0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #100 -: Ноември 18, 2013, 15:37:23 pm »
Дами, моля ви кажете къде има хубави бебешки възглавнички, които не запотяват. На Коко много му се поти главичката, а като стане от сън, възглавницата му е мокра, много мокра.
Топло му е на детето, всеки се поти на разлчино място, но щом се поти значи му е топло. Ивана така се поти и и става мокра главата и като я видя веднага я развивам или свалям някоя дреха.

Опа, сега видях, че е от дунапрен. Ми това може би помага за изпотяването, макар че нали има отгоре калъфка.


  
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #101 -: Ноември 18, 2013, 23:37:49 pm »
Диагнозата наистина е ГЕРБ ( Гастро Езофагиална Рефлуксна Болест) , а не само ГЕР, и на мен ми беше смешна двусмислицата , която се получава. Боби ,гледам да не го навличам много, топлим се с климатик, който поддържа около -20-21 градуса, което , мисля не е много . Сега спи с едно боди потник и една тениска отгоре,, така ,че само от възглавницата ще да е .Ще взема да я разкарам тая възглавница наистина. По принцип то може малко и гена да играе, защото на мъжът ми главата му също много се поти, особено вечер.  То ние и без друго сме контра на диагнозата си- наддава в норма и повръща, когато е прав или седнал, а не ,когато лежи по гръб, така че от пинизи с матраци и възглавници май няма нужда вече, Мерси за вниманието, но все пак, ако продават хубави бебешки възглаВки- кажете къде ги видяхте
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #102 -: Ноември 19, 2013, 08:12:55 am »
оф с тез въглавници... мен мине се не мине ден и някоя баба - ааа ма то без възглавничка ли е? е, що така? другото дето скоро ми се случи - ям аз мекица и малкият ме гледа. става ми едно гузно такова, а една баба - ми дай му на детето да си опита  8O ми тъй де яко ще захранваме с мекици, кюфтета и т.н.  :lol:
този ГЕР(Б) не изчезва ли след захранването? дано бързо отшуми и при вас. иначе и Божидар се поти на главичката и ръчичките, ама като още не сме охладили след банята и започне да суче. много енергия явно отделя в сукането :)


*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #103 -: Ноември 19, 2013, 08:33:55 am »
ivelinca Такава купих навремето за моя син, ама колко е добра - не знам, защото не е ползвана никога, понеже той предпочете моята  :lol: http://www.bambino.bg/chicco-vazglavnichka-protiv-zadushavane-kolichka-chicco-000144-p-1752.html Предполагам, че по-малко ще се поти с нея, ако не друго, защото е цялата на едни дупки, като швейцарско сирене.

Относно рибките като домашни любимци, ако не е златна рибка в буркан...всичко друго е зверска хамалогия. Т.е. с малки деца и ограничено време - не го препоръчвам на никого.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Crystal

Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #104 -: Ноември 19, 2013, 09:50:50 am »
Има вече модерни аквариуми, с които няма хамалогии като тези едно време.Най-добре е да се посети специализиран махазин и да се проучи въпроса.
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #105 -: Ноември 19, 2013, 09:56:00 am »
Има, да. Като човек поддържал 2 такива модерни - един 300 и един 500 литра, в които гледах и акули, мисля че все пак имам малко от малко понятие какво и защо казвам. ;) Каквато щеш филтърна система слагай - чистиш на ръка грунда с "лайнярката" през ден, иначе и филтрите се задръстват и болести по рибите тръгват и пр. пък тогава какъв разход и мъка е... Та е много трудоемко, ако ще го правиш като хората. Ако купуваш рибки, с цел да измрат набързо, докато детето му мине мерака - става.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Crystal

Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #106 -: Ноември 19, 2013, 10:08:03 am »
Щом си гледала акули, всичко е ясно  :? Все пак ако някой има желание не виждам защо да не проучи въпроса. От филтър до филтър има голяма разлика.
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #107 -: Ноември 19, 2013, 10:18:01 am »
Кристъл, много близък мой роднина продава рибки, най-различни видове.Е няма такъв ужас.Предпочитам куче, котка, всякакво друго животно ама не и това през ден да чистя това стъкло и да ставам мокра, а човека си е купил много добра система от филтри, точно защото с това си изкарва парите.

А и знам точно колко продължава любовта към рибите на децата , около седмица.След това стават интериор, имала съм риби само да уточня.

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #108 -: Ноември 19, 2013, 10:20:02 am »
Кое точно е ясно Crystal? Аз не казвам някой да не проучва въпроса, споделям си мнението като човек подробно проучил въпроса. Доколкото схващам - в темата никой няма мерак да става "виден акварист", а да зарадва детето си с рибки. Дори малък, но отлично оборудван аквариум за оптимално лесно обслужване - няма да намери човек под 400 лв., оттам насетне има разходи по "пълнеж". Та ако родителите не смятат да се занимават сериозно с такова хоби (понеже децата им 100% няма да го направят) - казвам кой е евтиния и приемлив вариант. Шарановите рибки (като златните) са най-непретенциозни, виреят и само с една машинка за въздух и честа смяна на вода. Другата добра опция са хибридите, щото почти не ги лови болест (т.нар папагали), но те имат нужда от по-голям аквариум все пак и филтърна система. Предлагам инфо на готово в случая, пък ако някой държи лично да провери доколко съм права - нЕмам против.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Crystal

Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #109 -: Ноември 19, 2013, 10:36:46 am »
Наистина, ако родителите са запалени има смисъл. Моят мъж е гледал риби и сега ако имахме място бихме си взели заради него, би му доставяло голямо удоволствие. А на децата всяко нещо им е за няколко дни-и кучето, и котката. Като гледала куче 14 години, предпочитам рибите пред него - кучето е много по-голяма разправия, плюс че не можеш да мръднеш никъде без да намериш кой да ти го гледа. Иначе за рибите всеки сам си преценява като събере информация.
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #110 -: Ноември 19, 2013, 11:35:41 am »
Jbrul вашата дунапренена ли е ? Понеже нашата също е на дупки, но не се сещам за марката и точно тя го поти.
А по въпроса за храненето - деликатна ,за мен, тема- постоянно ми се случва да ме питат баби и съседи ," ама по някоя трошичка не му ли топваш във вашта яхния да си опита детето. Ма то как тъй не му даваш кисело мляко ,хич. Намажи му зъбките с ракия и ще видиш как цяла нощ ще спи. Като не ще биберон натопи му гу в мед и готово. " и върха на  сладоледа " Навремето за вечеря им правихме попарка с винце и по цяла нощ си спяха децата osi_12.  Една позната на свекито пък ме посъветва да му дам кисело млекце на бебето ( беше на 3 мес) и щяло да спре да повръща. После от болницата ми казаха , че сме с повишен риск от алергия точно към кравето мляко- тъкмо да бях се вслушала в един добросъвестен съвет.
Пък за обличането колко укорително ме гледат съседите.... Ето , вчера го изведох навън, ходихме набързо до магазина, и после реших да поседим още половин час навън- веднага реплика от съседката злобно: "Прибирай го туй дете, ще настине. Айде стига го държа на тоя студ!"

Пу, бъктън от съветници
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #111 -: Ноември 19, 2013, 11:42:42 am »
 :lol: Споко, по-лошо става с времето :lol: После ще ти дават съвети за възпитанието, много е забавно 8)
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #112 -: Ноември 19, 2013, 11:52:07 am »
ivelinca, ако я намеря пуста възглавница - мога да ти кажа, ама идея нямам къде е в момента. Затова ти дадох линк точно каква е, вероятно има инфо за материала някъде по-подробно. Моето хлапе спи на възглавница 80х80 см, с пълнеж от гъши пух - всякак я гъне и се намества отгоре й - тя подлежи на всякаква "трансформация". Моята е същата, ама му купих и на него, за да си я измъкна най-после.  :lol:

Относно всякакви "съвети" за малкия - не съм получавала често, ама и да получа - хич не ги отразявам, ако някой си позволи да пили все пак - режа. Нелюбезно.  :wink:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #113 -: Ноември 19, 2013, 12:04:13 pm »
1. за възглавниците

- пуснете в Зачатие търсене за "възглавница латекс" и гледайте колко теми със съвети ще ви изскочат.
- махнете дунапрена, вземете латексова възглавница
- напишете в Гугъл "детска възглавница латекс" и ще ви изскочат сума предложения - повечето с покупка онлайн
- възглавницата на моето дете е тази:
https://ekon-bg.com/bg/products/gotovi_izdeliia-10/vyzglavnici-13/bebe-128

2. за рибките

тъй като аз проявих интерес и целта ми е да задоволим временно мерака на детето без излишна хамалогия и при първа възможност ми се ще рибата да отплува от къщи... да ви питам какво ви е мнението за тоя вариант, който измислих след известно четене:

http://bg-pet.com/Fish/Aquariums/betta.htm

те тоя, първия аквариум си избрах - и вътре една мъжка рибка бета. четох, че не им трябва много място (спори се по въпроса, но общо взето се скланят на около 1 галон (5 литра) на рибка, което го изпълнява този аквариум, не им трябвало аериране и филтър, у нас е топло, така че няма да е нужен нагревател...

добра ли е идеята или нещо бъркам?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #114 -: Ноември 19, 2013, 12:16:02 pm »
jam, тъкмо влизах да ти пиша, че това е най-разумен вариант.
Обаче аз от риби не разбирам.

Имахме на работа навремето два огромни аквариума - ами, няма такава хамалогия, хем модерни бяха.
А по-боледуващи животни от рибите, не съм виждала. Или пък сложим нови риби, то пък другите се оказват месоядни, та се изпоизядат.

Абе, взимайте си котки, бе, хора! Спят 23,45ч. в денонощието, па станат да хапнат и от време на време търчат из къщи. Даже и не трябва да се къпят  :lol:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #115 -: Ноември 19, 2013, 12:18:29 pm »
Абе, взимайте си котки, бе, хора! Спят 23,45ч. в денонощието, па станат да хапнат и от време на време търчат из къщи. Даже и не трябва да се къпят  :lol:

нали взех миналата седмица едно малко коте за леля ми с тайната умисъл Мартинчо да ходи да си играе с него, като му се прииска. е... на петия ден вече иска да го връща!!!
много скачало, много играело, много лоши навици имало, аман....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #116 -: Ноември 19, 2013, 12:23:48 pm »
И твойта не е лесна. Пак като не е орел  :lol:
*
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #117 -: Ноември 19, 2013, 12:28:35 pm »
и в нашето семейство 75% искат котка, но нямаме кворум заради останалите 25.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #118 -: Ноември 19, 2013, 12:29:55 pm »
не ми припомняй за орела... и без това, летенето не е падало от дневен ред...

моята никога не е лесна, такава ми е кармата. чакам мнения за рибката бета и аквариума...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема-НОЕМВРИ '13
« Отговор #119 -: Ноември 19, 2013, 12:30:44 pm »
и в нашето семейство 75% искат котка, но нямаме кворум заради останалите 25.

ми променете си изборния кодекс, бе! така че кворумът да падне до 75%... е, тука има специалисти, ще ви посъветват как...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!