0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #140 -: Октомври 17, 2014, 08:45:45 am »
Благодаря много за информацията! :flower:
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #141 -: Октомври 17, 2014, 08:49:18 am »
моето дете на 2.5 години направи жесток ларингит с епиглотит - с болнично лечение и опасност от прилагане на трахеотомия.
тогава УНГ лекарката ми каза - купете инхалатор и при първи признаци на хрема или кашлица, започвайте превантивно инхалации с физиологичен разтвор, за да не стигате пак до тук.
Ти си го купила, защото при детето ти е настъпил сериозен проблем и УНГ-специалист е преценил, че щом веднъж е станало каквото е станало - то шансът да се случи пак същото (подобно) е висок. В такава ситуация - и аз бих ползвала инхалатор.

Само, че и двете знаем, как инхалаторите в последно време станаха поредния "пенкелер" за майките и с тях се "лекуват" сополи от всякакъв вид и произход на корем. Стига се също така до ненавременно (закъсняло) медикаментозно лечение на нещо, понеже "ма то инхалатора" и не, та не аз няма да дам каквото ми е предписал лекаря, пък пази Боже да дам АБ.
Та нека моля да правим разлика между това да има човек инхалатор у дома и да го ползва по сериозни причини/показания и между това да "профилактираш Михаля" с него, да загъзваш (извинете за израза) някое сериозно състояние на детето, дето си иска лекар и съответно лечение, с убеждението, че така нещо лекуваш. Ми не - не лекуваш.
Като "подгрееш сопола" с него - изтича по-лесно, или по-лесно се дърпа с помпа, води до моментно облекчаване, но като има бактерии - след 30 мин. започва на нова сметка да се образува секрет. Същият ефект се постига и с пръскалките солена вода и помпа за сополи. И в двата случая сополът ще продължи да се образува, докато не се премахне причинителя. Или, ако имунната система е в състояние да се пребори с въпросните секрети без "външна помощ" - то ще успее и без инхалиране да го направи.

Моето дете е на 3.8 години, не е като да не е боледувало, инхалатор веднъж е имало смисъл да се ползва (за Вентолин) и тогава не го ползвах, предпочетох да го дам на сироп. Наясно съм, че инхалаторен е по-добре, няма да се спирам на причините защо не приложих него, не са важни. Е, за какво ми е този инхалатор да ми седи у нас като паметник, че да взема и да го купя, ей така да си го имам? Пък и те станаха толкова модерни, че почти всичките ми познати имат инахалатори (ако аз самата нямах по чиста случайност) и ми потрябва спешно по нощите - таман от 10 човека мога да взема назаем. Та ако вече състоянията са повтаряеми и чести и си искат инхалиране - тогава да купя - да. Ама "за всеки случай" е просто безсмислено.

И остави парите, колкото ще да са - майната им. За мен проблемът е, че масово майките ги ползват за неща, за които не помагат. Поне половината сополиви деца срещу чието водене на ясла и ДГ пищите перманентно - биват инхалирани нон стоп със солена водица и така мама им "лекува" сополите.  :wink: Последната ей такава Убавица за която ми разправя на Дани педиатърката, се появила в кабинета й да иска бележка, че детето е здраво и може да посещава ДГ, пък й писнало други родители, че и самия персонал да се заяждат с нея. То си било здраво, имало само сополки, ама ти си го инхалирала 10 дни и те щели да си минат. ОК, ама моята педиатърка е съвестна и отказала да пише, без преглед, майката се разфучала естествено, ама нямала избор и го довела. И като го видяла детето - тлъсти жълтави сополи, настояла да се пусне назален - хоп стафилокок. Изписала АБ, но госпожата тропнала с крак и настоявала, че само с инхалатора и със солена вода това щяло да се оправи, тя била чела в нет-а, в чужбина така правели, не изписвали АБ за щяло и не щяло като у нас... Класики в жанра. Просто последен, пресен пример това, ама не е единствен. Дето вика нашата педиатърка, преди три-четири години - при върла нужда да се инхалира дете, не можех да убедя дадена майка да прави инхалации, хем й давам моя служебен инхалатор за целта, не да купува... Сега пък не мога да ги убедя, че инхалатора не е магичен уред, който лекува всичко. Хайде - аз да не знам, ама жената това работи от години и има наблюдения. Обстойни.

