0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Avallon-че, а ти ли имаше уреда на Авент?
В него месо не си приготвяла, така ли?
*
Да месото не става гладко, дори заешкото седи на конци.Аз ви препоръчвам вече да замразявате на малки порции.Аз свърших пюретата и вече си готвим.Тук кухнята не ми харесва, много е рядка, а и Мони се изприщи от домат, а те слагат домат във всичко и реално не виждам смисъл да взимам, та си и готвя за момента.Местото го правя на малки парчета, варя и замразявам, зеленчуци бях замразила нарязани на ситно, сега взимам колкото ми трябва и говя.
Дадох риба, не остана очарована, да не кажа, че не яде.Сега редстои останалото месо, че тя нали се изприщи и от пуйката, та бях сряла всякакво месо.

*
Да де, това казвам - замразявам на еднократни порции. Сварявам месото, накъсвам на порции и с малко бульон замразявам. За кухнята реших да пробвам от декември, най-вече за идеи, но ако ни хареса ще поостанем, мисля само десертите няма да давам, че май са си едно ароматизирано голо нишесте. Маги, домата според мен не би трябвало да присъства в менюто на мечната кухня. Иначе готвенето (силно казано) не представлява проблем, имам замразени пилешко, пуешко, патешко, заешко и телешко и ги редувам в различни комбинации със зеленчук. Имам един шкаф с пюрета, малко съм се попрезапасила от времето кога бяхме на вилата, но там бабите току носеха нещо прясно домашно ...   та чат пат отварям някое пюре сега, да не остнат съвсем зян.
Смайли, нямам уреда на Авент, имам един друг 3 в 1, но не пасира, а за едното пасиране реших, че не ми е нужен още един на плота. Не е проблем да варя в него на пара месо, но мисля че месото е по-добре да се вари във вода заради бульона, лично мнение разбира се.
Риба още не съм дала.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Може би Amanda го имаше тоз уред тогава  :ask:

Авалонче, то остава бульон и при варенето на пара.

Момичета, кухнята не е ли след 1 годинка. Тук като проверявах май така беше. Иначе аз също бих го записала на кухня като му дойде времето заради разнообразието.
*
Аз варя месото и след това го пасирвам с бульон и така замръзявам на порции. И при мен е стричаво. След това размръзявам и смесвам с останалите зеленчуци. Нашата мома нещо се мръщи на пюретата с месо  :lol:. Неделя, понеделник и вторник съм готвила и замръзявала за малката(и за баткото, че той милия чака да му оставя по малко от всяко пюре  :lol:.), че ми е доста оскъдно времето, а така е лесно. Само картоф до сега не съм замразявала, че ми се струва че ще стане стричав. На вас как ви се получзва след размразяването?
magi_st, не ви ли е рано още за риба :ask:. Аз при баткото дадох след навършени 10 мес. по препоръка на детската лекарка.


Аз досега съм размразявала тиквичка, тиква, круша и нектарини.
Много са вкусни след размразяването.
Спазвам правилото да размразявам на водна баня. Слагам замръзналото пюре в купичка с капак, а купичката в тенджера с вряща вода.
Месото обаче трябва да се размразява бавно, като се сложи в хладилника от предната вечер.
Иначе фризерът ми е пълен с неща за бебето.  :lol:
*
Авалонче, то остава бульон и при варенето на пара.
Момичета, кухнята не е ли след 1 годинка. Тук като проверявах май така беше. Иначе аз също бих го записала на кухня като му дойде времето заради разнообразието.

При мен не остава никакъв бульон.

Детска млечна кухня ( държавна) може от 8 навършени месеца, стига детето да е захранено (това предполага ранно захранване) и да няма установено алергии, за което се иска бележка от педиатъра. Това ми казаха по телефона, пролетта някъде звънях да питам какви са изискванията, условията и срокове за записване. Другата седмица ще ходя да се записваме и ще питам дали има разлика между детска кухня и детска млечна кухня, защото мисля, че млечната е до годинка. 
 Картоф не съм замразявала, чувала съм, че не е хубав след размразяване.
Размразявам зеленчуците като ги слагам да се варят на пара, моите са сурови, нарязани на порции на кубчета, а месото вадя от фризера вечерта контенерчето и го слагам в хладилника.
« Последна редакция: Ноември 20, 2014, 15:20:31 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Аз картоф правя на момента, не замразявам.Абе уж може и сега риба, ама ще я отложим пак.А в Плевен детската кухня е от 6 месеца, считайте.Няма лошо всеки си познава детето, но аз няма да я запиша скоро.Има си просто храни към който Моника ми прави реакции.
И сега да не си помислите, че е някаква претенция или аз я пазя много-много давала съм и вътрешното от пържен картоф, яде и нищо и няма, хляб коричка ръпа и реве за още :)

*
При нас детската кухня е след наявършени 12 месеца. Не знам има ли и друг вид кухни.

Момичета, а вие колко хранения с твърда храна имате на възраст 9 месеца? Ние сме на три хранения от доста време. И се чудя дали им е достатъчно разнообразна. Ядем зеленчукови пюрета, каши, плодови пюрета, попари с овесени и подобни видове ядки. Децата хапват добре и наддават, ама аз все пак се чудя дали не може и по-добре :). И продължаваме да се кърмим, де.

По повод на даването на вода, докато бяха изцяло на кърма, не съм давала, а, когато опитвах да им предлагам, не пиеха. Сега вече аз самата се насилвам да не забравям да им давам, че не съм от много пиещите вода :). Те обаче имат моменти, когато са жадни и смятам, че е важно да им създам навик да пият вода. Понякога не искат да ядат, ако са жадни :).
*
Браво на вас ние сме на две хранения обедното и следобедното и мисля сега вечерното да въведа, защото сутрин се кърмим все още.

Beata, страхотно е, че още кърмиш, хем си с две  :P Браво!
*
Беата, малко след навършване на 9 м. преминахме на 4 кратно хранене.  Започваме и завършваме деня с мляко (АМ), като между сутрешното мляко и обяда давам плод, но това не броя за хранене. Браво, че кърмиш още. Вече можеш да включваш месо, сирене, масло, кисело мляко, довери се на твоя усет. Важно е, че надават мъниците.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Благодаря за съветите, момичета! Ние сме на пет хранения, като сутрин и вечер се кърмим, а другите три са твърда храна. Месото (както и други животински храни) го поотложих спрямо популярните схеми, но скоро ще започна. Единствено въведох жълтък.

Всъщност се водя по децата. Засега не съм установила, че пет хранения са им много. На всичко отгоре Ани се буди нощем и пак суче :). Зъбки ли я мъчат, жажда ли, глад ли... или просто се успокоява по този начин - не знам. Тъкмо бях се зарадвала, че отпадна нощното хранене :).
*
О, да детето само си показва. Аз не съветвам. за 4кратното, споделих само. Така реших и се оказа по- добрия вариант, защото ставаме сутрин късно (8.30 - 9), отдавна нощем не се буди, та няма кога да храня 5 пъти, в допълнение през деня заспива по никакво време и съвсем оплесквахме графика преди.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
В какво замразявате?
И Смайлс, плодовете,за които споменаваш са сварени на пара и пасирани в твоя уред ли.Точно днес си мислех да разпитвам за него -дали става за плодови пюрета,че тези от бурканчетата са отврат според мен.
*
Според мен поне, плодовите бурканчета са си много вкусни, но с парите за един брой ще купиш кило ябълки примерно. Аз съм замразявала и в пликчета за кърма, просто кърма само няколко пъти съм прибирала и ми останаха доста, видяха ми се подходящи за малки дози. Плод не е проблем да свариш на пара, или в тенджера.
Хоуп, плодовете ги попарвам само в гореща вода за 1 мин, както са почистени и нарязани (мисля, че д-р Birdie така препоръчваше). После ги пасирам.
Замразих ги във формички за мъфини (силиконови). На другия ден като замръзнат ги вадя от формичките и ги слагам в найлонови пликове с цип.
Размразявам ги на водна баня като дойде време за ядене. Много са вкусни  :P

Зеленчуците пък съм ги замразила сурови на кубченца в найлонови пликченца от по около 100 гр. (меря си ги с електронната везна). Имам тиква, тиквичка, броколи. Само зеленият боб ми е бланширан. Имам и замразени цели изтърбушени сурови чушки. Картофи и моркови ползвам сурови.
Уредът на Авент го ползвам за приготвяне на зеленчуковите пюрета в момента и то всеки ден. Например вадя от фризера тиквички и ги заливам с вряла вода. Постояват около 5 мин така да се размразят. Нарязвам междувременно картофче. Слагам нарязания картоф и размразените тиквички в уреда и те се приготвят и пасират в него.
Аз лично съм много доволна от него.
Готово пюре досега не съм купувала.

Месото приготвих в уреда и замразих този път във формички за лед, защото са по-малки, а четох че до 1 годинка се дава само по 15-25 гр. месо на ядене.

Иначе уредът става и за плодове. Има си таблица кой плод/зеленчук/месо колко време се приготвя. Напр. плодовете са за 10 мин, зеленчуците 10-20 мин, месото 20 мин. Ако решиш да купуваш, те съветвам да купиш от Амазон. Доста по-евтино от тук е. В една друга тема пишеше, че щяло да има черен петък в Амазоните на 28-ми ноември. Може да пробваш тогава. СИгурно ще е още по на далавера.

Според мен поне, плодовите бурканчета са си много вкусни, но с парите за един брой ще купиш кило ябълки примерно.
Абсолютно. И за зеленчуците важи. А на мен като са ми домашни повечето, направо почти без пари ми излиза.

Момичета, черно в акото на детето, може ли да е от храна?
Имаше преди 5 дни, днес отново. Това, което е ял и двата пъти предишния ден е круша. Първият път я въвеждах. Като видях черното спрях на 3-тия ден. Сега вчера дадох пак.
*
В началото на захранването някой храни си се виждат в акото  :lol: Крушата ферментира и може би почернява, не съм сигурна, но спанака примерно си е черен. Желязото дава черен цвят и предполагам, съдържащите го храни също.
В началото на захранването някой храни си се виждат в акото  :lol: Крушата ферментира и може би почернява, не съм сигурна, но спанака примерно си е черен. Желязото дава черен цвят и предполагам, съдържащите го храни също.
Така е и аз ги виждам много ясно  :lol:, но дали черното е е от крушата  :ask: и дали е нормално. Днес сме на ЛЛ и ще я питам и нея. Даже снимка съм направила  :lol: :lol: :lol:
*
avallon, аз записах сина ми на детска кухня, когато беше на 10.5 месеца. Докато навърши 1 годинка му поръчвах меню за алергични към мляко деца. Той не е алергичен, но ме беше страх да не би да направи някаква реакция към млякото. Това меню беше много подбрано, в смисъл, че нямаше риба, телешко и разни други храни, от които се предполага, че може да има някакъв проблем. След като стана на 1 годинка започнах да поръчвам нормално меню. И от двете менюта съм изключително доволна. Не знам обаче дали подобен вариант има в държавната кухня (аз поръчвам от една частна). Но и тук десертите, в по-голямата част, са кисЕли, т.е. нишесте, захар и плод. Понякога има печена тиква, печена ябълка, мус от някакъв плод, но е по-рядко.
magi_st , и синът ми беше горе-долу на 9 месеца, когато въведох 4 твърди хранения. Но той просто отказваше да пие АМ, освен сутрин, когато успявах да го прилъжа, докато не се е събудил съвсем.
А относно 4 или 5 хранения на ден, всеки ден при нас е различно. Зависи колко спи през деня. Някой път успявам да му давам по 5 пъти, а друг път-4.