0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #80 -: Септември 25, 2014, 12:50:17 pm »
Врабчо, знам че не съм ти "любимка"  :lol:, ама все пак - ще се възползвам от офертата да поясниш някои неща при продажбата в e-bay.
Ок сме си, отдавна сме изпушили лулата на мира  :lol:, но ако кажеш може да си спретнем нещо в стил Баш бай Брадър  :lol: за разнообразие на публиката  :lol:.

Ще пиша после подробно, че сме много болни с Жорко, ще ходим на лекар, пък и думите нещо ми се губят и ми трябва доста време да си формулирам изреченията /това от дългото майчинство и седене вкъщи/. Ще ти разкажа подробно за моите проблеми с регистрациите.

А за якето аз също бих постъпила като този продавач и не бих заобиколила ибей. По две причини. Едната е, защото знам, че кореспонденцията се следи. Решат ли да ти деактивират акаунта и да не можеш повече никога да продаваш, няма какво да ги спре. Нито обяснения, нито нищо. И, ако човекът е новак да речем, просто го е шубе. Този, с който Зай е заобиколила ибей, явно е по-смел, но аз не бих рискувала. Другата причина е, че искам да си трупам обратни връзки, защото те са пряко свързани с лимитите за листване на нови обяви. И ако продажбата не мине пре ибей, няма фийдбек. Разбира се, човекът може да си е имал друга причина.
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #81 -: Септември 25, 2014, 13:01:56 pm »
Този, с който Зай е заобиколила ибей, явно е по-смел, но аз не бих рискувала.

Внимавах какво му пиша :)
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #82 -: Септември 25, 2014, 14:29:46 pm »
Врабчо, съжалявам за болестите.  :( Лекувайте се и се гледайте, когато имаш време тогава ще обясняваш за акаунта, то толкова време не го направих, че сега баш да ми е спешно - не е. То аз съм в още по-дълго майчинство от теб, та и тема за скандал не ми хрумва вече (поради затъпяване), ама в полза на "шоуто" - все ще измисля нещУ.  :lol: :lol: :lol:

За e-bay, аз знам че се следи кореспонденцията (и слава Богу). Именно тази кореспонденция ни спаси в случая с китайците и балната рокля на щерката на Жекова тази пролет. Върнаха ни парите за нея, но 10-ина дни след като ги върнаха - пристигна най-после и въпросната рокля. Но пристигна 45 дни, или повече след крайния срок за доставката. Оказа се, че при такова положение, след като съм отворила "случай", администрацията е отсъдила кой крив и кой прав, върнали са ми парите по сделката вече, пък по някое време след това е пристигнала и стоката - не съм длъжна ни стоката да им пращам обратно (понеже тя вече не ми трябва), нито да им върна аз парите на свой ред. Роклята апропо беше декларирана на стойност 30$. Дори самите китайци да бяха тръгнали да си търсят парите за нея, на база документите на куриерската компания - сами се прецакват, защото всъщност могат да търсят не колкото са ми върнали, а това което са декларирали като стойност. Ама нищо не търсиха де. Така се снишиха, да не им трийнат акаунта след подобна издънка, че няма накъде.

