0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пюрето от тиквички и то стана много воднисто.
И на него ли му слагате оризово брашно за сгъстяване преди ядене?

Аз го приготвих с уреда на Авент (на пара). Да не би да трябва да излея водата, която се е събрала при тиквичките преди да пасирам? Макар, че в инструкцията на уреда не пише нещо подобно. Пише обръщаш и пасираш.  :ask:
« Последна редакция: Септември 05, 2014, 13:21:26 pm от 47 Smiles »
*
Пюрето от тиквички и то стана много воднисто.
И на него ли му слагате оризово брашно за сгъстяване преди ядене?

Добави си оризова каша, тиквички с ориз си е много вкусно.
*
Смайли, тиквички (зелени, дето стават за пържене), или тиква (оранжева)? Тиквичките по принцип са с високо съдържание на вода и за пюре (или кюфтета от тиквички да кажем) - бива първо да се нарежат (настържат), да оставиш да се отцедят, че тогава да ги готвиш вече.
След като вече си ги приготвила - просто опитай да отцедиш в подходящ съд готовото вече пюре, докато гъстотата му ти Ареса.  :lol: Или после като ги готвиш - оризец както казва Мими26
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
 Смайло пюрето от тиквички може да се комбинира с картоф или морков примерно. Ако държиш да е еднокомпонентно пюре опитай да го направиш, като предварително отстраниш средната част, където са семките, тя е най водниста. Не сгъстявам пюретата с оризово (или друго) брашно. Замразих тиквичките нарязани на кубчета в малки,  еднократни дози, после ще пюрирам на каквото ми роди фантазията, дали с месо или зеленчук, сирене, масло .... според менюто.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Наистина - картоф, тиквичка, мъничко зехтин и щипка копър - моето малкото му беше любимо. Само тиквички на пара не съм ѝ давала, така и не ми ''прозвуча'' вкусно. И спанакът е много воднист, и той с картофки е екстра. Броколи, карфиол -  също ставаше с Авент-а редичко - къде водата от готвенето, къде и самият зеленчук си пускаше... А Малечка ориз така и не заобича - и досега го яде зорлем - с кандърми, измами и прочие хитруване, та съм сгъстявала основно с картоф, като малко по-голяма - със сухар/сиренце.  :) :) :)
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
Благодаря ви  :P
Ами аз пак май не съм направила нещата както трябва.
Ако знаех, че може и на сурови кубчета да се замрази, така щях да направя.
Аз пюрето също чисто едва ли ще го давам, но сега можеше да изсипя течността, за да стане по-гъсто, вместо да замразявам вода и да ми заема място :lol: :lol: :lol:

Направих две мини дози - на едната не изсипах водата и станаха 5 течни пюрета по 40-50 гр.
На втората изсипах водата и станаха само 2 гъсти пюрета  :lol:
То аз имах всичко на всичко една средно-голяма тиквичка (толкова имаше в градината на майка ми).

Има ли специфики при ябълките и крушите, че сега тях ще започвам?
47 Smiles, поне аз ябълки и круши винаги съм давала сурови - не съм ''прекарвала'' през Авент-а. Но и не съм давала плодове като захранваща храна - може би защото на мен самата ми пристъргва стомахът ако ям плод на гладно и ми става неприятно, та и на детето не посмях да дам - само като десертче, след храненето/кърменето.

"Спецификите'', за които се сещам - винаги да ги миеш, въпреки, че ще ги белиш - защото ако има ''гадинки'' полепнали - докато белиш, ще ти останат ''по ръцете''. И също - че крушата се води разхлабваща. Поне Малечка я разхлабва най-много от всички зарзавати, сякаш. Моята от плодовете банан хапна първо, със страшен кеф при това. И досега си го обича, макар че сегашният хит е ''п'хако'' (праскова в свободен превод  :D) - това ти отговаря винаги като я попиташ какво иска да яде.  :lol:

“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
Prunus Avium,
Ние още не сме започнали захранването. Сега приготвям бебешка зимнина, защото захранването ни се пада изцяло през зимата. Тогава няма да има пресни ябълки и круши или ако има ще са със съмнителен произход.
Сега имаме домашни и тях искам да консервирам.
Мислех да ги обеля, нарежа и потопя във вряща вода за 3 минути. После на блендера. После във фризера?

