0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #40 -: Ноември 05, 2013, 22:25:24 pm »
Зори, съжалявам за котенцето :(

Мерси за идеите за Маша. Май открихме една в немския ebay  :D

Зори, за Мечока разказвач, внимание нулево тогава. Чак сега взе да се заслушва, ама й е по-интересно да го включва и изключва. Почти година си седя като украса.
Кухня й подарихме миналата година и тя вися, чак сега прояви интерес.
Трудна работа е да избереш подарък на дете на 1 година. Харесва коли, прохожда, нещо такова може и се ползва дълго време.
« Последна редакция: Ноември 05, 2013, 22:36:39 pm от Ники »

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #41 -: Ноември 06, 2013, 09:09:26 am »
И аз съм на тема подарък за Коледа - след влак, кулата на Рапунцел и къща на Лего френдс, тази година Алекс е повече от скромна. Наскоро си припомняхме филмчетата за Пепа пиг, та Алекс да не види, и тя като прасенцето Пепа си поръча йойо. :lol:
 Та ще търсим йойо, а ще хвърлям и тук поглед за интересни идеи. Че и кукла май иска - доводите ми, че има много кукли, с които не играе, засега не хващат дикиш.
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #42 -: Ноември 06, 2013, 09:34:01 am »
Все едно моето момче да се трогне, като му кажа, че има много коли и камиони. Пак е хвърлил око на голям камион за Коледа, а скоро ученик ще става :). Поне вече се е насочил към сглобяващите се на "Лего", "Бам Бао" и пр. Ама камион да бъде и то - колкото се може по-огромен го избира /автовоз за състезателни коли, барабар с пит-стоп /за сервизното обслужване/
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #43 -: Ноември 06, 2013, 10:15:26 am »
мдам, коледни подаръци, време е да мислим. та ще следя и аз, някой с по-големи деца ако измисли добра идея да споделя веднага :lol:
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #44 -: Ноември 06, 2013, 10:53:22 am »
Z-че, мила разбирам те. Преди години така загубих моята сиамка, беше ми като детенце. Но... такъв е живота. Радвай се на двамата мъже сега, а ако после поотмине мъката може да си вземете пак. Макар че аз сякаш не бих го преживяла втори път!

Я като сте почнали с коледа, да ви върна малко по-напред: Ще имаме другата седмица карнавал на листата - трябва да измайсторим някаква украса от листа - корона, гердан - нещо такова. Мойто лъвче е капризно, за капак щяла да бъде Есента и ...!  Приемам идеи всякакви!
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #45 -: Ноември 06, 2013, 11:01:10 am »
http://krokotak.com/2013/11/lesna-korona-ot-lista/ Ето корона от листа. И още една по-подходяща http://krokotak.com/2013/09/venets-ot-esenni-rozi/

Ние миналата седмица майсторихме книжки с листа, като на всеки лист залепи Алекс по едно листо и надписваше кое от какво дърво е. http://krokotak.com/2013/10/malka-knizhka-za-detsa-napravi-si-sam/
Разгледай и другите им есенни идеи :)
« Последна редакция: Ноември 06, 2013, 11:02:58 am от sia »
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #46 -: Ноември 06, 2013, 11:10:02 am »
Благодаря ти, Сия!
Крокотака ни е любим сайт, но не ги хареса Лъва тези корони. Не знам дали тези рози като са на главичката ще се виждат, а и колко добре ще станат  :oops:
Имам още малко време дано измисля нещо!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #47 -: Ноември 06, 2013, 12:37:39 pm »
Може да се използва принципа, показан в "Крокотак", но с друг вид листа, по ефектни - от кестените например са големи и назъбени - едно слагате отпред, а наоколо - може по-малки или нещо друго.
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #48 -: Ноември 06, 2013, 12:38:29 pm »
И аз ще ви чета за идеи за подаръци, за по големи момиченца, че той Стефуна е лесен, минахме на бърз ход през Джъмбо в търсене на плюшена Смърфиета за Ели за рождения ден и като излязохме, той вече повтаряше в несвяст, "ама аз искам, влак, автобус и онова с рибите - това са ми любимите играчки" ;). Да не говорим, че милия той, се оплака на баба си, че нямал джип и това пак му била любимата играчка, да не говорим за динозаварската писта с количките дето и нея я иска и тя пак му е любима  :lol:. Но Ели никога не знае какво иска, а ако се насили да измисли какво иска е някаква пълна глупост или нещо с което няма да играе като кукла например (има няколко, които се въргалят в един шкаф).  Та с нея ми е сложно като цяло, в повечето случаи разиграват със Стефан сценки с динозаврите или с някоя плюшена играчка... Принципно иска детски компютър, което и обясних, че е абсолютен боклук, а истински за момента не бихме им купили.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #49 -: Ноември 06, 2013, 13:05:20 pm »
Гери, в Джъмбо съм виждала домашен театър. Може при следващо ходене да огледате  :wink:

Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #50 -: Ноември 06, 2013, 17:39:07 pm »
Позволявам си да пусна темата , за да ви питам кога започват малките да спят по цяла нощ.
Не знам какво му стана на мойто, но по 4-5 пъти ме буди посред нощ и вече съм на ръба на изтощението.Помислих , че сигурно не му достига кърмата и пробвах и да се цедя (за да знам колко изяжда) и АМ да давам вечер- все същото-буди се, давам му малко да цока ,заспива и след час, час и нещо пак е ревнал. Моля дайте надежда! На моите дружки децата им от 2рия месец спят по 10-11 часа непробудно, а ние бетер бебетата по 5 пъти на нощ се будим
Явор е вече на 9 месеца и все още си яде по 3-4 пъти нощем. понякога се събужда и за среднощни игри с един грейнал поглед -как да му се сърди човек.  Аз обаче не се оплаквам, защото наистина ми доставя невероятно удоволствие да съм с него. Понякога ми  се събират не повече от 2 часа сън на нощ, а през деня пишем домашни с първокласничката и работя във всяка свободна минута, но такъв е животът. С каката безсънни нощи не съм имала и тя от тримесечна спеше по цяла нощ, но всичко останало беше адски трудно, че и досега продължава така. Не мога да ви опиша какъв кошмар е този първи клас  за нас.
<br />[link=http:
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #51 -: Ноември 07, 2013, 08:39:01 am »
Ох, Мешко, откъде намираш толкова сили! След безсънни нощи и да работиш и домашни да пишеш, освен всички грижи покрай малкия!
Миналата събота и неделя бяха дали домашно и по математика и по писане еми голям зор беше, а в първи клас не ми е ясно как ще се оправяме! Като се приберем в 6 вечерта, какво написала, какво не - направо не ми се мисли.
Колежката казва, че много зависи от възпитателя на занималнята. Някои родители били много доволни, нямало нужда с детето да се занимават след училище, а тя пише домашно с нейното дете до 11 ч. вечерта. Това не е нормално  .... 8O 
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #52 -: Ноември 07, 2013, 10:38:22 am »
Убу де - не е ли за това занималнята? Да си напишат домашните там? Ми то детето ще издъхне, ако цял ден е на училище и после у дома продължава ученето. После как да имат желание за училище.


*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #53 -: Ноември 07, 2013, 12:56:31 pm »
Гери, в Джъмбо съм виждала домашен театър. Може при следващо ходене да огледате  :wink:
Ники, мерси за идеята, виждала съм ги тия театри, но не мисля, че им трябва сцена, те сами си я организират и определено не държат да имат публика като си играят - пренасят си се в някакъв техен свят.

