0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #20 -: Декември 02, 2014, 16:03:05 pm »

Ние от детски неща нямаме място за елхата  :lol: Имаме люлка и кошара в хола. Тази година сигурно ще минем само с лампички по прозорците, а догодина с елха, хем и бебо като разбира и може да се зарадва.
По-добре сложи сега елха, че догодина като се движи човечето, не е ясно колко време ще изкара. Нашата миналата година изкара точно 2 дни, след това лампичките бяха изтръгнати, половината украса изпочупена или търкаляща се по пода.  :) Сега се чудя кога да я слагам елхата, че да оцелее поне до Коледа.
<br />[link=http:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #21 -: Декември 02, 2014, 16:35:15 pm »
Момичета, днес за пореден път се почувствах като член на едно голямо семейство - това на Зачатие.
Огромни благодарности на hope-love  за бактробана!!!!   :thankyousign: :thankyousign: :thankyousign:

Наистина не се внася от няколко месеца и надеждата ми беше да има останал по аптеките. А то се оказа в Хоуп. Затова казах, че се чувствам така. Миналата година на този ден беше трансфера, на този ден тази година получих подкрепа и помощ от съфорумка. Денят ми е усмихнат и ведър. Започнах да я мажа вече. Курсът е 20 дни 2х1, 10 дни почивка и после 20 дни 1х1. После пак носен секрет и се надявам да уморим бацила.

А как заспиват вашите деца? Моята откакто я дразнят зъбите, иска само на ръце, само аз да я нося и съответно реве едно жално, жално и така заспива с рев
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #22 -: Декември 02, 2014, 17:26:34 pm »
Аз миналата година сложих елхата на бюрото.Сега не знам дали ще оцелее,че се катери на него... :lol:

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #23 -: Декември 02, 2014, 18:09:32 pm »
stoeka71 радвам се,че намери начин, да мине бързо тази гадна бактерия и да е добре Мария  :)

Хоуп  :balk_47:

Ние днес украсихме елхата ,малката първоначално нещеше да се доближи само ако е у мен  :lol:,но след 30 мин. елхата беше повалена с проходилата ,тъкмо викам че като е я страх ще уживее ,но уви,страх ли  :lol:


Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #24 -: Декември 02, 2014, 19:27:38 pm »
Nimika, ние такива юргани отдавна нямаме. Всички по-стари неща сме раздали.

Килимчето дойде и засега се забавлява, защото шуми и той рита с краката без почивка. Ще видим кога ще му омръзне (всяко чудо за 3 дни  :lol:). И аз сядам до него.

Meshko, наистина няма къде да я сложа тази елха, освен в средата на стаята, а пък догодина ще го мислим.  :lol:

Стоека, дано да помогне лекарството.
Моят син винаги е заспивал само на ръце. Купили сме си фитнес топка (топка за пилатес). Гушваме го и сядаме на топката и се клатим на нея  :lol: и така заспива. Но дори и така, не винаги е лесно.

Kerita, Amanda  :lol: :lol: :lol:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #25 -: Декември 02, 2014, 21:22:37 pm »
Смайли,много ама много сладко коледно джудже си имаш :cool:
Това с топката нямаше да се сетя :lol:

Стоека,дано наистина помогне ,че се измъчихте :?
Браво на Hope-love :balk_47:

