0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #220 -: Август 24, 2015, 20:50:56 pm »
Калъфа за диванчето на Стефи роди нова ТЕМА - Добри идеи в сръчни ръце ТУК.
Отделих публикациите свързани с тази реализирана идея в новата тема и
ще се радвам в нея да споделяме новия живот на старите ни вещи!

А тук дискусията по всичкология нека продължи в същия разнороден тон!
Приятна вечер :)
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #221 -: Май 19, 2016, 12:38:41 pm »
Здравейте, имам следния казус и ще се радвам ако някой ми помогне.Абонат съм на БЛизу от 3 години някъде.Последно подписах договор с тях миналата година лятото за 18 месеца(най-краткия възможен).В момента искам да се откажа от тях.Ходих до техния офис единствения вариант е ако платя неустойки за 6 месеца.Мисля че бях чела някъде, че мога 6 месеца преди края на договора да го прекратя без неустойки, но не го намирам, а и не съм сигурна, че помня вярно  :oops:

Въпроса ми е мога ли да прекратя договор, и ако да при какви условия.Знам че в Близу ще гледат нещата да са в тяхна полза, за това питам вас ако сте имали подобен казус.

*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #222 -: Май 19, 2016, 13:23:06 pm »
Маги, точно по Коледа го играхме този филм - прехвърлих ТВ и нет и у нас и на майка ми от БлизУ на Виваком. За жалост обаче, както ги описваш нещата - от БлизУ не те пускат по пързалката, в правото са си. Моят договор с тях го подписах през 2012. Те ми звъняха после няколко пъти да съм идела да преподпиша (щото изтече първоначалния срок от 2 години), имали оферта за мен, по-добра от тази на която първоначално подписах и пр. Но в този случай - мързелът ми беше в моя полза.  :lol: Ай ся ще се разкарвам до офис, че ще подписвам наново, щото за някакви 5 лв. по-малко ще ми предложат същото...и просто не отидох. Услугата си вървеше, аз си плащах чинно, но черно на бяло - подпис за още 2 години, 18 месеца и каквото и да било - така и не сложих.
И когато Виваком пуснаха бруталната коледна промоция (-75% за 6 месеца) - сключих договор с тях и за у нас и за майкини. Отидох в БлизУ, казах че искам да се откажа от услугата им, попълних един формуляр и толкова. Нямаше какво да направят, понеже нямат преподписан договор с мен. Върнах им оборудването и токова. Обаче не знаех, че майка ми е преподписала договора си с БлизУ (тя щото все е много съвестна) и към онзи момент - оставаха 6 месеца до изтичането му. Няма мърдане. Или им плащаш накуп за оставащия период, или оставаш на тях докато изтече договора.  :?
На мама й разкачиха джаджите на БлизУ, включиха Виваком и си ползва техните услуги (аз ги предплатих като коледен подарък за тях). Но всеки месец чинно си плаща и на БлизУ таксата, ако и да не ползва вече техните услуги. Доколкото схващам - при теб положението е каквото и при нея и поне по закон и както е в договора - няма къде да мърдаш. Опита и тя "човешки" да се разбере с тях, ако може нали по-рано да се прекрати, без неустойки - категорично отказаха. Шансът е само да докажеш, че не получаваш, или получаваш платената услуга с много лошо качество, при това редовно, да си подала няколко сигнала, да са опитали да отстранят проблема, ама той все пак да си остава, че тогава вече - би имала право, да прекратиш предсрочно, без неустойки, понеже те са неизправната страна по договора. Само, че реално - не виждам как ще го направиш, ако услугата все пак си е ОК, а и като време и гимнастика - ще ти отнеме повече, откокото да изчакаш да изтече пустия договор.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #223 -: Май 19, 2016, 22:17:59 pm »
няма вече близу, мтел ги купиха

*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #224 -: Май 19, 2016, 23:48:09 pm »
Да, така е като описва Jbrul.  Аз също съм абонат на Близу, но по съвет на приятел, така и не съм предподписала и мога да се иткажа всеки момент. Стоя си на стария план, е с 4.50 по скъп, но съм си ОК.
Относно закупуването им от Мтел, аз като чух, реших да пусна и нет и кабелна на Инцараки,  Св. Влас-  отказаха ми, не навсякъде са лод шапката на Мтел.  Така и аз станах абонат на Виваком с коледната промоция и съм супер доволна.
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #225 -: Май 27, 2016, 13:06:42 pm »
Знам, че МТЕЛ ги купиха, но все още фирмата снабдяваща с кабелна телевизия се казва Близу.

Аз ако знаех, че моя мъж ще почне работа в друг кабелен оператор хич и нямаше да преподписвам, ама на.Сега ще правя като Джбрул, нета ми на едни, кабелната на други.

*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #226 -: Май 28, 2016, 10:37:02 am »
Ей затова нищо не преподписвам вече. Единият ми телефон е на името на брат ми, звънят ми имали специална оферта за мен, казвам "Не се интересувам" и ме питат "А той дали се интересува" хахаха, ми дали иска да плаща нещо, което аз не искам да ползвам  :lol:
Преди години Виваком ме цакнаха с някаква промоция, пуснаха ми нещо за безплатна проба 6м и след около 2-3 преподписах договора по тяхна инициатива, ми включило се нещото щото било активно налЕ и съответно разбрах след 6-тия месец като започнах да го плащам, съответно не мога вече да го откажа(15дни ли колко е срока),че съм била преподписала за 2г и до тогава си го плащах.
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #227 -: Май 28, 2016, 16:53:29 pm »
Ами оказа се и за тази и за други услуги, че ние като потребители - имаме интерес да не преподписваме договори за това и онова, ако въпреки този факт - продължаваме да си получаваме услугата. Кабелна, нет, мобилен телефон... Да, вярно че като ти звъннат да напомнят, че е време да преподписвате - излизат винаги с "оферта" от вида - за същото сега ще плащате 3-4 лв. по-малко, ама заради тези 3-4 лв. - се обуваш за още 18 - 24 месеца и когато ти излезе нещо къде по-изгодно, качествено, или и двете - сумата "да се откупиш" предсрочно, надвишава в пъти "отстъпката", която са ти дали, за да подпишеш пак с тях. Пък когато не си преподписал - получаваш си услугата, на стойността на която е договорена при първия договор и можеш във всеки един момент да им кажеш "чао".

Аз с Близу - за два телевизора, от които само единият с цифров сигнал, а на другия вървеше аналогов (те искат допълнителна такса за повече от един приемник за цифрова програма) и уж най-мощният им интеренет - плащах по 32 лв. на месец 3 години. Интернетът ми беше толкова, ама толкова зле, че дори скайп с видео ми увисваше редовно...смятайте. Естествено при всяко мое оплакване, ми се обясняваше как "грешката си е при мен", рутера ми не бил ок, н'ам коя настройка, порт и пр. А не, че те нещо ме цакат с умрял нет.  :x Първо им вързвах на тези неща, понеже не разбирам, после няколко пъти виках Иван да види дали техниката си е ОК, настройки и пр. - всичко при мен перфектно. Та дори самите джаджи за интеренета - ги купувахме навремето, някакви маркови, не техните служебни китайски и...при мен та при мен бил проблема. Друг път! Представям си пък, ако тръгна да прекратявам предсрочно договор, опитвайки да докажа лошо качество на услугата (т.е. да е по тяхна вина), кога и как ще успея да го докажа... Точно никога. При всичките ми оплаквания за интернета - следваше 2-3 дни подобрение и после - пак същото. Което доказва, че проблемът никога не е бил при мен де. Страшни шмекери!

Сега на Ввиваком, пак е оптика, два телевизора с цифров сигнал са ми в пакетната цена, интернета е нечовешки - гледам си филми онлайн направо, че ме мързи да свалям - хвърчи. Относно прословутата техника, която според хората на Близу ми била скапана и проблемна, та затова бера ядове с нет-а - тези от Виваком, като идвали да монтират - са оставили нея, защото е къде по-добра, устройствата които ми се полагат по договор от тях - ми ги бяха оставили неразпечатани в кутийките им.;) И както казах - интернет "песен".
Като цена, за изброеното, което получавам от Виваком сега, с това качество - редовната цена на пакета е 24лв. (срещу предишните 32лв.). Пък понеже хванах и промоцията на Коледа - за първите 6 месеца, вместо 24лв. на месец - плащам някъде към 5 лв. на месец.

И факт, че успях да се възползвам от офертата, без да се набутам с другия оператор, само защото не бях преподписала. Може и да не е най-коректното клиентско отношение това, ама те пък продавачите на такива услуги щото се счупват от коректност към нас. Та хич нямам гузна съвест по въпроса. А и преподписала, не преподписала - аз за услугата, която ползвам си плащам чинно и докрай. Но да ме глобяват с някакви безумни неустойки, ако реша да ги сменям предсрочно - гледам да не им давам шанс.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #228 -: Юни 27, 2016, 11:20:15 am »
Маги, можеш да прекратиш договора без неустойка в 30дневен срок от влизане в сила на нови Общи условия, ако има промяна на условията на някоя услуга, която ползваш и не си съгласна.
Сега гледам, че влизат нови общи условия от 10.07.2016г. Прочети ги, може да намериш нещо.
http://www.blizoo.bg/gt.html
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #229 -: Декември 02, 2018, 13:00:47 pm »
Здравейте,

Имам нужда от помощ и предварително благодаря !

Купих база за кола -макси кози, имам стол - пебъл плюс, пак на макси. Уж всичко е точно, но не мога да ги фиксирам едно за друго...
Аз ли нещо не правя като хората, не са съвместими ли...нещо се маха/добавя ?
За жалост не мога да добавя снимки от телефона :( .
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #230 -: Декември 02, 2018, 16:07:55 pm »
Привет,

Аз позвах база и столче на Макси Кози. Каква е базата? При мен Фемили Фикс база беше ОК с Пебъл (моето беше само Пебъл, не Пебъл Плюс) столче. Сега има нова база 2wayFix, която е за Пебъл плюс...



   La vita è bella
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #231 -: Декември 02, 2018, 20:10:44 pm »
Благодаря !

Сега се разрових...Фемили базата пасва за пебъл стол, а аз имам база easy fix, която е за друг стол.
Сега или трябва някак да се преправи или да подарявам базата и да търся нова...
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #232 -: Декември 02, 2018, 20:14:32 pm »
С адаптери не става ли?
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #233 -: Декември 03, 2018, 08:58:18 am »
Не знам ... затова пиша тук :)
Надявам се да има някакво решение, ако не - подарявам база :)
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #234 -: Декември 03, 2018, 11:23:01 am »
 :D  ти точно това пита.
Май не става, а и се губи сигурността ако се 'оправи' по някакъв начин.