Та "дискусия" трябва по въпроса, че да се разбере веднъж завинаги за какво се ползва инхалатор, за какво не се и какво същия НЕ лекува. Въобще "няма дума на въпреки", че инхалатор бива да се ползва в случаи, като споделения от теб и ред други, когато става въпрос за сериозни здравословни проблеми, че и повтаряеми (тогава и да се купи - да) и заради които аджеба са измислени инхалаторите. Има голямо значение обаче, кой с какви идеи и намерения смята да си закупи такъв.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #142 -: Октомври 17, 2014, 09:06:46 am »
Елис, на 1 г. се полага профилактичен преглед при очен лекар.
Водя сина си в Детската очна клиника в Александровска болница при д-р Оскар - вече няколко години го следи и лекува, на 2г и 8м му постави диагноза.
На 1 г го заведох в Токуда, при един доста хвален и известен офталмолог, хем профилактично, хем си имах мои подозрения - не само че не съм доволна, ами направо още ми е обидно - нямал никакъв проблем, да не го мисля, как обаче разбра като не го сложи на апарат незнам. Незнам и как повярвах, та още година и половина загубихме в бездействие.
Малката я заведох още на 7м - за всеки случай. Има си апаратура за бебета - ако има големи отклонения ги засичат.

За инхалатора да се изкажа и аз - купихме го и ние веднъж по спешност, по принцип Найден много боледуваше в яслата и първата година в детската градина. Ползвахме го при започване на хрема и кашлица - доста редовно и доста усърдно. Полза не видях, честно казано. Чак ми беше неудобно да споделя с други майки, които много го хвалеха този уред. Сега за малката - даже не съм го извадила от шкафа, където отдавна е потънал в забвение... а беше доста скъп, Омрон май ако не се лъжа.
« Последна редакция: Октомври 17, 2014, 09:13:09 am от Grace »
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #143 -: Октомври 17, 2014, 09:13:15 am »

Аз имам друг въпрос, водили ли сте децата на профилактичен преглед при офталмолог, и на каква възраст?Чух, че трябвало възможно по-рано и ако да, да ми препоръчате някой специалист в София( че при мен от лекарска грешка и то на 6 години, сега съм с -4.75 диоптър).Педиатъра ни каза, че не вижда причина да се прави и затова ще е на свободен прием.

На всяко дете се полага направление за очен преглед на 1 година (преди време е било на три). Не е нужно да се появи проблем, за да дадат направление за специалист.
Особено пък ако и родител е с диоптри, задължителен е прегледът.

Ние също вече 3 години сме пациенти на д-р Лолова по препоръка от форума.
Аз също си мислех, че се полага направление за профилактичен очен преглед около годинка. Да, ама не. Педиатърката на София ми каза, че няма такова нещо като профилактика, за съжаление. Аз държах на прегледа, тя не отказва направления. Накрая написа - Сълзене на едното око и отидохме на преглед.


За инхалаторите - пак заформихме дискусия никому ненужна. Въпроса на Смайли може и да не беше зададен коректно и вие се хванахте за думата профилактично. Не вярвам някой да седне да си прави профилактики, защото няма какво да прави.
Категорично инхалациите не заместват АБ лечение, ако такова е нужно. Все пак затова сме избрали лекари на децата си, нали?
Смайли, прекалено често говориш за избягване на АБ, още преди да се е наложило. Звучиш като взела решение - АБ за нищо на света! Това е крайно решение и съветът ми към теб е да оставиш лекарите да правят преценка за конкретно състояние на детето ти! 

Всеки, който е използвал инхалатор написа в какви случаи го прави. И моята София често прави задни хреми и ларингитни кашлици. Последно една суха кашлица я мъчеше, започнах инхалации. След преглед и лекарят потвърди да продължа с тях. Не е панацея инхалацията, но в много случаи помага. Инхалацията не е някаква инквизиция, но то си е до дете. На едно дете едно нещо му е неприятно, на друго дете, друго нещо. София ненавижда да й бъркат в гърлото с клечка при преглед. Щом е мъчение, освен да не я преглеждат и да гадаем какво е състоянието на гърлото...

