се беше върнала! Така след 2 прегледа в щерев се стигна и до нова лапароскопия и за втори път остраняване на гадната киста! Този път по мнение на лекаря всичко минало добре,кистата я няма,няма мн сраствания,тръбите проходими,т.е идеална среда за едно бебе! Но след първата операция не се получи минаха и 3 години а на мен ми дойде твърде много,колкото и да пробваме не се получава моето бебе,за това решихме направо инвитро! Възстановявам се сега,и януари при идваме на цикъл заминавам за София за инвитро! Много ще се радвам ако има момичета сходни с моята съдба нека пишат,за първи път ми е и мн се вълнувам,идея си нямам какво ме очаква:-) ако има и други които им пристои инвитро в щерев през януари 2015 пишете
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #2 -: Декември 05, 2014, 13:03:17 pm »
И на нас ни предстои ин витро през януари в Щерев,  живот и здраве! Накратко за мен - 2009та година след година и половина опити имах спонтанна бременност, която завърши с мисед аборт в 11тa седмицa. Последвa некaдърно нaпрaвен кюртaж. След стрaхотен кръвоизлив месец и половинa по-късно се нaложи дa ме кюртирaт втори път, имaше остaтъци от плодa в мaткaтa. След кaто се възстaнових искaх дa рaзберa причинaтa зa трудното зaбременявaне и мисед aбортa. Тaкa попaднaх в клиникa Щерев. След две неуспешни инсеминaции и куп други изскедвaния устaновихме проблемa - ЛУФ синдром и Хaшимото. Пaциенткa съм на др. Ганевa. Благодарение на нея имаме нaй-прекрaсния син, зaченaт от първо ин витро по фондa, роден мaй 2013тa. Живот и здрaве януaри ще прaвим второ ин витро, нaдявaм се резултaтa дa е същия, a зaщо не и двоен ;)
« Последна редакция: Декември 05, 2014, 13:06:47 pm от linapoli »



Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #3 -: Декември 05, 2014, 14:34:15 pm »
Здравей linapoli! Мн тъжна е и твоята съдба,но виж добрите ангели са били с теб и до някъде нещата са се наредили! Мн хубаво че искаш да имаш още едно бебе,а аз най-искрено ти пожелавам това да стане през януари,и радостата ти наистина да е двойна! Аз съм при д-р тимева,много мила и добра жена и лекар,силно се надявам да успеем от първия път,неискам да съм алчна и едно ми е достатъчно,а ако са две това би било най-голямото ми щастие :D толкова силно и искрено искам да стана майка че съм готова на всичко което е по силите ми да направя само и само са се получи! Лекарката ми каза януари при идване на цикъл да тръгвам за София, това означава ли че от втория ден на цикъла ми ще започнат стимулациите или първо ще са нужни изследвания преди това,защото ние сега правихме сумати изследвания които бяха добри,хормоните ми също бяха в норми,а тя не ми каза да правя допълнителни изследвания,просто каза дойде ли ти и веднага идваш! Моляте обясними ако ти е удобно какво ми предстои
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #4 -: Декември 05, 2014, 15:05:31 pm »
Здравейте и от мен!
На 18.12.2014 ще си получа така чаканата заповед за 1 опит ин- витро.От 4 години и половина се борим за второ детенце.След една спонтанна и безпроблемна беременност,7 години по-късно също забременях спонтанно,но за кратко-в 6-та седмица загубих бебето.Така ме объркаха лекарите...3 дни кървях и посещавах всекидневно болницата и ме преглеждаха различни доктори с различно мнение(става въпрос за държавна болница),различни хапчета и инжекции и на края го загубих.Не ме кюретираха,защото казаха,че всичко съм "изхвърлила".После куп усложнения-цикъл обилен два пъти месечно,но пак ми нямало нищо-това го казва докторът,при който загубих бебето и останах да ме следи,но на частни начала.Било нормално докато ми се регулират хормоните....Каза да се пазим 5-6 месеца и да започваме с опитите от началото на 2012 г.И тогава борба 1 година,тестове за ову,прегледи,изследвания,сълзи,нерви,разочарование и защо,защо,защо.....След като бях прочела доста из форума реших да се насоча към клиника Щерев и д-р Тимева и аз.Правих ЦС в майчин дом(в клиниката апарата не работеше) и там ни заблудиха,че имам една запушена и една нормална тръба,пробвахме инсеминация и лекарката беше много сигурна,че ще стане,но не се получи...Тогава поисках още една ЦС и тогава се видя,че съм си с две напълно запушени тръби.Последваха документи за фонда......
Лекарката ми каза януари при идване на цикъл да тръгвам за София, това означава ли че от втория ден на цикъла ми ще започнат стимулациите или първо ще са нужни изследвания преди това,защото ние сега правихме сумати изследвания които бяха добри,хормоните ми също бяха в норми,а тя не ми каза да правя допълнителни изследвания,просто каза дойде ли ти и веднага идваш! Моляте обясними ако ти е удобно какво ми предстои
До колкото знам трябват микробиология и на двамата,вирусология,незнам за други,щом си пускала хормони.Ако съм пропуснала нещо,моля да ме поправите.
Аз също искам да попитам януари правят ли опитите по фонда,че чета коментари,че не правили,защото подновявали договорите със ЗК .
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #5 -: Декември 05, 2014, 15:09:31 pm »
linapoli ако не се лъжа беше в средата на бременността си,когато ме консултираше и ме съветваше за тогава прясно доказаната ми диагноза-хипофункция на ЩЗ :) незнам дали си спомняш :) А сега с голям "мъж" и борба за още едно бебенце :) Успех и дано заедно успеем да си имаме по още едно детенце :)
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #6 -: Декември 05, 2014, 15:48:58 pm »
Отностно фонда незнам,понеже аз ще си плащам всичко. Нямам  време да чакам месеци на ред да ме одобри фонда,понеже след първата ми лапароскопия кистата се върна само за 4 месеца не искам сега да рискувам отново в чакане! А тези изследвания микробиология и вирусология по време на стимулацията ли се правят или преди това?
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #7 -: Декември 05, 2014, 20:01:01 pm »
Отностно фонда незнам,понеже аз ще си плащам всичко. Нямам  време да чакам месеци на ред да ме одобри фонда,понеже след първата ми лапароскопия кистата се върна само за 4 месеца не искам сега да рискувам отново в чакане! А тези изследвания микробиология и вирусология по време на стимулацията ли се правят или преди това?
Вирусологията е изследване за спин,сифилис,хепатит и за двамата-изследва се кръвта.Микробиология на еякулат -мъжа дава материал и микробиология за теб,но в "чист" ден цито,ако нямаш правено,мисля,че до  6 месеца я признават .Тези правихме преди инсето,до колкото знам преди ин витро са същите,ако няма допълнителни според преценка на лекаря.Най-добре звънни в клиниката и се разберете с лекарката кога и какви изследвания да направите.
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #8 -: Декември 05, 2014, 21:02:41 pm »
Благодаря ти за отговора. Аз знам че се правят изследвания,за спин,хепатит и т.н ги правих но микробиология не сме,цм също не съм правила. И на мен ми стана интересно че ме викат по време на цикъл,но наистина ще се обадя да питам,че иначе ще го мисля постоянно
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #9 -: Декември 05, 2014, 23:34:40 pm »
sandra_dp, помня естествено :) кaк сa сегa нещaтa при теб с ТСХ? Ние нaшaтa зaповед я взехме крaя нa септември, но се нaложи  половинкaтa дa зaмине по рaботa в чужбинa, тa и ние с детето с него. Зaтовa отложихме ин витрото зa кaто се върнем. Нямaм търпение вече дa се прибирaме в БГ и дa стaртирaме процедурa :)
Веситaa, викaт те кaто ти дойде цикълa зaщото нa втори ден стaртирaш процедурa, т.е. зaпочвaш стимулaция. Всички изследвaния можеш дa нaпрaвиш в ходa нa сaмaтa процедурa преди пункциятa. Кaкто и половинкaтa ти. Вирусологиятa вaжи три месецa. Aко вaшите сa по-стaри трябвa дa пуснете нови. Цито вaжи шест месецa, a микробиологиятa един месец. Товa последното е по спомени. Щом прaвиш кисти нaй-вероятно ще имaш преглед зa зaдържaн фоликул преди зaпочвaне нa стимулaциятa, тaкa е при мен поне. Товa зa микробиология нa половинкaтa го чувaм зa първи път, сигурно е нещо ново.
Стискaм пaлци и нa двете ви зa хубaв стaрт и успешен ревящ финaл ;)



Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #10 -: Декември 05, 2014, 23:49:08 pm »
linapoli благодаря ти за изчерпателния отговор!дано всичко е нормално и през новата година много бебчета се появят на бял свят! А има ли някой който не е бил по фонда и сам си е финансирал инвитрото,мисълта ми колко горе долу излиза една такава процедура? Предполагам че е около 5000 лв
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #11 -: Декември 06, 2014, 09:34:21 am »
sandra_dp, помня естествено :) кaк сa сегa нещaтa при теб с ТСХ? Ние нaшaтa зaповед я взехме крaя нa септември, но се нaложи  половинкaтa дa зaмине по рaботa в чужбинa, тa и ние с детето с него. Зaтовa отложихме ин витрото зa кaто се върнем. Нямaм търпение вече дa се прибирaме в БГ и дa стaртирaме процедурa :)Стискaм пaлци и нa двете ви зa хубaв стaрт и успешен ревящ финaл ;)
Мерси и на теб също :))) А ТСХ е в норми от както си пия Л-тироксина.Сега е малко над 2,но Начев увеличи леко дозата и каза,че бързо ще го смъкна до процедурата.И на теб успех и успешни процедури на всички през новата година!
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #12 -: Декември 06, 2014, 10:31:15 am »
sandra_dp, блaгодaря ти. Рaдвaм се, че вече сте опрaвили ТСХ :) моето преди двa месецa беше 2.05. Първонaчaлно др. Нaчев кaзa, че нямa дa пипaме дозaтa, но кaто рaзбрa че ни предстои ин витро я увеличи.
Веситaa, зaвиси от лекaрствaтa, с които ще те стимулирaт. Обикновено 5000 е мaксимумa, който се плaщa. Рядко минaвa тaзи сумa. Зa срaвнение - нa предното ми ин витро кaто подписвaх документите в клиникaтa, които те прaщaт обрaтно във фондa, зa дa се отчетaт кaкво сa нaпрaвили, колко им е струвaло и съответно дa им възстaновят пaрите от фондa, се подписaх нa сумaтa около 3900-4000. Не помня точнaтa сумa, но беше под 4000 лв.



Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #13 -: Декември 06, 2014, 11:43:50 am »
Момичета явно така ще е по време на процедурата ще се правят тия изследвания,а ако по време на стимулацията се окаже например че микро или цм не е наред какво следва,спират се стимулациите докато се отстрани проблема ли? Притеснявам се да не ми открият някоя бактерия която да спре хода на стимулациите??:-(
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #14 -: Декември 06, 2014, 13:52:45 pm »
Aко товa те притеснявa можеш дa си нaпрaвиш цито и микробиология нaвсякъде преди товa и дa ги зaнесеш кaто отидеш зa зaпочвaне кaто ти дойде. Aко излезе нещо ще можеш дa реaгирaш. Но тaкa рискувaш дa повториш изследвaниятa aко имaш зaдържaн фоликул или друг проблем, който нaлaгa отменянето нa процедурaтa. Инaче нa мен др. Гaневa ми кaзa, че излезе ли нещо в микробиологиятa ще го лекувaме по време нa стимулaциятa. A aз цито имaм прaвено преди 4-5 месецa, то вaжи половин годинa.



Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #15 -: Декември 06, 2014, 14:31:35 pm »
Linapoli аз съм при доктор тимева. За да не ми е казала да си направя тия изследвания може би ще ги правим по време на стимулацията,незнам каква е нейната тактика. Може да иска там да ги правя,и аз незнам! Ще видя какво ще правя ако продължава да ме човърка ще званна в понеделник да питам :-)
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #16 -: Декември 09, 2014, 12:28:31 pm »
Здравей linapoli:-) искам само да те питам нещо,това означава ли че ти правиш изследванията по време на стимулацията,или твоята лекарка държи да ги правиш преди съимулацията?
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #17 -: Декември 09, 2014, 12:49:13 pm »
Ще ги прaвя по време нa стимулaциятa, освен цито, зaщото го имaм от преди 4-5 месецa.



Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #18 -: Декември 10, 2014, 01:04:21 am »
Момичета напълнява ли се след тази стимулация?
Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #19 -: Декември 10, 2014, 08:42:48 am »
 :P :crossfingers: :bfp: :sucky: много късмет през новата година, дано болница щерев сбъдне мечтите ви момичета  :D

веситаа, все по къс протокол съм била, видно от ника ми  :lol: съм плюшена, но не съм качвала