0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #40 -: Септември 04, 2014, 10:05:29 am »
Плащането е направено към сайта playpep.net (за пръв път го виждам този сайт). Някой си е пазарувал музика или книги  :lol:
Явно наличността е била толкова, та слава богу не се е възползвал за по-големи покупки.

Ще блокираме картата и ще оспорим плащането.
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #41 -: Септември 11, 2014, 08:37:03 am »
Включвам се и аз в темата за да препоръчам една френска марка за дрешки:
http://www.vertbaudet.com/en/
Някои от вас, които пазаруват от la redoute може би са срещали дрешките им и там, но това си е сайта на марката. Препоръчаха ми го хора, поръчвали редовно оттам и много доволни от качеството на дрешките. Аз търсех дрешки за малки бебета (недоносени), каквото в магазините в София почти не се намират. На тази марка има цяла колекция и то страхотни неща размер 45см 8O
Доставката им е 3 до 5 дни за 5,90Евро до врата (аз очаквах, че е в пощата и се опулих като ми звъннаха :lol:). Реално аз ги поръчах в събота и вчера ми ги донесоха и съм много доволна. Допълнително ако се следи внимателно, почти постоянно има оферти от сорта на "купи две и вземи третото безплатно", "купи едно и второто на 50%" и т.н. и така излиза още по-евтино - аз си поръчах комплектче за изписването и комплект бодита и ми подариха две гащеризончета за 26 евро :)
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #42 -: Септември 11, 2014, 09:00:22 am »
Mousyt, много са сладки дрешките в този сайт.
Но не са ли малко скъпички? Може би, ако имат промоции ще е добре.
Аз днес си очаквам пратката от Амазон.
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #43 -: Септември 11, 2014, 11:12:19 am »
47 Smiles,

със сигурност има и по-евтини варианти, особено ако знаеш от кои сайтове да поръчваш :)
Аз съм сравнявала с цени в магазините в София на неща, които ми харесват... преди малко например в джъмбо имаше и по 9лв гащеризончета, но не ми харесаха нито на цвят нито на материя...за размера да не говорим  :lol: Сравнено с другите магазини цената ми се вижда поносима. Например аз му поръчах ето това за изписването:
http://www.vertbaudet.com/En/6-piece-newborn-gift-set-blue-dark-solid-with-design.htm?ProductId=702040274&FiltreCouleur=6400&CodBouw=373009032&MECA=8&SEL=15&t=2
и да ти кажа за 50лв тук определено не видях комплектче дето да ме грабне :)
То всеки си преценява, аз просто исках да споделя, че намерих нещо, което мен да удовлетворява :) Иначе ви следя изкъсо за изгодни сайтове с качествени неща ;)
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #44 -: Септември 11, 2014, 11:41:35 am »
От Джъмбо препоръчвам горещо никой да НЕ пазарува.
Супер некачествени са нещата. Деформират се още при първото пране и дори и не ги обличаме после.

Ами например в Mothercare UK, както беше писала Dodich, има много хубави и по-евтини стоки (дори без да са на промоция). Аз гледах неща за 6-9 месеца, но там също имат и за недоносени.
Мисля да поръчам.

