0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #40 -: Декември 03, 2014, 13:09:21 pm »
В началото Мони заспиваше докато яде и аз само я премествах в нейната кошара.След това не искаше да спи никак, само като я разнасям, тогава започна и моя ад, приспиване на ръце.Трая около месец.Сега заспива пък на гърда  :? това как ще го изкореня не знам.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #41 -: Декември 03, 2014, 14:13:38 pm »
И при нас така, Мария заспиваше докато яде или самичка като пусна въртележката над нея. После сложиха ваксината за хепатит, появиха се зверски колики, много рев и от тогава само на ръце.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #42 -: Декември 03, 2014, 14:49:22 pm »
Я да кажа и аз. Не се оплаквам,  спим от 21.30-22 до 8.30-9. Явно зъбките "работят" защото примрънква от време на време, но не успява да се събуди. Нали съм от мързеливите майки и да не ставам на всяко мрън, да не се и услушвам, че мен това най ме разсънва, съм я прибрала от седмица до мен на спалнята. Довечера ще я върна в кошарата, пък да видим. Приспиваме се не на ръце, а на колене  :lol:, седнала в леглото една голяма плоска възглавница и Нора върху нея. Гледам телевизия или "чопля" нещо с таблета и леко полюшвам с краката. Свикна така от самото начало и като види възглавницата знае, че ще се спи, в момента като я сложа си обръща главата на една страна и вдига ръцете, демек позата за заспиване. Не знам дали е добре и до кога така, но това е положението и в момента е така. Иначе е едно жално мрънкане 15тита минути, ако я оставя сама. А, биберона е задължителен атрибут, махам го след като заспи. Оставях го в единия ъгъл на кошарата, не знам как но си го намира дори и в тъмното и си го слага. Него как ще го махам един ден не знам.
Вчера счупи една от стоманените пружини на бънджито от скачане  8O, не е истина какъв кеф в него, цял ден може да се мята, но не мисля, че е добре. Иначе за пълзене и каквито и да е наченки на изправяне и дума не може да става. Дупето се изправя само веднъж като на хималайска мравка и приключваме с опитите.
Аманда, изправяте ли се?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #43 -: Декември 03, 2014, 16:42:36 pm »
Ние се приспиваме на ръце от самото начало. Коликите започнаха още в родилния дом и така си започнахме.
Имаше само 2 дни откакто се е родил, в които заспиваше сам в леглото, като съм легнала до него.
Откакто се буди непрекъснато тези 2-3 седмици Дани също спи при мен на спалнята, а мъжът ми е в хола. Слагаме го първо в кошарката, но още на първото събуждане идва при мен. Не че му помага да не се буди, но на мен ми е по-лесно като ставам и като лягам по 15-20 пъти  :lol:

Mousyt, вземай елфския костюм, как така ще ви го прибират  :P То детето не разбира, от кой да го крият до празника  :lol:
Стоека, много е хубаво, че ви услужват съседите с бебешките неща. Българите сме много добри, кой каквото и да говори. Е, има и от другите разбира се.
Lary75, моето дете изобщо не пие вода, а пък камо ли нощем. Така че си нямам идея кои памперси ще издържат цяла нощ. 500 мл са си доста течности. Моето изпива около 700ml мляко, но за цяло денонощие.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #44 -: Декември 03, 2014, 17:18:05 pm »
47 Smiles , той винаги е пиел много вода. Е, преди няколко месеца беше по-малко, просто защото беше по-малък. За щастие, кръвните изследвания показват, че всичко е ок, защото се бях притеснила да не му има нещо.
Знам, че твърде много искам от памперсите, но хич не мога да измисля вариант, при който да не се буди изцяло мокър. Не искам да го преобувам през нощта, защото после няма спане. Не искам и пак насилствено да го отказвам от водата през нощта, както направих с храната. Чак се замислих дали да не му дам биберон, независимо че той се е отказал от него преди 6-7 месеца, но знам, че после пък с това ще се мъча. Абе, все нещо да има, за което да се притеснявам :)
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #45 -: Декември 03, 2014, 17:43:34 pm »
Нека и аз да кажа ние се цепим от групата с нощните премеждия  заспива 21 часа пробужда се различно 2-3 пъти давам биберон и заспива и така до 7-7,30 сутрин.В първия месец заспиваше на шишето,но 2-рия до към 3 края заспиваше само на ръце,от 4м. на сам до сега слагам в кошарата ,давам бибата,давам плюшеното мишле с което заспива/обича да пипа етикетчето така все едно го излседва с безименния и кутрето  :lol:,явно така и е приятно/ и само стоя на спалнята, първо малко си поиграе,  вдига крака,завива се през глава ,крие се,но като види ,че никой не
й обръща внимание заспива ,в най добрия случай до 20-30мин е заспала.