За домашните и Ели не е въодушевена много. Миналата седмица в понеделник им бяха дали домашната тетрадка да напишат една страница различни "ченгелчета" и да я занесат този понеделник. Всяка вечер пишехме по един ред, че да не и идва нанагорнище, но имаше реплики "ти само искаш да пиша и няма кога да си играя". Отделно вчера бавачката ми обясняваше като отишла да я взема половината група били наказани, защото са говорели и не са писали, Ели не е била от тях, тя има респект от учителките, но мисълта ми е, че явно е масово нежеланието за учене.
Спомням си, че на мен ми беше хубаво и с желание ходех в първи клас за разлика от брат ми който звънеше на майка ми и я молеше поне днес да не ходел на училище и аз си мислех, че той сигурно е единственото дете което не иска да ходи в първи клас, сега като гледам сигурно са рядкост тия които искат да ходят на училище.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #54 -: Ноември 07, 2013, 13:35:37 pm »
Потвърждавам - и за трудностите при писане на първите домашни в предучилищната и  за...нежеланието да ходят на училище.
Виж за ходенето на някакъв спорт или танци - сега в нашта група това е на мода - като чуят, че някой ходи някъде и почват да молят майките да ги запишат и тях. Това поне е хубаво, все някой някъде ще се "закачи" и няма да стоят само през компютрите и телевизорите.
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #55 -: Ноември 07, 2013, 14:05:55 pm »
Мдаа, явно труден ще е прехода. Децата си искат тяхното и се борят със зъби и нокти за това - да не им отнемаме още детството. Прави са миличките, но животът е жесток за съжаление!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #56 -: Ноември 08, 2013, 16:17:48 pm »
Ники , чак сега видях въпроса ти може и да сте поръчали но да напиша Една позната от тук си поръча
Маша
http://www.aliexpress.com/item/Russian-Musical-Masha-Baby-Dolls-for-Girls-Child-Russia-The-Gifts-Toys-for-Children/996997811.html

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #57 -: Ноември 08, 2013, 18:09:45 pm »
Моето дете явно пак е на обратно.  :lol:
Преди в детската градина ходеше от първия ден с голямо желание и без да плаче.
Сега в училище пак така. Като чуе, че отиваме на лекар започва да се тръшка - Не искам на лекар, искам на училище. :D
Че да не й е малко,  и на английски я водя в Британика, и там много й харесва. И там болна, здрава, иска да ходи. Само един ден пропуснахме и орева квартала това дете. :lol: Ама то и аз щях да ходя да уча, те откровено си се забавляват докато учат. https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/965734_180018488860216_1644514623_o.jpg

И една питанка имам - Александра покрай един филм за вещици и екзорсисти (подценихме ситуацията и я оставихме да погледа малко), вече две седмици, че и повече я е страх да е сама в банята, стаята си и коридорът. Опитахме с табло с усмивки и големи награди да й вдъхнем смелост, на чест го ударихме, много говорихме, че няма такива неща. Гледахме Хари Потър, Каспър и подобни детски, но страхът не отминава.
Самата тя осъзнава, че няма вещици, призраци и духове, но я е страх.
Съвети и предложения приемам всякакви, ако сте минавали по моя път.
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #58 -: Ноември 10, 2013, 14:24:01 pm »
Сия, моят ходи на лекар, но там или се завира в мен и почва да реве или не прави това, което му се каже. Така че, срам, не срам обещавам му нещо, което обича - сладолед, желирано мече, приятелче да поканим на гости, да му пусна филмче. И така да видиш колко кооперативен става. И уста отваря при зъболекарката, и при очната каза какво вижда на картинките и т.н.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #59 -: Ноември 10, 2013, 21:23:25 pm »
Сия, аз и сега не мога да гледам ужаси. Още помня, как като ученичка вече, гледах един филм с плъхове дето изяждаха хората... бррр. Та не мойш си представи колко време след това ме беше страх като слизам от леглото, отдолу да няма плъхове. Сърцето ми се стягаше и хем и аз знам, че няма как да стане това. Дано бързо му мине на детето, че наистина е много гадно. Ако усетиш, че имаш нужда от помощ, ходех след неуспешната бременност при психотерапевт. По принцип страховете му били нещо като специалност. Мога да опитам да се свържа с него и  да го питам, дали може да помогне. Но е в Плевен, освен да препоръча колега, където сте.