0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #340 -: Декември 30, 2014, 09:30:32 am »
Когато аз съм зад волана коницата е зад дясната седалка. Ако мъжът ми е шофьор, коницата е зад неговата седалка.
Браво, че се оправяте Лили.
По адекватен начин от гледна точка безопастност едва ли има. Това, че не може да се обясни на едно мрънкащо или ревящо бебе е друг въпрос.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #341 -: Декември 30, 2014, 09:31:44 am »
Mousyt, няма проблем, че го носиш така. Той все пак не е седнал, а е полулегнал, но в по-изправено положение. Явор също не искаше да лежи на тази възраст. Тогава  сложих кошницата за кола в количката и се возеше в нея. А когато спирахме в градинка или парк и аз го вдигах да си гледа.
<br />[link=http:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #342 -: Декември 30, 2014, 10:25:20 am »
Усмивчици, благодаря :) . Аз не ги отбелязвам, защото съм някак сантиментална и изминалото време по-скоро ми липсва. От друга страна си умирам от любопитство какво следва. Мъжът ми често казва, че Калина е много по-различна на всеки няколко дни, а аз пък го бъзикам, че всъщност подменям бебето с други бебета и затова така изглежда.
Аз не съм съвсем сигурна, че Калина е добре, но я наблюдавам изкъсо. И да, честито ни манипулаторче, хихи! Тя преди ръмжеше като иска да и се обръща внимание (абе лъвски му работи), но откакто се разкашля се светна, че ТОВА е начина. На секундата я поглеждам и привличам вниманието към нея на всички които са наоколо. Кеф, нали?

Mousyt, и при нас е така отдавна, даже понякога мрънка специално за това. Старая се да я нося с ръка под мишниците, а когато съм седнала я държа леко полулегнала и гледам да я придържам под коленцата и с извито гръбче. Сменям позата от време на време. Всякакви видове 'самолетни' пози ни харесват също.
Днес Калина се самозахрани с облизване дръжката на един банан, хихи. Но то какво ли друго захранване да очакваш от едно маймунче  :D?
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #343 -: Декември 30, 2014, 11:36:47 am »
За такситата знам че май трябваше да са оборудвани със столчета и да ги поставят когато превозват деца. Въпросът е на практика прави ли се. Дотук разбирам че не.
Ако някой види такова такси да го снима :lol: :lol: :lol: Мен ме гледат странно като се кача и си сложа колана, пък си представям бебешко столче ;)
Иначе да ви кажа чисто статистически най-безопасното място е зад мястото до шофьора. Мати засега се вози легнал и го виждам, но като минем на кошницата не знам как ще е, а на предната седалка не се изключва еърбега и не става :(
Момичета, знам че е индивидуално според детето това, но все пак да попитам да знам кога да започна да се притеснявам :lol: Кога започват да акат по-малко бебетата? Ние не пропускаме хранене - както като беше съвсем малък. Нощно време особено е производителен, та чак вече няколко пъти пропуска памперса :? В резултат на това като станем да ядем около 4-5ч, докато се уригне и повърне малко, докато се доизцедя евентуално (нощно време имам кърма за две бебета и не мога да се справя с това още) и накрая докато го преобуя и си заминава 1-1,5ч :(
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #344 -: Декември 30, 2014, 12:44:48 pm »
Mousyt, би трябвало като се захраните да се променят изхожданията, но в каква посока си е строго индивидуално. Дъщеря ми след захранването започна да ака по веднъж на 2 дни, но в огромно количество -омазваше се до ушите :D. Явор пък си ака по 3 пъти на ден и досега -яде, не яде, няма значение. Лекарката ми казва, че на това му се вика "право черво". Как да наддава, като нищо не задържа. Та, наистина е много индивидуално. Като ви гледам снимката, вие нямате проблем с наддаването, та няма за какво да се притесняваш.
<br />[link=http:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #345 -: Декември 30, 2014, 14:18:53 pm »
Аз с наддаването не се тревожа - само му се чудя като е такова право черво, а и редовно повръща как успява :lol:,  но за 3 месеца качи 3кг! Просто памперса му е все пълен и само се сменяме, а имам чувството че повечето ми познати бебета не са така, та затова ми стана любопитно...
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #346 -: Декември 30, 2014, 14:50:58 pm »
Ние бяхме така в началото, като я захраних всичко се промени.Така че споко, така е след всяко ядене наакан памперс.После като захраних пък се запече докато и се регулира стомахчето.Е имахме един път като бяхме на кърма само 6 дни без изхождане и тогава ползвах Дуфалак, иначе е била редовна :) А и тя независимо от повръщането и всичко качваше по кило на месец.

Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #347 -: Декември 30, 2014, 15:36:32 pm »
На въпроса на Лили дали седят момчетата-не, рано е още, те да само няколко дни "по-големи" от Калина. Митака напъва да сяда, но е рано да го поставяме така. Полулегнал на голяма възглавница му е добре. За столчета се оглеждам вече, защото се знам, че трудно избирам, когато нещо не ме е грабнало от раз. Та така.
Много кофти без разходки, значи,..
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #348 -: Декември 30, 2014, 16:07:53 pm »
Аз не твърдя, че закона е глупав, просто казах че ме дразни. Нещо не е както трябва в цялата работа. Би трябвало да има по-адекватен начин за пътуване на бебе от връзването му неподвижно в уред, опасен за неговото здраве ако прекарва в него повече от два часа. И да е забранено да вземеш плачещото дете на ръце или да -го нахраниш. Просто нещо има сбъркано в тази работа. За щастие закона е само за леките автомобили, иначе няма законови изисквания детето пътуващо във влак, автобус, градски транспорт да бъде обезопасявано.
Този уред хич не е опазен за здравето на детето, Лили, опасно е, ако е не е в уредът!!!
Не е забранено да го вземеш, спираш и го храниш или успокояваш. И според мен няма по-адекватен начин да превозиш дете.
Ходили сме два пъти с автобус до Банско със София и си носех стол/ тя вече беше с 2- ра група, не кошница/. Първо го инсталирах в таксито и после в автобуса.
Ще дойде време, в което няма да е проблем возенето на децата в столовете. Просто са в период.
 И, ако безопасността е по-маловажна от закона за теб, не го спазвай.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #349 -: Декември 30, 2014, 22:52:28 pm »
Благодаря на всички, които показаха столчетата за хранене. Нещо като дървените на Рачко75 са ми влезли и на мен в главата.
Рачко, имат ли си тези столчета мекички възглавнички на седалката и облегалкатс или така ги ползвате?
hope-love, както тие писала и blue_sky, има и възглавнички към тях докато децата са по-малки че да не им е твърдо. Но те се купуват допълнително, поне до сега вскички марки, които съм гледала се продават отделно столчето и възглавката.
Аз и двете деца не съм ги слагала екстра да сядат подпрени, макар че и двамата си бяха от малки доста любопитни. Слагах и сега слагам в полуседнало полозение в шезлонга, докато се научат да сядат самостоятелно. Габи е на почти 8 мес., но все още не може да стои седнала сама, но си пълзи пък доста бързичко. От малки ги поставям и на пода около нас, за да ни наблюдават.
Mousyt, кърмените бебета имат постоянно пълни памперси, а тези които са на АМ не акат така редовно (искам да кажа по толкова много пъти на ден).


*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #350 -: Декември 31, 2014, 02:09:46 am »
Лили, таксито идва със столчета, но в Германия. Повечето имат вградено столче за по-големите деца. За малките, като си поръчаш по телефона, идва такси със съответната категория столче. И отказват да те качат, ако нямат. Викат някой колега, който има. А последният е доволен, защото на летището му е дошъл по-бързо редът например.
За по-големите е лесно. Има такива, които само ги повдигат, за да не им минава коланът през врата. На моите деца съм им купила столчета за съответната възраст, когато се прибираме в България.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #351 -: Декември 31, 2014, 14:24:29 pm »
Добър деееен :Hug

ние ходим, много е яко Mr. Green Идват, да ме гледат, какво правя чак в кухнята hahaha Вчера бъркам попарата и по едно време усещам Crazy някой ме цАлува по крака, поглеждам надолу и виждам моята  Теа hahaha и тя, ме поглежда и ми, казва, ам-ам :35 :35 :35

Тази сутрин пък, искаха да идват с мен във ВЦ-то :ooooh! едвам ги измъкнах оттам, то не може групово пък, някои работи да ги правим :35
Аз направих една баница, млечна, пък като реши да се вдига ми ти тая баница викам и, спри се че ще удариш тавана :hahaha
Направих и една салата снежанка и една руска - нещо ме кефи, да си приготвям сама нещата за ядене, а не, да търча до магазина за купешки Crossing Arms
Баклавата ми е за сефте, ама нали трябва да предстои 24 часа със соса, не смея да я погледна дори, че и така полу-готова ме изкушаваааа 35 Народа спи! Дано поспи повечко, че да свърша това-онова в къщи и да изпия  и едно кафе на спокойствие  :chef:

