0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте момичета, днес си проверих статуса към фовда и с изненада разбрах, че съм одобрена при положение че си подадохме документите на 03.07.14г., това ни е първи опит по фонда. предстои да почакаме до пролетта догидина за да си получим заповедта. какво ли ме чака???и аз самата не знам. Момичета искам да питам всички вас като правите ин витро процедура как стои въпроса с болничен или отпуска когато ви правят стимулациите за осигуряване на яйцеклетки??
Amelia, много се радвам за заповедта. Наистина бързо са предвижили документите ви. Сигурна съм, че всичко ще бъде наред и скоро ще постигнеш мечтата си за бебче. Аз все още не съм стигнала до опит ин витро. По препоръка на д-р Стаменов започваме с инсеминации. Вие правихме ли инсеминации, и ако да, колко?
*
Здравей, Amelia31!
Честито за одобрението! Ще имате възможност да направите всички необходими изследвания и процедури, за да се подготвите за опита.
Ако не си от гр. София, ще ти трябва отпуск за периода на стумулацията, тъй като се правят изследвания и прегледи през ден, а към края и всеки ден. От датата на пункцията имаш право на болничен за 30 дни /при стимулиран опит/.
Ако междувременно решите да събирате яйцеклетки или ембриони, вероятно ще правите проследяване на на естествен цикъл с или без лека стимулация. Тогава има само няколко прегледа на посочените от лекаря дни, а от датата на пункцията имаш право на болничен за 10 дни.
Това ще го уточните с лекуващия лекар.
Желая ти успех!
Знаете ли до кога е в отпуск д-р  Персенска.
*
Знаете ли до кога е в отпуск д-р  Персенска.

Разбрах, че д-р Персенска ще започне от 25-ти август.


*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Ние също сме одобрени от фонда :D - подадохме документи 07.2014 г. сега ще чакаме за заповед и догодина живот и здраве по пролет или през лятото ако не изникнат други пречки (здравословни или парични )ще започнем с процедурите - предварителни изследвания и т.н.В тази връзка искам да попитам по- опитните момичета - колко месеца горе- долу преди получаване на заповедтта трябва да се започнат предварителните изследвания :ask:(понеже от това ,което съм изчела от форума ми предстоят - биопсия,хистероскопия ,ХСГ ,имунологични ,генетични изследвания ,цитонамазка ,влагалищен секрет и може би и др.), а пък просто технически това явно няма как да се осъществи в 1-2 цикъла ,или греша? :ask:Някой може ли да ми разясни по- подробно кое след кое следва - самата последователност(при Стаменов съм - какви са неговите методи като за начало този септември ще направим лапароскопия за изолиране на тръбите )???Благодаря предварително .
*
Desi4ka, д-р Стаменов най-добре ще прецени кога и какво е необходимо да предприемеш. Ако правиш всички изследвания и манипулации, които си изброила и сте ги обсъждали с доктора, със сигурност няма да успееш в два цикъла. За това те съветвам възможно най-скоро да предприемеш действия, за да си наясно със състоянието си и ако е необходимо някакво лечение, да имаш време да го приложиш преди да си получиш заповедта от фонда.
Желая ти късмет и дано само тръбите да са ти проблемни, а всичко останало да е в норма!


*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Здравей ,mgstra! :)По принцип не сме обсъждали още какво предстои като изследвания от тук нататък(просто си правя изводи от четеното до тук във форума ,че доста момичета преминават през тези манипулации за проверка на евентуални проблеми ,та се чудех, горе- долу колко време отнемат всичките тези неща(ако евентуално не се открият други проблеми)  :ask:- единственото , за което сме говорили е предстоящата ми лапароскопия.....и да -  права си .....дано да няма и други проблеми например имунологични или някакви други , защото май доста време ще мине до като се стигне до процедура.Благодаря ти ,че се включи и ми отговори . :wink:
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Здравейте, момичета!
Утре е часът на истината за мен.....13-ти ден от трансфер на 5 дневни бластоцисти - един пресен и един снежко...Така ме е страх...Чудя се къде освен в Писанец мога да си пусна в Пловдив....знам, че няма смисъл в две различни лаборатории, но тази Писанец....досега винаги под 0.10 ми е показвала и съм суеверна...Та май ще пусна на две места - все пак имам две ръце за венички  :wink: Колебая се между Рамус и Хронолаб...Ох, то само да е станало какво ли значение има лабораторията, но...
Стискайте ми палци утре да бъде най-щастливия ден за мен!
Целувки и спокойна вечер!


