0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как ще си изхвърля сега снимките на ембриончетата.
няма повод да се разстройваш, това са само снимки на клетки, ако искаш, можеш да си ги запазиш.
Няма нужда да им говориш, клетките на този стадии още не са станали живо същество, а са само делящ се по определена програма обект.
« Последна редакция: Август 10, 2014, 00:54:35 am от mammita2012 »
Здравейте, момичета.
 Faith&, относно твоя въпрос, не ми влизат никакви екстри. В ценорасписа, който ми изпратиха са консултация, изследвания на хормони, съставяне на протокол, пункция, взимане на сперма и подготовката ѝ, оплождане икси, култивиране на ембриончетата и ембриотрансфер.
 blue_sky, касата не ми плаща нищо. Тук има фонд инвитро, който е независим от касата и плаща 70 процента на 4 опита, но само ако жената е до 40 години а мъжа до 50. А аз съм малко по- възрастна. До 40 -тата ми година успях да направя 2 опита, но неуспешни. Сега трябва да си плащам всичко сама.
*
Дануша, щом си малко над 40, защо освен всичко останало, не провериш възможността да кандидастваш по бълг. фонд, който е до 43 г., и като дойдеш през септември да подадеш документи (чака се за получаване на одобрение и заповед около година)? Цената наистина, която ти е казана е по-висока, не знам причината (но има някаква разлика в случая, защото по общия ред за клиниката час, тук, на място се записва за след година, предполагам най-вероятно за чужденци/живеещи в чужбина има някакви преференции).
По слънчевата страна на улицата
 Faith&, изпратих ти отговора на лични, за да не пълня темата със спам.Още съм нова тук и не съм много наясно с условията.   :)
« Последна редакция: Август 10, 2014, 10:34:13 am от danusha »
*
Здравей, danusha, както и Faith& е писала, цената може да варира. Относно цената за лекарства смятам, че е правилно посочено, но може да е и повече. Но за останалата сума, зависи дали ще са включени само основните етапи от ин витро процедурата или някакви допълнителни изследвания и манипулации. Цената на Пункция +ЕТ +Оплождане е 2100лв. , поне в края на миналата година беше така. Но освен това има: изследвания (хормони преди и по време на процедурата, вирусология за теб и партньора, ПКК);  прегледи ; ако се наложи да се подкрепи имплантацията (примерно PBMS ....); отделно всичко свързано с еякулата (за начало спермограма, преди оплождане може да се наложи допълнителна обработка, а за по-добър подбор на сперматозоидите ИМСИ, МАКС .... Ако останат ембриони за замразяване, се сключва договор за криоконсервация и се заплаща отделно. Може и да пропускам нещо. Допускам, че са ви дали ориентировъчна сума, съответстваща на по-разширения вариант, за да сте подготвени. Аз бих изпратила допълнително запитване до клиниката, какво точно се включва в посочената от тях цена.

А относно кандидатстването по фонда, ако отговаряш на условията, би било добре да си подадеш документите, може и да ти потрябва в бъдеше. Но от сърце ти желая да успеете от първия път и да не ти се наложи  :). Тук има информация относно условията за кандидатстване по ФАР:  http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48092.msg935119#msg935119 .  Иначе документите ги подготвят от клиниката.

п.п. А за спам не се притеснявай, в темата е уместно да се коментира всичко свързано с подготовка и провеждане на процедури в клиниката. Дори нещо да ти се струва незначително, тази информация може да е полезна и за някой друг след това.
« Последна редакция: Август 10, 2014, 21:45:22 pm от marsi »

*
danusha, на входа на клиниката има ценоразпис и скоро го снимах с апарата. Качеството не е добро, но ще се опитам да го приложа, за да имаш някаква база, когато говориш с администраторите. Прегледай разделите  АРТ, Ембриология и Клинична андрология.
« Последна редакция: Август 10, 2014, 21:55:04 pm от marsi »

denviol ние с мъжа ми много се лутахме докато стигнем до подаване на документи. ние сме с мъжки фактор. до сега бяхме при доктор райков. доктора не ни препоръчваше инсеминации, а и аз имам проблем с яйчниковия резерв - трябва да събираме яйцеклетки, трябва да ми възстановят и менструацията, която липсва от началото на тази година, поради изчерпване на яйчниковия резерв. но така и иначе доктор райков бе на мнение, че имам още потенциал на яйчниците и с една лека стимулация може би ще се събират яйцеклетки. Иначе сега в нрая на август вече ще съм при доктор персенска и не знам след събеседване с нея как ще продължаваме
момичета, някоя от вас може ли да ми каже каква е цената на биопсиятау предхождаща ин витрото, както и ориентировъчни цена на имунологичния пакет и генетичния за двамата партньори???
Marsi ,много ти благодаря за информацията и за това, че си  се ангажирала даже да ми снимаш ценорасписа. В цената, която ми изпратиха не са включени никакви екстри .Тя е висока ,защото минавам през медспа. Това би било добре ако съм чужденка и не мога да се оправя тук ,но аз съм българка и не ми се плащат такива суми. Ще помислим още малко със съкровището и ще решим. И за спама вече няма да се притеснявам. :)
« Последна редакция: Август 12, 2014, 18:35:28 pm от Pesheck »
Момичета, вярно ли е че д-р Райков няма да е в клиниката след почивката? Не намирам нищо в този форум по въпроса, но вече от 2 различни места го чувам...
« Последна редакция: Август 12, 2014, 18:35:06 pm от Pesheck »
Момичета, вярно ли е че д-р Райков няма да е в клиниката след почивката? Не намирам нищо в този форум по въпроса, но вече от 2 различни места го чувам...

