Хубав  е дивана   !
И нашия беше  с  нищо не свалящо /махащо се  . Нашия е с ъглова лежанка ,имаше ракла и  механизъм за спане .
Човека си го разкачи целия, развиха някакви болтове с мъжа ми  и го разглобиха . Той го взе и работи в ателието си . Подлакътниците изглеждат като при вас , не знам как се разкачват , но всичко  бе претапицирано . 
Дамаска ти си  избираш  каквато желаеш , но е  хубаво първо все пак на място  тапицер да види модела-да ти каже  колко метра плат ще ти трябва , препоръки за вид на дамаската според модела  , и дали и как  ще стане претапицирането , може ли със свалящи се части нещо да измисли .
На мен ми попадна тогава една дамаска  цял топ на изгодна цена  и имам и за завеси даже от нея или второ покривало щях да шия  - нещо като мек плюш /кадифе  .
В магазините има различни модели  , материи  - хубавите не са евтини да ти кажа.
Цената на  услугата  - нашия бе по -малък  диван -- нещо  около 130 или 150 , забравила съм , за София  цените  не знам .
Ако знаех , че ще се   решим да се местим , нямаше  да се занимавам тогава   

Препоръка - оставете си кожата  отдолу  -така ако нещо все пак се  разлее , ще съхне по-лесно   ,а не през дамаската да  попива в дунапрена. А  и формата  ще се запази  по-добре .
м-и , казвайки  , че евтин диван не си заслужава гимнастиката имам впредвид , че  те обикновено са с пълнеж , които се сплесква , самия дунапрен там е по-некачествен и деформиращ се  ; летвите и корпуса са тънка дървесина  или пресован картон , ламелите се огъват ...използваните материали са  по-нетрайни и не си заслужава инвестицията  .Виждала съм такъв - по корпуса пресован картон и разни парцали за уплътняване  и тежест .