За якето дето разправям, аз не го обясних добре май. Писах на продавача, че и аз съм в България и просто искам да го купя за еди какви си пари (които него го устройваха). Дали ще направим сделката през e-bay, съответно и плащането да е през pay-pal - за мен не беше проблем. Два клика ми коства това, а и самата аз имам полза да е така, защото ще имам още един положителен фийдбек като купувач. Знаеш обаче, че като плащаш - плащаш цената на артикула + обявената цена за доставка на същия. Пакетно. В случая - цената на доставката беше 16 паунда, а той реално ще ми праща якето от София до Ст.Загора с някоя вътрешна куриерска фирма, което струва 5 лв., не 16 паунда. Та той например, можеше като сме се договорили за самата цена на якето, да си влезе в акаунта и да промени стойността на доставката която е обявил до сумата, която реално струва същата в БГ (2 паунда да кажем), или направо да я направи "безплатна" и да ги добавим тези 5 лв. към сумата, която ще му платя за якето, съвсем официално през сайта и pay-pal. Варианти - бол. Да е с "Еконт" с наложен платеж, му го писах само като още една опция, ако той така предпочита, да знае че и така съм навита. Не съм настоявала да е така. Просто отказах да му дам 16 паунда за доставка баш, която струва в пъти по-малко. Той се запъна обаче и отказа да коригира въпросната сума за доставка, или да намали цената на самото яке с почти толкова... Аз в този сайт не съм продавала досега, да. Но ти като продавач в тази ситуация, като него ли би постъпила? Ще се запънеш да искаш 16 паунда за доставка в рамките на БГ?  :lol: По коя логика?
Аз му предложих за якето 95 паунда. Трябваше ми за коледен подарък, не ми се ровеше, преговаряше, играеше на търгове - исках да го "отметна" като свършено и му предложих супер цена всъщност. Сделка не се случи, заради ей тия 16 паунда прословути за доставка, които отказах да платя, защото просто няма грам логика да ги плащам в този случай. И накрая - тоя продаде якето на търг за...65 паунда  :lol: Елементарна аритметика е, че просто се прекара сам в този случай. Затова писах в предния си пост, че случая е "куриозен". Взимаш 30 паунда по-малко за стока, за която имаш клиент готов да ти плати и тях, защото....Ами защото не си особено умен, аз нямам друго обЕснение.

Знам със сигурност, че цената на доставка на листнат вече артикул, подлежи на корекция от страна на продавача по всяко време, защото с други търговци, за стока която е имала опция "предложи цена" - предлагала съм хубава цена и вече на ЛС съм искала И доставката на стоката да ми е безплатна. За по-скъпички артикули естествено, не за кухненски ръкавици. :lol: И точно така сме правили. Продавачът коригира обявата си в графа "доставка" - пише че е за негова сметка, сменя цената на колкото сме се разбрали и слага опция "купи сега", аз оферирам и всичко е шест. И не е извън правилата на сайта. Договарянето на условия по сделка не са забранени имам предвид. А и когато някой продава нещо по-скъпичко като цяло - появи ли му се клиент готов да купува, прави всичко възможно да има сделка, не се държи кЪт примадона. И е логично да е така. За чужденците де, Бай Ганьо има други виждания по въпроса явно.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #83 -: Септември 25, 2014, 21:42:51 pm »
Сега разбрах за якето. Мислех, че си искала да не минава сделката през ибей. Ами знаеш ли, човекът може нещо да се е притеснил, че ще го изпързаляш, хора всякакви. Не виждам друго логично обяснение.

Моят опит с продажбите в ибей е скромен, от около година и половина. Първо имах регистрация само в английския, от където купувах. Като реших да продавам и тръгнах да си листвам обявата и се оказа, че не ми приема номера, на който трябва да ми пратят пин код, с който да започна да продавам. И се започна една мъка. А то просто бъг ли е, какво не знам, номерът трябвало да се изпише по определен начин. Поне при мен беше това проблемът, след което получих заветния пин. Но това с номера го разбрах, когато вече си бях направила резервация в .com и бях започнала там да продавам. Номерът в английския го изписах така без код и нули 899 хх хх хх. Пробвай така. Иначе с адресите не би трябвало да е проблем. Моят регистрационен също е бг, а този за доставка е английски.

Нищо обаче не мога да ти кажа за продажбите на българи в категорията, в която те интересува, дрехи, обувки и т.н., ако правилно съм разбрала. Аз продавам в друга категория и там съм попадала на доста сериозни бг продавачи, с по 7000-8000 рейтинг.

За изпращането, ако те интересува, мога да ти пиша. Пращам с бг пощи, бърза пратка с проследяващ номер. Чела съм, че пратките за Англия като кацнат на тяхна територия и не можеш да ги проследиш. Чак когато стигнат до клиента. Не знам защо Роял мейл нямат проследяваща система.