Amanda,Kerita,вие май ще се разминете с елхата :lol: :lol: :lol:.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #26 -: Декември 02, 2014, 21:24:00 pm »
Олее, Стоека дано ви стигне това малко нещо! И аз питах днес, никаква информация нямат.
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #27 -: Декември 02, 2014, 22:14:35 pm »
И ние украсихме елхата.Малкото Мите я забеляза и така вика възторжено и току въздъхваше много интересно около нея.Явно усети духа на Коледа! Кирето беше по -предпазлив,за сега.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #28 -: Декември 03, 2014, 00:33:43 am »
Смайлс, ама много сладък този мрънчозавър!  :lol:
И сина ми го приспивахме на ръце и то докато стана на три години. А нейно височество си взима трите биберона и се обръща и заспива сама. Понякога си говори нещо. Аз просто си излизам от стаята. Толкова са рзлични децата, че просто няма накъде.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #29 -: Декември 03, 2014, 09:04:56 am »
деси, това е синдрома на първото дете и моите бяха така - с Деси ми се изправяше косата като стане време за спане, а малкия тарикат заспива и прав, само да й се доспи :lol:
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #30 -: Декември 03, 2014, 09:09:21 am »
Тежка нощ  :lol:
От 1 до 5 никакъв сън. А преди и след това пак спане на пресекулки.
Ако са зъбки, моля да избиват вече  :lol:
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #31 -: Декември 03, 2014, 09:36:29 am »
И ние не спахме добре. Явор няколко пъти се събужда с рев и не дава нито да го гушна, нито да го пипна, но пък ми каза, че нищо не го боли. Само поплакваше и нареждаше: не, не, не. При нас е обратното със заспиването -каката никога не е приспивана на ръце, винаги е заспивала сама в леглото си, а малкият заспива или на ръце, или легнал върху мен, или гушнат до мен. В яслата обаче си заспивал сам, ама вкъщи не ще е и да чуе за самостоятелно заспиване. Нищо де, то тези моемнти няма да са безкрайни, а пък и все си мисля как няма да имам скоро такива моменти, та не с еоплаквам. Гушкам си го.
<br />[link=http:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #32 -: Декември 03, 2014, 09:42:50 am »
При нас, много рев близо час докато заспи. Първо я носи баща й, послв аз и накрая майка ми успя да я приспи и то с биберон в устата. Тя биберон, не иска, плюе го. Но снощи баба й и натискаше обратно в устата и така се успокои. Но цяла нощ е мрънкала, но без да се събужд. Но аз не спай,, че в съня си си бута ръцете в устата и единият път се ухапа явно и писна да реве, та реших да не спя.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #33 -: Декември 03, 2014, 10:06:45 am »
Значи ще си правим компания и при нас е поредна безсънна нощ.В 12 часа реши че може да заспи, до 6,30 всичко беше на пресекулки с приревавния, стана в 6,30 и взе да си играе.Аз бях като ударена от самолет.В 7,30 и се доспа и вече заспа като хората стабилно, та и аз до нея и това до 9,30.Ама главата пак ме боли.

Ще мине и това аз така се успокоявам.

Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #34 -: Декември 03, 2014, 10:14:38 am »
Явно има нещо, което влияе на бебетата тези дни (някакви бебешки магнитни бури  :lol:).
И съседчето отдолу в 5 часа се събуди със силен рев и Дани, тъкмо заспал, пак ококори очи  :lol:
А сега сладко сладко спи  :P
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #35 -: Декември 03, 2014, 10:21:20 am »
Аз влизам да се изфукам, че тази вечер сме ставали "само" 2-3 пъти. Но на фона на последните дни и ставания по 5-6-10 пъти, си е направо рекорд. И спахме до 8.15ч., което е абсолютно постижение. Установих, че животът е още по-прекрасен, когато човек се наспи :)
Дребчо се научи да заспива сам, когато беше на 8 месеца. Оставяме го в леглото му, връчваме му шишето с вода и той заспива. Но лошото е, че го научихме с тая вода и през нощта изпива поне 500 мл. Събужда се, намира си шишето и пие. И част от буденията му са, когато не може да си открие шишето и започва рев. И на сутринта няма сухо местенце по него :( Сега трябва да се боря да го откажа и от това през нощта, но като знам каква мъка беше с премахването на нощното хранене и още не мога да се реша.
В тази връзка, знаете ли дали има някакви памперси, които да са по-удачни за през нощта? В момента ползвам Пуфис 4, но не ми вършат работа при това наливане с вода.
« Последна редакция: Декември 03, 2014, 10:24:29 am от Lary75 »
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #36 -: Декември 03, 2014, 11:19:05 am »
Даааа, явно са на един режим, времето е виновно.
И Мария заспа към 9 часа, събуди се в 7 сутринта и сега взе още спу. А аз дори не успах да дренна, но хапче за глава и кафе пих  :P
Ох, само да са здрави, другото са бели кахъри. 
И ние в блока хорово плачем, в апартамента до има две номиченца на 9 месеца и другото на 2 години. Над нас са две сестрички близначки на 2 год. И 5 месеца. Та е много весело всички като ревнат, мъжът ми само пута кое пак реве, нашето или съседчетата. А всички дрешки са прехвърлят на Мария.
« Последна редакция: Декември 03, 2014, 11:24:28 am от stoeka71 »
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #37 -: Декември 03, 2014, 11:20:07 am »
Смайлче, страхотно е това джудженце  :lol: Аз съм си доворна от белия памперс и не го сменям за нищо на света!
И ние в редиците на спящите на пресекулки тази вечер :o Стефи ми се събужда  и то с рев, събуди не само сестра си и нас, но иии целия блок :oops: Венеца и е подут от сума ти време, да излиза вече този зъб, чеее не се издържа :lol:

