0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #60 -: Септември 18, 2014, 10:30:03 am »
Jbrul, много са ти полезни акълите :) Аз практикувам по същия начин за пазаруване на детето. Поръчвам 2 пъти в годината на разпродажби и зареждам за всички сезони. Ако случайно не улуча размер (по-голям, другото не ми се е случвало) си чака времето и всичко влиза в употреба. Миналата година поръчах едни апрески, хем хората си бяха сложили схемичка с дължината на крачето и както мерих няколко пъти така закупих 3 номера по-големи. Но тази зима ще бъдат употребени с пълна сила :)
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #61 -: Септември 18, 2014, 11:08:32 am »
Момичета, чудесни съвети сте дали. Досега съм пазарувала само от Амазон, но ще изчета цялата тема, защото явно имате много повече опит от мен. Аз съм доста по-плаха в онлайн пазаруването, но като гледам е много по-добре да си купуват отвън, отколкото тук.
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #62 -: Септември 18, 2014, 12:21:12 pm »
И аз пазарувам по много, но не чак като вас  :P
Например купувам 10 бодита, после 10 панталончета и така.
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #63 -: Септември 18, 2014, 12:32:03 pm »
Додич, за повечето от нас (или за мен поне) - много е объркващо в началото при покупка на обувки точно, ако е изписана само английската номерация (при някои има референция и към европейската, но рядко). Особено пък при детските обувки - тотална лудница ми беше първите месец-два при електронен шопинг на същите. Уж за Дани поръчвам 4-ка, то се оказва, че съм поръчала 4-ка, да, ама от тийн-номерацията, което е 37-38 номер.  :lol: На два пъти я допуснах тази грешка с маратонки, за щастие - на яка промоция и после ги подарих на децата на мамините колежки, не станаха зян.
После открих идеалната таблица за размери на обувки (не само детски) и вече с нея - издънки нямам. Проверка по няколко фланга - УК номер, европейски номер, дължина на стелка в см, в инчове... Ето тази е: http://www.zappos.com/measure-your-shoe-size Детските номера са на края на страницата. Установих също така, че различните марки обувки, за даден номер - могат да имат по 1 см., че и отгоре понякога разлика в дължината на стелката. Например, при номер Х на един производител - стелката ще е 16, 2 см., при друг производител, за същия номер Х ще е 17,1 см. Повечето марки си имат и собствени таблици с размери обаче. И като се ориентирам общичко кой номер ми трябва за Дани и харесам няколко модела обувки от същия, преди да поръчам - пускам търсачка и по марки. Да проверя дали това, което купувам и искам да се ползва веднага ще му е точно. Или пък дали това, което купувам с идея да се ползва след 3-4 месеца ще е достатъчно по-голямо от обувките , които сега носи. Иначе - рискувам да купя лятото хубави зимни боти, на скъпа марка, на супер добри пари, ама да са годни за носене - август месец.  :lol: Пък за зимата да са вече малки. Или дори "объркването" да доведе до покупка на по-голяма обувка, не точна, или по-малка....нямам гаранция, че баш този номер ще носи, следващия сезон, за който е предназначена въпросната обувка. И така, въпреки изгодната цена - реално се набутвам и трябва после да си играя да препродам ненужната покупка, че наново да търся и поръчвам каквото ми трябва... Поради което - предпочитам да инвестирам час-два в хубаво ровене, оглеждане на таблици, сравняване, че тогава чак да купя. Купя ли набързо т.е. да си спестя въпросните час-два "подсигуровка" - все съм се издънила. Вкл. и за себе си.
Аз например - много маратонки и подобни нося и купувам. Предпочитам "Адидас". ОК, ама номерацията на "Адидас", както и на доста от фирмите за маратонки и спортни обувки върви номер-два над тази, която ползвате за нормални обувки. Например, нормалните по УК номерация са ми 5-ца, но маратонките ми "Адидас" до едни са 7-ца по УК. И в двата случая стелката е около 24,4 см., да, но по етикет - едното 5-ца, другото 7-ца. Защо е така - не знам. При други брандове пък и маратонките ми са 5-ца. Зависи от фирмата. "Адидас" - също имат свои таблици за размери, оттам сверявайте, като купувате техни изделия. Та случвало ми се е да харесам някой чепик на "Адидас" и по инерция да гледам 5-ците на даден модел (дали са налични), а трябва 7-ци да гледам. За щастие, по някое време се усещам, че гледам грешния номер и поне не съм си поръчвала 5-ца за маратонка. Щото би отговаряла на 36-и номер, а аз нося 37,5  :lol: При детските им неща е същото. Всичко на Дани беше номер 27, ама маратонките му "Адидас" 29. На тях обръщам внимание като марка, понеже са си скъпи, дори на разпродажби, да не се набутате по недоглеждане.