PS. Още не съм си купила бурканчета, така че този вариант отпада. А пък и във фризера ми е по-лесно.
« Последна редакция: Септември 05, 2014, 15:37:32 pm от 47 Smiles »
Смайли, разбирам те, но не мога да съм полезна със съвет - консервирала съм само месо и риба, предварително сварени и ''порционирани'' в алуминиево фолио и замразени зеленчуци, ама те са си били купешките, в пликчетата. Плодове - никога, нямам никакъв опит. Сигурно така във фризера е супер. Защо не сложиш малко, след ден два да ги извадиш и да прецениш - дали е вкусно, дали те устройва, и ако да - да спретнеш ''пълния формат'' зимнина? При нас плодовете служеха по-скоро за нещо студенко за гризкане - на резенчета, хем да се учи да ръфа, хем да чеше венците, не толкова на пюре.  :wink:
« Последна редакция: Септември 05, 2014, 16:01:27 pm от Prunus Avium »
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
*
Незнам на какво би заприличала замразена ябълка... Аз ябълките им ги печах и после пасирах на пюре (понякога слагах и каша вътре, че един гол плод...), ушите им плющяха.
Има си есенни ябълки, които търпят и сурови до пролетта, така че по-добре си запази такива пресни на тъмно и хладно. Прецени си кое, кога ще захранваш, не се презапасявай от сега със замразени плодове и зеленчуци, защото има неща, които спокойно можеш да си отложиш до следващия им сезон (като череши и праскови примерно).
И аз захранвах зимата, но единственото, което прибрах предварително беше тиква, тиквичка, спанак, моркови и чушки (бяла, зелена и червена) и малко карфиол и броколи. Доста от плодовете, както ти писа и по-горе Джбрул не са хубави след размразяване.
 Месото, което намирах домашно и него си го сварявах и замразявах пасирано с малко бульон в малки бурканчета, не заради друго, а защото отнема повече време да сваря месото, отколкото зеленчуците и си го правех полуготово единствено поради тази причина.
*
Тиквичка зелена, направих на пюре, Да тено е но като сложа от картофите, който са много гъсти и става идеално.

Круша дадох сега пак мината на пара и пюрирана.Нещо не и хареса, ама ще видим.

Мими, вкъщи е много топло и нищо не мога да съхраня за дълго.

Ще пробвам със замразяването. Ако не се яде, после ще изхвърлям. Аз не правя някакви големи количества и без това.
Ще мина пак през темичката и ще кажа: "Прави бяхте", ама аз тъпо и упорито ...  :lol:
*
Смайл, готовите бебешки пюрета си имат по малко оризова каша вътре и от ябълка и от круша. Купувала съм и ябълково пюре чисто, вероятно е варено повече за да не е течно, та става си и чисто  пък като  ще даваш ако прецениш можеш да сгъстяваш :) Круши прясно пасирани течни ми ставаха де.
*
Като ви чета, взех че замразих една зелена тиквичка ма кубчета. Разпределих е малки дози, обаче не я обелих. Това проблем ли е?
*
Стоека, щом е малка не е чак такъв проблем, те са с нежни кори.
Момичета, нали ми препоръчахте оризова каша на Тьопфер, но нещо не мога да намеря.
Намирам с ориз и банан.
http://www.toepfer-babywelt.de/lang-bg//-/-/c248.html

Намерих една на ХИП. Тя пък има добавен Витамин Б1.
*
Смайли, ако помня добре си споделяла, че Дани има проблем с изхождането. Бананите запичат. Мисля, че е по-разумно да потърсиш храни, които не съдържат банани, докато не започнеш да даваш повече храни, които да подпомагат процеса.
Смайли, ако помня добре си споделяла, че Дани има проблем с изхождането. Бананите запичат. Мисля, че е по-разумно да потърсиш храни, които не съдържат банани, докато не започнеш да даваш повече храни, които да подпомагат процеса.
Dodich, аз търся каша само с ориз. Но не намирам. Затова питам момичетата, които ми я препоръчаха. Купих 1 пакет на ХИП засега.
Плодовете ще ги въвеждам след заленчуците иначе. Ще го имам предвид това с бананите. Мерси  :D
*
Чиста оризова в Кауфланд намерих аз а и в едно квартално магазинче тук в Плевен.Аз пък трудно открих на Милупа в града.
Аз захраних и с чист овес на Тьопфер та вече въведох и глутена.

Стоека, да ти кажа тиквичките Мони много ги хареса до сега е опаткала 6 пюрета от тиквички като аз и ги бъркам с нещо, я картоф, я карфиол, абе още нещо слагам винаги.

*
Момичета, нали ми препоръчахте оризова каша на Тьопфер, но нещо не мога да намеря.
Намирам с ориз и банан.
http://www.toepfer-babywelt.de/lang-bg//-/-/c248.html

Намерих една на ХИП. Тя пък има добавен Витамин Б1.
Там от където купувам винаги има. Ето за онлайн доставка примерно - https://www.koalabebe.com/product/447/laktana-bio-tyopfer-bezmlechna-kasha-palnozarnest-oriz.html или от тук http://zabebeto.bg/hrani/instantni-kaschi/Topfer-bio-oriz
Има и безмлечна каша с ориз и внилия. Има и млечна само с ориз.
Аз пък съм приготвила с елда от тези дни, на ХИП е.
Честно казано не бързам с глутена. Педиатърката има голям мерак да въведа попара, ама не ми идва от вътре някак си с тези въглехидрати още, за какво излишно да си "помпам" детето. В попарата има хляб, сирене и масло. Сирене (от скоро) и масло давам в зеленчуковите пюрета,  хляба смятам доста да го поотложа. Отделно попарата е за закуска между сутрешното мляко и обяда, а някои хора като стават към 8.30 след първото мляко отиваме направо на обедното пюре, къде да я натъпча тази попара,... да изместя сутрешното хранене с нея - тц. Пак ми повтори да си събуждам детето по-рано, ми няма да стане тая работа. Ако спре да наддава както си трябва - тогава ще му мисля.
И да вметна, че има доста от готовите  пюрета без добавен ориз за сгъстяване.
« Последна редакция: Септември 15, 2014, 14:11:53 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.