п.п Jbrul, тук майките са особена порода, не са като масовите  :wink:
« Последна редакция: Октомври 17, 2014, 09:49:50 am от Ники »

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #144 -: Октомври 17, 2014, 09:28:13 am »
п.п Jbrul, тук майките са особена порода, не са като масовите  :wink:

Така беше, ама от доста време не е така и процентът в посока "не е така" постоянно нараства ;) Дето се вика и аз вися в тоя сайт над 5 години вече, чета наред и идеално виждам какво става. И за мен не е ОК да се подстрекават крайности в родителстването, ама "според мен" и "аз вярвам, че..." - стана по-често срещаният "аргумент" в куп теми, вместо аргумент да бъде науката, логиката, здравият разум. Сори.
Няма да се учудя, ако скоро се сдобием и с антиваксинаторска тема. Не се шегувам.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #145 -: Октомври 17, 2014, 10:01:19 am »
аз пък държа да кажа, че по-добре да се даде АБ при нужда от колкото да тъпчем детето с дни с парацетамол и ибупруфен, които са дори по-вредни давани продължително време от един курс АБ. имайте предвид, че АБ сега не са като едновремешните.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #146 -: Октомври 17, 2014, 10:36:08 am »
На нас този инхалатор до голяма степен ни спести влизането в болницата, където детето щеше да е обдухвано със същото такова нещо, оставям настрана стреса, който е в пъти по-голям от това да го науча да си държи духалката сам. До онзи ден не съм си и помисляла да го купувам, дори и профилактично. Не съм любител на презапасяването с излишни вещи, особено на своеволия с лечение.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #147 -: Октомври 17, 2014, 11:00:20 am »
Момичета, благодаря на всички за мненията.
Много преескалирахме темата и създадохме голям проблем от ползването/неползването на инхалаторите. Не мисля, че проблем има, освен ако с това се застрашава по някакъв начин здравето на детето. В това, което сте написали подобно нещо не видях.
Другата седмица ще ходим при ЛЛ и ще я питам и за нейното мнение. Аз не бих ползвала без одобрение/препоръка на лекар, колкото и да ви изглеждам като "кон с капаци" (това усещам от коментарите ви  :lol:).

Ники, не съм на всяка цена за избягването на АБ, но съм за избягването им при наличие на възможност за избягване. Ако с инхалатор може да се избегне, то съм склонна да го купя. Разбира се, че има ситуации, в които е неизбежно приемането му.

Много сте прави за стреса, който би създал в детето ползването на инхалатор. При нас вече се създаде такъв при ползването на спрея с физиологичен разтвор и най-вече помпите за изсмукване на сополчета, както вече писах.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #148 -: Октомври 17, 2014, 11:26:26 am »
За стреса при ползването на разни такива джаджи (инхалатор било, помпа било) - до дете си е и това, като много други неща. ;) Не само не е бил стресиран Дани от първата помпа за сополи (електрическа), ами имаше борба, кой да я държи в носа му и я криех, че постоянно я навираше и бръмчеше с нея.  :lol: С тази на прахосмукачката - същата история - първа радост е да се ползва, сам пуска и спира уреда, като извадя всичко - твърди, че имало още, само да не спираме... С даване на всякакви илачи, капане на капки, пръскане със солена вода - същото е. Никога не се е дърпал. Веднъж като се наложи да дам течен аналгин сипан в лъжичка и очаквах да бъде изплют отгоре ми - глътна го и си продължи заниманията, все едно е бил захарно петле. Даже се усъмних тогава, че му липсват вкусови рецептори.  :lol:

Та едно, че не се настройвайте предварително кое би стресирало и кое не детето - не сЪ знае. И второ - не стресът (евентуален) е аргумент за моите възражения за ползване на инхалатори "на общо основание", ако все пак не стана ясно дотук ;)

П.П. Смайли, този заден ринит сега - ще си го влачи с месеци, ще намалява, понякога до пълно спиране (за седмица-две), ще почва пак без видима причина, ще превъртиш всякакви версии защо го има, може и назален да пуснеш в някакъв момент (който ще е чист вероятно), ще се стигне до "сигурно е алергично".... И ще спре най-вероятно след първия АБ, който се наложи детето да изпие по друг сериозен повод. Залагам каквото кажеш по въпроса, правя го публично и съм готова да си посипя главата с пепел също толкова публично, ако греша. Даже ще го направя с кеф, щото ей тия сопорляци "безпричинни" - на никого почти не се разминават и съм се напатила доволно от тях - кофти си е. Та на който се разминат все пак - мога само да се радвам от сърце, честно. Истината е, че обикновено са винаги бактериални, ама не моЕ да гъкаме децата с АБ за единия сопол, аз също не го правя. Ама необяснимия уж сопол,  влачен с месеци - всеки път спира рЕзко след АБ пит по друг повод.  :? Като са малки - собствената бактериална флора не се регулира добре и лесно излиза от здравословна норма просто. Като дръпнат на възраст - това вече се случва много по-рядко. Има разбира се % такива ринити дето са си наистина алергични. Кое е и кое не е - само времето показва.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #149 -: Октомври 17, 2014, 11:39:49 am »
Jbrul, ако се завлачи толкова дълго хремата със сигурност ще предприемем други действия. Ако не го направим ще си пропуснем и времето за ваксинациите.
Между другото в момента всички деца около мен са с тези симптоми - само хрема, която не минава много време.

.... може и назален да пуснеш в някакъв момент (който ще е чист вероятно)
Ако има инфекция няма ли да покаже?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #150 -: Октомври 17, 2014, 11:47:54 am »
За стреса при ползването на разни такива джаджи (инхалатор било, помпа било) - до дете си е и това, като много други неща. ;)

моят така успешно беше свързал инхалациите с гледането на Мики Маус Клубхаус, че като искаше да гледа филмче, сядаше на дивана и казваше - "айде, давай инхалатора!"  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #151 -: Октомври 17, 2014, 12:07:23 pm »
Jbrul, ако се завлачи толкова дълго хремата със сигурност ще предприемем други действия. Ако не го направим ще си пропуснем и времето за ваксинациите.

Секрет без нищо друго - явно само у нас е противопоказание за поставяне на ваксина. Питай Боби. В предишният пост се опитвах да ти кажа, че баш ей тая хрема дето ни минава, ни по-зле става е "любимата ми". Нищо не можеш да направиш реално. Чистиш тоя нос като изоглавен, освен секрета - друго няма, ама не спира и не спира. Все смъркото там и ти идва да се обесиш понякога (поне на мен ми е идвало). В назален - излиза нещо, ако е остра инфекция. Като са някакви единични колонии дето хем провокират секреция, хем не са толкова много, че да правят и друга беля - не излиза нищо. "Момини сълзи" е резултата, а то тече и тече и не спира. Понамалее, вземе та поспре, след седмица "от нищото" - аре пак. От декември 2011 до май 2012 го гледах ей тоя филм. На първи май 2012, Дани за първи път ми се разболя, амааааа жестоко. Ей тогава беше Вентолина и първия АБ. Естествено бях се ошашкала и може би чак на 4-и я ден прием забелязах, че сопрляка е спрял.  Не моЙ да бъде?!  8O :lol: И повече не се появи с месеци, докато си живеехме на село обаче. Дойдохме си в града, на 4-я ден се разсмърка пак. Схемата - същата. Секрети пускам - чисти, друго - няма. Като го събори нещо по-тежко и дам АБ и сопола спира. Та щом секва от орален прием на АБ - значи бактерия го подръчква въпросния. Ама нали се сещаш, че колкото и да ми е ясно това - няма да дам АБ за единия ринит. И ситуацията става патова. С възрастта - все по-рядка обаче. Организмът "узрява", вкл. имунната система, по-добре се справя сама с естествена бактериална флора (щото в тия ситуации не е привнесено отвън), която е излязла от здравословните показатели и така. Жени сме, знаеш как на някои места може да ти се разбута всичко от една кофти грипче ;) Е с техните носове и сополи е същата раУта. Та кога е такава ситуацията - с инхалатор, без инхалатор - все тая. Секретът създава добра среда гадовете да се множат, затова опитваме да го отстраняваме чисто механично и начесто, за да им "развалим кефа". В този момент, ако кацне и някой вирус обаче...кауза пердута е в общия случай.