Давай, листвай смело и да знаеш, че е голяма краста  :lol:



*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #84 -: Септември 25, 2014, 22:13:26 pm »
А, радвам се че изяснихме за якето. В крайна сметка - по-добре стана така, че обзаведох после Павлов с едно яке на "Армани" на супер цена. Питай Меца, ако искаш - тя го е виждала (якето)  :lol: И освен, че човекът ми го продаде без цигании, даже ми беше сложил коледна картичка в пакета с много мил текст.

Иначе крастата за тия сайтове - имам си я аз и то отдавна, само по-зле ще стане, ако хукна и в и-бей да продавам, ама...  :lol:  Обувките ми са спешни за продаване, иначе...май няма нещо дето да нямам за продаване хахаха. Сега като писа - да и това с ПИН-кода не ми се получи се сещам. Всякак го писах баси! С +359, с 0888... Ще пробвам както казваш сега.

Кажи за изпращането, да. Аз харесах "интерлогистика" като тарифи и услуги, но е по-добре някой с опит да препоръча. Нещо ми писна вече за всичко да съм аз пионерчето, сега ще смучкам готово инфо в случая от теб. Много благодаря за което!
« Последна редакция: Септември 25, 2014, 22:18:28 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #85 -: Септември 26, 2014, 12:32:38 pm »
Аз изпращам само с бг пощи, но да уточня, че цените до 2 кг се водят за малък пакет и са едни. Над тези 2 кг се води колет и стават други. Аз изпращам неща под 2 кг и услугите на бг пощи ме устройват идеално. Ето тук на сайта: http://www.bgpost.bg/ имаш калкулатор, с който може да си изчислиш какво ще ти струва, с номер, приоритет и избрана държава.

С Интерлогистика не излиза ли скъпо? Не съм ползвала куриери и нямам идея.

Това с картичката е много мило. Аз също изпращам картички с пейзажи от Бг или слагам някакви дребни подаръчета. Спомням си, че март месец им изпращах мартенички и им разказвах в 2-3 изречения за нашия обичай. Много са доволни американците, защото основно там изпращам. 
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #86 -: Септември 26, 2014, 13:01:39 pm »
Мерси за инфото Врабчо. Ценоразпис имам на "интерлогистика" у нас. Бях сравнила с този на БГ-пощи и ми се видя по-добър техния. Ама помня, че гледах за тежка пратка. Мисля да метна на Дани Стоке-то с всичките му аксесоари в и-бей, като си оправя акаунта. Но то едно 30 кила пратка ще е, че и отгоре...та бива да направя точна сметка колко ще излезе доставката й до нейде в чужбина. Хич няма да е еФтинко. И други тежки и обемни неща имам за пласиране де. Та като акостирам в града - ще седна да смятам и да проучвам подробно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #87 -: Септември 26, 2014, 13:16:24 pm »
Врабец, аз не разбрах добре - ти какво им продаваш на американците?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #88 -: Септември 26, 2014, 14:06:21 pm »
Всичко, което влиза в категория винтидж.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #89 -: Септември 26, 2014, 14:20:19 pm »
дай да продаваме на хамериканците гривничките на Зачатие  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #90 -: Септември 26, 2014, 15:04:42 pm »
Ако на някого му е интересно. Утре (27.09) започва разпродажба на Next. Всичко ще е на половин цена. Събитието стартира в 8 часа английско време :-)

26.09.2019
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #91 -: Септември 26, 2014, 15:26:17 pm »
дай да продаваме на хамериканците гривничките на Зачатие  :lol:
Ами айде, ама трябва да им кажем, че са поне на 30-40 години  :lol:

Ако на някого му е интересно. Утре (27.09) започва разпродажба на Next. Всичко ще е на половин цена. Събитието стартира в 8 часа английско време :-)
Яничка, това за ук сайта ли е? Там не приемаха ли само ук адрес, но не на посредник?
« Последна редакция: Септември 26, 2014, 15:28:21 pm от Врабчо »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #92 -: Септември 26, 2014, 15:43:40 pm »
Ако на някого му е интересно. Утре (27.09) започва разпродажба на Next. Всичко ще е на половин цена. Събитието стартира в 8 часа английско време :-)

