0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #140 -: Ноември 19, 2013, 23:43:29 pm »
Аз имах котка, сиамка. Умря ми в ръцете, щях да си ида с нея... Мерси съм вече. За сега отбивам атаките за куче и котка. Баба им им подари костенурка, за съжаление се оказа защитен вид тук и не можаха да си я донесат, та ми се размина хамалогията. Сега майка ми си отглежда пето внуче :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #141 -: Ноември 20, 2013, 08:12:05 am »
Деси, взех да се притеснявам с прегризването на туй-онуй от заека  :?. Надявам се, че ще успея да го задържа само в клетката.
И при нас не мина номера с друго животинче. Предлагахме мини костенурка, съседите имат, гледахме я, но... не, тя не искала Франклин, бебе зайче и това е  :lol:
     
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #142 -: Ноември 20, 2013, 08:54:41 am »
Деска, много мерси за лИбезното предложение, но ще ти откажа :lol:
Не мога да чистя и след животно, имам си вече два домашни любимеца, пък и тоя заек да ми изгризе къщата, неща, тц... :lol:
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #143 -: Ноември 20, 2013, 09:04:57 am »
Ники, има-давам. Като свършат, няма да предлагам. Ти не искаш ли едно за София? Тя ще му пее "Зайченцето бяло".
Ще откажа засега  :wink:
Оня ден баща й на София ми заяви, че говорил с еди кой си да вземел японски хин  8O Какво му чуха ушите, не искате да знаете. Обичам много животните, като дете, та чак до тийнеджър влачех какво ли не у нас. Но все още ми е рано да взимам куче в нас. Към момента сме сами със София и хич не виждам гимнастиките по разходките зимата как ще са.
Иначе малко по-нататък мисля да взема, да расте с куче и се надявам да няма мераци да влачи други в нас  :P

*

    Crystal

Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #144 -: Ноември 20, 2013, 11:04:34 am »
Само един съвет мога да дам-куче не взимайте. Голяма беля е, който не е имал, не знае. Най-малкият проблем е кой ще го гледа като ходите някъде. Изпокъсани мебели, опикани килими, да продължавам ли... Наистина е голям дерт. Аз като дете съм минала през всички животни, почна се с рибки, хамстер, папагали, зайци. Кучето го взех сама като бях на 25, защото като дете така и не ми взеха куче. С други думи-самонатресох се. Като живеех сама става, преди да се родят децата-също, ама с бебе, а и с две деца и куче е голяма мъка. Никой от роднините не искаше да го вземе, включително беще ми. Така че добре помислете. Иначе според мен най-безболезненият вариант е вълнисто папагалче. Имала съм няколко такива, ако се вземат от мънички и да са самички, могат да се научат да говорят и да свирят мелодии  :D. Единственият проблем е, че са доста крехки и лесно се разболяват, но затова е важно от къде ще ги купите-много често ги продават заразени  :( Най-дълго живелият ми папагал го бяхме взели от човек, който си ги развъждаше в къщи. Ако приятелката ми, на която го бях дала да го гледа временно, не го беше изпуснала през прозореца посред зима, щеше да живее десетина години. Ако някога децата ми поискат куче, ще отказвам твърдо. Като пораснат и живеят отделно, да си взимат ако искат.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #145 -: Ноември 20, 2013, 11:14:23 am »
и вълнистото папагалче не е никак безболезнен вариант. цапа, кряка, заема много място клетката, постоянно чистене, съобразяване, па спи покрито, па нам кво... свекърва ми имаше такова, за пенсионери е идеален компаньон и занимавка, но за хора работещи и с деца - ъъ!

уви, за хора в апартамент, никое животно не е подходящо. ако можехме всички да живеем човешки - в къщи с дворове, тогава бих имала и куче и котка, които биха живяли в естествения си хабитат.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #146 -: Ноември 20, 2013, 11:27:10 am »
Повечето кучета правят бели, докато са малки. Не са с нещо по-различни от децата.
И за справка - имала съм дог, та знам за какво става въпрос.  :lol: Много са любвеобвилни към децата, но майка ми беше вдигнала ръце от пакостите.
И на мен ми се иска някой ден да имаме куче, но няма да е точно сега. Нека да поотраснат малко децата и тогава ще видим!

Дани, може да го пускаш да излиза от клетката, но трябва да го следиш непрекъснато къде е и какво прави.