avallon не може да се изправя,тъкмо тази сутрин пак и показвам и не.И тя като Нора вдига само дупето и нищо,а се опитва .Като потръгне почти на коленца застава, но не изцяло и като види ,че не може и  протяга ръце,а ако съм до нея се хваща за мене и се изпрзвя ,но я държа, че залита и не е стабилна. :)

Смайли много хубав Дани в коледно костюмче  :).
« Последна редакция: Декември 03, 2014, 17:46:20 pm от amanda »

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #46 -: Декември 03, 2014, 23:00:57 pm »
Смайли, много хубав е Дани.
А за съседите, до нас са руснаци и какви са им качествени дрехите, просто мещта. А днес съседите отгоре дадоха бъджи, за касата на вратата се слага, но още малко ще поча за него. О да и едната ми приятелка е с момиченце на 2ход.и половина. Та мога и магазин да отворя с дрешките. Тази вечер плака по малко и понеже си мрънка в съня си и аз я прибрах на спалнята, тати в кухнята. Удобно е така, лежа си и не стаеам, мечта.
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #47 -: Декември 03, 2014, 23:12:50 pm »
От каква възраст е това бънджи.Аз и не съм виждала на живо,та ми е интересно.На нас ще ни трябва занимавка по нататък,докати единият чака вечер за банята или за хранене понякога,ако съм сама,та ме интересува туй бънджи.Молп за отзиви,който го ползва.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #48 -: Декември 03, 2014, 23:23:26 pm »
Лари, понеже дъщеря ми много пие вода и се събужда с пълен памперс, за мен най-добри са Памперс (в зеления пакет), но с уговорката, че не живея в Бг и другите марки не са ми познати (в Германия ги няма). През деня ползвам еко-пелените на ДМ (в бял пакет), но трябва да се сменят на максимум 3-4 ачса, иначе се мокри цялата.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #49 -: Декември 03, 2014, 23:23:33 pm »
Хоупче,съседите са с близнаци и казаха, че много са го ползвали, дсже две купили накрся. Ако искаш да го снимсм да ти го покажа. Казаха, да го ползвам след. 6 месечна възраст.
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #50 -: Декември 03, 2014, 23:29:05 pm »
Аз на снимка го виждам по интернет-магазините.Ще чакам отзиви,като закачиш Мария :)Нали е малко по-голяма, ще ни бъде като "летец-изпитател".Ама да я пазиш,че сега се сещам,че на нас снахи ще ни трябват. :)
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #51 -: Декември 03, 2014, 23:46:20 pm »
Хоуп, ортопеда ми каза, че след шестия месец може, стига детето да е със стабилна глава и гръбче, да сяда. Ползваме бънджи от девети месец. Преди това шезлонга й беше любим, че се люлееше сама и увисваше на една въртяща се  "човка" над него . Накрая вече прекалено взе да се огъва, та взехме бънджито.  Е няма такъв кеф.  По- горе писах, че цял ден да я оставя ще скача.  Нашето е от тези , които са на стойка на пода, самото бънжи виси на четири пружини, музикално, с играчки.  С две думи супер съм доволна, Нора също. 
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #52 -: Декември 04, 2014, 08:58:43 am »
blue_sky, мерси. И тях ще пробвам :)
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #53 -: Декември 04, 2014, 09:02:25 am »
А проходилки ще/ползвате ли? Ортопедите май не ги препоръчват, но масово се ползват.