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Наскомими, стискам палци и се моля за много положителен резултат!!!
Здравейте, момичета!

naskomimi стискам ти палци силно!!! Може би е малко със закъснение и се надявам вече да нямаш болки, но ако все още те боли, Д-р Персенска ми беше дала свещички Профенид за болките в кръста.

Аз днес приключих с надеждите си за бременност. Ужасно тежко преживях тези 16 дни стимулации ... е както и да е, на 14-ти ден от ЕТ резултат 10.95 IU/L и Д-р Перси каза да спра лекарствата, а и ми дойде цикъл ... Между другото тя отговаря на смс-ите, може да й пишете с резултата, който очаква такива.

Това, че фонда действа толкова бързо е направо учудващо, успех на всички със заповеди :) Аз ще си подготвям документите и с нови надежди напред.
*
Искрено съжалявам за резултата .Зоринда! :(  За жалост,гаранции в това няма,а и никой не ни ги е обещавал. :? Починете сег.Имате нужда.

Надяваме се Наскомими да ни зарадва днес. :)
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
naskomimi , с нетърпение чакам да се похвалиш ! :smiley_abxb:
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Благодаря ви, момичета, за стиснатите палци, но за мое огромно съжаление и болка резултатът ми е твърдо отрицателен.....по-отрицателен от по-ниско от 0.10 няма накъде...Толкова ми е тежко...Как ще си изхвърля сега снимките на ембриончетата, които толкова си галех, обичах и целувах.....


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Много съжалявам, naskomimi. Поплачи си, и после наново с нови сили и надежда към заветната цел. Дано съвсем скоро не целуваш и галиш снимки на ембриончета, а на твоето мило детенце. Силно стискам палци за скорошен успех.

[/url]
*
Съжалявам, Миме......сега ти трябва малко време

Kак ще си изхвърля сега снимките на ембриончетата, които толкова си галех,....
 
Не изхвърляй  неща, за които е твърде рано да си сигурна, че няма да ти потрябват като документация. Нива на хормони или други специфики покрай опита.
« Последна редакция: Август 09, 2014, 12:43:45 pm от Тара »
Здравейте момичета.Извинявам се ,ако въпросът не е за тази тема, но днес се регистрирах и не виждам друга подходяща.Живея в Австрия и през септември се връщам в България да направя инвитро.Вече съм в контакт с Клиника Надежда и иксито ще го прави доктор Стаменов.За икси ми казаха че струва 2900 ЕВРО а лекарствата още 1000 ЕВРО.Това се доближава до цените тук.Нормална ли е такава голяма сума???Още веднъжсе извинявам за въпроса но трябва да реша много бързо какво да правя ,защото трябва да им изпратя отговор.
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Много съжалявам , naskomimi ! :bighug:
*
Danusha, за всеки случай е различно, зависи какво ще включва един опит. Има разни "екстри" , като PBMS, ембриоскоп за ембрионите, МАКС  и пр., които оскъпяват процедурата и зависи от какво ще се прецени, че има нужда. Иначе може да се обадиш по телефон в клиниката и да искаш да чуеш отделните цени по основни пера - за пункция, емриотрансфер и оплождане ( в това не е включено проследяването ти като прегледи).
На мен не ми се струва толкова много, т.е. и да ми се струва, това съм плащала приблизително като сума. А за навън знам и по-високи цени.
По слънчевата страна на улицата
*
Дануша, на теб касата в Австрия не ти ли покрива поне частично опита?