А тука небето от вчера насам се продъни да вали :x


Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #38 -: Декември 03, 2014, 12:26:41 pm »
А ние не,че не спим през ноща ами просто не заспиваме до 1 h какъв е тоя режим не знам... инак тогава като заспи спи спокойно до към 4.30 до следващото хранене,какви са тия колики какво е туй чудо не знам пробвах да го къпя и по-рано и по-късно и все тая е...просто не заспива и едно гушкане,люлеене и накрая ми заспива на гърдата,която я използва вместо биберон...
Стефи,не съм съгласна за синдрома на първото дете ...с каката изобщо не съм имала такива проблеми заспиваше си сама,не ядеше нощем от първия ден у дома...това е синдром на момчетата за мен по мои наблюдения всички момчета са така,е има и момичета такива разбира се,но са рядкост :lol:
Смайли чудесно джудже е Дани :lol:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #39 -: Декември 03, 2014, 12:38:44 pm »
Хехе, ние пак сме на опаки :) Матей вчера цял ден спа като пън, едвам съм го събудила да яде :lol: Снощи си легна към 22ч и аз се отчаях че ще ставаме в 1 или 3 пак, но той се събуди чак в 4:30 при това не с рев а просто промрънка и аз се разсъних :) Абе златно дете ;) Да се похваля също, че втора седмица сме забравили какво е това шишето 8) и дори като се опитах да му го предложа една вечер ме изгледа доста странно :lol:
Едната баба ми отмъкна костюма на елф, че да му го подаряла и аз не разбрах за кога :x та сега трябва да си го върна и ще ви покажем снимката 8)
За памперсите и аз съм най-доволна откъм сухота от белия памперс. Само не знам защо като се понапълни и започва някак да му се смъква и отваря отгоре и стои странно. В това отношение като кройка и форма Либеро са ми фаворит ;)
А вие с това приспиване на ръце откога започнахте? Защото Матей засега си заспива сам (той в повечето случаи заспива още докато яде де...). Например снощи се разсъни докато го сложа да спи и мрънкаше и с въртеше, вдигнах го полюшках го унесе се и като понечих да го слагам и отвори ей такива очи 8O. И аз си викам няма да я бъде тази и го сложих в кревата, поприказвах му, галих го и той кротна ама не беше задрямал и аз си легнах. Той си поприказва сам още малко и заспа... И като цяло това ни е едно от най-асистираните приспивания - обичайно го слагам в кревата и заспива сам. Та като ви слушам се замислих отначало ли е както тръгне или никога не е късно да реши, че иска да спи на ръце :lol: