0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета има ли информация доктор Шефкетова до кога ще работи.
По последни данни до средата на май.
И на мен така ми бе казано от нея, че ще бъде до средата на май.
Не знам кой ще я замества, но последните няколко пъти когато бях на преглед
имаше един доктор който наблюдава работата и.
*
д-р Цветков е този, който уж ще я замества.
досега се занимаваше с проследяване на бременности и раждане.

вече и другата нова лекарка Тихомирова видях че си има пациенти.
Да на последните прегледи д-р Цветков беше в кабинета .На прегледа преди хистероскопията ми беше д-р Тихомирова хареса ми отношението и сериозно се замислям дали да не се прехвърля при нея.
Момичета късно ли е да иде на първи преглед след успешно ин витро на 28-ми от трансфера,т.е. ако теста си го направила на 14-ти ден от трансфера/стадий бластоцист/ и идеш 14 дни след това?
Момичета късно ли е да иде на първи преглед след успешно ин витро на 28-ми от трансфера,т.е. ако теста си го направила на 14-ти ден от трансфера/стадий бластоцист/ и идеш 14 дни след това?

Не е късно.
Благодаря ти little_rabbit за отговора.Просто се притеснявам да  не изпусна нещо,като например някакви нови хапчета,които трябва да почват да се пият.
Зависи какви проблеми имаш. Редно е да се чуеш с лекаря си, за да ти каже най-добре.
не съм имала досега никакви проблеми,просто ако има някакви стандартни хапчета като утрогестана и естрофема,коита в момента продължавам да взимам.
Здравейте,
Предстои ми цветна снимка без упойка при д-р Цветков. Нормално ли е да не се изискват предварителни изследвания или са пропуснали да ми кажат? Д-р Шефкетова ми изписа само свещички, а като се обадих да запиша час за снимката ми казаха, че няма нужда от никакви изследвания.
правилно са ти казали скрита, даже не е необходима упойка търпи се болката и тя е за секунди даже няма и минута, веднага олеква, аз даже изкарах само с 2 вместо с 3 свещички
Amelia31, притеснението ми идва от това, че преди време правих хидротубация (отново без упойка) и тогава ми искаха ПКК. Също така срещнах доста мнения за това, че трябва да се направи и микробиология, за да се предотвратят евентуални инфекции. :ask:
Jbrul, благодаря!
*
Няма за какво  скрита. В материала е посочено кога не следва да се прави HSG т.е. ако не сте изследвали за хламидия да кажем - значи не е ОК да се прави.
Има и риск, ако се получи спазъм по време на изследването - да бъде отчетен некоректен резултат. По тази причина, аз не бих направила това изследване без анестезия. Друг въпрос, че аз лично (всеки си шета на акъла :lol:)  не бих го направила изобщо, предпочитам лапаро, но това  е все пак доста по-скъпия вариант.
Последното го казвам, защото в тази и други теми, въпросът "боли ли, не боли ли, колко боли..." се коментира само в посока "кой какво можел, не можел, бил готов да изтърпи". Да, ама същият въпрос - има друг аспект, много по-важен бих казала аз. Никаква полза няма да изтърпите нещо, а след нещото - пак да не е ясно каква е ситуацията.

Понеже си нов потребител - обръщам ти внимание, че сайтът има раздел "библиотека", който е плод от усилията на много хора, в него има и много преведени материали, медицински коректна информация е налична по почти всеки въпрос, който е предмет на работата на "Зачатие". Само полза ще имаш да разгледаш и почетеш там. Форумът си е форум, можеш да питаш всичко, по всяко време, но не разчитай само на него за взимане на решения относно здравето си. Най-малкото - тук пишат редови потребтели като теб, изхождат от личните си случаи и възприятия и могат абсолютно неволно да те подведат понякога. Желая ти успех и хубави резултати!  :D
« Последна редакция: Април 23, 2015, 18:08:43 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Jbrul, благодаря за разясненията и пожеланията!
Успех на всички, които са в процедура!
Здравейте,
Предстои ми цветна снимка без упойка при д-р Цветков. Нормално ли е да не се изискват предварителни изследвания или са пропуснали да ми кажат? Д-р Шефкетова ми изписа само свещички, а като се обадих да запиша час за снимката ми казаха, че няма нужда от никакви изследвания.
На мен също не ми искаха никакви изследвания преди снимката. В деня на снимката взимат кръв за ПКК, фибриноген и протромбиново време.Аз бях с упойка.
Момичета, в 8-ма седмица съм и до сега и на двата прегледа всичко беше ок , чу се и пулс. Но днес имах няколко съвсем малки тъмни съсиреци - без кървене, просто няколко много тъмно кафяви парченца. Мислите ли, че е опасно? Някой имал ли е такива и с какви последствия след това?
Спокойно-през първите седмици често има такива неща като кървене,зацапвне,съсиреци.зИзлющвала се лигавица,остатъци от предишни цикли в определени участъци.Така го обясняват.Обади се на лексря си,за да прецени кога да отидеш на преглед и да ти каже има ли нужда от медикаменти в този случай.Обикновено препоръчват и почивка в къщи.
Здравейте момичета! Втори ден съм след ЕТ на две ембриончета с по осем клетки. Помага ли лежането според вашия опит? Благодаря ви предварително!