0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #180 -: Октомври 20, 2014, 23:25:56 pm »
Твърди се във филм по НГ мисля, отдавна беше, но търсиха отговори в миналото и имаше надлъжно доказателствено обяснение защо е така.

Да повторя.
м-и "Бабите" казах, защото повечето възрастни хора имат и куп хронични заболявания, което ги прави по принцип по-уязвими. Нека правим разлика, ако може. Ако си с няколко байпаса и направиш перикардит заради грипен вирус, за който си има ваксина видиш ли ти...ми вероятно ще умреш от усложнението.

Или можем да приемем, че фарма-мафията поставя възрастни хора и хронично болни в графа "рискови", но.... това е за другата ни тема  :lol: Тенденцията е, че грипните вируси повалят все по-често млади и като цяло здрави хора през последните години. Няколко версии защо така става са ми попадали, всичките са логични, но не се наемам да обобщя и да кажа коя е най-вероятната. Не съм специалист.

Обаче пък, ползвам антигрипни ваксини от доста време и гарантирано не съм умряла от тях и не съм се увредила. Ползата обаче е доказана, та за мен липсва разумна причина да не си сложа такава. Все едно да не си правя каско на колата, понеже по принцип рядко някой ми я е удрял, а аз самата - не съм досега. Ама като ме изшиха няколко пъти хубавата с щети за няколко хилядарки само за части...добре, че имам каско. Същото е за мен и с противогрипните. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #181 -: Октомври 21, 2014, 00:13:41 am »
Жбрул, твърди се, че бабите най-леко карат грипа, явно заради доста преболедувани щамове.
Това беше само за един вид, не помня дали не беше свинският ( тогава така го наричаха, сега си е един от тези дето ни полазват всяка година). Не можеха да си обяснят защо поваля млади хора повече от възрастни. Но иначе е точно обратното грипа поваля малки деца и възрастни хора много повече от колкото млади хора. Те затова и за онзи се чудеха.

Аз анти-грипните ваксини си ги слагам всяка година ( с 1-2 изключения) от около 18 години и също като Жбрул гарантирам, че нищо не ми се е случило от тях. Една година, в която не си я сложих, бяхме жестоко болни и двамата с мъжа ми. Тогава още не правеха тестове и не знам дали е бил грип и щам иначе покрит от ваксината, но бях толкова зле, че бих се учудила да е друго, Удари ме в белите дробове и не ме пусна 2 седмици. Не желая това никога повече да ми се случва. Една ваксина отнема секунди и не боли, не виждам причина да не си я бия.
Впрочем аз днес също си я боднах и вече съм по-спокойна за идващият грипен сезон.
« Последна редакция: Октомври 21, 2014, 00:19:45 am от Bobbie »


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #182 -: Октомври 21, 2014, 11:10:41 am »
Колко последователни дни трябва да бъде здрав човек, за да се сложи противогрипна ваксина?
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #183 -: Октомври 21, 2014, 16:11:31 pm »
Аз съм твърдо ЗА за противогрипните ваксини, мъжа ми преди да започне да си слага докарваше все до антибиотик.  Сега разбрах от вас че и на деца се поставя, но да попитам защото виждам има доста компетентни , на бременни слагат ли се?След като родих, прекарвам доста тежко грип или вирус-незнам, но не мога да се вдигна от леглото по седмица, а малката ги носи един след друг. Аз ще питам и АГ, но като знам че витамини не дават( аз ли на такива попадам, но нямало нужда от пиенето им, бебето си набавяло всичко необходимо и т.н., едва си изпросих рецепта за Биозин Мама), дали изобщо да ги занимавам с това.
Сега сме с нова педиатърка, която е и наш ЛЛ , и тя е срещу ваксините та да се подготвя малко с аргументи-за( предишната пък беше такъв привърженик на тях, че малката има сложени и Ротарикс и срещу хепатит А, така че и при лекарите има разногласия).
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #184 -: Октомври 21, 2014, 16:18:04 pm »
Елис, просто си смени лекарите. Педиатър против ваксините?! За ваксина по време на бременност не знам, дали в листовките не пише нещо? Това за пиене на витамини и получаване на ефект без наистина да има нужда е вярно.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #185 -: Октомври 21, 2014, 17:04:00 pm »
В Щатите бременните се ваксинират срещу грип. На твое място не бих пропуснала ваксината заради бременността. Същото важи и за витамините - има мултивитамини, които се продават без рецепта.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #186 -: Октомври 21, 2014, 17:42:38 pm »
В щатите се ваксинират бременните цигу, ама у нас - не познавам един лекар, който да не скочи с "Ауууу, ама как?! Анатема!", ако бременна поиска да й се постави противогрипна ваксина.