Комплектът за изписване, който си избрала е страхотен  :P

*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #45 -: Септември 11, 2014, 11:49:06 am »
Да, информирах се за Mothercare и мисля съвсем скоро да го разгледам :)
Аз като цяло нищо не съм купувала, защото сестра ми ме зареди с адски много хубави дрешки, исках само да купя нещо за изписването и няколко по-дребни дрешки поне първите дни докато дръпне да не е като в чувал. Потърсих в БГ магазините и ударих на камък. После сестра ми от Франция предложи да ми купи и да ми донесе/изпрати, но се оказа че доставката на този магазин е по-евтина от другите варианти и затова така - иначе не съм се ровила, но тепърва ми предстои и ще споделяме :)
За Джъмбо още от племенниците ми насам съм наясно, че не струват нещата, но и от доста не толкова евтини БГ магазини съм пазарувала и сега като ми прати сестра ми старите дрешки определено виждам разликата между едните и другите :( Във Вис Виталис например аз също като теб трудно издържам продавачите, допълнително че миналата седмица ме убеждаваха за едно боди че е 40-45см за недоносено, а то беше по-голямо от 50см, които сестра ми ми е пратила.... и имаха всичко на всичко 5 бели дрешки, модел и плат като от моето време.
Предполагам, че като си дойде бебчо и посвикнем и видим кое ни е нужно, кое не ни достига ще намеря повече време да разглеждам сайтовете :)
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #46 -: Септември 11, 2014, 12:40:08 pm »
Френските размери са леко умалени ако купувате по възраст, явно френските деца са миньончета :) Примерно на моят син още миналата есен му купих яке за 4г и беше таман :)
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #47 -: Септември 11, 2014, 13:57:05 pm »
Момичета разгледайте и сайта на Маркс и спенсър, цените им нямат нищо общо с тези в нашия магазин :wink: Отделно правят и добри намаления. Дрешките са красиви и качествени.
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #48 -: Септември 11, 2014, 14:02:21 pm »
Момичета разгледайте и сайта на Маркс и спенсър, цените им нямат нищо общо с тези в нашия магазин :wink: Отделно правят и добри намаления. Дрешките са красиви и качествени.
О, да и от тях съм много доволна.
Аз си купих техни бодитата с дълъг ръкав от сайта на Абубу (това е един магазин в бг, който зарежда дрешки от Англия) за по 5.50 лв. всяко. Супер са качествени. Свършиха в сайта им обаче за отрицателно време.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #49 -: Септември 12, 2014, 21:33:09 pm »
На мен пък от английските най-много ми харесват на next и george. Също отлично качество.


*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #50 -: Септември 12, 2014, 23:43:43 pm »
Аз съм фен на некст, а за george също са ми ги хвалили. Те доставят ли директно до БГ или е през посредник?
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #51 -: Септември 12, 2014, 23:58:36 pm »
Аз съм фен на некст, а за george също са ми ги хвалили. Те доставят ли директно до БГ или е през посредник?
Не виждам да имат до България доставка.
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #52 -: Септември 16, 2014, 16:08:35 pm »
Момичета, обаждайте се като видите някъде намаления.
Напоследък съм като пенсионер в Кауфланд. Ако не е на промоция, не пазарувам  :lol:
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #53 -: Септември 16, 2014, 16:39:53 pm »
За "Амазон" конкретно - това е "Аmazon Prime", струва 45 паунда на година, аз го ползвам, защото пазарувам от там нон стоп и с него имам безплатна доставка на почти всичко поръчано ( за територията на Англия е безплатно).

 osi_9
Друга благина на Prime-а е достъпът до филми и сериали. Каталогът за Щатите е много богат и с мъжа ми сме големи почитатели на услугата. Не зная обаче в Европа какво предлагат и конкретно от България може ли да се гледа.
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #54 -: Септември 16, 2014, 16:50:50 pm »
next скоро ще имат (ако вече не е започнала) сезонна разпродажба. Супер им е всичко, като дизайн и качество, аз много ги ползвам за Дани. Също Gap и Tom Tailor. Обаче next, за доставки в Англия имат изискване да е на домашен адрес, не на адрес на фирма-доставчик, или офис, та трябва първо да ги пратите на приятел, а той после на вас, или на куриерската ви фирма. Не излиза изгодно директна доставка до България (ако още го имат като опция де, не съм проверявала скоро). Не само оттам, ами от повечето сайтове. Само, ако за дадена стока сайта предлага безплатна международна доставка - имате сметка. Но това ми се случва когато пазарувам от скъпите брандове само - Марк Джейкъбс, Хилфигър, Ливайс и Риплей (понякога). Иначе за ширпотребите - няма безплатни международни, а директните - просто изяждат далаверата в цената в общия случай. Рядко има изключения.

