0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #120 -: Ноември 19, 2013, 12:38:58 pm »
не става толкова лесно тая работа. ;)

За рибата - много добра идея и аквариумите също изглеждат много добре и като цена. Ако е само за да се радва детето - идеални са. Ако стане хоби работата става голяма вече. Познавам хора целите им холове бяха превърнати в аквариуми за определено време. А какви хубави има на тоя сайт с четирицифрени цени.
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #121 -: Ноември 19, 2013, 13:12:18 pm »
Jam мнооого благодаря.
За мераците по животинките се моля на всички Богове, нас да ни пропуснат, защото аз обичам животните отдалеч. Мога да им се радвам само през решетка или на разстояние от 3 метра поне. Но да докосна каквато и да е твар е някакъв ужас за мен, нещо немислимо и недопустимо. Дано само не прехвърля тази си фобия и на детето, както често се случва .
Jam идеята за този аквариум е супер според мен, изглежда добре , но и малък да е пак на мама ще се пада честта да го поддържа. Аз съм имала само риби,(които не пипах аз) и наистина е гадна частта със смяната на водата, но от друга страна рибките  не могат да направят бела ,когато са сами вкъщи, както свободно движещите се животни. Братовчедка ми имат една риба, която я държат отделно в една сферична купа,  без въздух и филтър и нищо и няма . Не знам каква и е породата, но сигурно ще е тази към, която и ти си се насочила - така че , късмет с новото занимание  :balk_175:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #122 -: Ноември 19, 2013, 14:09:02 pm »
тъй като аз проявих интерес и целта ми е да задоволим временно мерака на детето без излишна хамалогия и при първа възможност ми се ще рибата да отплува от къщи... да ви питам какво ви е мнението за тоя вариант, който измислих след известно четене:

http://bg-pet.com/Fish/Aquariums/betta.htm

те тоя, първия аквариум си избрах - и вътре една мъжка рибка бета. четох, че не им трябва много място (спори се по въпроса, но общо взето се скланят на около 1 галон (5 литра) на рибка, което го изпълнява този аквариум, не им трябвало аериране и филтър, у нас е топло, така че няма да е нужен нагревател...

добра ли е идеята или нещо бъркам?
да, става и оосбено ако искаш да оптлува е добра идея, понеже това са възможно най-тъпите и скучни риби. По цял ден седят на едно място и нищо не правят. Със сигурност бързо ще ви омръзне. Само знай, че трябва да е само една, иначе 2 мъжки бети се бият.
Нямаш дори нужда от аквариум, виждала съм хора да ги гледат дори във ваза.
 


  
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #123 -: Ноември 19, 2013, 15:04:05 pm »
Съвсем не са скучни риби, другото име на Бетата е Бойна риба. Добре е да са на чифт - мъжка и женска. Аз съм имала и по 8 Бети.
Другия вариант за изключително красиви рибки са неонките - малки стадни рибки в невероятни цветове. Според мен не са от най-претенциозните. Обичайните "самци" са принцесите. Сомовете също са лесни за гледане (декоративните естествено, другите са за ядене  :lol: )
но каквато и рибата да е, си иска гледане, хранене и т.н. Имайте предвид, че някои от храните за рибки може да предизвикат алергии при децата (ако са предразположени).
И аз като стар гледач на риби не бих се хванала отново, та родилно имах, та изолатор за хищните - 3 аквариума бях наредила.
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #124 -: Ноември 19, 2013, 16:05:35 pm »
и в нашето семейство 75% искат котка, но нямаме кворум заради останалите 25.

ми променете си изборния кодекс, бе! така че кворумът да падне до 75%... е, тука има специалисти, ще ви посъветват как...
Е, първо питай кой е тия 25 %, тогава й предлагай.
Донке, демократичните кворуми никъде не са 100 %. Построила си комунизма ти, подозирам.
*

    Crystal

Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #125 -: Ноември 19, 2013, 16:07:46 pm »
Jam, трябва да имаш термометър да следиш температурата на водата и ако не нагревател, поне една крушка 40 вата да свети над водата. Всеки вид риби си имат температура, на която живеят-в магазина ще ти обяснят най-добре. Аз още помня колко съкрушена бях, когато ми измряха рибките-била съм на 5 тогава. Така че трябва да и се осигури екзистенц минимума на тая риба, за да се избегнат драми и стресове.
« Последна редакция: Ноември 19, 2013, 16:12:12 pm от Crystal »
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #126 -: Ноември 19, 2013, 16:23:20 pm »
По повод възглавниците: в къщи каката спи на детски с пълнеж от просо
http://www.spelta.biz/sleep_pillow_millet.php,
а баткото на пухена. Нямаме проблем с потенето.
Рибки имахме заради мерак на таткото. Интересът на децата беше 2 дни, хамалогията в събота или неделя (по закона на Мърфи тогава се разболяваше някоя или се запушваше филтъра) не ми се коментира. Отидоха при приятели с по-здрави нерви. :lol:


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #127 -: Ноември 19, 2013, 17:46:38 pm »
Е, първо питай кой е тия 25 %, тогава й предлагай.
а тя знае много добре :) В случая трябва да избирам между мъж и котка, засега вариантът мъж надделява :)
« Последна редакция: Ноември 19, 2013, 17:48:11 pm от cygnus »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #128 -: Ноември 19, 2013, 18:02:19 pm »
знам аз кои са процентите и кой е построил комунизма. ама една котка излиза по-евтино...  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #129 -: Ноември 19, 2013, 18:07:38 pm »
Джам, чуден ти е варианта за рибата. При нас в аквариум тип топка рибата оцеля от май до август. Детето и се насити още на първата седмица, за мен остана всичката хамалогия. Не е имало термометър или крушка.
Нашето бебе зайче, истинско, вече е капарирано. Само дето онзи, който води детето по зоомагазини и капарира зайци, сега се е затюхкал какво ще се случи, ако зайчето се спомине.