Друго типично за медицинското съсловие у нас е и типичното за самите граждани. "Вездесъщият аргумент" гласящ "според мен" и още по-готиният гласящ "аз вярвам/не вярвам". ЛЛ си позволяват какви ли не своеволия спрямо пациенти, на база личните си увлечения и разбирания за нещо си. Сред педиатрите, има дори процент (макар и малък), които са убедени антиваксинатори и майките, които ги тресат такива трески - на ЛС си споделят за кой град, кой/кои са тези, които ще се съгласят да не им ваксинират децата, но да впишат че ваксините са поставени. Има и друг модел лекари, дето не по убеждение, ами от алчност... С чиста съвест, срещу процент от реализирана продукция - доста ЛЛ предписват на пациенти каква ли не "хомеопатия". Схемата е проста, знам я от приятелка дистрибутираща "Аквасорс". ЛЛ пише на рецепта някой техен продукт, не го продава той лично (много ясно), но пък "удобно" и "чисто случайно" има визитка на техен дистрибутор. Пациентът отива при него, дистрибуторът снима рецептата (тя с тази цел се пише изобщо) и накрая на месеца с ЛЛ си оправят сметките на база заснети рецепти. Има и обратна схема, приятелка която е търговски представител на фарма-компания (тази произвеждаща осцилококцинум). Там пък ЛЛ заснема колко рецепти е написал за тоя препарат за месеца и на тази база си взима процента. Като всяка такава схема...лъготят се един друг, с някоко рецепти отгоре, или надолу, но схемичката си върви и то от години.
Много майки у нас са убедени, че на децата им се изписва АБ без нужда, по същата схема, както с тоя осцилококцинум. Истината е обаче, че ЛЛ всъщност - не смеят да се заиграват със сериозни препарати като АБ по въпроса, понеже са наясно, че не е безобидно. Затова яко всичките станаха "хомеопати" ;). Понеже там си изписват на корем каквото им щукне, то ни помага, ни вреди и си върви алъш-вериша.

За ваксините против грип конкретно - не ги препоръчват в общия случай поради неграмотност. Повечето ЛЛ, като завършат университета - нито се доквалифицират през годините, нито четат какви са последните новости и изследвания за нещо, ами си я карат така както са ги учили преди 30 години. И не само ЛЛ, а и доста лекари-специалисти за съжаление. Другият момент е, че противогрипните ваксини са "сезонна стока" във фарма-бизнеса и самите дистрибутори (търговски представители) на ваксините - обикновено не се стараят с пласмента на същите. Предпочитат да си установят работеща схема за продукти, които се ползват целогодишно. В добавка, друг познат, който работи за компанията произвеждаща "инфлувак" ми каза, че изобщо не се разправя с този техен продукт, понеже в България в момента - антиваксинаторските моди са много силни и не са достигнали апогея си дори (според него). Т.е. хората не искат безплатните ваксини да си поставят, какво остава за такива дето да си ги купят. Преките му началници са казали да не се напъват точно за противогрипната, понеже на този етап - нямало да имат полза каквито и да било похвати да я налагат за масово ползване, ако ще и безплатно да я раздават, пък да чакат печалби от нея - абсурд. Това го говорихме миналата година, когато отчаяно се опитвах да си купя противогрипни ваксини, но просто нямаше по аптеките. А нямаше, защото при такова мизерно търсене - просто за нашия пазар вече не се внасят количества.

