0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не исках да спиме темата, нш не откривам никъде цени ни ЗЕТ в клиниката. Имам една брошурка с цени, на която пише 600лв. Всичко ли включват обаче? Ако са ми слагали РВМС при "свежия" трансфер, дали има вероятност пак да ме накарас да го правя/плащам? Искат ли вирусология и за двамата пиртньори? Искам да се ориентирам колко парички трябза горе-долу да съберем. Благодаря предварително!

Възможно е отново да ти препоръчат PBMC, т.е. ще се наложи да го плащаш. Вирусология не се изисква за трансфер, доколкото си спомням, а само за пункция. Поне за мъжа със сигурност не е необходим (ако няма да дава материал и не решите да направите смесен - свеж+замразен ЕТ; тогава ще искат и за двамата изследванията). Има и такса размразяване, предвиди и нея (300 лв.).
*
Miriam, последният ми трансфер в края на февруари беше само ЗЕТ. Вирусология не сме пускали. В деня на трансфера платих 600лв. размразяване + трансфер.
Преди това правих подготовка на лигавицата с Еротон и други лекарства, тяхното плащане си беше отделно, плюс РВМС преди трансфера (250лв.).

*
Благодаря ви момичетаааа,
Марси, последен въпрос: имала ли си предходни изследвания на вирусология (в рамките на 3 месеца мисля)?
Както и да го смята една хилядарка ще трябва да си приготвим (600лв. трансфер + 250лв. РВМС).
Дано успеем да ги съберем до есента, защото края на октомври изтичат 6-те месеца за съхранение за които сме платили...
Поздрави!  :D
*
Не, не съм имала актуална вирусология, последно бях правила преди повече от година при последната пункция.

През последната година правих проследяване на лигавица и три замразени трансфера, вирусология не са ми искали.


*
Много ти благодаря, Marsi! Успешна нова седмица на всички!  :D
Здравейте... След като на 14-ти ден от трансфера направих уринарен тест - за мен нещата приключиха.... Отрицателен! Д-р Шефкетова ми писа най-сетне смс.  след като разбра за отрицателния тест, ми каза да спирам лекарствата и да запиша час след като ми дойде цикъл. Тъй като все още нямам, бихте ли ми казали дали е нормално това.... И ако някоя от вас е правила опит със замразени, това колко скоро след неуспешен опит се случва... много ли се чака? :(
*
ана мария, сега важен е разговорът с д-р Шефкетова за евентуалната причина за неуспешния опит и по нейна преценка може да се наложат някои допълнителни изследвания.
Ако док. прецени, че всичко е наред с лигавицата, няма задържани фоликули или нещо друго, което да налага изчакване или допълнително лечение, то ЗЕТ може да направиш още в следващия цикъл, но лекарят ще прецени.
Когато ти дойде цикълът, веднага се свържи с администраторите и кажи, че искаш час за коментар след неуспешен опит.
Колко дни минаха след спирането на лекарствата? При мен цикълът идва 2-4 дни след спирането им, но е индивидуално.
« Последна редакция: Май 11, 2015, 23:20:13 pm от marsi »

Момичета понеже чета ,че пращате смс и звъните на Д-Р Шефкетова,ако може да ми кажете на кой номер,понеже аз нямам телефон и се налага всеки път да пътувам до клиниката за да говоря с нея.Благодаря ви предварително.
*
galetosweet, изпратих ти на лични телефон на  д-р Шефкетова