badeshamama1, няма защо да си плаха при онлайн пазаруването, според мен поне. Особено когато пазаруваш от големи и проверени от куп хора сайтове - с качеството проблем няма да имаш. При онлайн-шопинга - рискът обичайно е да ти хакнат картата с която пазаруваш и да я източат. По тази причина - за онлайн пазаруване - ползвам кредитните карти, не дебитните си. В кредитните "парите са на банката" така да се каже и при подобен проблем - банката е заинтересована да "запуши пробива", да си издири парите, лесно доказуемо е, че не си ги ползвала ти, а някой друг и не си набутана. Хаквали са карта на бившия ми мъж - за 10 мин. отидоха 900 евро. Винаги си задавайте СМС-известяване за картите, за да се усетите навреме при такъв проблем. Та при него като заваляха СМС-и за покупки в ЮАР, САЩ и къде ли не по света, по едно и също време, докато глупаците от банката (веднага им звънна) му блокират картата - казах колко източиха. Тези пари си останаха за сметка на банката обаче и му се извиняваха за неудобството даже, не да ги търсят от него ;) Отделно, че можеш в една кредитна сметка да вкараш колкото желаеш кинти над кредитния си лимит. Докато при дебитна карта - парите са си лично твои, в ситния шрифт пише, че от всичко натикано в тази карта - 300лв. са ти "застраховани", а с другите - гориш, ако ти хакнат картата все пак. По едно време имах глупостта на дебитна да сложа 5000лв. и да плащам с нея онлайн. Като се запознах с условията по "гарантиране" на тази сума - т.е. нЕма гаранция - на секундата ги изкарах от там и ги вкарах в сметката на кредитната карта. Не я и да я хакнат - банката ще покрие издънката. Но от дебитната - ще ми кажат да пия една студена водица и това е. Не ми е опция да държа на дебитна дребни суми, на мен лично и да я ползвам при шопинг, понеже пазарувам често, че и по много и я 100-200лв. няма да ми стигнат за дадена покупка, я трябва да ходя през ден да вкарвам пари в тази карта, или постоянно да цъкам в нет-банкирането и да прехвърлям дребни сумички от една сметка към тази при шопинг (което все пак си има такси (било и стотинки) що да ги давам? Та за тези цели - кредитна ляга най-добре, по всички параграфи. Ако ще да е най-утрепаната карта, на някоя утрепана банка, с 300лв. лимит - не ви бърка. Можете да си вкарате колкото искате над него, ама ви е сигурно така, че няма шанс да изгорят парите ви при пробив в сигурността.