Може и да ви звучи написаното дотук като "теория на конспирацията", но не е. Всъщност е "теория на мизерията" в действие + псевдопознания по разни теми като катализатор на случките. просто, за да се ориентерира кое е ОК, кое не е - българският пациент трябва доста да чете, рови и добре да си подбира източниците на информация. Друг чалъм засега - няма. Шансът да попаднеш на коректен лекар пък - просто е нисък, не че и такива няма разбира се.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #187 -: Октомври 21, 2014, 18:44:21 pm »
Колко последователни дни трябва да бъде здрав човек, за да се сложи противогрипна ваксина?
Според инструкциите на производителите, трябва в момента на поставянето да няма температура, дали беше над 37.5 или 38.0 вече не помня.   Хрема без температура или болести от преди 2 дена не са противопоказни. Все пак нали в момента си здрав.

елис, за бременни дори е още по-желателно, понеже им отслабва имунитета. За да не изхвърли имунната система плода, имунитета се променя, затова например  бременните правят повече гъбични инфекции. Миналата година баш бременни бяха жертвите на грипа. При нас една бременна жена почина от грип и по новините се чуваше за други подобни случаи. Потвърждавам казаното от цигу, че бременни се ваксинират.

За мен е липса на професионализъм да препоръчваш личните си убеждения, както правят много наши лекари. Никъде в никой медицински учебник не са ги прочели тези неща, нито са ги чули от сериозен източник, просто си препоръчват каквото им скимне.


  
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #188 -: Октомври 21, 2014, 23:38:52 pm »
Има и друг модел лекари, дето не по убеждение, ами от алчност... С чиста съвест, срещу процент от реализирана продукция - доста ЛЛ предписват на пациенти каква ли не "хомеопатия". Схемата е проста, знам я от приятелка дистрибутираща "Аквасорс". ЛЛ пише на рецепта някой техен продукт, не го продава той лично (много ясно), но пък "удобно" и "чисто случайно" има визитка на техен дистрибутор. Пациентът отива при него, дистрибуторът снима рецептата (тя с тази цел се пише изобщо) и накрая на месеца с ЛЛ си оправят сметките на база заснети рецепти. Има и обратна схема, приятелка която е търговски представител на фарма-компания (тази произвеждаща осцилококцинум). Там пък ЛЛ заснема колко рецепти е написал за тоя препарат за месеца и на тази база си взима процента. Като всяка такава схема...лъготят се един друг, с някоко рецепти отгоре, или надолу, но схемичката си върви и то от години.

Нима при другите илачи схемата не е същата ;)?
За протокола, не съм поддръжник на хранителните добавки и захарта. Просто казвам, че от порочната схема няма оттърване  :?
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #189 -: Октомври 22, 2014, 00:05:44 am »
Нима при другите илачи схемата не е същата ;)?

Разбира се, че е същата като механизъм на случване. Разликата е, че колкото и да искаш - при истинските илачи - не можеш да врътнеш такива мащаби на далаверката ( и за двете страни в нея). ;) Не можеш, защото истинските илачи, особено онези които се пишат на рецепта - не са безобидни за прием и няма как да изписваш на всеки твой пациент нещо си, което при прием - дава последствия, а този човек няма нужда да го пие. Само, че с "хомеопатията" - можеш и изписваш на всеки влязъл нещо такова "хомеопатично" и си прибираш процента. Понеже гамата на хомеопатичните глупости - реално покрива всичко. Вкл. има хомеопатични добавки, доста скъпички за онкоболни хора. И познавам онколози, които ги изписват на отчаяните пациенти и това се купува, понеже човек в такова положение - се хваща не за сламка, амииии...  :x Нали се сещаш, че морфинче не можеш да изпишеш ей така като тая глупост и още 1000 подобни.

При сериозните илачи - има борба чии точно медикамент третиращ дадено заболяане, ще изпише даденият лекар. Да кажем - 5 аналогични като вид и състав сиропа за кашлица на пазара, който ухажва най-добре ЛЛ - неговия сироп ще бъде изписван и продаван. Или пъ солена водица за пръскане в носа. НО истински лекарства - никой не изписва с лека ръка на човек, дето няма нужда от тях. Пък "хомеопатията" си е златна мина за целта и се ползва и СЕГА там е голямата далаверка финансово, за всички по веригата, освен за пациентите де. Видно е и в нета и от нашия форум дори, че тая кукичка - все по-дълбочко влиза .