Ние тука често пишем - "да спра сопола, та дано не слезе надолу проблема". Ама рядко уточняваме какво и как е това "слизане надолу". Сополите се стичат в хранопровода, оттам в стомаха, а в него почти нищо не оцелява  :lol: Но когато в секрета се завъдят критично високо количество бактерии, те "слизат надолу" по лимфен път, заради преминаването през гърло, сливици и ей ти го бронхита, че и по-лошо. Затова лично аз, като видя, че 2-3 дни тоя секрет не минава, не става и по-зле - просто предпочитам АБ-капки, да стопирам още в носа, вместо да чакам бактериите "да си основат република", да иде на бронхит, че оттам насетне - оралния АБ не му мърда. Дето се вика - избирам си по-малкото зло и за двама ни, случва се обаче и злото да не може да се избегне - зависи от моментното състояние на детето и какво точно го е налазило в добавка.

Пиша съвсем общо и лаишки в момента, за което се извинявам, но целта ми е да съм оптимално разбираема, не да се направя на много умна, щото и не съм ;) Нито съм лекар. Боби, ако влезе да обясни по-добре ще е, че тя тия неща ги обяснява по-добре от мен. Аз пиша, пиша и накрая излиза нещо дето не съм имала предвид баш.  :lol: Твърде често.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #152 -: Октомври 17, 2014, 12:18:51 pm »
Jbrul, ако се завлачи толкова дълго хремата със сигурност ще предприемем други действия. Ако не го направим ще си пропуснем и времето за ваксинациите.

Секрет без нищо друго - явно само у нас е противопоказание за поставяне на ваксина. Питай Боби.
Истина е. То си го пише дори на информационната бюлетина която върви с ваксината.  Температура е противопоказание и то ако е ниска, примерно 37.6, пак ги бият. Над 38 трябва да е ,а може и повече не съм сигурна. Аз вчера бих на децата противогрипните, само ме питаха дали скоро са били болни ( макар и това да не е противопоказание, след като в момента не са) и това беше. Температура дори не им премериха, което ме учуди малко, но понеже знам че са добре и не питах.


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #153 -: Октомври 17, 2014, 12:25:47 pm »
Боби, аз почти война водих да се постави хепатит А ваксината (първа доза), заради ринит, като спрягания по-нагоре в темата. ;) Ако заради тоя тип сополи (които при Дани се обостряха допълнително заради третата сливица) бях отлагала плановите ваксинации...ми към момента половината по схема още нямаше да са поставени. Не преувеличавам. Неговата педиатърка винаги мери температура и преслушва преди да боде. За сопорляка, като противопоказание...отдавна сме уточнили ситуацията за щастие.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #154 -: Октомври 17, 2014, 13:28:07 pm »
За стреса при ползването на разни такива джаджи (инхалатор било, помпа било) - до дете си е и това, като много други неща. ;)

моят така успешно беше свързал инхалациите с гледането на Мики Маус Клубхаус, че като искаше да гледа филмче, сядаше на дивана и казваше - "айде, давай инхалатора!"  :lol:

Същата работа, че и детското.  :D
Никакъв проблем не е имала, а се запозна с него 2 годишна. Омрон си имат ластик на маската, така че не се налага детето да я държи.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #155 -: Октомври 17, 2014, 14:03:17 pm »

Това е крайно решение и съветът ми към теб е да оставиш лекарите да правят преценка за конкретно състояние на детето ти! 
osi_9


  
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #156 -: Октомври 19, 2014, 15:33:06 pm »
Момичета каква противогрипна ваксина слагате на децата и само една ли поставяте,четох в описание че ако до сега не е слагано противогрипна ваксина трябва да се повтори през четири седмици.вие доволни ли сте от тези ваксини и защо вече няма за деца,а трябва да купувам за възрастни и да се дели на две?Подходяща ли е противогрипната ваксина за деца често боледуващи от бронхиолити,бронхити и др.на дихателните пътища или има друг вид ваксина с която малко да намалим честите бронхиолити,моля ако може да пише и д-р Бърди.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #157 -: Октомври 19, 2014, 17:55:44 pm »
Аз сложих "Ваксигрип" и на мен и на малкия и на останалУто фемили  :lol:, още на 20-и септември. За Дани вече - се слага цяла доза и ми казаха, че не следва реимунизация в този случай, въпреки че за първи му слагаме. Миналата година докато се докопам до ваксини, че се разболяхме и двамата, изпуснахме всички срокове и не успях да сложа. Тогава ми казаха, че се слагали 2 пъти по половин доза. (за деца под 3 години)
Ползвала съм и "Инфлувак" за себе си, но последните две години - нямаше зареждане на въпросната. Защо - не знам. По принцип разликите са само във фирмата производител между едната и другата. И при двете - не е имало никакви реакции при мен и близките ми, при Дани сега - също нямаше проблем. Но при нас така, или иначе - алергични няма, реакции към никакви ваксини и медикаменти не сме правили. Ако човек е предразположен - може би е добре 48 часа след поставяне да бъде внимателен и при проблем - да има лекар наблизо.

Противогрипната ваксина е не само подходяща, но и препоръчителна за всички групи, които се водят рискови и уязвими в т.ч. и често боледуващите хора. Силно увеличава шанса, дори при заразяване - да мине по-леко боледуването и да не се стигне до усложнения.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #158 -: Октомври 19, 2014, 17:57:49 pm »
Двете ваксини са еднакви, аз сложих Инфлувак, понеже се заблудих, че има повече щамове, но май съм объркала и са еднакви, а са го изписали като че са повече ( не знам). За всеки случай сложих нея.  На инструкциите пише, че за деца на 36 месеца се дава пълна доза, а иначе според националните препоръки. Така че лекарката ще ти каже за вас какво и колко трябва. На нас ни биха 2 дози когато беше за първи път, но тогава бихме половин доза и не знам как е за по-големите. Най-добре си прочети инструкциите в листовката на твоята ваксина.
 С тази ваксина няма да намалиш бронхит предизвикан от друг вирус,. С нея ще предотвратиш точно определени щамове от вируса на инфлуенцата, дори не всеки, но се смята, че това ще са преобладаващите щамове, които ще се въртят из населението този грипен сезон.  Имайки предвид колко е страшна тази болест и как удря в белите дробове, ваксината е особено препоръчителна за деца, които правят подобни проблеми при вирусни заболявания.

П.П. Добре е и всички около детето да се ваксинират.  Отнема 2 седмици за създаване на амунитет, а грипния сезон вече лека по лека е започнал http://www.flunewseurope.org/. Аз точно днес се гласях да отида да си взема и на мен ( не знам от какъв зор не си взех по-рано) , но за съжаление свекъра и свекървата са облъчени от анти-ваксинаторите и няма шанс да ги убедя да се ваксинират и те.
« Последна редакция: Октомври 19, 2014, 18:08:06 pm от Bobbie »


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #159 -: Октомври 19, 2014, 18:06:55 pm »
Мисля, че еднакви щамове покриват Боби. Аз всъщност търсех "Инфлувак" просто защото нея бях ползвала и уж нали, когато си ползвал ваксина на даден производител и не си имал реакция, било малко вероятно да направиш такава. Ама колко е вярно - нямам хабер, щото на тема "алергии" - съм абсолютно боса и не ми се е налагало да се интересувам и дано не ми се налага и в бъдеще.

Изключително се ядосвам, че много хора подценяват усложненията, които докарват грипните вируси, ама то и МЗ и ЛЛ всякаш не разясняват достатъчно добре тези неща. Само миналата зима, 4-ма млади, здрави и прави хора, мой набор - умряха от усложнени пневмонии в нашата болница и много ме беше яд, че не успях да сложа ваксините и си треперех по въпроса.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!