И още нещо да ви кажа по повод всякакви електронни разплащания, не само при онлайн-шопинг. Не правете такива през устройства, които приоритетно ползват децата ви (тези, които са с по-големички деца). Никога не слагайте отметка данните на карта да бъдат запаметени, внимавайте и да не бъдат автоматично запаметени (става понякога и това). Моята фризьорка, преди 2-3 месеца - платила битови сметки през таблета на сина си (били на море). Обаче данните на картата й се запаметили. Момченцето е на 8 години, яко играе игри, а те повечето след 1-во ниво - предлагат да си купите това, или онова (повече сила, екипи и пр.). 5 евро, 7 евро, 15 евро... Та отива по някое време жената на пазар, в хипермаркет и тръгва да плаща с въпросната карта, в която знае че че има пари, при това - доста. Обаче изписва, че няма наличност. Отива в банката да се разправя, че картата й явно е повредена и...ти да видииииш. Нищо подобно. За 1300 ЕВРО малкият си купувал екстри за игри с нейната карта почти два месеца.  8O 8O 8O Като погледнала извлечението - ужасТ! На ден по 50-60-70- евро ръсил принца за да си купува екстрички за игрите, които играе. Направо да се гръмне човек в такава ситуация и нищо не можеш да направиш, няма как да си търсиш тези пари с "ама то детето...", щото ти си си виновен за невниманието. Дани също има таблет, но си е само за него, нищо не правя аз през въпросното устройство, камо ли плащане. Също така - не му давам да ми припари до лаптопа И поради тази причина. Споделям ви случката, понеже е много неприятна, сумата е фрапантна, а няма човек обичайно да седне това да си мисли, че може да стане. Пък и да не е огромна сума, 20лв. да са за такава тъпотия да ги шитне детето - за ядосване си е. Та да си имате едно наум по тези въпроси. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #64 -: Септември 24, 2014, 09:42:44 am »
Да се запиша и аз тук, че и на мен ми е слабост он-лайн пазаруването от години  :D.

Ebay е уникално място за мен. Жбрул е описала основните неща, в началото докато се настроиш към тази платформа е гърч, но после като се "зарибиш"  :lol: и няма спиране. Ако нещо друго се сетя, ще допълвам. Печелила съм на търг чисто нови дънки с етикет на Mayoral за Жорко за 1 паунд.
Аз лично за себе си с китайчета не рискувам. Имаше един период в темата за ибей в бгмама, всяко второ мнение беше за излъгани потребители от китайчета.

Другото място, от което и аз пазарувам, основно обувки, е Амазон. Сега има 70% намаления на летни и пролетни обувки. Вчера ми дойдоха страхотни El Naturalista за 23 паунда, намалени от 85. Тук такава обувка няма как да купиш. Има и мъжки големи намаления, поръчах и на Жоро  :lol: Имам си няколко любими марки, набелязвам си марка и цвят и следя.

Ох, ще ми иде деня, с няколкото нови теми, които съм изпуснала, а искам да се разпиша  :lol: :lol: :lol:

Да ви питам нещо. Как мислите, ще има ли след години реални магазини въобще? Аз си мисля, че малко по малко всички магазини ще станат виртуални. Много тъжно.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #65 -: Септември 24, 2014, 10:47:17 am »
като стана дума за Ибей - някой може ли да ми помогне? никога не съм пазарувала от там чрез наддаване на търг. има една обява, която тече в момента, никой не наддава, аз не мога да се ориентирам.
регистрирала съм се, в немския ибей е. Jbrul, хелп ?!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #66 -: Септември 24, 2014, 11:00:07 am »
Джам, за немския знам, че много много рядко приемат плащане с Пейпал. Обърни внимание какъв е метода на плащане, че съм чела много постове, в които почва едно тюхкане след спечелен търг. За теб предполагам няма да е проблем, но просто да си имаш едно на ум. Другото, на което траябва да обърнеш внимание е дали продавачът не е предварително упоменал, че не изпраща, а купувачът трябва да си организира сам взимането на стоката. В такъв случай трябва да търсиш куриер. Повечето немци доставят само до немски адрес, т.е. трябва ти посредник.
Аз не разбрах в кое не можеш да се ориентираш? Как става наддаването ли?

*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #67 -: Септември 24, 2014, 11:13:55 am »
Врабчо, аз лично считам, че никога няма да изчезнат реалните магазини, заради електронните. Така, както и хартиените книги и книжарници - не изчезват и няма да изчезнат понеже имаме и електронни такива.