Тази вечер беше по-добре  :P Събуждаше се, ама на час и лесно заспиваше и даваше да го сложа обратно в леглото. Само между 4 и 6 беше малко по-трудничко.
Вчера цял ден давах Дентокинд. Не знам дали има общо. Направо му слагам хапченцето в устата да го смуче. То много лесно се разтваря, та няма как да се задави с него.

А някой ползвал ли е пелените Toujour на Лилд? Стават ли за нощем?
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #54 -: Декември 04, 2014, 09:28:13 am »
Моят син изкара много малко време в проходилката, може би 2м. научи се да излиза от нея с глава напред  :lol: и я прибрах. Не се е движил много с нея, те сега са със спирачки и не могат да се засилват, та не са забавни в тази си част. На мен ми беше в помощ де, хем не беше легнал да реве, хем 15-30мин., в които не е на ръце.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #55 -: Декември 04, 2014, 10:01:21 am »
Ортопеда ми каза "бънджи да, проходилка не" , без да задавам аз въпроса, за тогава още ми беше далечно това време.
Бънджито, което ползваме в същност прилича на проходилка, саме дето не може да се придвижва и краката не са в постоянна опора на земята (гащите се регулират на височина)... ама и аз се изразих.
Акция завръщане в кревата снощи мина успешно.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #56 -: Декември 04, 2014, 10:04:33 am »
Явор беше голям фен на бънджито. Толкова много се забавляваше там, смях с глас. По принцип на около 6-7 месечна възраст го сложих. А проходилка ползвахме много кратко. Тя го ограничаваше много, защото беше една голяма и му пречеше да достига докъдето иска. А и той лазеше, така че предпочиташе на собствен ход да обикаля. Пр дъщеря ми беше коренно различно. Тя изпитваше панически ужас от бънджито, но пък в проходилка изкара много време, но никога не е лазила.
<br />[link=http:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #57 -: Декември 04, 2014, 11:08:44 am »
Нито проходилка нито бънджи.Имаме проходилка дадоха ни я и я сложих само за 15 мин докато сложа да се готви манджа и това и е.Да не са вредни и двете стига да са за малко време на ден.Имам познати дето оставят децата си с часове вътре.Тя намира начин да се придвижва, макар да не иска да пълзи.Кеф и е да седи права и е доста стабилна и това и е цел сега да седи права.

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #58 -: Декември 04, 2014, 11:22:46 am »
Хоуп, аз с моите близнаци ползвах бънджи и детски център от 6 месечна възраст и бях много доволна, поне можех вътре да ги оставя и да влеза да се изкъпя спокойно.

Детския ни център беше ето това
https://www.google.bg/search?q=graco+entertainment+centre&biw=1347&bih=964&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=lCaAVIGZKKH5yQO3k4H4Dg&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.95#facrc=_&imgdii=_&imgrc=vgsOIrEZCPwIzM%253A%3BygBIcBFizB1eDM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.comparestoreprices.co.uk%252Fimages%252Fwi%252Fwilkinson-plus-graco-funrock-giggles-entertainment-centre.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.comparestoreprices.co.uk%252Fbaby-products---other%252Fwilkinson-plus-graco-funrock-giggles-entertainment-centre.asp%3B227%3B227

Бънджито
https://www.google.bg/search?q=graco+entertainment+centre&biw=1347&bih=964&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=lCaAVIGZKKH5yQO3k4H4Dg&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.95#tbm=isch&q=fisher+price+%D0%B1%D1%8A%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B8&imgdii=_

От тези бънджита за вратата също ни бяха дали, но не сме го позвали, защото касите на вратите ни са по-особени.

Проходилка имахме, но не са ходили с нея из апартамента, а е позвах като столче, застопорена отдолу с две възглавници.


*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #59 -: Декември 04, 2014, 11:25:43 am »
С близнаците е по-трудно, там нямаш много мърдане особено ако нямаш помощ.