къде прочете тази информация? на сайта им не видях...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #93 -: Септември 26, 2014, 16:08:08 pm »
Ето оттук е инфото:
http://www.next.co.uk/sale-coming-soon
За съжаление не знам какви адреси приемат, защото пазарувам от Англия.
Ако не приемат български адрес или такъв на посредник и ако някой си хареса нещо и не му е спешно, може да ми пише на лични, за да дам моят адрес. Но казвам да не му е спешно, защото в момента съм в България и мога да го пратя от Англия като се прибера.

26.09.2019
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #94 -: Септември 26, 2014, 16:19:42 pm »
Яничка, мерси за инфото.
Аз пък сега се връщам от The Mall.
Marks & Spencer имат намаление 20% на всички стоки до 28-ми септември.
Заредих бебето с комплекти с бодитата и пижамки.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #95 -: Октомври 07, 2014, 15:55:05 pm »
Момичета ,може ли да ме посъветвате ,какъв размер дрехи да взема на Жорко от Некст. Той е 128 см  ,на 6г. е .Там 128 отговаря на 8 г.  и сега се чудя годините ли да гледам ,височината ли или по средата и да поръчам за 7 г. :lol:

 На Никола мисля да е за 2-3 г. -той  този месец става на 2 и е 90 см и 14 400 кг.
Гледах и една шапка - много странни размери  - за 1-2 г. и след това е 3-6 ,ами аз коя да взема. :?
<br />
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #96 -: Октомври 07, 2014, 15:59:06 pm »
А за всеки артикул няма ли таблица с размери? Аз винаги нея гледам като купувам дрехи и досега съм сбъркала само един път.
Като съм пазарувала от магазини в Англия съм забелязала, че примерно за 3 до 6 месеца има по 3 размера. Тоест на закачалката пише 3 - 6 месеца и отдолу пише височина. Така че мисля, че не е добре да се доверяваш толкова на годините. Ама това мое мнение, защото съм пазарувала само за бебета. Не знам как е при по-големите.

26.09.2019
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #97 -: Октомври 07, 2014, 16:07:36 pm »
 z22, конкретно за Некст, "уголемени" са им дрешките. Дани носи сега 104-110 и са му като по поръчка. На някои марки дрехите, които сега носи са за възраст 4-5 годинки (по етикет). Но всичко на Некст, което сега ползва е за възраст 2-3 години. Боксерки, дънки, долнища на анцуг. Въпросните ги поръчвах миналата зима, с идеята тогава да ги носи, но ги носи чак сега, а е на 3г. и 7 месеца. И е от височките за възрастта си.
Обикновено от други марки - поръчвам дрехи за следващата възрастова група, не за неговата, че иначе са му къси крачолите.  :lol: Само от Некст - правя обратното. Говоря на база поне 50-ина артикула купени и ползвани техни, откакто се е родил, не 2-3, че да е случайност.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #98 -: Октомври 07, 2014, 16:50:46 pm »
ако имаш в момента нещо за 2-3 г. ,може ли да ми дадеш размери -дънки,блуза.Да видя за Никола.На него явно му е дебело дупето  :lol:,защото редовно се случва да не му ставта на широчина в тази област .Ето сега от Лилд съм му взема панталони 98 ,защото другите са му малки на дупето и сега ще ги скъсявам.
 Не знам моето ли дете нещо не е наред,но и с блузите имам проблем обикновено -ако му стават ръкавите,то кръста му е гол .За да му е ок на дължина,навивам ръкави -а това много го мразя .
 На Некст съм му взимала като бебе и бяха ок ,надявам се и сега като поръчам да са му точно във всички области.
<br />
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #99 -: Октомври 07, 2014, 16:53:16 pm »
Точно Некст не съм гледала, но доста марки имат дрехи за "дебели" деца, нормални и за "кльощави"  :D