Здравейте! Ами вече 4 дни след спиране на лекарствата, а няма цикъл.... Днес ще купя още един тест, за да съм абсолютно сигурна, че няма нищо и тогава ще започна да чакам цикъл... Нямам никаква представа какво се е случило, защото принципно имам едно раждане, малко отдавна, но все пак и носено нещо там... Уж нямаше никакви проблеми, а то какво се получи... :( Благодаря за съветите.... Д-р Шефкетова няма да коментира нищо с мен по тази тема, тъй като ми писа директно да си запиша час за след неуспешно инвитро при който лекар аз преценя, където съм щяла да се чувствам по - спокойна, но ..... Мислех си за д-р Персенска...
*
Ана Мария, ти кръвен тест лиу пусна? Като чета на доста момичета им закъснява цикъла след спиране на лекарствата. На мен пък ми дойде още на 8-мия ден (пиех само Достинекс и слагах утрогестан).
Мой съвет е ако не си пускала вкъвен тест и имаш все още съмнения да го пуснеш. Съжалявам за неуспеха ти! Успех по-натам!
*
Мириам,чак сега видях вчерашният ти пост.Съжалявам много за неуспеха  :(! С първото ЧХГ имаше надежда..... :? не губете вяра! Ето,имаш си и замразени  :). сега малко почивка на тялото и после с нова сила.... :) Ще се получи! На мене може дами вярваш-имам доказателство  :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
ра4о, много ти благодаря за окуражителните думи! Да, и ние обмисляме наесен (септември, октомври) да направим замразения трансфер. Хем организмът ще се нормализира от всички интервенции, хем ще посъберем и парички.
Miriam, правих два уринарни и двата отрицателни... тази сутрин правих втория тест, а лекарствата блекарствата тотално (утрогестан, естрофем и неофоликс). Това ми бяха лекарствата.... Уж всички изследвания ок, а то....
Нямам цикъл още и не знам дали е от лекарствата. Благодаря на ВСИЧКИ за позитивното мислене, за подкрепата и за това, че сте ТУК :)
Желая на всяка от Вас да се усмихне по най-прекрасния начин... Ще се чуем скоро :)
Здравейте момичета,
вчера подадох он-лайн формуляра за час в клиника Надежда.Бях в друга клиника,но решихме с ММ да се консултираме и с други лекари.Избрахме тази клиника...
Незнам дали имам право да избирам лекар или при когото ме запишат.Когато ми се обадят ще разбера.
Четейки темата виждам,че повечето,да не кажа всички,са доволни,въпреки неуспехите при някои.Но за тези неща гаранция за успех от раз няма.Предполагам,че ще намеря своя лекар и аз.
Успех на всички и кураж!



*
Далинда, успех ти желая от сърце!  :D Относно клиниката - за мен организацията е на ниво, като цяло всички са професиналисти в областта си. Най-големият проблем според мен (за съжаление) е ОГРОМНИЯТ брой пациенти. Оттам идва и понякога умората в персонала и други дребни (за мен) забележки. Не се притеснявай - в сигурни ръце си.  :D
Да страшно много са пациентите и затова бавно стават нещата.Една моя позната иска да се запише в клиниката и дават час за първичен преглед за след 1 година,така че се въоражи с търпение.Иначе мисля че всички са добри..Надявам се и Д-р Цветков да е добър,който ще ни поеме сега.
Благодаря ви момичета.
Все позитивни отзиви има за клиниката.Майка ми посещава лекар там по други причини,не репродуктивни,разбира се и тя е много доволна от абсолютно всичко.В този ред на мисли,лекаря и предложил да съдейства за по скорошен час,но аз не съм съгласна,ще си чакам колкото е нужно.
Вярно е,че наплива на пациенти е огромен,но това е показател,че клиниката разполага със специалисти и всичко необходимо.
Надявам се само да имам право да си избера лекар,но ако нямам,не е фатално.



Далинда, мисля че ще имаш право на избор. Наистина лекарите са на ниво, но напоследък напливът е огромен. Аз имам час за първичен преглед при д-р Персенска на 26 май, който точно сега не ми е наложителен, но ще ползвам, за да не чакам после година за нов. Вече веднъж отложих, но сега не смея. Успе  и на теб!





Бореща се за една мечта.
*
Привет,
Не знам дали тук е мястото, но да споделя, че вчера д-р Шефкетова ме насочи за биопсия (разширена) поради неуспеха с имплантацията. Естествено имам много въпроси, които не знам къде да задам, затова си позволявам да го направя тук, пък ако ме насочите към друга тема (за биопсии, но в Надежда - не по принцип) ще съм ви мноооого благодарна.
Въпросите са ми следните:
- болезнено ли е
- каква е цената
- има ли вероятност да ми е изместен имплантационният прозорец, при положение, че имам едно успешно инвитро от първи опит т.е. дали е необходимо това изследване или просто така се прави при неуспех (не бих искала да обидя никой от лекарите, просто си разсъждавам, защото все пак аз ще се подлагам на тази манипулация и аз ще я плащам. Съответно искам да съм сигурна, че е наложителна).
Хубав и успешен ден от мен!  :D