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #147 -: Ноември 20, 2013, 11:38:06 am »
Истината е че няма лесно животно, всяко си иска грижи.Това е положението.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #148 -: Ноември 20, 2013, 11:56:50 am »
Аз, понеже си гледам от време на време детския канал  :oops:, видях да рекламират някаква робофиш. Не мой да не сте я видели, ако децата ви гледат деЦки. Ми не може ли да мине номерът с тая играчка - то и без друго интересът ще е ден до пладне? Един кръгъл аквариум, робо по избор на децата, а в комплекта има и някви пластмасови водорасли. Видях ги да ги продават и в старозагорския практикер ;)


*

    Crystal

Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #149 -: Ноември 20, 2013, 12:23:05 pm »
Аз имах дакел. Бели правеше и като порасна, най-много след като се роди първото ни дете. Не можа да приеме, че вече не е център на вниманието. Пикаеше напук, най-много обичаше да се изпикае на леглото докато бебето плаче :? Е няма да ви казвам какво изпитвах тогава. После никаква любов нямаше между кучето и детето, хем кучето беше женско. Даже няколко пъти детето беше сръфвано предупредително-не се е стигало до рани или драскотини, но детето се плашеше и ревеше, което не го спираше да продължи да тормози кучето малко по-късно. Много го обичах това куче, но децата си обичам повече. А и нямам желание да живеят в къща, миришеща на клетката на вълка. Да не говорим, че напикан под ако не се измие с доместос, няма измирисване-ами не искам всекидневно да си тровя децата с препарати.
Наистина, няма животно, което не изисква грижи, но има такива, които изискват по-малко грижи. Като дете ми взимаха заек само за през лятото-правехме му къщичка на балкона с "дворче" от мрежа и там си живееше. Пускали сме го да тича и из къщи, завираше се зад дивана и беше накълцал на ситно една жица, минаваща от там. Наесен го подарявахме на един човек с много зайци. Три заека сме изгледали така.
« Последна редакция: Ноември 20, 2013, 12:32:34 pm от Crystal »
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #150 -: Ноември 20, 2013, 13:37:40 pm »
За мен в апартамент най-лесното за гледане животно е котка, вкл. и когато си с бебе. Не иска разходки, ползва си тоалетната (която се обслужва лесно), спи доста време, няма проблем да остава сама дълго време. Ако пътувате - може и някой съсед да минава веднъж дневно да почисти тоалетната и да я нахрани. Куче и на мен не ми се взима пак, само заради разхождането. Но и куче е котка като бебета си имат "буен" период половин-една година и ако на човек не му се занимава с още едно бебе...не е добра идея.

bebe_2013, тези "робо фиш" са интересни за зяпане от много малки деца (като твоето, или докъм година и половина). След тази възраст - може пак да са интересни, но само като играчка. Т.е. детето е наясно, че това си е играчка, а не е жива рибка. Пък на тях мераците им са просто да е жива животинката (все едно каква). Дани има такава риба, която е все още на почит за игра във ваната, или понякога да я пуска в една купа да плува , да бърка вътре, да я вади и пуска обратно, да пличка вода навсякъде и така... Но друго си е то играта с живата котка.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #151 -: Ноември 20, 2013, 14:18:26 pm »
котката също доста цапа.Нашето коте беше много добро,не е правило никога беля,не е драскало,не е препикавало,не е късало нищо.Но беше персиец и колкото и да го сресваме и да чистим,козина си имаше .Другото е тоалетната -ами имахме камъчета от тоалетната из цялата къща.Пусна прахосмукачка и след половин час вече отново има камъчета,които се разнасят по всички стаи.
Има хора,на които това може да не пречи,но на нас това ни беше адска мъка - два камъка и 2 снопа косми да има и ми вадеха очите.Просто ставаш роб на животното.

Зайче сме имали - ако го пуснем,отиваше право при кабелите и ги гризеше.По цяла нощ гризеше клетката и се въртеше в нея и не можехме да спим,а как разхвърля триците-из цялата стая бяха.Живя 2 г.
 Имали сме и куче - то пък вадеше всичко от кофата и разнасяше из апартамента.
Обичаме животните,но стигнахме до извода,че това просто не е за нас - не и в апартамента.Той и моят мъж е един подреден -ако след работа си метна якето на дивана да си почина 2мин.,на първата вече ме е питал "това яке цял ден ли ще е там",та и него космите и камъчетата направо му вадеха очите.
Просто не мога да си представя бебето ми да лази по земята и да събира мръсотията от животното.Е наложи ми се ,защото колкото и да чистм,след 10 мин. пак има.
<br />
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #152 -: Ноември 20, 2013, 14:36:57 pm »
z22 И моята е персийка, но честно казано космите от моята коса къде ли не - са винаги повече от нейната козина.  :lol: Освен това, ударен космопад има само като сменя козина сезонно, за около седмица, иначе - няма проблем. За тоалетната - никоя от котките ми не е ползвала тоалетна с пясъци, бентонит и пр. Един правоъгълен леген БЕЗ нищо в него, леко повдигнат в единия край (за да не стъпи в пишканото без да иска) и се изхвърля после в тоалетната, изплаквам и това е. Веднъж седмично понакисвам с Доместос.