Мисля си обаче (и мноооого се надявам), че когато големите сайтове (като Amazon и е-bay) стъпят най-после и у нас (все някога ще се случи предполагам), най-после ще се промени малоумната политика на ценообразуване по реалните ни магазини. Засега, като процент от населението - не сме кой знае колко хората пазаруващи предимно електронно и от чужбина. Причините са различни. За някои - това е твърде сложно и дори не опитват. За други е много рисково, като начин на плащане, като какво ще получат накрая, дали ще могат да го върнат, ако не им хареса, или имат проблем с него, пък и да могат - то да го върнеш на майната си за своя сметка - не ти се вързва финансово обикновено...Ако е нещо, което има гаранция (уреди например) и не е международна гаранцията - все едно нямаш такава. Много от моите познати пък, не обичат да купуват нещо, което не са пипнали, видели на живо, изпробвали. Ако имаш по-специфично стъпало, или пък като физика - не си от хората влизащи "от воле" в конфекция - бива да пробваш първо някаква дреха, да видиш дали изобщо ти стои добре, дали ти е удобна, не става с "оп това е моя размер" и купуваш. Аз, ти и много други да кажем - сме се спрели на няколко марки конкретни и си знаем за тях кройките, че ни пасват, сводовете на обувки и пр. и купуваме смело. Но много хора - не желаят да се ограничават при пазаруване, искат да си купят каквото им хване око, все тая на кой производител е и ако нямат друг негов артикул - винаги има риск "да не им пасне". Има и хора, които просто обичат да се размитат по магазините половин ден, да гледат, пипат, пробват (аз не съм от тях, това ме влудява). Но имам няколко приятелки, които разпускат с обикаляне по магазините и пробване на 20-30 парцала от които ще купят 1-2... :lol: Ако изобщо им хване око нещо и купят де.
Та реалните магазини - ще си ги има винаги според мен. И да си призная, аз в други държави - обикалям с кеф именно реални магазини. Обаче там са други магазините им просто... :? Първо, че има на всички марки, знайни и незнайни, които може да ти хванат око. Второ, че зареждането е на ниво винаги. Като сравня който и да било H&M в чужбина на каква площ е и какво има в него и като вляза в нашия в С.З.....ами то в него няма и 1/10 от артикулите на марката всъщност.  :? Трето че и редовните цени са по-добри от тези при нас, пък да не говорим като кажат "разпродажба" - за какво иде реч. То са разпродажби няколко пъти в годината, на ВСИЧКО налично по щандовете, не като при нас на 5 артикула дето са толкУ зле, че и да ти ги подарят няма да ги вземеш. Пък и намаленията са си реално със 70,80,90% надолу. То се чудиш тогава кое да не си купиш всъщност.  :lol: По нашите реални магазини както знаеш - нЕма такива филми. И логично да няма, понеже те нямат никаква конкуренция пряка, освен да пазаруваме електронно, от чужбина, което пък не винаги е удобно за всичко. Поне за мен де. Често ми трябва нещо спешно и няма как да го чакам да дойде две седмици да кажем. Нито мога пък да предвидя всичко, което ще ми дотрябва, че да го купя предварително... И тогава, за България особено - само реалният магазин ти е опция и винаги се ядосвам като опра аварийно до такъв де.  :lol:
По миналата зима, Дани внезапно дръпна на ръст и стъпало - всички якета и зимни обувки се оказаха малки и трябваше веднага да купя нови. Отивам в "Адидас" и...130 лв. боти, 120лв. пухенка, за няма и 2-годишно. Едни зелени бяха...Ейййй по-зелена от тях станах, докато ги плащах, много мЪ беше яд, от сърце така  :lol: Ако живеех в Англия да кажем и можех от някой сайт да купя такива неща за Дани и на другия ден да ми ги доставят - познай дали бих дала такива пари за въпросните артикули. И дали в реален магазин там дори - ще ми искат толкова за тях и то седмица преди Коледа. Но тогава - нямаше как да чакам седмица-две доставка и да не си извеждам детето, щото нямало зимно яке и обувки и си платих, като поп. Какво да правя... Всъщност, ако цената ми е изгодна, или поне приемлива, за някои артикули - предпочитам реални магазини. Но нашите са наистина безумие откъм цени и разпродажбите им са с мнооого дебели кавички, ако изключим няколко световни вериги. След този случай - много внимавах да имам предварително всичко купено за детето и ха познай дали миналата есен, като тръгна на градина - не изгорях пак с една стотачка, пак в "Адидас".  :lol: Бях подсигурила есенни обувки, ама те пък се оказаха неудобни и к'во, к'во...заведох го и купих каквото си Ареса.

