0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #120 -: Декември 10, 2014, 13:15:52 pm »
mimi26, съгласна съм с поправката, просто за мен другата информация беше по-лесно откриваема :)
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #121 -: Декември 10, 2014, 14:22:03 pm »
Моите близнаци се родиха недоносени. Бяха 17 дена в неонаталното. Когато станахана 1900 Антъни и 2000 Боби, ни изписаха. Бяха им създали режим на 3 часа ядене и ми казаха да го спазвам, вода да не давам , поне първите 2-3 месеца, докато се види как наддават. Кърмих до 6 месеца, като след 4 започнах да замествам гърдата с шише при някое хранене.

До две години нямах смелост да им махна ношното хранене, после те сами се отказаха.

Спазвах строг режим на хранене, спане и излизане и мога да кажа, че  не ми е било трудно първите месеци.
Наспивах се, имах време да си свърша нещата  у дома.
Много е важна и нагласата, с която е маиката.
Паниката и неувереност само пораждат напрежение.

Важно е да кажа също, че моите сладури бяха много спокойни бебета, нямаха колики, нямаха нощни ревове. Може би, защото аз бях спокойна, незнам.
Може да е генетично.. :)

И пак да кажа - вода в никакъв случаи в началото, само след като минат няколко месеца и се убедиш че храненето не е проблем и започнат да наддават добре.

Според Бърди, когато бебето пие достатъчно мляко,няма  да има запек.

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #122 -: Декември 10, 2014, 16:07:28 pm »
Mih и аз съм привърженик на някакъв режим ако е възможно,опитай се да си запазиш режима или ще си нагласиш друг,а за залъгване с вода също не съм съгласна- едно бебе, което е гладно не смятам ,че е правилно да му се предлага вода.Имам ясен спомен с бебето на моя близка тя го премести за 1 седмица да го отучва от нощното хранене с вода- е не стана  8O, то си беше гладно и накрая пак си го хранеше,аз не съм си и помисляла да я залъгвам с цел махане на хранене,а на 3-тия месец Виктория сама си го отказа,наддаваше си добре.Но както казваме всяко бебе си е различно.
Имам първа братовчедка с близнаци вече 1г. и 8 месеца,ядяха по едно и също време ,спяха по едно и също време даже и до сега са си така,но с нея постоянно имаше човек иначе няма как да храни и 2-те,преди няколко месеца си взе и бавачка за да не ангажира майка,свеки и т.н. ,че и те си работят,но пък в началото се сменяха ту едната ,ту другата помагаха,даже и аз и майка ми сме ходили също.
С добра организация и спокойствие мисля,че ще се справите чудесно Mih

Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #123 -: Декември 11, 2014, 08:01:14 am »
За пръв път от много дни двамата мъници заспахс след като се нахраниха сутринта,а аз се наслаждавам на кафето си, след като изпратих батко им на училище.Чак ми е странно.
Пожелавам повече такива спокойни сутрини на всички майчета!
И един апел към близнашките майки-да пишем и в близнашката тема. :)Толкова ближнаци се родиха наподледък и други се очакват, а темата пустее.А всеки въпрос и.споделен опит там ще е от полза за нас и за бъдещите родители наблизнаци.Например това,което скоро се обсъждаше тук за ползата от бънджи,детски център и кошара при отглеждането на две дрца,ще остане в текущата тема и няма да бъде систематизирано като информация за търсещите помощ близнашки майки.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #124 -: Декември 11, 2014, 10:18:46 am »
Ххоуп е дала много добра идея, там ще синтезирате информацията и ще можете да си помагате много по-бързо и адекватно, защото каквото и да си говорим, гледането на две деца е много по-трудно от на едно.

Ето пак линк към темата http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=47951.200

Пишете момичета споделяйте си :)

Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #125 -: Декември 11, 2014, 21:21:47 pm »
Днес май всички са били по разходки!?
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #126 -: Декември 11, 2014, 22:09:38 pm »
Здравейте,
свеки пое малко децата и аз нали съм свободна едно хойкане му ударих :lol:
Михче, да си кажа и аз  :wink:

Ние с ММ, нали сме много стриктни и като ни изписаха със Стефи си навихме часовника да ни събужда на 3 часа и да ме питаш защо като бебчо се си будеше и сама на толкова 8)
После след 20-тина дни изписаха и Теичка и тя, си се събуждаше абсолютно сама. Те и досега се събъждат, когато огладнеят, но при Теа все още не може да отпадне това нощно хранене 8O Нямам и намерение обаче да  я тъпча с вода, чай  и пр. Считам, че когато прецени или израсте, тя сама ще си го махне:D

Елхата я украсих с не особено удовоствие, дори незнам как ще седна на маса в този ден, ами моята мама я няма сред нас  :? Няма да ви занимавам!

Вечерта я украсих, светнах лампи  и пр и на сутринта, гледам за реакции иии какво, реакция нула!!! Само аз и ММ и се кефим :rockon:
И голям проблем имам с тези чорапи обувки, търся модели, дето се връзват за ушите :lol:
Маги, мерси за линка, ей сега ще се разпиша и там  :lol:


*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #127 -: Декември 11, 2014, 22:17:21 pm »
Продават държачи за чорапи, може и с чорапогащници мадамите :)
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #128 -: Декември 11, 2014, 22:40:19 pm »
Продават държачи за чорапи, може и с чорапогащници мадамите :)

м-и незнаех, че съществуват и подобни изобретения  :lol: С  чорапогащник ходим и ние, ама навън, тогава друг проблем :x събуване на обувките и игра с връзки или лепки  :lol:


Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #129 -: Декември 12, 2014, 09:09:21 am »
Аз след 6 часа непрекъснат сън, което сигурно ми се случва 3 пъти годишно, се чувствам направо щастлива. А и във времето преди Коледа имам страшно много работа, та малко сън ми е добре дошъл. За пореден път се убедих във вълшебното действие на Вибуркола. Нали се оплаках, че го мъчи кътник и няколко нощи се събуждаше и ревеше страшно нощем, та мъжът ми ме подсети да му сложа свечщичка вечерта преди да си легне. В резултат, вече втора вечер спи спокойно.  :)
<br />[link=http:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #130 -: Декември 12, 2014, 12:27:07 pm »
И като стана дума за сън не бях спала толкова от точно 4 месеца 8O :lol:
Снощи Дребния яде в 22ч и едвам заспа около 24ч - риташе и махаше с ръце все едно съм му дала кафе 8O И накрая го сложих по корем, с биберона и той някъде се укроти. И аз както се бях настроила да спя почти отчаяна, че след 1-2ч пак ще ме вдигне и не успях да дремна си легнах и дори забравих да си сложа подплънки на гърдите...до 6:30, когато се събудих мокра до кръста, гърдите ми на волейболни топки, а нашия продължава да спи 8O Направо не е истина! Е наложи се да вдигна баща му да го нахрани за да мога аз да се изцедя, че така определено нямаше как да се накърмим - добре че винаги държа една порция в шише в хладилника за спешни случаи, че не ми и беше хрумвало че може да спим и двамата цяла нощ :D
Днес е слънце навън и е съвсем друго...само дето хич не си събрах акъла да поработя докато дой спа досега, а след малко ще яде и мисля да ходим на разходка - рядко е такова време напоследък, не бива да се пропуска ;)
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #131 -: Декември 12, 2014, 15:21:26 pm »
meshko106 браво, че си се наспала щом се случва рядко,пожелавам повече такива нощи  :wink:

Mousyt и такива ситуации ще има ,харесало му е на малчо по коремче и е спал спокойно ,какво по-хубаво и той доволен и ти наспана  :D

И ние днес не пропуснахме хубавото време ходихме да вземем ДК,поразходихме се хубавичко ,а сега спим сладичко,че следобяд сме на коледна фотосесия  :photo:

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #132 -: Декември 12, 2014, 18:45:33 pm »
Мамчета, няма как да замените нощното хранене на малките бебчета - те си имат нужда от него, част от растежа е. А при кърменето пък, хранителната стойност на кърмата е по-голяма нощем. Това със залъгването с вода не работи, ако детето си е гладно и плаче. Нощното хранене отпада постепенно - детето само си показва кога. Ето, и аз се надявах след шестия месец да не ме будят нощем, но не става :). Девойката си се буди редовно и вече спрях да се питам дали е от глад или по друга причина. Просто я кърмя и тя след това заспива отново.

За близнаците си е хубаво да има нещо като режим. Аз никога не съм хранила по час, но децата постепенно си създадоха собствен ритъм. Първите два месеца бях като зомби от недоспиване, но с порастването те започнаха да се нахранват за 10-15 мин и така можех да си разпределям времето. И сега имаме ориентировъчен режим, така че има време и за разходки, и за мен.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #133 -: Декември 12, 2014, 19:48:02 pm »
Благодаря ви много , мацки:)
Ние сме си вкъщи с Ивона само:(. , Боби има сополи и не посмяха да изпишат.
Лудницата е пълна  8O :wink:ама пълнааааа.
Днес много плака май си имаме колики и давам капки ., но последните часове е по- спокойна и на мене ми светна.
Храня на 3 часа и хич не си и помослям да давам вода а камо ли да пропуска нощно хранене.
За мене е безумие и дори и лекари не слушам в тая връзка.
Прегръдки :) ще пиша как е положението по натам, но си е много трудно.
От кога искам аз близнашка тема- ще се радвам  и там да пишат много мами
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #134 -: Декември 12, 2014, 19:58:45 pm »
Михче, много неприятно така, че не сте си ги взели и двамата. А прибрахте ли се във Варна или ще го чакате тук?
Да те похваля обаче, че звучиш по-спокойна и смела вече с бебето в ръце  :wink:
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #135 -: Декември 12, 2014, 21:08:24 pm »
Мих,кураж момиче,ще се справите.Помни,че бебетата,макар да изискват много грижи, са по "жилави",отколкото изглеждат и нищо лошо не може да им се случи,ако се грижиш спокойно за тях и им осигуряваш най-нужното:храна,достатъчно сън и сухи дупета :). С три думи:не се шашкай.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #136 -: Декември 12, 2014, 22:41:23 pm »
Мих,кураж момиче,ще се справите.Помни,че бебетата,макар да изискват много грижи, са по "жилави",отколкото изглеждат и нищо лошо не може да им се случи,ако се грижиш спокойно за тях и им осигуряваш най-нужното:храна,достатъчно сън и сухи дупета :). С три думи:не се шашкай.

Ей това ми трябваше време да го проумея и го смятам за един от най-полезните съвети по отношение на бебетата.  8)

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #137 -: Декември 13, 2014, 14:23:12 pm »
mih ще се справите вярвам,смело действай,а дано скоро и Бобчо си го земете,да минат сополите и за Коледа у дома  :wink:

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #138 -: Декември 13, 2014, 15:14:39 pm »
amanda, май е минала добре фотосесията - много сладка снимка :wink:
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #139 -: Декември 13, 2014, 15:48:25 pm »
Мих много се радвам,че сте си взели Ивон дано скоро си приберете и Борето :) наистина звучиш много по-спокойна вече
Аманда страхотна  коледна фотосесия да ви е жива и здрава :)