Същото предлагат цигу, за мое съжаление (и срам  :oops:), английският ми отдавна западна доста (и става само по-зле) и всъщност от няколко години - да чета и гледам нещо на английски ми е повече зор, вместо удоволствие. Преди 10-ина години...речник вадех веднъж на 100 стр. книга, за някоя по-така дума, а сега - ще трябва да я чета с речник на всяка 5-а дума. Ама...така става като не се ползва даден език. Хващам се, че при писане ми се губи правописа на съвсем елементарни и често ползвани думи, при говорене пък - просто ми бягат. Знам, че я знам думата, ама..."не ми идва" когато ми е нужно да я употребя. Бях заседнала пак с учебници, тетрадки дето пазя, речници миналата зима, ей така напук да си припомня. Все пак щом съм го знаела преди - следва да ми изплува лесно сега, но...не би. Твърде съм напрегната последните години (по разни причини), трудно се фокусирам, лесно ме хващат нервите и просто след седмица мъки - отказах се. Пусках си Дискавъри на англ. по цял ден, като ми стане интересно и изгубя смисъла на 2-3 изречения - цъквам го на руски, че той ми е по-добър и така. Та от Рrime...зер безплатните доставки са ми ползата. Кофти за мен, но това е истината :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #55 -: Септември 16, 2014, 17:35:38 pm »
Jbrul, тая иконка с червенето аз трябва да я сложа. Изобщо не се предполага българи гледат филми на английски. Аз пък на руски нищо не разбирам, но не си го слагам на сърце.
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #56 -: Септември 16, 2014, 17:58:23 pm »
Jbrul, тая иконка с червенето аз трябва да я сложа. Изобщо не се предполага българи гледат филми на английски. Аз пък на руски нищо не разбирам, но не си го слагам на сърце.
Аааа аз съм с друга смешка по въпроса.  :lol:  На руски чета, слушам, разбирам всичко 99%, но съм тотален блокаж при писане и говорене на същия.  :lol: Когато говоря с руснак - той ми говори на руски, идеално го разбирам, но му отговарям на английски, защото ми е много по-лесно, ако и да съм го занемарила езика. ВСЕКИ език е богатство и защо да не се предполага българи да гледат филми и да четат книги на друг език (все тая кой)?  8O Напротив - супер е, че можеш да го правиш. В "Амазон" безплатно (заради Prime) - много книги ми излизат хем безплатно, хем много преди да имат БГ-превод и издания (ако изобщо ги дочакам). Но при опит да ги чета - ми хващат ме лудите, честно. Чувствам се затъпяла (което е факт), амортизе (че нямам нерви чинно да си опресня езика с цената на много труд) и просто - не ползвам всичко, което ми предлага тази опция за парите дето ги давам. Жалко за мен, но аз не съм човекът, който бях преди детето (и развода) и няма да бъда повече. Та просто го приех и спрях да издевателствам над себе си по такива теми.

45 паунда годишно - са ми далавера дори само за доставките, 10 пъти съм ги избила, ако не и 100. Да бъда "върха във всичко" - не е за хора на моята възраст и житейски опит вече  :lol: Ако не взема тотално да вегетирам като индивид - пак бива.

П.П. Извинете за този офф, просто таман вчера ме доядя, че една книга в Амазон ми е без пари, а я няма на БГ-издадена и не мога да се възползвам пълноценно в случая. Т.е. не понечих дори да опитвам.  :? Но за всичките ни потребителки с добър английски, или немски - препоръчвам Prime и за шопинг и за другите екстри. Избива си парите и то яко.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #57 -: Септември 16, 2014, 18:13:38 pm »
Жбрул, би ли обяснила малко по-подробно за поръчката от американския ибей до англ. адрес на посредник, как стават нещата с мита и ддс-та там в Англия. Щото се каня да си поръчвам от Щатите рейнбоу прахосмукачка, че много евтини там, но още не съм проучила къде е по-изгодно да доставям - в Англия или направо БГ.

Прощавай, че сега чак отговарям. Тръгнах да пиша, Дани ме задърпа, после забравих и сега чак...
За e-bay конкретно мога да кажа. Харесваш си артикул, избираш си най-добрата цена измежду всички които предлагат същия + доставка извън САЩ за същия (не всички го предлагат) и смяташ колко ти ляга крайно като цена. САЩ и УК имат куп търговски споразумения и за много стоки - няма митници и тъпотии. Аз затова поръчвам през УК, после доставчика ми ги носи тук за някакви смешни пари. От САЩ, ако някой е склонен да ти прати до България, то такава цена на доставка ще имаш, че нямаш грам сметка. Въпрос на търсене и договаряне с продавача. Един го изнудих да ми прати за своя сметка даже, всичко подлежи на пазарлъци в e-bay, да ти се разправя само ;) За "Армани" (аксесоари) и "Гес" специално - е, нЕма такива цени като в САЩ. Казвам го за феновете на тези марки. Даже едни сандалки Джими Чу за 200 $ си спечелих на търг от една мацка, на която й били малки (па те са си цифра, знаеш). Новички. Ама иска си ровене, висене и време, ако не си в САЩ - факт. Смятане, смятане...и така. Но като добиеш навик - бързо става. В началото...дни ми отнемаше за една покупка дори.  :lol:

И да имаш опция "връщане" - не ти е изгодна от там, та хубаво гледай преди да купуваш, че си е "завинаги твое" купеното.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #58 -: Септември 17, 2014, 18:53:34 pm »
Жбрул, мерси!