jam, тръгнах да поствам, че ти видях питането... Аз наддавам в английския, за немския може да е както Врабчо казва. За механизмът на наддаване - не мисля, че е различно и там, наддваш със "стъпка", имаш няколко варианта за целта. След като никой не наддава за твоя артикул - най-добре си изчакай 10-ина минути да остават до края на търга и за всеки случай - предложи сума която е няколко "стъпки" над исканото. Примерно, ако купувача иска 1 евро, ти дай бид за 5, или 7 евро. Ако няма друг наддаващ - ти ще го вземеш артикула за 2 евро да кажем, не за максимума, който си предложила. Но ако някой друг тръгна да наддава, докато цъка и наддава стъпка, по стъпка, че да те надцака, или ще изтече търга, или ти ще успееш да надцакаш другите залагащи. Винаги изписвай някоя "халтава", неточна сума при наддаване. Примерно 2,63 и от вида. Така другите по-трудно ще нацелят с колко да наддават над теб. Ако е за много оспорван търг - там се играе с бърз нет, два браузъра и потвърждаване на максимум бид твой, последните 5 сек. на търга от втори браузър...Весело е де.  :lol:  Ако продавачът обаче има условия само за "лично предаване", метод на плащане, с който ти не разполагаш, доставка само до адрес в Германия - няма как да играеш на този търг. Т.е. можеш при доставка само в германия, ако дадеш адрес на фирма-доставчик там де.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #68 -: Септември 24, 2014, 11:21:43 am »
Да, за това си права, в Бг все още много малко хора пазаруват он-лайн. От моите познати има такива, които казват, че им е много сложно и рисковано. И аз като теб чакам Амазон и Ибей да стъпят тук, но да видим кога ще е.
Иначе за магазините аз си мисля за едно по-далечно бъдеще, след повече от 20-30 години да речем. Ако не е дошъл края на света до тогава  :lol:

Аз имам опит и с продажбите в Ибей, така че, ако някой го вълнува, може да споделяме.
« Последна редакция: Септември 24, 2014, 11:24:22 am от Врабчо »
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #69 -: Септември 24, 2014, 11:27:24 am »
Аз не съм наддавала в Ибей, защото имам само една покупка ученическа раница и като я видях, цената и срокът на доставка ме устройваше, и беше с опция Buy now. Пратих на адреса на Габко в Нюрнберг.

Много ми помогна темата в бгмама, за да се ориентирам, защото в началото си харесвах все комплекти, които бяха с лично предаване и плащане с банков превод. Та се ориентирах какво да търся.

А пък приятелка ми препоръча http://www.gixen.com/faq.php Има и други снапери (ако така се казват ). Не съм го ползвала. Не четох изчерпателно, но с две думи наддава вместо теб, като посочиш номера на стоката, за която се бориш и посочиш максималната сума, която си готова да платиш. Тези снайпери наддават буквално в последните секунди на търга. Може би и затова при твоя още няма бидове.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #70 -: Септември 24, 2014, 11:31:50 am »
Ако никой не наддава за нещо - това тактика ли е? Означава ли, че 10 минути преди края всички ще се юрнат да наддават?

Ако има само 1 наддаване - продавачът длъжен ли е да продаде на оферираната цена или може да се откаже?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #71 -: Септември 24, 2014, 11:39:11 am »
Джам, има опция, с която продавачът може да заложи цена, под която търга се анулира, т.е. ако ти дадеш 10 паунда за нещо и спечелиш търга, но продавачът предварително е заложил, че не желае да продаде стоката си за по-малко от 15 паунда, търгът се анулира. Това в английския ибей го пише вляво от цената, в немския не знам как е, защото тоя език ми е мъгла  :lol:

Ето още един снайпер: http://www.goofbid.com/
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #72 -: Септември 24, 2014, 11:51:23 am »
Врабчо е права, че ако продавачът е задал минимална цена над твоя бид (ако си само ти наддаваща) - търгът ще се анулира. Опитните играчи - наддават в последните минути, да, защото иначе зорлен се вдига цената с много, ако се наддава дни преди края му.

Снайперите - аз не ги ползвам, по една проста причина. Случвало се е с няма и паунд да спечеля търг по другия метод, последните 3 сек. на търга, защото го следя същия и не залагам автоматично. Ако съм си определила макс цена за този артикул 50 паунда и така я задам за автоматично наддаване, има ли бид 50.90 да кажем - аз отпадам от играта. Но ако някой даде 50.90 последните 5-6 секунди, а аз съм на линия и чукна 51.93 и търгът свърши - аз печеля. И 2-3 паунда над предварително замисления от мен максимален бид са ми ОК пак. Ако отидат 20 отгоре - просто го отсвирвам. Та зависи от конкретен търг как ще е и кое ти е по-удобно и на сметка.

Изчакай си към края на търга, ако някой ще залага, да видиш кой с колко, дали още ти имаш сметка да купиш при тази цена, която се очертава, че тогава давай бид. Ако си склонна да платиш по-малко от това, което продавачът е заложил като цена - все тая е дали и как ще заложиш. Ако си склонна да дадеш 10 макс, а той иска 15 минимум - сделка няма да има така, или иначе. Ако той иска 15, а само ти наддаваш и предложиш 16 - твое си е. Просто пример. И 25 да предложиш, ако си само ти - пак го взимаш за 16, не за 25.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #73 -: Септември 24, 2014, 11:55:33 am »
И аз не ползвам снайпери за наддаване, точно по същите причини като Жбрул. Но като продавач ги ползвам.

Да се допълня, че се сетих за друг сайт, за тези, които обичат ръчно изработени неща: https://www.etsy.com/
« Последна редакция: Септември 24, 2014, 12:36:50 pm от Врабчо »
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #74 -: Септември 24, 2014, 22:39:38 pm »
Врабчо, знам че не съм ти "любимка"  :lol:, ама все пак - ще се възползвам от офертата да поясниш някои неща при продажбата в e-bay. Ако можеш да ми помогнеш по казуса - ще съм много благодарна. Мисля си, че нещо при регистрацията на акунт на продавач не направих ОК, понеже адресът ми на регистрация си е българския, ама този на който получавам е английски, пък опитах да рег. акаунта през UK-версията, а май трябваше през "шапката" т.е. ".com". Но може и изобщо да не е това проблемът де, ти ще кажеш. Валидизирани са ми всички карти, свързани са ми акаунтите...никога за нищо дерт не е имало като купувам, ама не щя и не щя да ми листне "пробния" артикул и накрая ме хванаха нервите и... забравих за случая, докато ти не спомена.

И то хубаво в началото на лятото отложих и забравих, ама сега баш му е времето да ги продам тези неща и е добре да го оправя акаунта. На Дани едни боти Тимбърленд взех твърде малки миналата година, жестоки, ама 52 паунда ги платих, без доставки и пр. - у нас са непродаваеми просто.  :? И другата голяма греда, едни боти на Хлои за мен, супер намаление хванах, 130 паунда, ама кретените объркали кутиите и ми пратили номер 40. Поисках да ги сменя, ама вече нямаха моя номер, предложиха ми да си избера други неща за тези пари, ама аз не си харесах...и тях също сега следва да ги продам, ама и за тях "не се ритат по кокалчетата" у нас. Та си мисля, че само в e-bay имам шанс да ги пласирам въпросните, да си върна парите дадени за тях просто, не търся горница.