Искам да свършва вече този пуст ноември и декември да е по-здрав за нас. Иде ми да се гръмна вече, честно  :?
     
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #130 -: Ноември 19, 2013, 18:15:06 pm »
Аз 3 години гледах риби и накрая като ми писнаха ги занесох и подарих в един зоомагазин. Никога не съм имала нагревател. Имах филтър и аератор и почиствах водата, но ако в къщи се държи някаква нормална температура, аз лично не виждам нуждата от нагревател.


  
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #131 -: Ноември 19, 2013, 18:28:51 pm »
http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=192 Ето тук по-подробно за вида и оптималните условия за отглеждане. След като идеята е да е една риба и да не оцелее особено дълго - малък съд без никакви "екстри" е ОК и докогато изкара - дотогава.

И аз като стар гледач на риби не бих се хванала отново, та родилно имах, та изолатор за хищните - 3 аквариума бях наредила.

 :lol: същата история беше и у нас. Постоянно някоя като се разболее - айде в изолатора на лечение, та почти винаги имаше 3 аквариума за обслужване. Като пък им дойдеше музата да се обичат на някои от двойките - наставаше бой за кого е аквариума, копаене и мъкнене на растенията да си правят гнездо... Пък като хранехме големите "плескуди" се зареждах с моп-а край аквариума, понеже 3-4 литра вода излиташе по паркета докато им напускаш манджата. Честно казано - не ми е тежало да им слугувам преди да се роди малкия, но после наистина стана непосилно. Не, че ми е минала крастата и аквариумите още си ги има, но на този етап - абсурд пак да се хвана. Като купих първата риба - хабер си нямах за к'во иде реч, да не споменавам как ме излъготиха в магазина де... :wink:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Crystal

Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #132 -: Ноември 19, 2013, 18:32:30 pm »
Бетите обичали по-топла вода - 24-26 градуса. Ако целта е рибката да се умори максимално бързо, това е друг въпрос...
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #133 -: Ноември 19, 2013, 18:32:40 pm »
Е, първо питай кой е тия 25 %, тогава й предлагай.
а тя знае много добре :) В случая трябва да избирам между мъж и котка, засега вариантът мъж надделява :)

знам аз кои са процентите и кой е построил комунизма. ама една котка излиза по-евтино...  :lol:
Ооо, значи съм се заблудила - пак съм бляла някъде.
Моят мъж и той уж не обичаше котки...

Ние за малко да вземем лабрадор тази пролет, но не можахме да се разберем кой ще става рано - нямаше желаещи нещо  :lol:
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #134 -: Ноември 19, 2013, 20:19:15 pm »
Много обичам животни, но хич ме няма в прощаването с тях. Рибка взехме веднъж, живя половин година, после още половин я оплаквах. Мерси съм. На мен ми трябва нещо с по - дълъг срок на годност.

Между другото, на мъжа ми за втори път му се случва да му закарат рибка за евтаназия...
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #135 -: Ноември 19, 2013, 20:50:29 pm »
божкеее и рибките ги карали за евтаназия, простете недоумението ми  :lol:

и у нас е див купон с тия животни, алтернативите са три куче, котка или заек, друго не може, има аргумент против всякакви други дребни животни, които аз така благородно предлагах :lol:
но и аз като у цигнуса съм построила комунизма и за сега 25% са в моя полза :lol:

замазвам за сега положението с животните на село и Есмералда :lol:
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #136 -: Ноември 19, 2013, 22:04:28 pm »
Стефке, мари, не щеш ли едно зайче? Още утре можеш да си го вземеш от брат ми, ако кандисаш.

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #137 -: Ноември 19, 2013, 22:17:38 pm »
Стефке, мари, не щеш ли едно зайче? Още утре можеш да си го вземеш от брат ми, ако кандисаш.
Ай, стига предлага зайци, бре  :D

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #138 -: Ноември 19, 2013, 22:25:58 pm »
Много малко живеят тия зайци, да знаете.
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #139 -: Ноември 19, 2013, 23:18:38 pm »
Ако наистина живеят малко, леля ми ще е най-доволна. Гаджето на братовчед ми си купило заек и после го натресли на леля ми. И "да го пускали, че да се движел и да имал контакт с хора". Та всеки път, като го пуснат, и си оставя следи, а леля ми търчи да чисти. Казах й без да иска да го превърне в яхния.
На брат ми зайката е доста по-кОлтурна. Мръсните работи си ги върши в клетката. Идва като котка и иска някой да я чеше и гали. Е, гризнала е тук-там по някой тапет, чанта, вестник, каквото докопа. Но предпочитам това отколкото някое да ми дриска на поразия.  :x

Ники, има-давам. Като свършат, няма да предлагам. Ти не искаш ли едно за София? Тя ще му пее "Зайченцето бяло".