Наскоро, съвсем искрено си признах във ФБ, че ако имах свободни пари - бих си купила одма акции в някоя хомеопатична фирмичка, финансовите показатели на тези компании вървят само нагоре последните години, заради "грийн модата". Балонът ще се спука естествено, ама не и близките години. Един от хитрите бизнеси в световен мащаб е това с чудесна възвращаемост, при относително ниска инвестиция в продуктите. И народа - юрууууш - златна мина си е това.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #190 -: Октомври 22, 2014, 00:51:30 am »
Нима при другите илачи схемата не е същата ;)?
За протокола, не съм поддръжник на хранителните добавки и захарта. Просто казвам, че от порочната схема няма оттърване  :?
Един информиран пациент все пак може да прецени коя група лекарства, а и конкретни такива, за какво се дават. Самите лекарства се продават с изчерпателни листовки, преминали са клинични изпитвания и очевидно дават резултати. При хомеопатията, особено ако е ръчно забъркана и предложена в шишенце идея си нямаш какво има. Всъщност като хомеопатия се кръщават и съвсем нехомеопатични продукти, но понеже това определение обикновено е на видно място на опаковката и хората си купуват
На мен лично известна АГ лекарка ми е предписвала антиоксиданти, които да си закупя от конкретен човек - дистрибутор. С други, не толкова скъпи, постигнах вероятно същия резултат.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #191 -: Октомври 22, 2014, 14:24:44 pm »
Jbrul, възможностите при лекарствата може наистина да са по-ограничени (там и контролът следва да е по-голям). Може и да не са. Аз няма как да имам поглед. Сега, обаче, се сещам за едни зъболекари, които си изпращат пациентите с парадонтити за едни доста скъпи изследвания в една лаборатория и ваола! на всички бактериите са чувствителни изключително към един антибиотик, който пък като по чудо се произвеждаше от компания, някак свързана с лабораторията. Други зъболекари, не шамани, дипломирани хората, с известни практики, пък смятат, че антибиотици при засегнати костни тъкани изобщо не действат даже. Просто пример. Като има желание, начин се намира. И хора се намират, за всичко. Мен лично по-малко ме дразнят тези със захарите, понеже може да печелят, ама поне не вредят (пряко). Пък кой колко припечелил с измама не ми е критерий за това колко е "голяма" измамата. Ефектът върху здравето по ме вълнува. Изборът естествено всеки сам си го прави и си носи последствията съответно.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #192 -: Октомври 22, 2014, 15:55:04 pm »
vanyush, както каза Додич "един информиран пациент..." ;) Ако мислиш, че и аз не предпочитам като отида на лекар все тая какъв и за какво - да бъда 100% сигурна, че си гледа работата съвестно, а не участва в разни печалбарски схемички... Предпочитам разбира се, ама знам къде живея, пред очите ми се случват какви ли не далаверки от този вид, поради което си имам едно наум винаги и като нещо ме усъмни - ровя, търся, питам, че тогава решавам. Не ми се занимава с това, определено, но за момента - по-добър и сигурен начин да не ставам жертва на описаното от теб - не съм открила.