Вярно е, пише го във Фейсбук страницата на клиника Надежда.
« Последна редакция: Август 12, 2014, 18:34:13 pm от Pesheck »
Момичета, вярно ли е че д-р Райков няма да е в клиниката след почивката? Не намирам нищо в този форум по въпроса, но вече от 2 различни места го чувам...

Вярно е, пише го във Фейсбук страницата на клиника Надежда.

И в официалния сайт на болницата: http://www.nadezhda.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=273:d-r-sasho-raikov-nadezhda&catid=50&Itemid=174&lang=bg
Здравейте, момичета. След моя първи отрицателен тест, след инсеминация все по-често си задавам въпроса дали да продължа с опитите с инсеминация или да настоявам за ин витро на естествен цикъл. Знам, че не мога да взема решението на своя глава, но с мъжа ми сме на прага на силите си (и емоционално, а и финансово). Не мисля, че е оправдано да плащаме за още инсеминации, ако те не са нашия метод. Все си мисля, че с лошите резултати от спермограмата на съпруга ми почти нямаме шенсове за инсеминации. На преглед съм чак на 13 септември. Това за нас означава два пропуснати месеца. Но се успокоявам, че и ние имаме нужда от малко почивка и свежи сили за предстоящото. Въпроса е само по кой път да поемем...
Здравейте!Аз съм нова във форума. Голяма утеха е за мен да намеря толкова хора с подобна на моята съдба, които вървят по същия труден път. За първи път посетих клиника Надежда през м. ноември 2013г., когато бях оперирана ( извънматочна бременост). В момента съм със статут одобрена по ФАР  за 1- ви опит и чакам след няколко месеца да си получа заповедта.
Желая успех на всички вас!
Радвам се че ви намерих! :D
Здравейте, момичета. След моя първи отрицателен тест, след инсеминация все по-често си задавам въпроса дали да продължа с инсеминация или да настоявам за ин витро на естествен цикъл. С лошите резултати от спермограмата на съпруга ми почти нямаме шенсове за инсеминации.
Определен брой инсета, доколкото знам, ги искат по ФАР, за да те придвижат към ин витро по Здравната каса. Чела съм обаче, че д-р Персенска е казвала, че ин витро на ЕЦ е по-сигурно. Не знам, дали ФАР признава ин витро на ЕЦ вместо инсе. Ако ФАР няма значение за теб, гласувам определено за ин витро на ЕЦ.
*
Здравейте, при диагноза неизяснен стерилитет, ФАР признава четири опита с асистирани репродуктивни технологии, т.е. може да са комбинация от две инсеминации и два ин-витро опита например. Денвиол, щом мъжът ти е с влошени показатели, не можете ли на това основание да кандидатствате по ФАР? Също така не мога да разбера защо изобщо сте правили инсеминация, ако сте с мъжки фактор?  Моето мнение е по-добре да опитате с ин-витро на ЕЦ. Успех! yahoo_17
« Последна редакция: Август 15, 2014, 09:16:51 am от kati_vm »
Kati_vm, ние нямаме опит в борбата със стерилитета. Пациенти сме на клиниката едва от месец май. Опита за инсеминация направихме по настояване на д-р Стаменов, с мотива да не бързаме с по-затормозяващите организма процедури. Не съм напълно сигурна, но показателите при съпруга ми не се покриват от ФАР, защото са над максималните определени за финансиране от фонда. Знам, че трябва да сме търпеливи и, че проблемите се разрешават бавно, но само вие, който сте преживели разочарованието от отрицателния тест, можете да си представите как се чувствам. Сега съм събрала нови сили и увереност, в постигането на целта, благодарение на вас, мили момичета!! :P :P :P
момичета, някоя от вас може ли да ми каже каква е цената на биопсиятау предхождаща ин витрото, както и ориентировъчни цена на имунологичния пакет и генетичния за двамата партньори???

Биопсията - 165лв (+ 2 хормона, но тях лекаря ще ти каже дали да пускаш)
Генетичните мисля, че бяха по 150 лв на човек
За имунологията не съм сигурна, мисля че аз платих над 200лв, нека друг да се включи.

*
момичета, някоя от вас може ли да ми каже каква е цената на биопсиятау предхождаща ин витрото, както и ориентировъчни цена на имунологичния пакет и генетичния за двамата партньори???

Биопсията - 165лв (+ 2 хормона, но тях лекаря ще ти каже дали да пускаш)
Генетичните мисля, че бяха по 150 лв на човек
За имунологията не съм сигурна, мисля че аз платих над 200лв, нека друг да се включи.
Цената на имунологичното изследване е 265лв.


Добре дошла, veli36, и успех!  :)
« Последна редакция: Август 16, 2014, 00:34:14 am от marsi »