Иначе аз дрешките на некст и джордж ги пазарувам не от сайтовете, а от английския ибей - още по-евтино е. Търся обикновено сетове, често бодитата например съм ги взимала по 3 лири пакета, ако никой не е наддал. Само че си е времеемко да следиш търгове и търсиш изгодни продажби, от сайтовете по-лесно в това отношение.


*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #59 -: Септември 18, 2014, 03:31:47 am »
Eille, аз съм тотално антижена на тема шопинг. Изключение е манията ми по обувки (аз купувам дрехи за обувките си, а не обратното)  :lol: и другата ми страст са кухненско-трапезарни джунджурии. Като се налага дрехи да купувам, вкл. за детето - гледам да купя накуп всичко, в количества, ако не може за годината, за половин година поне. Такива от вида на: днес едни дънки, след два дни блузка, пък след три дни стек чорапки - не. Нямам нерви просто и мразя, ама жестоко да се разправям с такива неща. Затова - харесала съм си няколко марки за дребното, следя им разпродажбите и купувам "на едро" от чорапи - до зимни якета и ботуши. Всичко, което ти хрумне, че ще е нужно. Обикновено - излишно не остава нищо. И така ми е мноооого по на сметка, отколкото да ги купя оттук тези неща (ако изобщо се предлагат, а обикновено - не се). Откъм доставка - също ми е по-изгодно, защото пристига един чувал, плащам си транспорта, дори и да е по-скъпичък за 10-12 кила и приключвам за 6 -12 месеца темата. Иначе, "на парче" - едно, че играчка, второ че става капака по капка - вир с доставките. Като единична цена - ок, ама като сумираш накрая - нямаш сметка.
Единични покупки от e-bay - правя. Сравнително често, но на нещо което мнооооого ми е харесало, или на нещо на безумна промоция. Помня едно яке/шлифер на "Ед Харди" когато излезе пролетта - очите ми останаха в него, ама...260 паунда. "Преглътнах на сухо", все пак - нито ми беше необходимо особено, ей така за асортимент просто, ама ми харесвааааа. И в началото на лятото - разпродажба, само xs на въпросното...30 паунда.  8O Хич не го бавих  :lol:, ама Дойде си с найлоните, табелите, приказно е. Обличала съм го 2-3 пъти по повод - сещаш се, че 260 паунда - нЕмат избиване, но 30...направо си е далаверка.

За такъв шопинг обаче - човек трябва да има "организация" на следене. Не може да следиш всичко и да искаш. Трябва да си набележиш няколко марки за определени артикули, да си ги проверяваш редовно - било на търг от потребител да изпадне, било разпродажба на фирмените магазини... в началото - аз много се "разпилявах" - бях като гладно цигане в сладкарница баш. :lol: Това видя, онова видя, купувам, ама....марката е ОК, но аз не им знам спецификите на размери, обувки, линия на дрехи... Дойде нещото, супер е, ама... не е моето просто. Че хайде подарявай, или препродавай. Затова - ограничих брандовете - знам кое е моят номер, стил, вкус - следя си тях и нямам неползвани и непасващи покупки доста време вече. Това за регулярният шопинг на дрехи и парцаля.

При търсене на конкретен артикул - изчакване и търпение муЙ майката. Примерно - твоята прахосмукачка. Следи я в няколко големи сайта като цена, смятай я като крайна цена, всеки ден гледай за нови оферти - поне седмица. Та тогава купувай. За да вземеш най-изгодното. Или, ако ще се купува непознат досега за вас артикул, еднократно - ровене, четене на потребителски отзиви, избор кое да е, тогава сърч кой и за колко го предлага и пак седмица си дайте да видите оферти, че тогава. За техника, месец преди Коледа пък е просто райско по чужбинските сайтове. Кафе-машина дето тука беше 350 лв. в същия момент - купих за 48 паунда, ноември миналата година. Там шопингът на коледни армагани започва ноември и с него - безумните промоции на какво ли не.

Никой не е длъжен да ми следва "акълите"  :lol: Споделям ги само, като личен опит, отчетени грешки, плюсове и минуси, пък...ако за някого са полезни - берекет версин. ;) Успешно пазаруване на всички!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!