Споделям го, не за да споря с теб разбира се. Просто съветвам хората, които тепърва взимат коте - да не се хлъзват за тоалетната специално с разните там гранулки и пр., които наистина биха се ръсили из цялата къща. Няма животно, което да не е малко, или много ангажимент обаче. Лично аз животно не бих взела (все едно какво) само, "защото детето искало", понеже е ясно че аз ще трябва да се грижа за него и ако на мен не ми се занимава и нямам мерак (или време и сили) - страда животинката накрая.

С новородено бебе и котка у дома - проблем не е имало никакъв обаче - факт. Спеше си при нас в спалнята, много харесваше бебето, пазеше го като цербер, та даже и мен гледаше накриво, ако ревне и не дотърча на секундата.  :lol:  Даже беше готино за Дани, голямо забавление му е маца, мен ако питаш - напъна се и да проходи по-рано само и само да докопа пустата му котка  :lol:

П.П. И като ви чета нагоре - добре сте вие... Мен ме навива отдавна да му купя мечо-панда. Жив разбира се.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #153 -: Ноември 20, 2013, 17:56:54 pm »
Ние сме куче на 2 години,джак ръсел териер.
В момента ни е малко трудно с разходките,ако върна времето назад сигурно щях да отложа вземането на куче.
Отвен това правеше  бели като остане сам,направи 2-3 дупки на дивана.Сега най безопасно е в коридора като е сам.А като се роди бебето почна да ревнува,незнам колко пъти се изпика на възглавниците ни.
Като почна да си играя с детето,кучето идва при мен и скача отгоре ми,целува ме.
Но към детето е много внимателен,малкия му се радва. :)

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #154 -: Ноември 20, 2013, 18:34:14 pm »
П.П. И като ви чета нагоре - добре сте вие... Мен ме навива отдавна да му купя мечо-панда. Жив разбира се.  :D
Да, да, явно не си прочела нашите желания  :lol:
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #155 -: Ноември 20, 2013, 19:14:33 pm »
е не мирише ли така- все пак не си нон стоп у вас ,за да изхвърлиш веднага.
Иначе и нашето коте се разбираше идеално с децата. Ние го взехме още преди да имаме деца и израстнаха с него. Баткото по не го отразяваше,но бебето много му се радваше.Още го търси като се прибираме от разходка и вика мауу ,защото той ни посрещаше с мяукане.Но умря в началото на месеца. :(
<br />
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #156 -: Ноември 20, 2013, 19:34:57 pm »
е не мирише ли така- все пак не си нон стоп у вас ,за да изхвърлиш веднага.

Ако миришеше - едва ли бих го правила толкова години, или да го препоръчвам на друг ;) В интерес на истината - била съм в жилище, в което котешката тоалетна беше с пясък (обикновен)...ами направо си вонеше. Може би защото и котаракът беше мъжкар, все пак тяхната урина е по - "балгоуханна" по разбираеми причини. Аз винаги гледам женски котки. Всякакви гнусливци и чистофайници са ни идвали на гости, без да знаят, че се гледа котка и като се измуши отнякъде - неведнъж съм чувала изненадани реплики, че имаме котка, а не миришело из къщи.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #157 -: Ноември 20, 2013, 20:11:21 pm »
Пък Цанко на Елфа си ходи в гърнето, пуска си водата и си чисти с мопа после където е стъпвал  :lol:
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #158 -: Ноември 20, 2013, 20:32:17 pm »
Пък Цанко на Елфа си ходи в гърнето, пуска си водата и си чисти с мопа после където е стъпвал  :lol:

Ако съм котарак на Елфи, или твой...не само това, ами и за тоалетна хартия до магазина ще ходя.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #159 -: Ноември 20, 2013, 20:42:21 pm »
Пък Цанко на Елфа си ходи в гърнето, пуска си водата и си чисти с мопа после където е стъпвал  :lol:

Ако съм котарак на Елфи, или твой...не само това, ами и за тоалетна хартия до магазина ще ходя.  :lol:
:jump12: Тя сигурно не се е сетила да го прати  :lol: