0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bonbolini, и аз мисля, че много бързо сте се захранили. Ти май писа, че и попара даваш вече ...
Аз за сьомгата дори знам, че след годинка се дава, защото е тежка риба. Макар, че ако рибата е от готово пюре вероятно няма проблем. На него пише, че е "дива сьомга". Аз лично започнах с домашно приготвена пъстърва във фолио на фурна. 
*
Jbrul,благодаря ти много:) :bighug:
На другия ден пак по същото време мога да си го ползвам пюрето:)
А до колко лъжички долу горе трябва да се достигне и да започна новия зеленчук да въвеждам.
Ето вчера момата изяде повече , Боби по-малко и ако така не яде повече като минат примерно 3-4 ддена и да предлагам друг независимо какво количество са достигнали????
Дано ме разбрахте,аз трудно се разбрах хаха

Хубав ден на всички:)
Амии  :oops:  ние се захранваме от 4 месец, дойде ред и на рибка, месо, дадох супичка, скоро и попара. Засега яде всичко и Слава Богу няма някакви алергични и други реакции... От многото четене просто реших да го следвам и да му давам от всичко... Е, не на веднъж,  но не и през месеци... Не знам дали е правилно..  :oops:
*
Jbrul,благодаря ти много:) :bighug:
На другия ден пак по същото време мога да си го ползвам пюрето:)
А до колко лъжички долу горе трябва да се достигне и да започна новия зеленчук да въвеждам.
Ето вчера момата изяде повече , Боби по-малко и ако така не яде повече като минат примерно 3-4 ддена и да предлагам друг независимо какво количество са достигнали????
Дано ме разбрахте,аз трудно се разбрах хаха

Хубав ден на всички:)
Мих, няма изискване да се изяде някакво количество за да дадеш нов продукт. Това е захранване, даваш няколко дни->няма реакция->даваш ново. Твърди се, че когато изяде бебето цяла порция се въвежда второ външно хранене, т.е. започнала си със зеленчуци даваш ги на обяд, когато започнат да изяждат цяла порция (броиш за цяла порция когато достигнеш обема на млякото) можеш да въвеждаш второ хранене, примерно сутрин или след обяд плод. И започваш да даваш познати от едното, нови от другото като пак си изчакваш времето за което си решила да чакаш. Аз нови неща съм въвеждала по 3-4 дни, не повече, паузи не съм правила.
*
М-и,благодаря ти :bighug:

А след тези 3-4 дни с картофа ,започвам да добавям тиква по 2л.-4л. примерно към картофа ли?
А картофа какво количество да е..............?????Знам,че има и вариант само новото да давам нали така?
Ох,момичета толкова четох и сега като започнах ей такива тъпички въпроси ми излизат  :oops: :lol:
*
Аз съм добавяла по 2-4-6 лъжички. То ако даваш само новото всеки път се връщаш на двете лъжички :) Давала съм колкото иска, моят син не е бил от прекалено ящните и лакоми деца, които и кило картофи да им сложиш и тях ще изядат и накрая ще връщат де :) Ако изпиват по 150мл АМ, по толкова пюре общо(картоф+тиква) бих предлагала, пък колкото толкова.
*
М-и,разбрах:)
Затова и на мен не ми се връзваше ,че все на по двете лъжички да се връщам :lol: :?
Тъкмо по 150мл. най-много пият -толкоз пюре ще предлагам пък:)
Благодаря ти:)Светна ми ха ха
А друго се сетих-с готови пюрета как става въвеждането.Например-пюре от картоф като вече въведено и от тиква пюре добавям по лъжички.Или вземам пюре картоф и тиква,но колко тиква има има ли значение???
« Последна редакция: Май 07, 2015, 10:46:10 am от mih »
*
mih, днес ми е много недоспало и може би затова трудно ти схващам питанията, или може би неправилно, за което предварително се извинявам, ако отговарям неадекватно.  :lol:

Първо, чаааак пъ до микрограм и точен брой лъжички колко можело и кога...няма такъв филм. Нещо там "по средата" хващаш. Дали две, дали шест лъжички - реално няма значение, ако ще прави реакция сериозна - ще ти я направи и от една в общия случай. Или ако не ти реагира на една, че алергена бил малко - ще ти реагира на другия ден на три-четири лъжички, та лично аз не съм фен на чак такова "пристискване" по въпроса. Но МОЕ си мнение, не е меродавно разбира се.

Всичко което вече си въвела - можеш да го даваш комбинирано с някое от следващите нови в списъка (стига да се съчетават на вкус нещата). Можеш и "чисто", за което както ти е най-удобно на теб. Ако си вкарала картоф и искаш морков - бухаш при картофа морков. Като си вкарала тези двете добавяш и тиква и т.н.т. В готовите пюрета може да са ти съчетани продуктите, ако са два 50/50%, или 70/30% - зависи от конкретните марки, но пак няма особено значение де. Аз като смесвах еднокомпонентни пюрета - смесвах на око, не съм им гонила процентни съотношения на едното, че второто, че третото... Първите 10 дни (докато заместя едно хранене изцяло с пюре) - правех обичайното за пиене количество АМ, давах колкото ще давам пюре и връчвах шишето да си дояде с колкото му се яде. В общи линии като засякох - точно така излизаше сметката, че това което остави от АМ (ако остави) е горе-долу количеството на изяденото пюре. За всеки случай, като заместих хранене вече, първите 10 дни правех там 60-100мл. АМ и предлагах в случай, че не му е стигнало. Като установих на какво количество пюре - не ще и АМ в добавка - взех да давам това количество пюре и така. Когато вдигаше дозите на АМ, вдигах и дозата на пюрето.

И аз как ти обЕсних...оле мале аххах
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Ооооооооооооооо,Jbrul незнам дали си недоспала,но ме разбра точно,а и аз тебе де :wink: :lol: :lol:

Точно щото не мога да броя колко точно(на око мисля да се случват нещата)  и ми се струваше сложно цялата работа.И в готовите некви проценти и съвсем се ошашках,е трябва да смятам 8O :lol:
 :youwoman:
*
Привет от мен:)
Май само аз си пиша ха ха

Вървим напред със захранването и хапват вече по най -много 160гр.пюре,но мнооооого бавно 8O хапват направооооо ........................Не ги насилвам хич ,гледам колкото искат.

Искам да попитам като съм въвела вече три зеленчука може ли да въведа примерно круша :ask:,че се запекоха(знам,че е нормално докато им свикнат стомахчетата и вчера на консултацията док каза,че така се изменя консистенцията) ,но Боби си е от преди така и много плаче и се напъва като му се доходи и е страшен рев и сега с тия пюрета ме е страх.
А и аз ги храня в кошчетата,другаде като идея къде мога да ги храня за по-удобно?
*
Няма някаква зависимост за да въведеш круша. Преценила си, че е момента и даваш. Има столчета за хранене, но ако не стоят добре седнали и там не е удобно :)
*
Да за столчета за хранене не сме още.
М-и,много ти благодаря за бързия отговор :youwoman:
Михче,тиквата не ти ли върши работа? Давай круша,не е проблем :lol: и Алек не е стабилен още,но понякога го храня в стола за хранене вместо в кошницата..по-малко се цапа там   :lol:
*
Уф,Алекс, голяма цапаница бе 8O :lol:
Хапват хем цяло пюре тиква,но........Ще пробвам крушата :wink:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
михче, столчетата ви нямат ли позиции за  наклон назад -нашия имаше  и бе много удобно .
Крушата беше втората храна ,с която захраних  или ябълката , забравила съм , но давай . В готово пюре, ако ползваш -обърни внимание , че най-често е с оризово брашно .


*
Nimika,нямаме още столчета в процес на търсене какви точно,но добре ,че казваш,че има с наклон:) :bighug:
Да за оризовото брашно знам,че слагат за сгъстяване до колкото знам:)
Още преди някой месец им слагах във вечерното мляко по лъжичка две оризово брашно за рефлукса да не повръщат.Та би трябвало щом са опитвали да се брои като захранване......
*
Мих, моят съвет е най-простият стол да купиш. Поне аз сега това бих направила. Тия с наклони и колани имат и повече неща за цапане, то са подложки, мекички неща... после всичко се търка  :lol: на Икея имаше едни по 25лв, пластмасови, аз от тях бих взела, спокойно и в банята може да се вкара  :lol:
пп Сега гледам са разделени на крака и седалка http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Highchairs/
« Последна редакция: Май 15, 2015, 10:30:46 am от м-и »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
за столчетата за хранене :
*Ние ползвахме Чиполино гранд комфорт  -подариха ми го . Наклоон назад, регулира се на височина  .Ами меката част се пере и бърше много лесно  -до 1.6г  -2г  си е супер  и коланите ползвах, и таблите. Калоян доскоро се хранеше , в него-седнал и стола, доближен до нашата маса .Когато детето е по-малко  подобен стол е  много по-удобен .




*После получих такова:

Ползвахме го при пътуване  , почивка  и т.н.-лек удобен ,с  табла, монтира се на всеки един стол  - така , че го препоръчвам на всички като евтин и удобен вариант



*Има едни дървени столче с табла нависоко, което се преобразува на стол с масичка-за мен са мн неудобни -може да е до изработка и модел , но приятели бяха с такова-в прекия и преносния смисъл бе "дървено"

пп. Оспамих  темата . Сега се сетих , че не съм ги качила в Борсата -аз реших да разпродавам детските неща , така че  и двата стола  са за продажба  :wink:
« Последна редакция: Май 15, 2015, 14:22:58 pm от nimika »


*
Аз също съм на мнението на м-и за най-простия стол или поне щом започнат да седят - преди това е по-трудно. На нас ни дадоха такъв страхотен стол с три позиции на гръбчето регулира се височината и прочие, но му беше и до ден днешен му е голям - някак широк е вътре и той се върти и се цапа много и едвам го храня. Сега сме с най-простото икейско дето си го сглабяш за домашно срещу 35лв и е супер! А другия стол го ползваме вместо шезлонг :D Иначе Мих, знам че някои майки хранят в шезлонга - аз шезлонг нямам и не знам как е, но пробвай...

За да не съм съвсем офф-топик: Кога дадохте домат, първо суров или обработен беше? Другото е давате ли супа преди основното на обяд или плод за десерт... тревожа се дали се справяме добре с храненето, защото той всеки път реве за още като свърши. Иначе до следващото хранене не търси храна и не проявява интерес докато не тръгна да го храня... сега яде по 180-200мл на хранене (пюре,  мляко, плод....). Знам, че всяко дете е индивидуално, но не искам да го прехранвам, че и така повръща по цял ден и откачам...
Mousyt, браво на Мати. Добре си хапва.
180-200 мл ми се струва достатъчно количество. Повечето деца (над годинка), които са на кухня, ядат 3-те ястия за 3 хранения - на обяд супата, за следобедна закуска десерта и на вечеря манджата. Всяко е по 200-220 мл.
Дани най-много изяжда по 100 мл от манджите и супите, които му готвя, затова и все още имаме 3 хранения с АМ и 3 други.

Mih,
когато Дани още не можеше да стои стабилно и аз го храних в кошницата за колата или в люлката (имаме завещана люлка от племенниците).