За мен тия със "захарите" са опасни, не защото от продуктите им ще вземе да се увреди някой пряко, или правят печалби от въздуха. Макар, че и това го има, защото хомеопат - беше забъркал на приятел с инсулинозависим диабет няколко отвари таман - доволно набухани с мед и захар, което сещаш се - не е баш безобидно.  :? Другият риск, който се реализира по-често със "захарите" е, че пациентът тъпче тях, вместо да проведе лечението, което му е назначено от някой с бяла престилка. Тъпче ги, с убеждението, че те наистина му лекуват...каквото там му има. Пък това дето му го има - понякога не е изобщо безобидно състояние от вида на "леко сопол". И докато вместо да се лекува наистина - една седмица гъчи "пенкелер" - болестта прогресира, състоянието става тежко и се овладява доста по-трудно. Това последното е особено опасен почин при бебета и малки деца, при които влошаването настъпва за часове буквално. Пред очите ми една майка в аптеката - поиска всичко от рецептата, която й е написал лекаря - да й бъде заменено с "нещо подобно хомеопатично". Само ще спомена, че имаше изписан Вентолин, който дамата не купи, ми взе някакъв хомеопатичен чай на негово място  8O, пък АБ каза, че изобщо не го искала. Остави ме мен, самата аптекарка, виждайки за какво става въпрос, опита да убеди дамата, че е опасно това, което прави, че такива неща никой не изписва "за всеки случай, че ако не си лекува детето адекватно - може да стане много зле положението. Дори съвсем честно й каза, че има повече материален интерес да й продаде "шекерите", защото общата сметка за тях е по-висока от това, което на рецептата е изписано като конвенционални препарати. Та тая мама се засвятка, че тя си знаел, тя имала майчина интуиция, че това ще помогне, те лекарите само изписвали отрови от които нямало нужда и си взе коластрите, чайчетата и другите такива и си замина. Аптекарката ми казва, че въпросната - идва втори път за 10 дни и за втори път не изпълнява рецептата, която са й дали, ами си знае нейното. Е, като й опре детето да болнично лечение - ще си седна на задника, ама разбираш, че това е просто нелепо да се случва. Но се случва. Честичко при това.

Да, лекарското съсловие си носи вината, че хората спряха да им се доверяват, че ги подозират с основание, че въртят далавери с медикаменти, лаборатории и пр. Съгласна съм, така е. Но пък пациентите взеха да се хвърлят вече в "сферата на мистичното" едва ли не, през глава и сами да си правят бели на себе си. Бива пък малко по-умерени да бъдем и ние и по-отговорни към себе си самите.

И да, разбира се - всеки сам си прави избора и си носи последствията от същия. Ние тук (или аз поне) - просто разговаряме за дадени избори, кое е рисковото при тях и защо. Кой и какво ще вземе под внимание и дали - не е нещо със задължителен характер.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #193 -: Октомври 22, 2014, 22:13:03 pm »
Аз за това уточних, че не вредят пряко. Другото е ясно. Положението с децата в такива сутуации очевидно е доста по-тегаво, но на родител още по-малко може да му се оспорва правото на избор за детето, отколкото на възрастен за самия него... И слава богу, че е така де ;)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #194 -: Октомври 22, 2014, 23:31:25 pm »
Аз за това уточних, че не вредят пряко. Другото е ясно. Положението с децата в такива сутуации очевидно е доста по-тегаво, но на родител още по-малко може да му се оспорва правото на избор за детето, отколкото на възрастен за самия него... И слава богу, че е така де ;)
  Ако ти дадат грешното лекарство, няма ли да смяташ, че има пряка вреда, ако то не ти направи нищо лошо ( ама и не те лекува)? Като имаш инфекция и ти дадат грешния антибиотик, така че да не те убие, ама да не ти подейства на инфекцията, дали е пряка или не вредата?  Повечето грешно дадени лекарства не правят проблем самите те, а проблема е от това, че не се лекува болестта.
 


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #195 -: Октомври 22, 2014, 23:48:56 pm »
Нещо не се разбираме, ама нейсе. Да "оспориш избор" на родител за детето му, не е като на този родител аргументирано и тактично да опиташ да му кажеш, че постъпва рисковано. Негово право си е да постъпи така все пак, но не е видиш ли ти тема табу да кажеш на вършещия глупости човек, че ги върши, понеже той бил си имал право. Ми нека си го има, очевидно никой няма да му попречи да го свърши това. Ама правото да си тъп да се издига в култ вече въпросното, само щото било право - ай стига.
На т.нар. хомеопатия това й е лошото, че е един широко и свободно рекламиран "капан за наивници", в който попадат все повече хора, но те били имали право да правят каквото си искат. Имат разбира се право! Право (незнайно защо) няма обаче никой с два грама здрав разум и някакви все пак състоятелни аргументи, да отвори дори уста по темата... Понеже погазвал така пък правото на другите дето имали право, па то тяхното е повече право...чудооо  :lol: :lol: :lol:

Моите уважения към всички, но е несериозно (меко казано), в разговор на такива теми, едната страна да има някакви аргументи - пък другата да "защитава позиция" само с "аз вярвам". Понеже това не е разговор за религия, а за нещо по същество. И когато някой седне и изреди чинно функциите на противогрипните ваксини, начин на действие и приложение, причини да се прилагат, от какво защитават, от какво не, да цитира данни от проучвания проведени в световен мащаб за въпросните...насреща да има: "Ми да, ама аз не вярвам и си е мое право да не слагам" е просто идиотско. Разбира се, че е гарантирано ПРАВО да не слагаш такава, само че разговорът не е за права, а за чиста проба наука. Ако е за права - да, веднага казвам, че всеки има право на всичко, което се отнася до решения, касаещи него лично и детето му. И аз ползвам това си право, редовно и усърдно, само че на база много и проверена информация, не на база какво на мен ми се вярвало, пък не ми се вярвало, пък ми се щяло... Разликата е съществена.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #196 -: Октомври 23, 2014, 22:21:57 pm »
Jbrul, отлично се разбираме, ама на теб май ти се спори, та дори и когато не те опонират намираш начин ;). Не съм тръгнала да ти обяснявам, че нямаш право да говориш естествено. Идеше реч за принуда (не мисля, че ти упражняваш такава с изказванията си  :wink:) - това споделих, че не е вариант що се отнася до лекуването на деца (to state the obvious дет се вика). Изборът си е на родителите. Иначе всеки си е свободен да развива колкото си иска просветителска дейност. Аз лично, само на близки приятели си позволявам да си казвам мнението за хомеопатията и то не особено настойчиво.

Bobbie, то ако вредата ще я дефинираме като осмъртяване, явно ще излезе, че нищо вредно няма в тоя живот, освен болестите и отровите :). Ако ми дадат грешния антибиотик, да, най вероятно няма направо да ритна камбаната, но ще ми измрат и полезните гадинки, както добре знаем, имунитетът ми съвсем няма да процъфти и вероятно ще зазлея още по-бързо, отколкото без него. Така че очевидно вредата си е на лице. Виж, онези дали ще ти дадат пет или десет захарчета, все тая. Друг е въпросът, че крайният резултат няма да е много различен в двата случая.

И друго нещо се чудя, сигурно ще съжаля, че съм го задала тоз въпрос, ама нещо съм си развързала езика тази вечер :). Като са толкова вредни тез пусти хомеопати, защо никого не са подвели под отговорност. За граждански дела иде реч, ясно ми е че за друго основание няма. А може пък е да са, просто аз да не знам. Не съм юрист и може да ми е много грешна презумпцията, за това още малко уточнение. Някак ми се струва (без да съм правила някакви задълбочени проучвания и анализи), че оплакванията от хомеопати някак се губят, като ги сравни човек с другите оплаквания  :? Не знам тези, дето се лекуват с хомеопатия ниски очаквания ли имат, що ли...
« Последна редакция: Октомври 23, 2014, 22:27:01 pm от vanyush »
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #197 -: Октомври 23, 2014, 22:31:46 pm »
Vanyush, подкрепям те изцяло в мнението ти за лекарствата!  :balk_602:

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #198 -: Октомври 23, 2014, 23:16:38 pm »
Виж, онези дали ще ти дадат пет или десет захарчета, все тая. Друг е въпросът, че крайният резултат няма да е много различен в двата случая.
Ми не е все тая, ако имаш заболяване и го оставиш да се развива, вместо да го лекуваш. Та от там примера с антибиотика, от който нищо директно няма да ти стане ако е погрешен, но междувременно може да умреш от инфекцията.