Бъркам и едно тесто за питка, този път имам помощник Laughing хлебопекарната 35 Ще правя и една содена, за прощъпулника им, че чак днес се видях свободна и следобеда и него ще направим, ей така, да се разнообразим Love

Тука и много студено, най-гадното е, че духа един вятър, ужасен студ е, никъде не мърдам! Едвам сутринта се отвях до магазина, чак на 2-рия път успях да изляза от входа hahaha Излизам аз, духна някакъв страшен вятър и си ме прибра във входа 35 35 35 2-рия път викам ще изчакам малко след порива изчезвам, то малко и баир надолу имаше, та по-бързо стигнах до хранителния rotfImbo Няма да обяснявам на връщане как беше 35 #2gunfire #2gunfire(

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2015 ГОДИНА! За мен ще е доста тъжен този празник ... Заради децата правя доста неща обаче, за тях ще е 1-вата смислена година


*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #352 -: Декември 31, 2014, 17:35:25 pm »
Des_des, разказваш страхотно!  :P Много се разчувствах с тия целувки по краката! Как е възможно да сме толкова много щастливи?!?!?! Момичета, желая ви много здраве и изобилие от детски смях, нежност, уют през новата година!
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #353 -: Януари 01, 2015, 01:32:12 am »
Представям си колко пъти седящи в разни шезлонги,  кошари малките човечета са си мислели:"Да можех да ида при мама и да видя какво прави или... да я целуна, а да не се налага да мрънкам, рева или пищя,  за да я повикам тук, а тя да ме погледне сърдито и да каже да потърпя, че има още работа". Та, Дес, честита свобода на твоите двс чифта палави крачета.
И за малко да забравя:
Пожелавам на всички една добра година и... цял живот-любов.
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #354 -: Януари 01, 2015, 09:13:36 am »
Много сладко наистина :)
И аз искам Дани да прохожда вече. В момента иска да стои изправен само, но не може и само го държим, а той се друска. Седнал и легнал не иска и започва да пищи :) Проявява овенски характер :)
Другият вариант е да го носиш и да се разхождаш. Ако спреш пак се изнервя ... Лудница ..
Ако някой друг го вземе, като ме види пак започва да мрънка и крещи, иска аз да го разнасям или баща му.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #355 -: Януари 01, 2015, 14:27:24 pm »
Здрава и щастлива 2015 година за всички!
Аз я посрещнах с пълно от радост сърце, заобиколена от мноооого мъже  :lol:
Много ми е хубаво отново да ми мирише на бебче, да го гушкам и да му се радвам. Беше ме налегнала тъга, че баткото расте толко бързо, а сега и с бебето се случва същото. До вчера бях бременна, а утре малчо вече става на 1 месец. Времето летиииии....

Имам едно въпросче, защото съм позабравила. Може ли на толко малко бебче да тегля от нослето с помпичка или не е добра идея? Бабата ни е болна, аз също бях хремава и се страхувам, че сме прехвърлили и на него сополки. Впръсквам морска вода, по препоръка на педитъра ни, но забравих да питам за теглене с помпичка.


*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #356 -: Януари 01, 2015, 16:24:07 pm »
Да ние честита новата 2015 година! Да бъдем здрави и малко по-добри всичко останало ще се нареди!

Мястра аз капвах физиологичен р-р на Маример и после с помпичката пак на Маример изтеглях и да, от деня на раждането, съм го правила :lol:


Момичета, продаваме си кошарката за игра, ако някой прояви интерес, пуснала съм я в борсата ;)
Скоро предстои да се разделим и с бънджито и с проходилката и двете ще ги пусна на съвсем символична цена :lol:

ето такава е нашата http://www.minimod.bg/3492/bertoni-%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0-play-center
« Последна редакция: Януари 01, 2015, 16:39:17 pm от dess_dess »


*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #357 -: Януари 01, 2015, 16:57:41 pm »
Dess, благодаря ти. Моята помпичка също е Маример и ще опитам да проверя дали има какво да изтегля с нея.


*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #358 -: Януари 01, 2015, 17:00:22 pm »
Dess, благодаря ти. Моята помпичка също е Маример и ще опитам да проверя дали има какво да изтегля с нея.
Първо капни капки от разтвора, сложи и памучето ииии  си ти  :P