Я кажи ти като имаш опит, как вървят продажбите на български продавачи? Аз все си мисля, че като видят, че е от България стоката и се хъсват и не купуват. Нещо като имиджа на китайците имаме - "или менте ще им бутнем, или няма да им пратим стоката". Т.е. така беше преди 2-3 години де, сега може би се е попроменило отношението, все по-често засичам продавачи от България, та имам някакви надежди за тези обувки поне.
Имах и един куриоз миналата зима. Български продавач, харесвам едно яке обявено на търг (мъжко), но и опция "предложи цена". И му пиша едно "ЛС", че така и така - предлагам тая цена, ама и двамата сме в БГ - да го свали просто от e-bay  и да ми го прати в С.З. (той в София), с "Еконт" за няма и 5лв. и наложен платеж... Т.е. предложих му да ми го прати и да му го платя първо, че после да го сваля от сайта, ако се съмнява, че нещо не съм коректна. Все пак - малоумно е от София да ми го прати в Лондон и от Лондон да ми го пратят в С.З. и да платя целия този масраф + якето.  :lol: Тоя ми пише, че предложената цена за якето му била ОК, ама държал да го купя през e-bay (което не е проблем), но цената на доставката си оставала такава като за Англия (16 паунда) и точка. 8O Не го взех естествено. Егати "търговеца" тоя, чудех се да припадна от смях, или от изумление. И понеже ми беше на "проследяване" това яке и без друго....накрая тъпунгера го продаде на търг за 30 паунда по-малко отколкото аз му предложих.  :lol:


НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #75 -: Септември 25, 2014, 06:48:58 am »
Хех, и аз съм заобикалаля ибей. Видях, че търговеца е в София, писах му, даде ми тел. и се видяхме в центъра.
Имам 2 продажби, но бяха отдавна, преди 3 години някъде. Без проблем ги пуснах като обяви.
Колкото до китайците, основно от тях купувам дребни неща (заради митото и ДДС-то, не ми се ходи до митницата). Всичко си идва, а ако не дойде - връщат ми парите. Ако дойде след това, пращам им парите отново. Така не аз разчитам на тяхната честност (а са честни, много!), а те на моята. А пък аз гарантирам за себе си  :lol:
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #76 -: Септември 25, 2014, 08:10:46 am »
Зайче, не идват ли на пощата китайските неща?
*
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #77 -: Септември 25, 2014, 08:53:06 am »
По пощата ми идват китайските неща на мен. Поръчвам предимно дребни кухненски неща като формички за сладки, топки за сушилня и наблюдателна камера съм купувала де  :lol: бяха ми я разделили на два пакета, че да не прехвърли цена и да иде на митница. Всичко ми е пристигнало, най-ме кефят, че няма доставка, сега едно зарядно търсих при тях, че тук доставка от София трябва да му плащам, отделно, че е по-скъпо, ама няма същото  :x
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #78 -: Септември 25, 2014, 08:59:16 am »
Зайче, не идват ли на пощата китайските неща?
Идват, но ако са до 35 евро. Над 35 евро дължиш ДДС, а над 100-тина - и мито и вместо покупката идва известие да ходиш да си го освободиш от митницата. Затова гледам моите неща да са дребни. Те се съобразяват и обикновено пишат, че стоката е подарък, но вчера пристигнаха едни крушки и бяха написали реалната им стойност, 18 долара. Добре че съм под минимума за ДДС  :lol:
Re: Пазаруване от чужди сайтове
« Отговор #79 -: Септември 25, 2014, 09:06:46 am »
Моята поръчка е за около 30 евро.
Дано да дойдат по пощата, че с митница изобщо не ми се занимава  :oops: