0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Надин, моят син беше точно като твоята щерка. В началото на 5-та лъжичка яденето беше приключило независимо какво давам, поне месец не можах да пробутам 60мл и то с разсипаното и изплютото, ако вкарам нещо в устата му почваше давене и се стигаше до повръщане, та като откаже и не съм давала повече храна. Давала съм и храна на принципа ЗВБ, само за мазане служеше, след няколко месеца упорстване прекратих чистенето :) В яслата предполагам и с АМ могат да я хранят, а там може някоя леля да я прилъже да прави по-големи количества или да се заинтересува от храната.
*
Привет мами,
От няколко дена ми се върти една мисъл за четирикратно хранене и събирам мнения съвети и препоръки. След десет дни Нора ще стане на 9м, скоро и на педиатър ще ходим на прегледа, ще я питам все пак, но от сега знам как ще ми отговори - да я будя по-рано. Еми няма си будя детето (пък и себе си) в 6 за да изпълняваме норма. Иначе режима е следния. Ставане в 8.30-9 и закуска 180 мл.АМ . Към 12 пюре(месно или зеленчуково), междувременно суров плод или плодово пюре.  Към 15 АМ(180мл.). В 18 каша (инстантна, от бурканче и рядко кисел). И към 21 ч АМ пак 180мл. с една бисквитка плазмон и най-късно до 22ч е заспала.  От втория месец сама си премахна нощното хранене  и не се буди въобще. На практика се храним на 3 часа, ако пък вземе, че заспи след обед по никакво време и подмине в сън часа за хранене , съвем оплескваме графика. Не стига до там че да изгладнее на тзи 3часови храненета, но и сме на принципа ни капка, ни лъжичка да остане и си наддава добре. На тази възраст трябва да се храни на 3,5 - 4 часа. А по-голямата ми въпроситлна е кое хранене да отпадне, то ни така, ни иначе, или да премахна следобедното мляко, но като добавям примерно по две лъжички АМ в обедното пюре и в кашите, за да не губи  необходимото количество мляко . Чудех се най- вече не е ли много малко времето 3 часа за да бъде преработена храната, вече количествата и разнообразието на храната ще  стават все повече, и не са както млякото, което се преработва за около 2,5 часа.  На 10м ще минем и на детската кухня.
Ще съм благодарна на мнения и идеи :D
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Аз не разбирам защо искаш да намаляш хранения?! Моят син до годината, че и повече е имал и нощно хранене, 5-6 дневни до 2г. Никога не е изяждал препоръчителното колечество, никога не съм и насилвала, предлагала - да. Колкото иска детето, кво значи да минавате на 4 хранения?! Педиатърката ви ако иска и веднъж да се храни, нейна си работа.
*
м-и, мисля, че не и ме рабрала. Въпросителната ми не е свързано с мнение на пеидатърката, по този въпрос, не съм я питала още. По-скоро е сързано с времето кето имам между сутрешното ставане и вечерното лягане - като часове не ми достигат за да храня 5 пъти на. 3,5-4 часа, а нали уж толкова е препоръчителното време между две хранения.  Както написах по-горе, случва се да заспи примерно в 14,30 и да се събуди към 16,  тогава пък трябва да я храня на 2 часа кажи речи, за мен не е проблем, за стомаха бебешки си мисля добре ли е. Не съм я насилвла никога, изяждала е всичко, че и още иска, каквото съм й предлагала всичко се изяжда (с изключение на едни броколи при захранвнето, но и с тях не я насилвах тогава ).
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Аз мисля, че 3ч. си е добър интервал, за късното заспиване те разбирам, но просто даваш по-малко за да издържи да следващото хранене. Детето само ще се нагоди някак, ако сега всичко е ок за нея, остави я така.
Avalon,като искаш да я храниш четирикратно пробвай следното: закуска 8.30/9, обяд-13,следобедна закуска -17 и вечеря- 20-21 ч. аз така я храних моята,защото и тя ставаше към 8.30/9 ч. ама не си спомням от 10 или 11 м. минах на този режим  :)
*
Като заспи късно давай плод, хем ще е яла нещо, хем ще огладнее по-бързо за вечеря  :wink:
Моето момиче е на 3 години и често яде на 3 часа все още  :D
На София също започнах кухнята на 10 месеца и беше с този режим:
Закуска - АМ / около годинка добавих други закуски - каша, кус кус и т.н/ 8:30-9:00
Обяд - второто от кухнята 12:00-12:30
Следобедна закуска - десертът на кухнята - като стане /десертите не засищат за дълго. Моето не ги ядеше и давах плод/
Вечеря - супата от кухнята /по-лека храна е и ще може да пийне АМ малко по-късно/ - 18:30-19:00
Преди лягане - АМ
Така запазваш два пъти прием на АМ. А това, че ще се храни 4 пъти не мисля, че е проблем. Изяжда си всичко детето и си наддава. Значи е добре и щастливо  :D



*
Ето и нашия режим на вашата възраст
6:30 АМ
9:00 АМ
12:00 пюре
16:00 каша
20:00 АМ
Понякога се будеше 1-2 пъти посред нощите за АМ.
След годинката започна да закусва,а след това и и въведох вечеря в 18:30 часа.
Млякото постепенно го отказа.Първо нощното,после рано сутринта и накрая преди заспиване.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
Привет мами,
От няколко дена ми се върти една мисъл за четирикратно хранене и събирам мнения съвети и препоръки. След десет дни Нора ще стане на 9м...
На вашата възраст , ние имахме 3 хранения с твърда храна и безброй кърмения ,най -вече посред нощ.
Месец по-рано, попаднахме в болница и там много остро ме разкритикуваха за честите среднощни  кърмения и ми казаха,че  на тази възраст детето трябва да има 5 хранения за денонощие-нито повече ,ни по-малко. Щом Нора се буди към 8:30 -9 няма как да и отпадне това хранене. Според мен ако и намалите дажбата за деня, ще започне да се буди посред нощ от глад (не е задължително ,разбира се, някои деца издържат дълго гладни). Мисля ,че е добре да и оставите 5-кратния режим, като просто постепенно във времето ,ще замествате млечните хранения с друга храна. Ако проспи едното хранене , то просто последното млечно ще дойде по-късно. Моят Калоян сам премина от 5 хранения дневно, към 4  , но при нас така или иначе имаше едно млечно хранене в просъница към 23:00 ч, ако случайно и аз заспя и пропусна да му го дам, то следваше будене в малките часове и после събуждане не сутринта ,ами почти на обяд и тотално объркване на режима.
Изведнъж  като дойде лятото (да е бил на година и 2-3 мес.),той сам отказа млякото и от тогава сме на 4-кратен режим. Сега гледам да наваксвам с млечните дажби, като по-често закуската и следобедното хранене са нещо млечно. Вие си решавате все пак..просто споделям мнение,а не го налагам, но мисля ,че още сте малки за 4-кратно хранене
*
Според мен храненето си е О.К. Не се вкарвай във филми и щом на теб и на детето така му е добре, останете си така. Ако толкова те притеснява малкото време между храненията преди обяд, измести обяда с 1 час. Добре е обаче и да се съобразиш със скорошната смяна на часа, защото най-вероятно ще се изместят часовете на будене т.е. детето ще си се буди по старото време (поне при моите на тази възраст беше така).
Децата не са роботи, за да ги вкарваме в еднотипни граници и норми, за едни 3 часа между хранения е супер, за други 4. Все пак по различен начин хората усвояват храната.
*
Да, точно защото не за роботи. Имам на предвид и преместването на часовниците скоро. Ако се запази това заспиване около следобедното мляко и се превърне като нейн режим вместо да давам по-малко за да огладнее по-бързо и така да се получаване намаляване на количеството храна за деня, може би ще минем на 4 кратно хранене, така ако обядва към 12,30 ще има време и за сън и за нормално хранене след съня. Но ми се струва, че две млечни хранения за деня са малко, и ще добавям АМ в кашите, ако са безмлечни или в пюретата. За по-късно вечерно хранене и дума не може да става,  защото към 20,30 става невна, търси си банята и млякото веднага след баня. Да й давам в просъница по-късно пак да яде не е вариант, щом си спи плътно цяла нощ и не виждам смисъл.
Благодаря за мненията, имам време, а и детето само ще си покаже, важното е , че не е вредно и анатема 4 кратното хранене.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
И аз не успявам с никакъв режим, вечер заспива след полунощ. Сутринта спи до 8-9 часа, яде 130 мл АМ, слагам я в кошарата, гука на играчките и след десетина минути е заспала отново. Спи до 13,а днес до14 часа,събужда се вече зверски гладна и започва да яде след това през час и половина,по половин доза, повече не заспива и наваксва количеството со за деня,с често хранене по малко. И това е така 20 дни. Опитвам да я събудя сутрин, ами не става, спи, яробвах да я храня заспала, не става. Дайте съвет,че не ми се мисли как ще я захраня с този режим
С две думи, спи пи 8 часа през нощта,после още 3-4 часа и така.
« Последна редакция: Октомври 14, 2014, 18:44:33 pm от stoeka71 »
*
Stoeka, няма да успееш да изместиш часовете отведнъж. Опитай да приспиваш с по 10-15 минути по-рано и за няколко седмици може да успееш да преместиш напред заспиването с 2-3 часа, а оттам и събуждането.

Ползата би била повече време за теб вечер без будно бебе и сутрешна разходка с детето - струва си. За захранване ви е рано, не го мисли още.
С две думи, спи пи 8 часа през нощта,после още 3-4 часа и така.
Струва ми се, че малко сън й се събира.  :ask:
Дани в момента спи по около 13-14 ч. на денонощие, а е по-големичък.
*
Стоека, ако вечерното заспиване е свързано, т.е. е след последното хранене премествай храненето малко по-рано и така,  както казва Цигу може и да стане.  И не се притеснявай до захранването имаш достатъчно време и съм убедена, че дори и нищо да не правиш, детето само ще си урегулира режима. При нас беше нещо подобно - късно заспиване, което към края на 4тия месец сама си измести и започна да заспива по рано, тогава премина от 6 на 5 кратно хранене сама.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
............Благодаря за мненията, имам време, а и детето само ще си покаже, важното е , че не е вредно и анатема 4 кратното хранене.
А, щом работата е така-да, сега разбирам, че нямате проблем да изяждате необходимото количество за деня, просто  вместо да го разхвърляте в 5 хранения ,ще го направите в 4. От начало останах с впечатление ,че искате бебето да яде по 4 пъти , което ще рече  с 200  г по-малко на ден (или там с по колкото яде). Така може да пробвате , според мен, ще видите ако детето спокойно и ведро , ако наддава в норма значи всичко е наред и ще можете спокойно да продължите с такова хранене
stoeka71, остави бебето да си спи. Спящо бебе не се буди. Няма гладно бебе, което да не се събуди. А и не виждам защо се оплакваш, че спи по толкова много. Моят син е спал 8 часа без прекъсване сигурно не повече от 2 пъти. Будеше се да яде по 3-4 пъти нощем, отделно се будеше да си играе по 2 часа пак нощем и през деня въобще не е наваксвал никакъв сън. По-голямата част от деня си беше буден. Не знам ако предпочиташ такъв вариант... :wink:
<br />[link=http:
*
Ох, не се оплаквам. Притеснявам се, че после си наваксва хранетата с често хапване през час буквално. Не знам дали е полезно за коремчето. Снощи пак заспа късно, сутринта обаче в 6ч ококори очи хапна, заспа в 9 яде малко и още спи. Яд ме е че е хубаво времето и не мога да излезем на разходка.
И по темата, нашият педиатър ме кара да започвам да я захранвам, понеже пие мляко на Хип, по тяхната схема. Мария проявява интерес към нашата храна, като ядем, мляска с уста дори да не е гладна. Показвам лъжичка до устата и я отваря. А на мен ми се струва рано....
За разходката -вземай я спяща в количката и да си спи навън. Не виждам никакъв проблем в това, а що се касае до по-честото хранене, мисля, че като хапва по-малки порции и по-бързо ги усвоява. Моят син беше на кърма и също ядеше на доста малки интервали. За захранване на 3 месеца не си струва изобщо да го коментирам. Какви са мотивите на твоя педиатър? Какво от състаавките в млякото на Хип не й е достатъчно на този етап? А това, че проявява интерес към храната не може да е единствен довод.
<br />[link=http:
*
Стоека, според мен ти при захранването трябва да гледаш коригираната възраст на детето (доколкото си спомнянм беше недоносена).