Цитат
Някак ми се струва (без да съм правила някакви задълбочени проучвания и анализи), че оплакванията от хомеопати някак се губят, като ги сравни човек с другите оплаквания  :? Не знам тези, дето се лекуват с хомеопатия ниски очаквания ли имат, що ли...
АМи виж само какви неща се "лекуват" с хомеопатия - все такива, дето си минават и иначе сами. Плацебо ефекта е към 20%, а кой знае дали на поддаващите се не е и по-силен. Така че ако някой е взел осцилококсинум ( или както там се казва молекулата патешки дроб в хапче) и му е минал грипа след 5 дена вместо след 7, това какво би следвало да ми каже - че е от хапчето ли?
Този спор става малко безсмислен, защото теб подробности като изследвания и подобни глупости явно не те бъркат. Вместо да  това ми даваш пример с това, че нямало граждански дела. Аз не знам да има много оплакали се от екстрасенси, врачки, баячки, ирисови диагностици, развалячи на магии и леячи на куршум също. Това какво означава според теб - че леенето на куршум е медицинска практика съизмерима със стандартната медицина ли?

 Да, според мен е нужно да започнат да преследват всеки самосиндикален хомеопат, лечител, врачка, ирисов диагнстик и енстрасенс, който "лекува" каквото и да е срещу заплащане. Крайно време е.


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #199 -: Октомври 24, 2014, 00:09:22 am »
vanyush, ето тук вече грешиш - не ми се спори, ама никак. По една проста причина. Добрият и ползотворен спор - предполага стабилни аргументи и на двете страни. Пък в този - такива нЕма. Та го броя за загуба на време и амортизация на клавиатурата си.

Дела за "хомеопатията" няма - няма и да има (скоро), защото правото на медицинска помощ е право, а не е задължение. Има регулации на пазара на истински медикаменти и съответно носене на отговорност при издънка. За "пенкелера" - регулации реално няма, защото самият му прием - не води да пряко увреждане (от самия шекер). Увреждане може да настъпи, ако вместо предписан АБ - ти все пак по своя ВОЛЯ и ЛИЧЕН ИЗБОР пиеш/даваш на детето си шекер и някой от вас пукне от пневмония, която вече не може да се овладее, поради твърде закъсняло лечение. Но ти и без шекера - имаш право да откажеш лечение изобщо и да се самоубиеш както желаеш от не лекуване на нещо лечимо.

И аз не съм юрист, но този тип дела се завеждат по принцип за търсене на компенсации при настъпила ПРЯКА вреда от нещо. Пък при ползване на хомеопатия по своя воля, вместо предписан истински медикамент, от което са настъпили вреди за теб - то следва да съдиш себе си за собствения си избор.  :lol: Няма кого друг. Това е косвена вреда. Ни лекар ти е отказал преглед и изписване на АБ, като си била с пневмония, ни пък изписания АБ те е увредил, като не си го пила, ами си решила вместо него да пиеш захарчета. На повечето "хомеопатия" по аптеките - обичайно пише, че това не е лекарствен продукт, а хранителна добавка, та ако нещо пострадаш - моЕ ги хванеш и тях за.... Никой не ти е общавал, че това нещо ще ти лекува, ти така си си помислила, а какво си мислиш - си е твое право, неоспоримо.  Ей това е изборът и отговорността от същия. Право да прави глупави избори има всеки, като и възможност да си пати от тях и не - никого не моЕш осъди за собствения си кофти избор. И не следва да можеш.

Тези които се "лекуват с хомеопатия" са хора подлъгали се в момент на слабост, нерви, познавам такива. Доста. Някои чак се записаха на курсове. Е...който се е заиграл с това - все е изревал накрая. Бившите върли хомеопати, които аз познавам са нещо като бившите пушачи. Няма по-анти от тях за тия неща. Но ти пробвай душа, щом пък те влече, то си е твое ПРАВО, което аз не ти оспорвам. ;) Ни на теб, ни на някой друг тук. Счетох за нередно да си премълча по тема, за която имам достатъчно данни от неприятен вид просто. Само, че то това не е х** да го *** зорлен на някой дето не ще. А грешката да се намеся изобщо си е изцяло моя, и мой си лично погрешен избор.
Добре е да си запиша една прословута и вярна реплика на Джам, да си я лепна на едно листче на монитора и да спра да се подвеждам да пиша в такива теми изобщо.  :lol:  Безсмислено е - факт.

На всички ви желая да сте здрави и вие и децата ви и САМО добри избори да имате по тези теми!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!